måndag 14 februari 2011

Intel beslutna att MeeGo Trots Nokia avhopp

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Ed_bM8j8cWg/Intel-Committed-To-MeeGo-Despite-Nokia-Defection:
CWmike skriver "Intel sätta på en modig ansikte måndag på Mobile World Congress i Barcelona, insisterar på att det finns ett fortsatt starkt stöd från den och många företag för MeeGo, open source programvara plattform som Nokia förra veckan sa att det skulle överge till förmån för Microsofts Windows Phone 7. "Intel är besviken på Nokia men livet går vidare", sade Intels Renee James. "Vårt beslut och besluta om MeeGo är bara starkare." Hon pekade på en lång lista över företag som deltar i MeeGo utveckling, inklusive konkurrenter AMD, TI och ST Ericsson, operatörer, inklusive Orange, Telefonica och Sprint. Och företag programvara, inklusive Novell och Wind River Intel förväntar sig att se MeeGo tabletter sjöfarten i år bygger på dess Atom chip. Handenheter kommer att följa, sade James. Trots sin entusiasm är dock Intel noga med att påverkas negativt av Nokia beslut. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Sonys Shuhei Yoshida droppar några NGP kunskap: PSP synhåll, PS3-spel lätt att hamn

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/14/sonys-shuhei-yoshida-drops-some-ngp-knowledge-psp-sticking-aro/:
Detaljer om Sonys nästa generations bärbara Playstation, den NGP, har knappa sedan vi talade med SCEA ordförande VD Jack Tretton om den nya enheten. Men i en intervju i kommande numret av EDG e, Shuhei Yoshida - godbitar om Sonys NGP strategi (tyvärr, mer som råkar vara ordförande för SCEA Worldwide Studios - visade några ännu inga officiella priset ). Uppenbarligen kommer PSP stanna kvar även efter NGP för frisläppande på grund av hög efterfrågan på äldre handhållna, för att inte nämna ett lägre pris. För dig bekymrad över brist på titlar på NGP debut - a la PS3 - frukta inte, eftersom Yoshida uppgav att portera PS3-spel var ett mål från första början och processen kommer att vara enkla (relativt sett, av kurs). Kombinera det med en knuff för att göra NGP utvecklingsmiljö "så enkelt som möjligt", och vi kommer förhoppningsvis se gott om tillgängliga titlar på enhetens release. Oh yeah, Yoshida-san sa också att NGP är bara konsolens kodnamn och det riktiga namnet kommer att presenteras senare i år - PSP2 bara rullar av tungan, nu inte det?

Sonys Shuhei Yoshida droppar några NGP kunskap: PSP synhåll, PS3-spel lätt att hamn ursprungligen visades på Engadget på måndag, 14 Feb 2011 17:17:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CVG (1) , (2) , Videogamer.com | | Tipsa | Kommentarer

Paul Haggis vs Scientologikyrkan

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/im_KCD35-jc/Paul-Haggis-vs-the-Church-of-Scientology:
eldavojohn skriver "Det är en lång läsa, men Lawrence Wright på The New Yorker har släppt en 26 sida exponera på Scientologin. I en värld där sådana harmlösa klingande ord som" ekorrar "," säkerhet kontrolleras "," avstängning "," kontraindicerat överlevnad, lämnat "repressiva personer", "klar" och "open season" överföra mycket allvarligt och tungt bagage, regissör Paul Haggis har efter trettio fyra års medlemskap och massiv finansiering. Nu talar han länge om Scientologins kontroverser. Från hur kändisar rekryterades med en 10% provision av en arbetstagare på Beverly Hills Playhouse till den aktuella undersökningen av FBI för fysiska övergrepp och människohandel, drar Wright omgivande historia och räkenskaper för kyrkan även anonyma "korståg. Längden på den här artikeln speglar den ovanligt stort antal personer (12 fall av fysisk misshandel) nämns som vittnesbörd om Scientologi ledare David Miscavige s inurement och fysiskt våld Ärendet är fortfarande öppet som FBI samlar data och vittnesmål -.. särskilt i förhållande till Sea Org Mest störande är de försvinnanden av människor att New Yorker bit räknas. Stycket avslutas med författarens samspel med kyrkan som resulterar i flera motstridiga grundläggande uttalanden från dess syn på homosexualitet (Haggis "ursprungliga skälet till allmänheten att lämna den) till nästan alla detaljer av L. Ron Hubbards Naval Service . och ansvarsfrihet Artikeln avslutas med Haggis "citerar:" Jag var i en sekt för trettiofyra år Alla andra kunde se det jag vet inte varför jag inte kunde "... Du kan hitta sammanfattningar av den långa artikeln och dess misstänkta resultat tillsammans med motsvarande rapporter notering politiker som arbetar med kyrkan. Upphovsrättsskyddade verk, läckte regeringsdokument, PS3 krypteringsnycklar och allt annat har publicerats på Slashdot utan endast Scientologikyrkan har tvingat kommentarer ut ur existens. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Verizons FiOS DVR Manager för iPhone får en ansiktslyftning och några nya funktioner

