fredag 28 oktober 2011

Är Perl bättre än ett slumpmässigt genererat programmeringsspråk?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8AP3bmupQhA/is-perl-better-than-a-randomly-generated-programming-language:


Första gången accepterade inlämnare QuantumMist skriver "Forskare från Southern Illinois University har publicerat en uppsats jämför Perl för beslutförhet (pdf) (egen statistiskt informerade programmeringsspråk) och Randomo (ett programmeringsspråk vars syntax är delvis slumpmässigt) Från papper:." Perl användare inte kunde skriva program mer exakt än de som använder ett språk som utformats av en slump. " Reaktionerna har varit entusiastiska, och författarna har svarat. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.

Rural Broadband om du vill Ersätt POTS Som mottagare av US Gov't subventioner

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/L-QV1A0uPm4/rural-broadband-to-replace-pots-as-beneficiary-of-us-govt-subsidies:


IDG rapporterar att "The US Federal Communications Commission har röstat för att se över en flera decennier gamla systemet med telefon subventioner på landsbygden, med finansiering fokuseras på bredbandsutbyggnad. FCC röst torsdag skulle övergången om samhällsomfattande tjänster fondens (USF: s) högkostnads-programmet Nu subventionera röst tjänsten få ett nytt Anslut Amerika Fund fokuserar på bredbandsutbyggnad till områden som ännu inte har service. FCC kommer locket bredband fond på $ 4,5 miljarder per år, den nuvarande budgeten för USF höga kostnader programmet, finansieras genom en skatt på telefonräkningar. " Det mössa, säger Reuters, är "den första budgetrestriktionen någonsin ålagts programmet."

Läs mer i denna historia på Slashdot.

Copyright Troll Righthaven förpliktas att betala $ 119.000

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/hKcDp5PxQGE/copyright-troll-righthaven-ordered-to-pay-119000:


Hugh Pickens skriver skriver "Steve Grön rapporterar att tidningen upphovsrättsintrång stämningsansökan Filer Righthaven i Las Vegas har varit hit med en för att betala $ 119.488 i advokatkostnader och kostnader i sin misslyckade rättegång mot före detta federal åklagare Thomas DiBiase, som stämdes på anklagelserna han postade en berättelse utan tillstånd på ett mordfall av Las Vegas Review-Journal. US District Judge Roger Hunt avfärdas Righthaven kostym mot DiBiase i sommar eftersom Righthaven saknade rätt att stämma honom under dess bristfälliga stämning avtal med RJ ägare Stephens Media. DiBiase fallet var anmärkningsvärd eftersom hans advokater vid EFF sa DiBiase är ideell hemsida, "inga fall Body Mord," utförde en offentlig tjänst genom att hjälpa polisen att föra rättvisa till brottsoffer - och att hans inlägg var skyddade av rättvis användning begreppet upphovsrättslagen. rättspraxis som skapats av Righthaven stämningar föreslår DiBiase användning av historien skulle skyddas genom rättvis användning som det var icke-kommersiell och domare har funnit kan det inte finnas någon marknad skada Righthaven för sådana ändamål eftersom det inte finns någon marknad för upphovsrätt Righthaven erhåller för rättegång ändamål . Även om detta var den i särklass största avgiften priset mot Righthaven, kommer det sannolikt kommer att överskuggas av en kommande utmärkelse i Righthaven s misslyckade passa mot Demokratiska tunnelbanan. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.