lördag 16 juli 2011

Samarbete online Hjälper Mumbai Attack offer

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/MbEXp_XOn2Q/Online-Collaboration-Helps-Mumbai-Attack-Victims:
GillBates0 skriver "CNN har en fin historia om hur samarbete online snabbt hjälpte bildar ett centralt organiserad nätet katastrof insats under onsdagens Mumbai attacker. Indien står för nästan en femtedel av världens abonnenter mobiltelefon. I en tid då kaos rådde och röstsamtal hade fastnat samarbetade ett löst samarbete mellan datanörd, lekmän och bra samariterna snabbt online via sociala medier, Wikipedia, Google Docs och andra online resurser för att samordna blodgivare, hjälp, rider, och andra tjänster för att hjälpa offren för attacken. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Fujitsu att lansera första Windows-telefon Telefon Mango i. .. Augusti?

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/16/fujitsu-to-launch-first-windows-phone-mango-handset-in-august/:
Säg är det inte så - inte bara är en telefon inte är försenat, det planerar faktiskt att komma ut tidigare än den citerade lanseringen fönster? Denna speciella mirakel är ett undantag mycket mer än regel, men Microsofts senaste Windows Phone OS (smeknamn " Mango ") kan komma ut innan den förväntade nedgången release. Enligt Nikkei, Fujitsu kommer att erbjuda den allra första Mango-enhet, en vattentät kallas ringa IS12T på KDDI "redan i slutet av nästa månad." Telefonen ska säljas för 30.000 - 40.000 yen ($ 378-505), en rimlig mängd mynt för vad som troligen blir en högre prisklasserna enhet. Och - om det är samma handenhet visas upp på denna veckas Worldwide Partner Conference - en rosa version kommer att finnas till försäljning. Så, vad är mer lockande: en Hello Kitty -smaksatt Windows Phone, eller en Samsung Galaxy S II lookalike kör Mango? Det är ett tufft samtal.

Fujitsu att lansera första Windows-telefon Telefon Mango i. .. Augusti? visades ursprungligen på Engadget , lör, 16 Jul 2011 16:51:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Nikkei (inloggning krävs) | Tipsa | Kommentarer

Studien visar Programmerare Få bättre med åldern

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/aF9XRkSAtTA/Study-Shows-Programmers-Get-Better-With-Age:
mikejuk skriver "Det är en fördom att unga och gamla båda delar, men med motsatta slutsatser, naturligtvis Young är bäst eller gammal är bäst. - De flesta har en åsikt Nu har vi en del intressant statistik genialt samlas in och bearbetas av Peter Knego," stor. uppgifter "stil, att" bevisar "äldre är bättre när det gäller programmering, minst!"

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Vecka i Apple: migrera till Lion utgåva

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/oUV4iOdSWn4/week-in-apple-migrating-to-lion-edition.ars:

Mac OS X Lion släppa förutspåddes allmänt för denna vecka, men tyvärr var det inte tänkt att vara. Ändå har vi en guide om hur man migrera till en ny Mac med Lion utan att använda Apples Migration Assistant och diskuterade Apples engagemang för kreatörer. Det var förutom massor av rykten om nästa generations MacBook air, Apple TV, och även iTunes filmer, som gjorde upp för en ganska varierande vecka i Apple-nyheter.

Ja till Lion, nej till cruft: få en ren start med manuell Mac migration : Med varje ny Mac och varje ny Mac OS X-versionen, Flyttassistent plikttroget kopierar alla data från det gamla systemet till det nya. Men efter nästan ett decennium, är drivkraften att göra en ren start för starkt för vår korrespondent. Här är hur man gör det, men det är inte för svag i hjärtat.

