söndag 26 december 2010

IBM Projekt Holographic Phones, luftdriven Batterier

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/eno0ntQDKRM/story01.htm:
geek4 skriver "År 2015 kommer vi att använda mobiltelefoner som ska projektet en 3D holografisk bild som ringer, hävdar IBM i en förteckning över förutsägelser om framtida teknik gallrats från en undersökning av 3.000 IBM vetenskapsmän. 3D-skärmar är också inriktningen på arbetet mellan Intel och Nokia i utvecklingen av en holografisk gränssnitt. Orter värms av servrar och avancerade stad övervakningen av trafiken är också listade som ett av de vanligaste teknikerna för de kommande fem åren, enligt en Bloomberg artikel. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




När-Darling Etanol förlora vänner på höga platser

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/UmYHN1BLKs8/story01.htm:
theodp skriver "Det är nu möjligt, säger BusinessWeek's Ed Wallace, att myten om etanol som räddningen för USA: s energiproblem är närmar sig sitt slut. Märkligt nog kan det alternativa bränslet göras genom en osannolik samling av fiender. Fervidly pro-etanol . under det senaste decenniet av hans politiska karriär, vände förre vicepresidenten Al Gore kurs i slutet av november och bad om ursäkt för att stödja etanol, som tydligen var mer inställsam sig till jordbrukare En vecka senare, staplade energiminister Steven Chu på, säger: "Den framtida av drivmedel borde inte innebära etanol. " Och i december, in en grupp av små motortillverkare, biltillverkare och tillverkare båt passa i den amerikanska appellationsdomstolen att utrymma EPA: s oktober utslag att använda en 15% blandning av etanol i bränsle leveranserna skulle inte skada 2007 och nyare fordon. Trots allt detta har den nyvalda kongressen förlängde 45 cent per gallon etanol kredit blandning skatt som skulle löpa ut, ett drag som beräknas minska intäkterna med $ 6,25 miljarder euro under 2011. "Etanolen vansinne," lång tid -kritiker Wallace klagar, "kommer att fortsätta tills så många bilar och motorer skadas av detta bränsle tillsats som offentliga protester inte längre kan ignoreras."

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Nissan Leaf pris du mot andra förare, skapar en hög poäng lista för hypermilers

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/26/nissan-leaf-rates-you-against-other-drivers-creates-a-high-scor/:
Nissan Leaf pris du mot andra förare, skapar en hög poäng lista för hypermilers
Xbox Live och uppnåendet system slags återuppfunnit high score listan och låter dig tävla mot dina vänner även när du är roaming solo genom en skarp, öde landskapet. Det ser ut som Nissan gör mycket samma sak med den Leaf - men minus bloatflies och supermutants. Eftersom bilar är nu rullar ut till ivriga ägarna vi lär mer om precis vad Carwings systemet kan göra och annan snyggt trick är "Regionala rankningar" sida, där en förares effektivitet är specificerade mot andra i området. Det finns brons, silver och guldmedaljer att slåss om, men om du täcka sak med hastighet tejp och bara pendla ned, kanske du bara tilldelas Platina. Vad som får dig? Varför, en liten bild på en trofé, förstås. Vad förväntade du dig?

Nissan Leaf pris du mot andra förare, skapar en hög poäng lista för hypermilers ursprungligen visades på Engadget on Sun, 26 Dec 2010 15:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Autoblog Green | källa MyNissanLeaf Forum | Tipsa | Kommentarer

Vad är den äldsta filen du kan återställa?

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/GEwcdKlII-c/story01.htm:
turtleshadow skriver "Nu när det är nästan 2011 en fråga för alla som hållit säkerhetskopiering sedan innan Y2K icke-händelse: Har du personligen / professionellt behövde återhämta sig något från 10 + år sedan så fall dela intressant" hows, \ "? speciellt om du var tvungen att göra flera medier överföringar och filformat för att få data till en användbar filformat på en modern hårdvaruplattform som du väljer. Native lösningar betyg högre än emulering. Dessutom, vad har du för planer för återställande år 2021? Street cred går till de äldsta, mest tekniska och komplexa återställer ... som naturligtvis lyckas jag jobbar jul nattskiftet / nyår. Jag ber alla fortfarande omrörning och Administratörer hardcore ".

