fredag 14 januari 2011

The Biggest Hoaxes i Wikipedia första årtionde

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/5Nx6fVP_LUs/story01.htm:
jbrodkin skriver "Wikipedia kommer att fira sin 10: e födelsedag på lördag, med grundare Jimmy Wales har byggt webbplatsen från ingenting till ett av de mest inflytelserika destinationer på Internet. Wikipedias målsättning kan vara att samla den totala summan av all mänsklig kunskap, men det är också kanske det bästa verktyget som finns för att vidmakthålla Internet-bluffar. Upp bluffar inkludera en elev som luras hela världens media med falska dödsruna citat, Rush Limbaugh sprutande felaktiga uppgifter lyfts från Wikipedia, den felaktiga deklarationen av Sinbad död, Stephen Colberts afrikanska elefanten upptåg, uppfann Hitler affischer på sovrumsväggen av en tonårig Tony Blair, och flera falska historiska siffror ur tomma luften. Wales har vidtagit åtgärder för att avvärja vandalism inbegripet förebyggande oregistrerade redaktörer från att skapa nya sidor och tillfälligt skydd kontroversiella artiklar, men Wikipedia är väldigt natur gör den känslig för de bluffar som beskrivs i denna berättelse. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Bastardi's Wager

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/V9qmAbGnmBQ/story01.htm:
DesScorp skriver "AccuWeather meteorolog Joe Bastardi har en utmaning för klimatforskare Han vill en eller flera av deras rang att acceptera en insats om temperaturen trender under det kommande årtiondet Bastardi gör specifika förutsägelser" Den vetenskapliga metoden är:... Du se de andra Argumentet, som du fram förutsägelser om var saker kommer att gå, och du testa dem, säger han. "Detta är vad jag har gjort. Jag har sagt jorden kyler 0,1 till 0,2 grader Celsius under de kommande tio åren, enligt objektiva satellitdata. " Bastardi utmaning att hans kritiker - som är legio - är att göra egna förutsägelser och sedan vänta klimatforskning, tillägger han, "är bara en stor väderprognos.".. Bastardi utmaning är påminner om den berömda Simon-Ehrlich Wager, där de två männen gjort konkreta förutsägelser om resursbrist på 80-talet. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Teenage Engineering OP-1 synthesizer nu tillgänglig för pre-order, tur vi sin skinande nya funktioner (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/14/teenage-engineering-op-1-synthesizer-now-available-for-pre-order/:
I en tid av synth-leksak överbelastning, den OP-1 gör definitivt sin sak att ställa sig själv bortsett från förpackningen. Det skulle inte ha förvånat oss om det aldrig kom ut, att bara försvinna in i etern som de flesta alltför bra-att-vara-sant hårdvara tenderar att göra. Men den fina svenskar Teenage Engineering är i Anaheim för NAMM med en produktionsmodell på golvet, och nu är det verkligen, verkligen upp för pre-order (låt 8 veckor för tillverkning och bearbetning) för 799 $ på deras sajt. Det finns båtlaster med uppdateringar från OP-1's vi har sett tidigare: den lilla vita plattan med de färgstarka LCD sport nu en rad olika sekvensering lägen, nya fantastiskt visualiseras effekter (som boxare upp ovan för punch ... få det?), en accelerometer och en FM-radio, av alla saker. Video rundtur i alla blanka nya funktioner efter rasten.

Fortsätt läsa Teenage Engineering OP-1 synthesizer nu tillgänglig för pre-order, tur vi sin skinande nya funktioner (video)

Teenage Engineering OP-1 synthesizer nu tillgänglig för pre-order, tur vi sin skinande nya funktioner (video) som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 14 Jan 2011 15:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Teenage Engineering | Tipsa | Kommentarer

ARMdevices: ARM-baserade Google TV-plattform "bekräftar" och kommer snart

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/14/armdevices-arm-based-google-tv-platform-confirmed-and-coming/:
Det ser ut som Windows kanske inte är den enda ny mark för ARM i 2011 - ARMdevices rapporterar att den har det på "mycket hög myndighet från någon på Google" som en ARM-drivna Google TV -plattformen är "bekräftad" och " kommer snart. " Denna myndighet är föga överraskande förbli anonym, dock, och tydligen har inte lämnat mycket annat i vägen för detaljer. Detta är långt ifrån första gången vi har hört talas om ARM för Google-TV, men - som ARMdevices påpekar, ARM ordförande Tudor Brown vägde även in på frågan redan i november, säger att "om Google TV är att vara mainstream Det måste bygga på en lägre effekt system ... om lägre kostnad teknik ", med ARM förmodligen passar räkningen på båda punkterna.

ARMdevices: ARM-baserade Google TV-plattform "bekräftar" och kommer snart publicerades ursprungligen på Engadget på Fri, 14 Jan 2011 15:54:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink SlashGear | källa ARMdevices | Tipsa | Kommentarer

Sony avslöjar pris och storlekar av "Google TV?