Efter Final Cut Pro debacle, inte Apple fortfarande bryr sig om kreatörer? : Apples omtvistad Final Cut Pro X släpp har skapat oroliga känslor bland Mac professionella kreatörer. Bör de vara oroliga för sin investering i Mac-plattformen som Apple går mainstream? Dave Girard hävdar att det är för tidigt att använda panikknappen.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


The Underground löfte Turntable.fm

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/38ACc9lpTRc/:

Redaktörer OBS: Gäst bidragsgivare Semil Shah är en entreprenör intresserad av digitala medier, konsument-internet och sociala nätverk. Han är baserad i Palo Alto och du kan följa honom på Twitter @ semilshah .

En av de mest produktiva vinyl samlingar tillhör en DJ som bara ytor då och då. Och när han gör det, legioner av fans väntar på agnade andetag, desperat att smaka den senaste brygden från Josh Davis, annars känd som DJ Shadow . DJs Shadow brukar börja skapa under jord. Deras musik är resultatet av månader av provtagning och skära för att skapa helt nya ljud. Dessa nya låtar form i mörker, utanför den sfär skivbolag, radiostationer, och majoriteten av lyssnarna. Det är lite romantiserad, men det finns också mycket sanning i det underjordiska kreativa processen och hemlighetsfulla DJ strider som förekommer i verkliga livet, där andra DJs takt sina kamrater. För dem som har bevittnat en levande kamp, ​​det är en unik miljö där en okänd DJ kan tänkas, på en viss natt, snurra skivor är bättre än proffs som DJ Shadow.

Ja, detta är ett annat inlägg om Turntable.fm .

TechCrunch är Erick Schonfeld var den första att skriva om tjänsten i maj. Sedan dess har det tagit upp som en het sommar singel. Nästan alla tror Skivspelare kan bli en stor grej, men den står inför farliga minor (se nedan) och får kämpa för att stanna i rampljuset nu när Spotify har lanserats i USA Det finns en fantastisk historia om företagets pivot och skapandet av tjänsten. Investerare har cirklade runt Manhattan, och företagets serie B bör tillkännages inom kort. Varje tech blogg och Quora har täckt sitt upphov många gånger är det teknik stack , hur det kunde göra pengar , hur man skapar spellistor , en live- DJ-händelse i NYC, och även vanliga pubar som The New York Times vägas in Jag kommer inte spy eller sammanfatta något av täckningen hittills, men många av dessa bitar missa viktiga punkter om varför denna webbplats har så mycket lovande. Jag vill skina lite ljus över dessa.

Först kunde Turntable.fm plattformen hjälp skapa lika villkor för blivande DJs och musiker att bygga upp sitt rykte, sin publik, och kanske även få upptäckt. I den verkliga världen, DJs skapa spår och striden tunnelbana, tjäna sitt rykte genom att utföra i olika lokaler, handel band mix, referenser (eller Dissing) sina kamrater, och med nya tricks i sina nedskärningar. Vad har hänt under jorden i flera år kan nu sakta komma online, där någon kan

Zing! Larry Page ropar "konkurrenter" (aka facebook) För brist på social Data Portabilitet

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/9hs231VC5Lk/:

I slutet av gårdagens Googles vinst kallar gjorde VD Larry Page en mycket intressant kommentar om uppgifterna portabilitet, Google + och konkurrenter (aka facebook). I samtalet, frågade en analytiker sidan Vad de främsta skälen är att byta från existerande sociala plattformar till Google + eller om bolaget ser en framtid där människor kan vara en del av flera sociala nätverk och plattformar (parafraserade, på 57 minuter märke samtalet).

Sidan svarade med detta uttalande på Google + och kostnader switch: Vi är verkligen glada över om Google + att förbättra den övergripande sociala erfarenheter och göra det mer som hur du skulle dela i verkliga livet. Det är annorlunda än vad som finns där ute nu. Vi får strålande recensioner för det. Folk gillar verkligen att kunna dela med mer diskret grupper på ett enkelt mer intuitivt sätt. Det finns en hel del magi inbyggd i den produkt som orsakar det ... Google som ett företag tror på användarna äger sina egna data och att lätt kunna flytta ut från Google. Några av våra konkurrenter tror inte på det. Vi tror att användarna så småningom kommer att flytta till tjänster som är i deras intresse och det fungerar riktigt bra för dem.

