lördag 30 juli 2011

360: TeliportMe tillför sin App Killer Panorama till Android (Oh, och det fungerar på över 200 telefoner)

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/TOktaEBhPlk/:

I november förra året, TechCrunch egen Sarah Lacy satte sig ner med Vineet Devaiah från "sociala Gatuvy" start, Phototour.in , som vid den tidpunkten hade just fått sikt blad från ett antal högprofilerade amerikanska investerare och hade nyligen fått " Top Emerging Technology Company av 2010 "av Nvidia . I starten var det första internationella, icke-finansierade, under-20-medlemsföretag för att vinna priset, enligt Devaiah.

Sedan dess lagt Phototour Oscar certifikat-vinnare och entreprenör Bala S. Manian som rådgivare (som hedrades för "tekniska framsteg" för hans bidrag till optisk teknik som används i filmer, bland annat Star Wars) och har fått mer än 47.000 användare för alfa-version av sin image och panorama crowdsourcing app, "360" , på Android. Användare har loggat mer än 75.000 panoramabilder på relativt kort tid, så, med tanke på rykten om att iPhone 5 kommer att ha en infödd panorama app, källor säger att 360 kan vara en kandidat för ett eventuellt framtida samarbete med Android, så att det kan förbli hals-i-halsen med Apple.

Vad mer, Idag startar officiellt tillkännage att det är omprofilering som TeliportMe och få 360 av alfa och i det offentliga rummet i ready-to-wear form. Gratis. Visst, 360-graders panorama applikationer för smartphones är inget nytt. Det finns en hel del coola apps och prylar som har dessa möjligheter på marknaden, som "du måste se detta!" , Occipital är 360 Panorama , och Microsofts Photosynth till nämna några.

Mot bakgrund av denna konkurrens, vill TeliportMe att skilja sig från fältet genom att bygga en hög kvalitet Android-app, som fungerar över OEM. Enligt Devaiah, panorama program tenderar att vara mycket hård centrerad på grund av deras beroende av en smartphone kamera, accelerometer, gyroskop, RAM och så vidare. Eftersom Android bygger på så många olika OEM-tillverkare, blir det en knepig förslag att bygga en bra 360-graders app för Android och är anledningen varför de flesta panorama program bygger på Ios (tack vare den vertikala integrationen har med sin hårdvara).

Ett annat hinder för Android är att endast cirka 20 procent av sina smartphones har behandlingen förmåga iPhone, och som panorama program kräver en hel del bildbehandling under foto sömnad, gör många Android-telefoner inte har tillräckligt med RAM för att göra detta möjligt (vid lägst hastighet). Devaiah citerat exemplet på en telefon som HTC Wildfire, som har behandling kapacitet mindre än en iPhone 2G.

Det är där den teknik som vann start "bästa nya tech"-priset kommer in. TeliportMe förde sin teknik foto sömmar till Android, som i stor utsträckning förnekar problem som orsakats på grund av flera maskinvarukonfigurationer, vilket gör att den kan fungera smidigt över 200 modeller av Android-telefoner. (Den start har också byggt en version av sin photostitching app som fungerar på webbläsare, vilket det kommer att lansera inom kort.)

Så gör 360 sina användare att snabbt ta högkvalitativa panoramor, som de sedan kan se på program 3D-visningen. Användare kan sh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar