fredag 11 mars 2011

Bättre Naturens Top återvinningsföretag

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/d_Sb2WoIxtE/Improving-Natures-Top-Recyclers:
aarondubrow sänder i detta utdrag från en artikel på Texas Advanced Computing Center: "Under miljarder år har svampar och bakterier utvecklats enzymer för att omvandla rikliga cellulosa växtmaterial till socker som ska användas som energikällor för att uppehålla livet Det är ett bra trick, men. tyvärr fungerar dessa enzymer inte tillräckligt snabb ... än. Så beräkningsbiologi forskare på NREL, i samarbete med en stor experimentell enzym verkstadskoncern, som om att försöka förstå och design, förbättrad enzymer för att ... sänka kostnaden för biomassa- RDF att tjäna världens befolkning (abstract). "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Game Maker säger 40% av iTunes In-App Buys är bedrägeri

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/f7ILSdSNDpE/Game-Maker-Says-40-of-iTunes-In-App-Buys-Are-Fraud:
chicksdaddy skriver "Hong Kong-baserade Lakoo, skapare av Empire Online spel, säger att 4 av 10 i-ansökan inköp av användare av IOS version av sin MMORPG är falska, och via äventyras iTunes-konton. Men Apple har blivit en döv öra till sin begäran om hjälp att stoppa falska verksamhet. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


NASA Host Open Source Summit

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ffgE5DQY950/NASA-To-Host-Open-Source-Summit:
PyroMosh skriver "" Den 29 mars & 30 kommer NASA värd sin första Open Source-toppmötet i Ames Research Center i Mountain View, Kalifornien. Detta evenemang kommer att samla ingenjörer och beslutsfattare i hela NASA och respekterade medlemmar av öppen källkod för att diskutera utmaningar med den befintliga öppen källkod politiska ramen, och föreslå ändringar som skulle göra det lättare för NASA att utveckla, frigöra och använda programvara med öppen källkod. " Det är trevligt att se NASA hålla andan i ge-och-ta som OSS är uppbyggd kring. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Vad Data Mining Företag veta om dig

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/PGWkOQM3md0/What-Data-Mining-Firms-Know-About-You:
storagedude skriver "Time författaren Joel Stein tillbringade tre månader att lära sig vad data mining företag vet om honom efter att lära sig allt de bolag som hade profilerade om honom (en del av det felaktiga) -. personnummer, ålder, civilstånd, religion, inkomst, skulder, intressen, surfa och utgifterna vanor - hade han en överraskande reaktion. självgodhet "... konstigt, ju mer jag lärde mig om data mining, desto mindre berörda jag var säker, jag var förvånad över att alla dessa företag faktiskt håller fast filer på. mig. Men jag tror inte de kommer att göra något med dem som gör mig illa. Det bör finnas skydd för utsatta grupper, och en regering förstärkt opt-out mekanism skulle vara bra för ansvarsutkrävande. Men jag är ganska säker på att , som jag, kommer de flesta människor använder inte denna möjlighet till de människor som faktiskt hitta Annonspreferenshanteraren sida -. och dessa måste vara människor ganska i privatlivet -. endast 1 av 8 begär att välja bort som spåras Resten, tydligen, bara vilja läsa privatliv regler. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


<em>Doom</em> Skaparen säger Direct3D är nu bättre än OpenGL

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ZA2IfPJKQzM/emDoomem-Creator-Says-Direct3D-Is-Now-Better-Than-OpenGL:
arcticstoat skriver "First-person shooter gudfar och OpenGL strängt John Carmack har avslöjat att han nu föredrar Direct3D till OpenGL, och sade att" passivitet "är den huvudsakliga anledningen till id Software har fastnat av plattformsoberoende 3D-grafik API för år. I ett intervju nyligen sade en av grundarna av id Software, "jag tror faktiskt att Direct3D är en ganska bättre API idag." Han tillade, "Microsoft hade modet att fortsätta att göra betydande oförenligt förändringar för att förbättra API, medan OpenGL har hållits tillbaka av kompatibilitet oro. Direct3D hanterar multi-threading bättre och nyare versioner hantera tillstånd bättre."

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Smartphone enheten upptäcker cancer hos en timme

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/e8oFJPWsC2c/Smartphone-Device-Detects-Cancer-In-an-Hour:
kkleiner skriver "Forskare vid Centrum för systembiologi vid Massachusetts General Hospital har integrerat ett microNMR anordning som exakt upptäcker cancerceller och kan integreras med en smartphone (abstract). men bara en prototyp, gör denna enhet en kliniker att utvinna små mängder celler från en massa inne i en patient, analysera provet på plats, inhämta de resulterar i en timme, och vidarebefordra resultaten till andra kliniker och i journaler snabbt. Hur mycket kostar enheten kostar att göra? $ 200. Allvarligt, fick smartphones bara egna Samuel L. Jackson-esque plånbok. " Reader Stoobalou påpekar andra cancer-relaterade nyheter som norska forskare har hittat en grupp av gener som ökar en persons risk att utveckla lungcancer.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Sony avslöjar pris och storlekar av &quot;Google TV?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Det verkar som om någon inom företaget, eller om du är missnöjd med sin lön och vill förstöra överraskning att företaget har förberett för tisdag 12 oktober, eller egentligen har lust passerat. Varför? Eftersom inte bara läckt information (som vi inte vet om det är på riktigt) om möjliga storlekar som Google TV, men även namn har dykt upp som skulle kallas modellerna i fråga.