Det är uppenbart att sidan hänvisar till Facebook i sitt uttalande ovan, som notoriskt varit uber-skyddande (gränsar restriktiv) runt exportera data från sitt nätverk till kunder som Gmail. Och för en tid nu, har data bärbarhet varit en uppvärmd kamp mellan Google och Facebook.

Facebook blockerade nyligen ett antal kontakt-export verktyg som syftar till att ta data ur det sociala nätverket för att importera till andra tjänster (t.ex. Google +). Och hur kan vi glömma den ökända Facebook-Google och tillbaka över att dela kontakter.

Förra året började Google blockerar Facebook API-åtkomst för att ladda ner Google-kontakter. Facebook hackade sig runt det , och Google därefter ett uttalande att de var "besvikna" . Facebook Platform ingenjören Mike Vernal svarade sedan i kommentarerna i ett av våra blogginlägg om SLAP kampen, försvarar Facebooks policy och kallar det "konsekvent". Kort därefter ett nytt krom förlängning var att få dig att skrapa din Facebook kontaktuppgifter till Gmail blockerat Google .

Den centrala delen i allt detta är ömsesidighet , Google anser att eftersom de är som ger möjlighet att exportera Gmail kontaktuppgifter till Facebook, Facebook bör göra det möjligt Gmail-användare att göra detsamma. Och de gör det inte.

Med Google +, är sökandet jätte erbjuda en uppgifter frigörelse produkt som heter Google Sent på kvällen , som ger dig möjlighet att ladda ner alla din profil data, ström, bilder från Picassa, Buzz data, Cirklar och Kontakter. Du kan ladda ner den och göra vad du vill med dina data.

Facebook kan du också ladda ner en zip-fil av dina bilder, listor vän, meddelanden och inlägg väggen, men det är inte i ett format third PA

Shaw Cable Netflix konkurrent förbi bandbredd lock på sin väg till TV

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/16/shaw-cables-netflix-competitor-bypasses-bandwidth-caps-on-its-w/:
Medan bosatta i USA koka över ökningar Netflix s prissättning, är våra grannar i Kanada upprörd av det konkurrerande Movie Club paketet Shaw kabeln erbjuder. Den $ 12 per månad tjänst erbjuder obegränsad tillgång till "hundratals av de bästa Hollywood-moves" och planerar att ha hög upplösning feeds senare i sommar för en extra $ 5 (kabelbolag i USA har ett liknande system under namnet Vutopia .) orsakar problemet är löften om att "den enda begränsningen är antalet timmar i dag" till skillnad bandbredd tak streaming från icke namngivna tjänster som Netflix. Medan Film Club visar över internet på en PC, är tablet eller annan enhet tak precis som alla andra tjänster, är via kabel-rutan inte mäts. Denna skillnad sitter inte bra med abonnenter och konsumentgrupper argumentera för nätneutralitet, särskilt som CRTC är mitt i utfrågningarna över användning-baserade Internet Billing. Även det fallet inte har beslutats, är vår egen härskande redan och är fast mot Shaw, eller någon annan, reklam grundar sig på fördelar som bara finns på grund av politik som skapades i första hand.