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Nintendo 3DS förhandsbeställningar börja på GameStop, fortfarande inga officiella amerikanska pris

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/26/nintendo-3ds-pre-orders-begin-at-gamestop-still-no-official-us/:
Den forumites på NeoGAF chattade upp det hela kvällen, och visst, det är sant - från i morse, kan du reservera en Nintendo 3DS genom att släppa en bunt förändring på någon GameStop butik. Hur högt har du att stapla mynt tycks bero på plats, enligt en New York anställd ville att vi skulle in $ 50, även som ett Arizona sa att vi bara skulle behöva bankrulle blygsamma $ 25, men hur som helst dina pengar kommer gå direkt mot som ännu-ej fastställd ( troligen 300 $ ) inköpspris. Om din lokala GameStop misslyckas att känna igen autostereoscopic handdatorn förestående tillgänglighet, bara ber dem att samråda sin dator, hitta SKU fältet och skriv in The Magic Numbers "020.132." Sedan mödosamt vänta tills mars att begära ditt pris.

Nintendo 3DS förhandsbeställningar börja på GameStop, fortfarande inga officiella amerikanska pris som ursprungligen visades på Engadget on Sun, 26 Dec 2010 13:14:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa NeoGAF | Tipsa | Kommentarer

EFF ger en introduktion till Traitorware

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/WIlW3ACdsjQ/story01.htm:
theodp skriver "EFF: s Eva Galperin erbjuder en kort primer på Traitorware, enheter som agerar bakom ryggen att förråda din integritet." Din digitalkamera kan bädda in metadata till bilder med kamerans serienummer eller din position ", skriver Galperin." Skrivaren kan vara som innehåller en hemlig kod på varje sida den skrivs som skulle kunna användas för att identifiera skrivaren och eventuellt den person som använt det. Om Apple sätter en särskilt läskig patent har nyligen ansökt om i bruk, kan du se fram emot en dag då din iPhone kan spela in din röst, ta en bild av din position, spela in dina hjärtslag, och skicka informationen tillbaka till moderskeppet. " Hon avslutar: "EFF kommer att vara där för att bekämpa den [Traitorware] Vi tror att dina program och enheter som inte bör vara ett redskap för att samla dina personuppgifter utan ditt uttryckliga medgivande.." "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Joel Test Uppdaterad

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/rP6sxRp8HVE/story01.htm:
En anonym läsare skriver: "År 2000 skrev Joel Spolsky den Joel Test, ett utmärkt och enkelt sätt att utvärdera ett mjukvaruföretag. Medan testen används fortfarande, det börjar bli föråldrade, eftersom många företag flyttar till webb teknik, och nya utvecklingsverktyg finns. I sin blogg skrev Marc Garcia om vad som kan vara en uppdatering till Joel Test. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




HRP-2 humanoida roboten lär sig att använda hinder till sin fördel

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/26/hrp-2-humanoid-robot-learns-to-use-obstacles-to-its-advantage/:
Det kan finnas massor av robotar där ute kunna undvika eller övervinna hinder, men vi kan inte säga att vi har sett alltför många som faktiskt kan använda hindren till sin fördel. Det är påståendet att ryktet om detta så kallade HRP-2 robot byggd av forskare vid Japans National Institute of Advanced Industrial Science and Technology , emellertid, som kan upptäcka objekt runt det och urskilja hur de kan användas för att hjälpa den med en särskild uppgift - som lutar på ett bord för att hjälpa balans samtidigt sparka en boll till exempel. Som New Scientist påpekar, vare sig avsiktligt eller inte, slutresultatet är en robot som beter sig märkligt som en äldre person - se själv i videon efter rasten.

Fortsätt läsa HRP-2 humanoida roboten lär sig att använda hinder till sin fördel

HRP-2 humanoida roboten lär sig att använda hinder till sin fördel ursprungligen visades på Engadget on Sun, 26 Dec 2010 11:07:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Geek.com | källa New Scientist | Tipsa | Kommentarer

Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

Microsoft, Motorola Lägg 9 patent till Pågående domstolen Battle

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/hdHQFEpHuDM/story01.htm:
FlorianMueller skriver "Patent dräkter är IT-branschen: s nya julkort.. Microsoft och Motorola bara lagt till nya anklagelser i sina rad Motorola lämnat in en annan kostym i västra distriktet i Wisconsin, för första gången också angripa Kinect Microsoft kastade in sju patent i Södra Florida. Två av dem omfattar pekskärmstekniker och två påstått läsa på Motorolas DVRs. I detta skede av spelet, 35 patent i kostym mellan bolagen. Rädd att tappa kontrollen över så mycket lugn och harmoni? Det finns en visualisering tillgänglig (detaljerad referensmaterial ingår). "

Läs mer i denna historia på Slashdot.