Deras namn är: NSX-24GT1 24 inches, NSX-32GT1 31 inches, NSX-40-tums 40GT1 NSX-46GT1, (du gissade) av 46 inches. Och ändå, även risk för att deras priser skulle uppgå till mellan 1.300, 1.400 och $ 1900.

Den nyfikna detalj: Om detta är sant, det billigaste av Google TV skulle vara ännu dyrare (300 dollar) att 32-tums modell dyrare än Sony har människor i deras katalog.

Viewsonic V3D241wm, en datorskärm med 3D-teknik

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

Viewsonic vill inte vara kvar och har lagt fram en ny bildskärm som funktioner mode tekniken vid denna tid, 3D.

V3D241wm Viewsonic har en 24-tums LED-panel med en latens på 2ms, 300 candela av ljusstyrka, kontrast 20.000.000:1 och en 120Hz uppdateringsfrekvens, frekvensen beroende på tillverkaren för att njuta av 3D-innehåll med hjälp av polariserade glasögon medföljer monitorn.

Just nu vet vi inte vad priset blir i euro, men i Storbritannien säljer för omkring 330 pounds, som i denna takt skulle vara ungefär 376 €, även om vi inte kan detta vara det pris när det gäller att säljas i Spanien.

Fler | Viewsonic

Google lanserar domänblockering man söker

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/iQo6vVjUGVI/Google-Introduces-Domain-Blocking-To-Search:
En anonym läsare skriver: "Vi har nyligen diskuterat en ny Chrome förlängning som infördes för att blockera specificerade webbplatser från att visas i sökresultaten. Nu har Google infört en ny funktion som döljer resultaten från oönskade domäner direkt från söksidan. Detta är ännu ett sätt att hitta mer av det du vill på Google genom att blockera webbplatser som du inte vill se på alla i sökresultatet. Den så kallade "experter utbyta" eller "online eHow att vägleda" skulle vara först på listan över mina blockerade. " En annan snygg senaste tillskottet var införandet av recept View, som tillför djup till sökningar matlagning.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Förbereda massivt Earthquake Scams

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/h1kbbesaAn0/Prepare-For-Massive-Wave-of-Earthquake-Scams:
wiredmikey sänder detta citat från Security veckan: "Dagens tragiska händelserna under 8,9 Jordskalvet och efterföljande tsunamin så tråkigt som det är, är en dröm för svindlare och bedragare i hela världen tragiska händelser är alltid något bedragare använder till sin fördel, vilket hjälper. dem lever på och utnyttja oskyldiga offer. Scams är redan sprider sig över Facebook, som startade några minuter efter att nyheten bröt av jordbävningen i Japan. När jag skriver detta, scammers arbetar hårt, registrera nya domäner och slänga ut mallar för deras falska donation webbplatser. Detta kommer att följas med stora volymer av skräppost, Tweets genom Twitter och Facebook inlägg, som scammers redskap upp värva donationer från hela världen. " Som täckning av jordbävningen och efterföljande tsunamin har framskridit, samlingar av videoklipp och bilder visar omfattningen av förödelsen. NY Times gör utmärkta punkten att saker och ting kunde ha varit mycket värre om inte för byggnormer och Quake-resistenta teknik. Undantagstillstånd utropades till en av Japans kärnkraftverk efter jordbävningen orsakat problem med kylningen vid en av reaktorerna. Ingen strålning läckage har rapporterats, och det amerikanska flygvapnet har bidragit genom att leverera kylvätska med flyg.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Miguel de Icaza på användbarhet och Öppenhet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ISkI0YIV2j8/Miguel-de-Icaza-On-Usability-and-Openness:
doperative påpekar kommentarer från Miguel de Icaza om kampen för användbarhet i många mjukvaruprodukter: "De Icaza använder OpenSUSE som huvudsysselsättning skrivbordet (med GNOME-gränssnittet, förstås), säger att han gillar Linux bättre än Windows, och säger att Linux-kärnan . är också "superior" till MacOS-kärna '. med källkoden för systemet är fantastiska Att kunna utvidga systemet är fantastisk, säger han Men han konstaterar att egenutvecklade system har fördelar -. som video och ljud system som sällan sönder. "Jag tillbringade så många år kämpat med Linux och något nytt är trasigt varje gång, säger han." Vi som en öppen källkod, har vi inte tycks ta oss samman när det gäller att förstå behoven hos slutanvändare på skrivbordet. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Microsoft Patent Europaparlamentet bedömer Comic Books skamliga

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/hd4AovXMxes/Microsoft-Patent-Deems-Comic-Books-Shameful:
theodp skriver "En ny yta Microsoft patentansökan omfattar metoder för att i hemlighet matcha upp personer vars delade" marginella intressen "kan vara" en källa till skam eller förlägenhet "till dem om de blir kända för samhället-at-large. Nej, inte sexuell preferenser. En mycket större tabu. serietidningar. "Till exempel," förklarar Microsoft i sin ansökan, "en ambitiös professionell sannolikt inte kommer att avslöja att han gillar, säger, serietidningar, även om ganska sant. märkbart, vissa tillhörighet särskilt de om marginella intressen, egenheter eller områden om vilka det finns en vanlig missuppfattning eller mycket lite mainstream förtrolighet eller förståelse är i allmänhet utelämnats i stället ingå i konventionella beskrivningar. Vanligtvis är det så eftersom dessa tillhörighet kan vara en källa till skam eller förlägenhet eller ådra sig onödiga förklaring. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.