Fortsätt läsa Shaw Cable Netflix konkurrent förbi bandbredd lock på sin väg till TV

Shaw Cable Netflix konkurrent förbi bandbredd lock på sin väg till TV ursprungligen visades på Engadget , lör, 16 Jul 2011 15:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Shaw Kabel Facebook , Film Club | Tipsa | Kommentarer

Google lanserar Nyheter Emblem

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/N0ltdHqYdpM/Google-Launches-News-Badges:
theodp skriver "Gör det dig ledsen att ni också har vuxit upp för att tjäna scouting Merit Emblem? Jo, tack vare doktorer på Google kan du börja nu tjäna Google News märken när ni läser artiklar om dina favoritämnen. Ju mer du läser, desto högre rang du uppnå,.. Brons, Silver, Guld, platina och slutligen Ultimate De säger, "Din märken är privata som standard, men om du vill kan du dela dina brickor med dina vänner Berätta om dina nyheter intressen, visa din expertis, starta en konversation eller helt enkelt skryta om hur påläst du är. '"

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Orange UK erbjuder dagliga 30MB för £ 3 roaming alternativ för avgift trötta resenärer

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/16/orange-uk-offers-daily-30mb-for-3-roaming-option-for-fee-weary/:
Orange Åh Orange UK kunder, du lycklig hund, är din operatör ger dig lite av en paus när vi går in globetrotterrollen säsong. Du är inte längre kedjad till absurda per MB roamingavgifter eller onödiga månatliga planer. Istället kan du punga ut £ 3-en-dag (ca $ 5) för 30 MB data - vilket är mycket för att kontrollera e-post och göra lite ljus surfar. Om du inte använder några data då du inte får ut (sweet!), men gå över den gränsen och du är tillbaka till den normala £ 3,07 per MB ränta (inte så söt). Det är ett perfekt alternativ för en resenär som bara tillbringar en vecka eller två utomlands på en gång, och det stänger gapet med andra brittisk leverantör Vodafone, som erbjuder en £ 2-per-dag, 25MB alternativ. Nu, om bara andra (speciellt våra vänner här i USA ) skulle erbjuda vettiga roaming planer av sina egna.

Orange UK erbjuder dagliga 30MB för £ 3 roaming alternativ för avgift trötta resenärer som ursprungligen visades på Engadget , lör, 16 Jul 2011 14:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Trusted Recensioner , Recombu | Tipsa | Kommentarer

Firefox är Going 64-bitars: Vad du behöver veta

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/bNFFiwU1WTs/Firefox-Is-Going-64-Bit-What-You-Need-To-Know:
En anonym läsare skriver: "Firefox produktchef Asa Dotzler fastställt att räkna ut 64-bitars förvirring kring Firefox kommer det att vara" högt upp "i sin att göra-lista i sommar och höst. Man kan dra slutsatsen att Mozilla har ingen aning om vid denna punkt vad folk förväntar sig av en 64-bitars version av Firefox, så Dotzler ber om lite feedback. Högre hastighet? Mer säkerhet? Vad sägs om plug-in-tillgänglighet? Allt ovanstående, tack. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Sugen på ... Stjäl inte denna bok (TCTV)

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/_yUf2Iabxvk/:

"Stjäl denna bok", skrev Abbie Hoffman 1970. Så, idag, varför skulle vi betala för våra böcker - särskilt i en digital tidsålder där intellektuell stöld är både allestädes närvarande och ganska riskfritt?

Enligt Gary Shteyngart, den bästsäljande författare av romaner som "Super Sad True Love Story" och "Absurdistan", betala för sina böcker innebär att han inte behöver arbeta på en bensinstation eller en bilfirma. När vi betalar för en av hans böcker, förklarade Shteyngart när vi pratade tidigare i veckan, det "tillåter mig att producera mer arbete." Att köpa en bok, hävdar han, är en investering i kreativitet.

Och kreativitet - verklig kreativitet - kan vara en premie idag - åtminstone enligt Shteyngart. När han menar, kan Internet vara dödar våra excentricitet och förvandla oss alla till 140 tecken konformister. Således, i dagens nätverksanslutna ålder, säger han, det finns ett akut behov av skribenter som kan fånga vår uppmärksamhet och drar oss bort från att sända våra tråkiga själva på Facebook och Twitter.

