måndag 2 maj 2011

Domstolen godkänner Googles bud på Nortels IP

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/R9MyeNUHsUA/Court-Approves-Googles-Bid-For-Nortels-IP:
Mesak skriver "En domstol hade godkänt Googles försök att ta ansvar för Nortels arsenal 900 MUSD värde av patent och patentansökningar. Andra budgivare kommer att ha fram till juni 13 lämna in konkurrerande anbud. Tyvärr, varken aktieägare Nortel eller företagets anställda väntar på en pension kommer att se några av dessa pengar. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Lenovos LePad blir LeTeardown

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/02/lenovos-lepad-gets-leteardown/:
Lenovos efterlängtade LePad äntligen gjort sin kinesiska debut redan i mars, och medan vi får aldrig se tabletten Stateside - inte som LePad i alla fall - vi kan åtminstone få en topp under huven. Tack vare en nedkoppling av imp3, vi ser insidan av maskinen för första gången, och medan det finns inte mycket i vägen för överraskningar här, det är alltid trevligt att se vad som gör dessa saker fästing. Som vi redan visste, LePad s packning av 1,3 GHz Snapdragon styrkretsen med adreno 205 integrerad grafik samt en intern 27Wh batteri. Det är också tycks vara gunga Toshiba flash-minne och en Wolfson ljudprocessor. Så vi kanske inte har så mycket i vägen för uppenbarelser här, men åtminstone nu vet du vad LePad eller Skylight , eller vad, ser ut som under sin hud.

Lenovos LePad blir LeTeardown ursprungligen visades på Engadget på måndag, maj 2, 2011 16:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Engadget kinesiska | källa Imp3 | Tipsa | Kommentarer

Bättre Brain Ledningar kopplas till familjens gener

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/S6QMxH6ZgvA/Better-Brain-Wiring-Linked-To-Family-Genes:
Tredje ståndpunkten sänder detta utdrag från PhysOrg. "Hur bra vår hjärna fungerar är till stor del på vår familjs genetiska makeup, enligt University of Melbourne har lett studien Studien ... ger det första beviset på en genetisk effekt på hur" kostnads- effektiva "vår hjärna nätverk kabeldragningen är, kasta ljus över några av hjärnans göra upp (abstract). Huvudförfattare Dr Alex Fornito från Neuropsykiatri Centre vid University of Melbourne sa resultaten få viktiga konsekvenser för att förstå varför vissa människor är bättre rustade att utföra vissa uppgifter än andra och den genetiska basen för psykiska sjukdomar och vissa neurologiska sjukdomar. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


EnOcean hem automation sensorer kommunicerar över TCP / IP, leka snällt med smartphone apps

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/02/enoceans-home-automation-sensors-communicate-over-tcp-ip-play/:
EnOcean har länge varit på vår radar tack vare sin billiga strömbrytare och termostater, som skörda energi från solceller och termisk skillnader och skryta skal och piska ryggen för enkel installation. Nu är de fastna för TCP / IP-kommunikation, vilket innebär förutom att prata med varandra, kommer husägare att kunna kontrollera dem med någon trädgård-sort web-ansluten enhet. Installationsprogrammet kommer att kräva en liten gateway, då du kan övervaka rum att använda desktop widgets och mobila apps såsom Can2Go som är kompatibla med EnOcean s radio protokoll (ERP). Hittills har bolaget gjort mest framsteg i butiker och kontorsbyggnader, men om den har sitt sätt skulle den vara på väg till sjukhus, sovsalar college, och (duh) ditt hem.