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Det verkar som om någon inom företaget, eller om du är missnöjd med sin lön och vill förstöra överraskning att företaget har förberett för tisdag 12 oktober, eller egentligen har lust passerat. Varför? Eftersom inte bara läckt information (som vi inte vet om det är på riktigt) om möjliga storlekar som Google TV, men även namn har dykt upp som skulle kallas modellerna i fråga.

Deras namn är: NSX-24GT1 24 inches, NSX-32GT1 31 inches, NSX-40-tums 40GT1 NSX-46GT1, (du gissade) av 46 inches. Och ändå, även risk för att deras priser skulle uppgå till mellan 1.300, 1.400 och $ 1900.

Den nyfikna detalj: Om detta är sant, det billigaste av Google TV skulle vara ännu dyrare (300 dollar) att 32-tums modell dyrare än Sony har människor i deras katalog.

Låg kvalitet Legeringar Orsak till Shuttle Main Tank numret

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/dPjG_9lpPlY/story01.htm:
BJ_Covert_Action skriver "NASA ingenjörer äntligen har upptäckt den grundläggande orsaken till de sprickor som har hittats på rymdfärjan Discovery viktigaste externa tanken. Huvudtanken, en av de" superlätta Tank "modeller som utvecklats av Lockheed-Martin sysselsätter en aluminium-litium legering utvecklas av Lockheed-Martin speciellt för denna applikation. Den nya legeringen används i olika strukturella stringers hela SLWT design. Tyvärr verkar partiet med denna legering som används i tanken som för närvarande är parad med Discovery shuttle vara av låg kvalitet . Legeringen används i stringers har en "melerad" utseende, jämfört med den nominella utseende som vanligtvis används i huvudtryckluftsbehållaren stringers (se bild i artikeln). Detta utseende tyder på en fraktur tröskel som är betydligt lägre än typiska. NASA har bestämmas genom provning att detta låg grad legering har endast 65% av fraktur styrkan i nominella legering som vanligtvis används. NASA ingenjörer har utarbetat en potential fix på problemet att de för närvarande testar för att se till reparationen kommer att orsaka någon oavsiktliga konsekvenser. NASA planerar att ha Discovery transfer redo att lansera nytt av 24 februari 2011. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




JFK Library lanserar största Presidential Online Arkiv

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/oC-UDkXzvso/story01.htm:
Lucas123 skriver "JFK Library lanseras vad det är ringer det största presidentvalet online arkiv, erbjuda allmänheten 117TB av uppgifter relaterade till John F. Kennedy 's ordförandeskap Det fyraåriga projektet digitaliserade en uppsjö av analoga material inklusive 200.000 sidor handlingar. 300 rullar av ljudband som innehåller mer än 1.245 enskilda inspelningar av telefonsamtal, tal och möten, 300 museum artefakter, 72 filmrullar. och 1.500 bilder "När ungdomar allt mer beroende av Internet som sin främsta källa för information, är det vår förhoppning att bibliotekets online arkiv kommer att möjliggöra en ny generation att lära sig om detta viktiga kapitel i amerikansk historia, sade Carolyn Kennedy, hustru till den sena John F. Kennedy, Jr, som var på plats vid öppnandet av arkivet. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




34.000-åriga organismer som förekommer Buried Alive

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/OT35_o_TiZw/story01.htm:
kall fjord skriver "En forskare har gjort en konstig och underbar finna" Det är en berättelse som har alla de yttre tecknen på en kult 1960 science fiction-film. Forskare få tillbaka gamla saltkristaller, grävde upp från djupt under Death Valley för klimatforskning. Den gnistrande kristaller omsorgsfullt packas undan till, år senare, tar en ung, okänd forskare en andra titt på 34.000 år gamla kristaller och upptäcker, fångad inuti, något konstigt. Något ... levande. " Den Geological Society of America's senaste numret av GSA Idag har den akademiska papper. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Nya super-limited edition eBoy / Engadget tröjor nu! (Uppdatering: SOLD OUT!)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/14/new-super-limited-edition-eboy-engadget-shirts-now-available/:
Du frågade, och vi har levererat! Återigen har Engadget inlett ett samarbete med lysande eBoy att ge dig en super-duper begränsad upplaga t-shirt som kommer att wow och glädja familj och vänner. Som ni kan se på bilden ovan, är den nya skjortan på grundval av vår CES / läsare meetup grafik som har varit gör rundor på platsen, med nästan alla Engadget besättningen lekte med några riktiga (och inte-så-real) tech . Den eBoy Besättningen berättar detta är deras mest färg-tung tröja som någonsin producerats (en 9 +1 process), vilket är ganska tjusig. Vi tycker det är en trevlig kamrat till vår CES 2011 täckning, och gör ett utmärkt komplement till alla mode plattans garderob. Skjortorna kommer i små, medium, stor och extra stor, och kan fås för $ 30US (plus $ 10 frakt) - men egentligen kan du sätta ett pris på ser bra ut? Om du vill beställa, följa med efter pausen och använda vår fantasi PayPal e-handelssystem. Dessutom Leverans världen runt!