Detta är den andra i en tvådelad intervju med Shteyngart. Igår, förklarade han varför, inom en inte alltför avlägsen framtid kommer alla att veta allt om alla.

Stjäl inte denna bok

Hur får man till William Gibson mark

Glödlampa effektivitet passerar genom USA: s, glödlampor flimmer i firandet

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/16/light-bulb-efficiency-passes-through-us-house-incandescent-bulb/:
Inte som kongressen har något mer att trycka på sin tallrik just nu, men passar på Capitol Hill har på något sätt funnit tid att sticka näsan i ännu en minut aspekt av våra personliga liv - belysning. Alla skämt åsido, var det börjar se ut som de gamla, makthungriga glödlampor skulle inte ha en andra chans i livet. Om du kommer ihåg, en var Bill gått tillbaka under 2007 för att döda dem av med 2012, men republikanerna försökte att vända saker och ting för att ge amerikanerna ett fynd alternativ under de kommande åren. Trots en 233 till 193 rösta för att upphäva tidigare i veckan var det nödvändigt super majoritet inte uppnåtts. Inte villiga att vara kvar i mörkret, knuffade dem orubblig om att få det vände det till något annat som en ändring sent fredag, vilket faktiskt fick den ack så eftertraktade stämpel av godkännande. Översättning? GE har en produktionslinje för att aktivera , STAT.

Glödlampa effektivitet passerar genom USA: s, glödlampor flimmer i firandet publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 16 Jul 2011 13:37:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TG Daily | källa AP , Bloomberg | Tipsa | Kommentarer

Japanska Militär uppfinner Tumbling, Flying Sphere

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/4cpqKfrXeXg/Japanese-Military-Invents-Tumbling-Flying-Sphere:
thebchuckster skriver "En japansk utvecklare har släppt en cool, ny sfär som faktureras som att kunna gå där människor inte kan. Klotet är 17-inches, innehåller åtta rörliga roder, och kan sväva i luften i minst åtta minuter . Samtidigt som når hastigheter på upp till 37 miles per timme, sfärens skickligt rör sig genom luften utan större ansträngning. Det tar inte mycket för att få upp i luften och flytta, och det kommer att vara skicklig på att gå in i trånga utrymmen. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Applifier Träffar 100 miljoner Installerar, ger sociala Bar Game upptäckt till Mobile

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/AbeOsAGl2TI/:

Applifier , den gränsöverskridande marknadsföring nätverk av sociala spelutgivare, meddelade idag att man har levererat över 100 miljoner spel installerar gratis på Facebook. Lanserades 2010, som Applifier ut på ett uppdrag att hjälpa spelutgivare hitta nya användare och få sina spel upptäcktes på det sociala nätverket, och har sedan dess vuxit som ogräs. Nu ansluter över 800 spel, ger Applifier förlag verktyg för att marknadsföra sina spel i hela sitt nät på över 150 miljoner månatliga aktiva användare, via bokmärken och retargeting och "presenterade fläckar".

Naturligtvis är den bästa sidan om Applifier att utvecklare inte betalar något för att använda tjänsten, kan de dra nytta av den uppstått betalda kampanjer användaren förvärv enkelt genom att lägga till 5 rader HTML till sina Facebook-sidor eller webbläsare spelet.

Precis som det är på webben, är det mobila spelet utrymmet blir trångt med spel, och spelare letar alltid efter nya spel för att reta deras aptit, som lanserades så idag Applifier en cross-marknadsföring lösning för iOS. Android är inställd släppa senare i sommar. Liksom sin webbversion är Applifier Mobile gratis. Den mobila versionen visas rekommenderade spel på sin bar, där användare kan klicka på för att få mer information om spelet eller bläddra för att visa andra spel.