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/14/verizons-fios-dvr-manager-for-iphone-gets-a-facelift-and-some-n/:
Precis som Boxee, det rullade Verizon ut en 14 Februari uppdatering till användare med FiOS DVR Manager för iPhone , som kanske faktiskt vara på Verizon för deras telefoner nu också. Det lägger till stöd för kontroll av flera DVR, utvilad UI till en matcha senaste versionen 1,9 på set-top-boxar , för icke-DVR användare, och en "What's Hot"-funktionen som visar vad andra i ditt område tittar på. Vår vän Dave Zatz har redan gått hands-on med den nya versionen 1.5.0 och rapporter en förbättrad upplevelse med en smidigare inloggningen för att starta upp, även om han konstaterade att det fortfarande kan förbättra genom att integrera sig in i fjärrkontrollen app som också är tillgänglig.

Verizons FiOS DVR Manager för iPhone får en ansiktslyftning och några nya funktioner som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 14 Feb 2011 16:22:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa iTunes | Tipsa | Kommentarer

Windows Phone 7 för att få multi-tasking, IE9, Xbox Integration

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/6Ck3cHU8bOU/Windows-Phone-7-To-Get-Multi-Tasking-IE9-Xbox-Integration:
geek4 skriver "Microsoft planerar att införa multi-tasking och fullständig integration med Internet Explorer 9 i framtida uppdateringar av sin Windows Phone 7 mobila operativsystem senare i år. IE9 på Windows Phone 7 kommer att använda samma motor kärna webbläsning som på PC. Microsoft talade också om vikten av multi-tasking, och hävdar att man nu kan erbjuda snabba uppgift byta utan att orsaka allvarlig skada för batteriets livslängd. Framför allt Microsoft sagt, detta kommer att förbättra upplevelsen för tredje part. I en demo, ett Microsoft ingenjör visade hur en musik program som heter "Slacker" kunde hålla musiken igång i bakgrunden medan användaren flyttas mellan olika applikationer. Genom att hålla ner knappen "Bakåt" kan användaren se också alla deras nyligen visats ansökningar, ger dem möjlighet att enkelt växla mellan dem. " Microsoft visade också hur de är att integrera WP7 med Xbox 360-konsoler, visar en video av spelare använder sina telefoner som extra pekskärm kontrollen för att interagera med en Kinect spel.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Qualcomm lovar Netflix streaming stöd om "framtida Android anordningar" med Snapdragon

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/14/qualcomm-promises-netflix-streaming-support-on-future-android-d/:
Qualcomm har tydligen listat ut vad som krävs för att få Netflix på Android, tillkännage "framtida enheter" med sin Snapdragon mobila processorer (som LG revolutionen ) kommer att uppfylla alla de DRM kraven för Watch omedelbart . Tyvärr verkar inte bådar gott för din befintliga Android enhet, men åtminstone framtidens telefoner kommer inte titta på Windows Phone 7 och IOS av avund. Förutom ett nyckelfärdigt paket för tillverkarna att stödja Netflix i sina apparater, lovar också gott om hängivna avkodning makt för att öka batteriets livslängd och förbättrar bildkvaliteten som kan iakttas eftersom det demos på Netflix app (hoppas de väckte sin egen proxy) på Mobile World Kongressen denna vecka.

Fortsätt läsa Qualcomm lovar Netflix streaming stöd om "framtida Android anordningar" med Snapdragon

Qualcomm lovar Netflix streaming stöd om "framtida Android anordningar" med Snapdragon ursprungligen visades på Engadget på måndag, 14 Feb 2011 15:34:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink VentureBeat | källa Qualcomm | Tipsa | Kommentarer