Fortsätt läsa EnOcean hem automation sensorer kommunicerar över TCP / IP, leka snällt med smartphone apps

EnOcean hem automation sensorer kommunicerar över TCP / IP, leka snällt med smartphone apps som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 2 maj 2011 14:39:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Bredband | källa EnOcean | Tipsa | Kommentarer

IOS 4.3.3 ryktas vara på väg inom två veckor med fix för platsspårning utfärda

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/02/ios-4-3-3-rumored-to-be-coming-within-next-two-weeks-with-fix-for-location/:
Apple lovade förra veckan att det skulle ta upp iPhone spårning frågan i en programuppdatering i "närmaste veckorna", och BGR rapporterar nu att uppdateringen kommer inom de närmaste två veckorna, eller "möjligen tidigare." Vad mer, säger plats att det faktiskt har skickats en tidig version av IOS uppdateringen och att det utgör just inte längre backa upp platsen databas till iTunes - storleken på databasen sägs också att minska, och det är tydligen utgår helt och hållet när Platstjänster är avstängda. Något särskilt, säger BGR att uppdateringen innehåller några ytterligare liv förbättringar batteri också, även om det också konstaterar att det faktiskt har inte testat den riktigt ännu - det är lovande ytterligare information, dock.

IOS 4.3.3 ryktas vara på väg inom två veckor med fix för platsspårning frågan ursprungligen visades på Engadget på måndag, 2 maj, 2011 15:04:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Mac Rumors | källa BGR | Tipsa | Kommentarer

Sony avslöjar pris och storlekar av "Google TV?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Det verkar som om någon inom företaget, eller om du är missnöjd med sin lön och vill förstöra överraskning att företaget har förberett för tisdag 12 oktober, eller egentligen har lust passerat. Varför? Eftersom inte bara läckt information (som vi inte vet om reella) om möjliga storlekar som Google TV, men även namn har dykt upp som skulle kallas modellerna i fråga.

Deras namn är: NSX-24GT1 24 inches, NSX-32GT1 31 inches, NSX-40-tums 40GT1 NSX-46GT1, (du gissade) av 46 inches. Och ändå, även risk för att deras priser skulle uppgå till mellan 1.300, 1.400 och $ 1900.

Den nyfikna detalj: Om detta är sant, det billigaste av Google TV skulle vara ännu dyrare (300 dollar) att 32-tums modell dyrare än Sony har människor i deras katalog.

Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

RIM lanserar BlackBerry 7 OS

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/BKNetH5N9Aw/RIM-Announces-BlackBerry-7-OS:
adeelarshad82 skriver "RIM meddelade två nya BlackBerry telefoner med högupplöst pekskärm, 1.2GHz processorer och ett nytt operativsystem som erbjuder bättre grafik än BlackBerries haft tidigare. Den nya BlackBerry 7 OS bringar" flytande grafik förmåga och erbjuder 60 bilder per sekund prestanda med omedelbar UI action / svar. " Vad är olyckligt om det nya operativsystemet är att i stället för att helt nya, är BlackBerry 7 bara en uppgradering av den befintliga BlackBerry 6 OS. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Google stämts för spåra användare "Platser

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/88PPYh_I4BY/Google-Sued-For-Tracking-Users-Locations:
RedEaredSlider skriver "Två Android-telefon användare har stämt Google för 50 miljoner dollar i spåren av avslöjanden om att deras telefoner kan spåra sina platser. Stämningen, in i US District Court för östra distriktet i Michigan den 27 april, försöker klass- åtgärder status. Kärandena, Julie Brown och Kayla Molaski, är bosatta i Oakland County. De två säger i kostym som Googles sekretesspolicy inte säga att telefonerna sänder sina platsinformation. Dessutom säger de Google visste att de flesta användare skulle inte förstår att sekretesspolicyn skulle göra det möjligt för Google att spåra användarnas platser. " Apple var stämd för deras platsspårning förra veckan. Enligt Boy Genius Report kommer IOS spåra tas upp i version 4.3.3, som kommer ut inom ett par veckor.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


MSI travar ut 20-tums Wind Top AE2070 med USB 3.0, Wind Touch 4 UI

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/02/msi-trots-out-20-inch-wind-top-ae2070-with-usb-3-0-wind-touch-4/:
MSI säker är att hålla sig upptagen med allt-i-dessa dagar. Den billiga Wind Top AE2050 anlände Stateside en månad sedan, och nu företaget är tillbaka med Wind Top AE2070, en mer lurade ut 20-tummare. Denna iteration har också en 1600 x 900 skärm, men steg upp till USB 3.0 och kan uppgraderas till en 3.1GHz Core i3 processorn och NVIDIA GeForce GT540M grafik. Andra specifikationer inkluderar en 500 GB 7200 RPM hårddisk, två tre-watts högtalare, en DVD-brännare, och en 6-i-1 minneskortläsare. Programvara-vis, går det Windows 7 tillsammans med den senaste versionen av MSIs Wind Touch UI ovanpå, som inkluderar Facebook och Twitter knappar i webbläsaren, en särskild fönster för visning av foton och video, klisterlappar, och väder och tid widgets för skrivbordet. Inga ord ännu om prissättning eller tillgänglighet, om vi antar att det blir mer plånboksvänliga än denna .