Det är ett bra sätt för spelare att hitta nya spel och för förlag att få ett sätt för deras spel att upptäcka i det trånga hav av sociala spel. Det är en liknande modell till App Store är "Dagens Apps", som egentligen är en av de få alternativen App utvecklare har i försöken att få sina program upptäcktes på Ios, förutom att spendera massor av pengar på marknadsföring och PR. Mindre speltillverkare inte har tillgång till dessa typer av fonder, och så Applifier är gratis att använda plattformen erbjuder ett bra alternativ.

Som Apple nyligen förbjöd pay-per-installation incitament program från App Store, är det faktum att Applifier inte betalar sina användare för att prova ett nytt spel annan benet upp. Även om det kan vara en besvikelse för vissa spelare, det håller saker ärlig. När allt vill företaget bara spelarna att ha ett annat sätt att hitta nya spel att de skulle njuta av att spela. Och hjälpa de människor som gör dessa spel hitta dem. "Vår värdeerbjudande för spelarna är enkel: Hej, du tycker om spel. Vad sägs om lite mer? ", Sade Applifier vd Jussi Laakkonen.

Tillbaka i januari, upp Applifier $ 2.000.000 för sin cross-reklam plattform, som det har använts för att hjälpa lansera sin nya mobila kläder och hjälp oberoende speltillverkare tävla mot Zynga och cross-PR-verktyg. Det har varit en motvind, men med över 150 per månad aktiva användare, 100 miljoner installerar, och 800 spel, verkar det fungera.

För mer, kolla in Dean Takahashi är tidig översyn av tjänsten .


Pandora Radios HTML5 redesign hands-on

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/16/pandora-radios-html5-redesign-hands-on/:
Tidigare i veckan meddelade Pandora att det äntligen skulle släppa sitt långvariga stöd för Flash till förmån för HTML5. Flytten är en del av en stor redesign för webbplatsen, en som kommer att börja rulla ut till Pandora One (de $ 36 / år premium version) abonnenter i bitar, som en del av en begränsad testperiod innan görs tillgängliga för tjänstens hela enorm användarbas.

Tidpunkten kunde ha varit mer perfekt, naturligtvis. En dag efter publiceringen, Spotify tog snabbt uppmärksamheten av de som följer på nätet musikbranschen genom att formellt lansera i USA. Det är viktigt att notera höger utanför bat, dock att dessa två tjänster är egentligen inte direkta konkurrenter, trots hur vissa kan spinna det. Spotify är en allt-du-kan äta prenumerationstjänst, vilket gör det mer liknar den lik av en Rhapsody och Napster. Pandora, å andra sidan, bygger till stor del kring passiva musik upptäckt. Du loggar in, anger du en artist, och du låter musiken komma till dig. Detta redesign tar den lätt att använda till en helt ny nivå. Kolla in våra intryck nedan.

Fortsätt läsa Pandora Radios HTML5 redesign hands-on

Pandora Radios HTML5 redesign hands-on ursprungligen visades på Engadget , lör, 16 Jul 2011 00:47:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Polisen ser alltmer till smartphones för Evidence

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/k5miz6jkk_Q/Police-Increasingly-Looking-To-Smartphones-For-Evidence:
Barence skriver "Smartphone kan placera dig på en brottsplats, förstöra ett alibi eller kanske ge en - det är därför en av de första saker polisen nu göra på platsen för ett brott är att ta bort ett misstänktes mobiltelefon Detta utseende. i smartphone forensics avslöjar hur ens torka komprometterande uppgifter från iPhone är inte tillräckligt för att få brottslingar slippa undan. "Om du tittar på dina e-postmeddelanden och du vrider telefonen, det är en ögonblicksbild av det meddelandet," säger Phil Ridley, . mobiltelefon analytiker med CCL-kriminalteknik och vad folk lämnar på deras telefoner är fruktansvärt "Vi blev kontaktade av polisen som kunde inte få en video att arbeta på en handenhet. - Det visade sig vara en kille halshuggning någon i sitt garage , "hävdade en annan kriminalteknik expert."

Läs mer om denna historia på Slashdot.