E-Book Utlåning klarar Corporate anstiftare

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/zAAAF3kTaBM/E-Book-Lending-Stands-Up-To-Corporate-Mongering:
phmadore skriver "Publishing perspektiv är i dag talar om ökningen av e-bok utlåning, vilket man hoppas kommer att leda till en ökning ifrågasätta exakt hur långt man har digitala rättigheter förlänga. Även om artiklarna är mest talar om en redan godkänd låneprogram genom Kindle och Nook ("Den mekanik är enkla: ebook ägare registrera dig och lista böcker som de vill låta andra låna När någon lånar en av de böcker som du har angett, tjänar du en kredit Krediter kan också köpas för så lite.. som $ 1,99 från eBook Fling "), måste vi fråga oss varför vi plötsligt betalar utgivare mer för mindre. När det gäller iBook: ar kan du inte ens överföra dina böcker till en annan enhet, än mindre en annan användare, men då åtminstone priserna är något kontrollerade När det gäller sajter som BooksOnBoard, har du löjligt out-of-control priser med en kraftigt minskad kostnad för leverans Det är inte bara dåliga, inte Missförstå mig.. Kobo erbjuder konkurrenskraftiga priser som aldrig lämna mig känslan lurade eller fastnat med en sämre produkt Ändå kan jag inte låta bli att tänka:. hantering av digitala rättigheter, se Var är mina rättigheter som konsument och som är VD dem skulle jag inte ihåg sälja!? rättigheterna till förläggaren eller lagra för butikskommunikation kredit. jag inte skulle vara fruktansvärt störd om de fick en rimlig avbröt återförsäljning av produkten till någon annan vad jag inte gillar är om de aldrig tillåta det eller fortsätta att göra det omöjligt för mig att sälja vad som rättmätigt mitt. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Apple sägs vara i samtal med Samsung att köpa $ 7800000000 värde av komponenter

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/14/apple-said-to-be-in-talks-with-samsung-to-buy-7-8-billion-worth/:
Det är inte klart om det är relaterade till den mystiska $ 3900000000 " strategiska investeringar "eller inte, men det verkar som Apple kan vara på väg att kasta några allvarliga kontanter i Samsungs riktning. Enligt en rapport som publicerades i Korea Economic Daily, är Apple förväntas köpa några $ 7800000000 värde av komponenter från Samsung i år, inklusive displayer, applikationer processorer och NAND flash - alla avsedda för användning i iPhone och iPads. Som papperslappar, skulle Apple bli Samsungs enskilt största kund om affären går igenom, även om de två uppenbarligen inte är främlingar för massiva erbjudanden - Apple har redan bekant köra Samsungs flashminne leveranser torr några gånger .

Apple sägs vara i samtal med Samsung att köpa $ 7800000000 värde av komponenter som ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 14 Feb 2011 14:45:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

T-Mobile Galaxy S 4G hands-on

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/14/t-mobile-galaxy-s-4g-hands-on/:
Vad gör du när du försiktigt massera HSPA + stöd och en på framsidan kamera för videosamtal i en Vibrant s baksida med hjälp av teknik, naturvetenskap, och ett urval av eteriska oljor? Tja, du får en Galaxy S 4G - och i fallet med Samsungs USA-fokuserade evenemang i kväll här på MWC , du får en Galaxy S 4G på Orange krossad sammet. Telefonen känns precis som en levande - tunn, men ändå nästan löjligt lätt för sin storlek - och ser exakt samma framifrån. Som en mulle, men, det baksidan där Galaxy S 4G börjar rättegången: T-Mobiles slås upp de billiga snygga gloss svart plast på den pulserande för ett trick grå optisk effekt batteriluckan som verkar skimra som du flyttar runt . Definitivt ett steg upp, och det kommer att låta T-Mobile entusiaster världen du vet att du menar allvar.

Video kort efter!

T-Mobile Galaxy S 4G hands-on ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 14 Feb 2011 13:48:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Filmaren säger Motorolas Super Bowl annons har vissa slående likheter med hans kortfilm

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/14/filmmaker-says-motorolas-super-bowl-ad-bears-some-striking-simi/:
Han är inte gå så långt som att säga att Motorola (eller dess reklambyrå) flagrant swiped hans idé, men Los Angeles-baserade regissören Mike Sarrow anser att bolagets senaste Super Bowl annons bär lite för många likheter med en av sina kortfilmer för att helt enkelt Låt glida förbi utan en kommentar. Den filmen, "Koppla inte från" sköts tillbaka i 2009 (och shoppade runt i ett par år tidigare), och innebär en värld fylld med "drönare" bär vita hörsnäckorna som är omedvetna om den verkliga världen runt omkring dem och oförmögna att mänskliga interaktion. Nu, som i och för sig uppenbarligen inte är den mest ursprungliga av idéer, men Sarrow konstaterar att det några "slående" likheter utöver det allmänna begreppet mellan annons och hans kortfilm, särskilt när det kommer till slut (som vi kommer inte att förstöra för dig här). Tvärtemot vad man kan tro är dock Sparrow söker inte någon ersättning från Motorola (eller ens ett erkännande), vill han bara att folk ska se hans film och göra upp sitt eget sinne. Döm själv efter pausen.