Fortsätt läsa MSI travar ut 20-tums Wind Top AE2070 med USB 3.0, Wind Touch 4 UI

MSI travar ut 20-tums Wind Top AE2070 med USB 3.0, Wind Touch 4 UI publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 2 Maj 2011 14:15:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Fjärran Östern Gizmos | källa MSI | Tipsa | Kommentarer

Tom Tom Sells GPS Info till holländska Cops

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Xffearbb3a4/Tom-Tom-Sells-GPS-Info-To-Dutch-Cops:
jfruhlinger skriver "Som smartphones med GPS-funktioner slita bort vid den särskilda GPS-marknaden, säljare som Tom Tom behovet av att hitta nya intäktskällor. Tom Tom bestämde att det skulle vara en bra idé att" dela "(det vill säga sälja) aggregerade uppgifter från sina användare nederländsk lag efterlevs. Företaget hävdar att de antog att uppgifterna skulle användas för att förbättra trafiksäkerheten och vägteknik, och var chockad, chockad över att upptäcka att istället polisen använde den för att räkna ut de bästa platserna att sätta fart fällor. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


MIT Blackjack King Tar SMTP Public

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/JibYhVmdtE8/MIT-Blackjack-King-Takes-SMTP-Public:
En anonym läsare skriver "Semyon Dukach är i farten igen. Thumbing näsan på den anläggning, det vill säga. Dukach, en tidigare ledare för MIT blackjack team, har tagit sin lilla företaget, SMTP, offentlig i dag i hopp om välter området av e-post leverans och förvaltning. SMTP kan låta tråkigt, men det är det senaste fordonet i Dukach s strävan att "göra ett par miljarder och sedan försöka hjälpa världen" (utan hjälp av riskkapitalister eller investmentbanker). tanke på hans spår spela in, kanske folk inte vill spela mot honom. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Fråga Slashdot: Hur att övervaka din egen Bandbreddsanvändning?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/L97AjpZk1Pk/Ask-Slashdot-How-To-Monitor-Your-Own-Bandwidth-Usage:
Vrtigo1 skriver "Med många Internetleverantörer antingen redan använder mössor bandbredd eller talar om dem, jag undrar hur andra Slashdot läsare att hålla reda på hur mycket data som överförs via sina kontakter hem Internet. Ingen av de konsumenter routrar jag använt verkar göra denna information lättillgänglig. Jag skulle vilja något sätt att se exakt hur mycket data har skickats och mottagits av WAN-porten mot min ISP's modem så jag kan jämföra de siffror jag får med siffrorna de ger mig. jag vet inte vill betala för deras uppdateringar modem firmware och andra nätverkshantering trafik, så jag skulle vilja se hur de två numren line up. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


De funktioner som gör Varje webbläsare Unik

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/zdy5oumKKts/The-Features-That-Make-Each-Web-Browser-Unique:
snydeq skriver "InfoWorlds Peter Wayner erbjuder en titt på 13 lovande egenskaper som är unika för en webbläsare. från krom stöd för SPDY, att IE9 betoning på energieffektivitet, till Firefox Sync, är webbläsarleverantörer arbetar hårt för att etablera någon kant som kan locka fler användare till deras stack kod. Och medan hastighet och HTML5 kompatibilitet fortfarande de viktigaste i kampen för webbläsare, unika funktioner ofta peka ut vägen framåt. "Mot bakgrund av den webbläsaren uppdaterar dessa dagar, bli inte förvånad att hitta den bästa av gäng kopieras av konkurrenter snart, "Wayner skriver." När allt går webbläsare finesser är dagens måste-ha funktioner. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.