Uppdatering: Förra gången vi hade tröjor, sålde de ut i ca 30 minuter. Vi har mer den här gången, men fortfarande en mycket liten kvantitet. Om du vill ha en, föreslår vi att du får i snabbt.

Uppdatering 2: Extra stor är utsåld!

Uppdatering 3: Vi sålde slut på allt! Om du inte hittar din storlek kan det fortfarande finnas tillgänglig på eBoy webbplats - Kolla här!

Fortsätt läsa Nya super-limited edition eBoy / Engadget tröjor nu! (Uppdatering: SOLD OUT!)

Nya super-limited edition eBoy / Engadget tröjor nu! (Uppdatering: OUT! SÅLD) som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 14 Jan 2011 13:23:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

App recension: kijjaa! (Video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/14/app-review-kijjaa-video/:
Vi är vana att se alla möjliga läckra rörelse-baserade spel på smartphones, men här är något lite annorlunda: en retro-tema desktop 3D flashspel som använder er IOS produkten som en accelerometer och gyroskop-baserade trådlösa handkontrollen. Syftet med kijjaa! Det är enkelt: bara flyga din båt runt, skjuta ner eller undvika fiender, och plocka upp extra liv. Oroa dig inte, det finns ingen jailbreaking inblandade här - allt vi behövde göra var att besöka kijjaa.com / luft, och sedan kopiera koden till vår IOS app för att fastställa kopplingen via WiFi eller 3G.

Det finns ingen allvarlig utmaning i kijjaa! - Baserad på App beskrivning på iTunes, spel är utformade med studenter och arbetare kontoret i åtanke, så det är perfekt för dem som söker en rolig snabbis under sin korta pauser. Vi skulle säga att det svåraste är att försöka kringgå spöken som dyker upp slumpmässigt i kort varsel, men vad som verkligen irriterade oss var de enstaka kontroll släpar som dök upp även via WiFi. Hur som, för en PR $ 0,99 lockpriser (70 procent prisfallet slutar den 17 januari), har spelet gått mycket längre än de flesta andra spel har och det kommer bara bli bättre - redan på gång är Game Center-stöd, nya fiender, nya bonusar, och resultat. Förhoppningsvis utvecklaren kommer också att kasta in några fler chiptune ljudspår också. Demo video efter rasten - det ganska får dig att vilja detta på Apple TV också, inte sant?

Fortsätt läsa App recension: kijjaa! (Video)

App recension: kijjaa! (Video) som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 14 Jan 2011 13:40:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Android få Google Music sync i Pepparkakor?

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/14/android-getting-google-music-sync-in-gingerbread/:
Googles varit retas cloud-baserad musik funktionerna i Android sedan dess I / O-konferens förra året och nyligen läcka av ett nytt första part Music app tyder på att planerna inte har avdunstat i luften. Här är de senaste godbit: GizmoFusion hävdar att detta skärmdump kommer från en enhet som kör Pepparkakor , som tydligt visar "Musik" som en av de konton som är konfigurerade i Android inställningar, vilket tyder på att systemet kommer att vara ganska djupt integrerat på att synkronisera dina spår precis som Det skulle din Twitter uppdateringar, dina Facebook-vänner, eller dina kalenderposter. Observera att vi inte har någon ny bevisning utöver detta ett skott - och vi måste ta GizmoFusion: s ord att detta är ett Pepparkakor enhet - men vi undrar om detta kanske inte är en av de nya funktionerna i att Android 2,4 bygger vi har hört mycket om nyligen.

[Tack, Bryan]

Android få Google Music sync i Pepparkakor? ursprungligen visades på Engadget på Fri, 14 Jan 2011 14:04:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Intel planerar Windows 8 telefoner

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Dy02x7hE3Qw/story01.htm:
Barence skriver "Intel chefen Paul Otellini säger att hans företag planerar att erbjuda Windows 8 på smartphones -. Sätta chipmaker på kollisionskurs med Microsoft tal under Intels vinst samtal, sade Otellini Microsofts beslut att hamn Windows till System-on-a-chip-plattformar hade fördelar för hans företag "Vi har möjlighet att sätta vår lägsta-power Intel-processorer som kör Windows 8 - eller" nästa generations Windows. "- till telefoner, eftersom det är samma OS skorsten". Det tycks strida mot Microsofts planer för sitt operativsystem. Tal på CES förra veckan, sade Windows chef Steven Sinofsky Windows Phone 7 var "unikt fokus på små formfaktor" medan Windows har utformats för tabletter och ovan. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.