Fortsätt läsa Filmaren säger Motorolas Super Bowl annons har vissa slående likheter med hans kortfilm

Filmaren säger Motorolas Super Bowl annons har vissa slående likheter med hans kortfilm ursprungligen visades på Engadget på måndag, 14 Feb 2011 13:54:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TUAW | källa CNET | Tipsa | Kommentarer

IPhone nano att avstå från lokal lagring? Sunt förnuft säger nej

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/14/the-iphone-nano-to-forgo-local-storage-common-sense-says-no/:
Tja, MWC i full gång, där folk som LG, Samsung, Sony, och Nokia strömmar deras själar ut framför oss i enheten form. Så naturligtvis är de rykten virvlande om ... iPhone nano. I en uppföljning till Wall Street Journal är stor berättelse , om Mac är Cult påstår en del ytterligare inuti info från en källa med en "stor meritlista." Grundtanken är att iPhone nano skulle lita på molnet i en sådan omfattning att produkten verkligen inte skulle ha något lokal lagring att tala om, utanför en streaming buffert. Detta skulle naturligtvis gå hand i hand med ett MobileMe / Lala-drivna strömmande musiktjänst, och resultera i betydande besparingar komponent kostnader (flash-minne är fortfarande ganska spendy). Även om detta låter som en vacker dröm, gör det inte mycket mening 2011. Streaming all din musik och andra media över en maximerad 3G-anslutning låter inte mycket konsumentvänligt, och det finns fortfarande gott om situationer där har en trevlig inte stash av musik är en livräddare. Men det finns ett större problem: Var vill du sätta din Apps utan lokal lagring? Android Historiska brist på app lagring verkligen lite det i röven, och vi tvivlar Apple vill gå den vägen. Visst kan vi se en 4GB eller så ultracheap enhet, med en tung beroende av strömmande media (många människor får det mesta av sin musik från Pandora dessa dagar, iallafall), men ett minne utan iPhone bara låter inte genomförbar i detta skede i tid.

IPhone nano att avstå från lokal lagring? Sunt förnuft säger nej ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 14 Feb 2011 13:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Cult of Mac | Tipsa | Kommentarer

NXTBee möjliggör långväga trådlös för Mindstorms NXT, rolig liten RC bilar (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/14/nxtbee-enables-long-distance-wireless-for-mindstorms-nxt-funny/:
NXTBee möjliggör långväga trådlös för Mindstorms NXT, rolig liten RC bilar (video)
Lego Mindstorms NXT är robot demokratisering, DIY designa för Everyman, men att sitta fast med endast Bluetooth eller IR trådlös kan sätta lite sordin på din egalitära mål. Inget mer. Dexter industrier (som tidigare gett oss soldrivna Mindstorms ) har skapat NXTBee, som använder en Xbee radion för att skicka data mycket längre: 300 meter för basen 55 $ NXTBee, upp till en mil om man väljer den $ 78 NXTBee-PRO . Du måste antagligen två av de saker, dock, så se till att du budget på lämpligt sätt. Det finns definitivt en viss eftersläpning tydligt i videon av en långväga RC bil nedan, men vi är inte säker på om det är trådlöst eller själva maskinen. Oavsett, det är säkert en design utmaning som inte kommer att hindra dig från att ha kul med den här.

Fortsätt läsa NXTBee möjliggör långväga trådlös för Mindstorms NXT, rolig liten RC bilar (video)

NXTBee möjliggör långväga trådlös för Mindstorms NXT, rolig liten RC bilar (video) publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 14 Feb 2011 13:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Dexter Industries | Tipsa | Kommentarer

Hur Ditt användarnamn maj förråda dig

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Z656OCM6-bY/How-Your-Username-May-Betray-You:
En anonym läsare skriver: "Genom att skapa en distinkt användarnamn och återanvända det på flera webbplatser, du kan ge online-marknadsförare och scammers ett enkelt sätt att spåra dig. Fyra forskare från franska National Institute of Computer Science (INRIA) studerade över 10 miljoner användarnamn-in från offentliga profiler på Google, eBay konton, och flera andra källor. De fann att ungefär hälften av de användarnamn som används på en webbplats kan kopplas till en annan profil på nätet, potentiellt tillåter marknadsförare och bedragare att bygga en mer komplex bild användarna. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.