söndag 1 maj 2011

Hur man inte ska mäta vetenskaplig produktivitet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/jFXgIfBA4CI/citation-count-doesnt-represent-reality-who-knew.ars:

Ända sedan finansiärer börjat kräva något sätt att mäta avkastning på sina investeringar har varit administratörer komma med sätt att mäta forskarnas resultat. Och forskare har att komma på sätt att maximera deras värde genom en viss mätning system. I varje generation av detta spel av prestationsmätning, producera forskare genomtänkt artiklar om hur det nuvarande systemet helt enkelt inte fångar forskarnas arbete korrekt.

En nyligen Physical Review E papper är en av dessa, visar att den råa citat räkna egentligen inte fånga en papperets betydelse eller forskarens faktiska resultat. Ja, det är fantastiskt eller hur?

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Europeiska kommissionen låser sig Acta Corner

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/1I8eGVzfs7I/European-Commission-Paints-Itself-Into-ACTA-Corner:
Halo1 skriver "Förra veckan offentliggjorde Europeiska kommissionen ett genmäle till ett omfattande och starkt fördömande åsikt dokument om ACTA av framstående europeiska akademiker. Ante Wessels från FFII gick igenom kommissionens svar och upptäckte att efter korrigering de misstag de gjorde, de faktiskt bekräfta yttrandet de försökte motbevisa. kommissionen i första hand tycks lida av en brist på läsförståelse, amnesi om vad det sagt tidigare, och att inte vara fullt medveten om sina befogenheter. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Forskare skapar två 100 terabit andra optiska anslutningar, vågar vi torrent något

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/01/researchers-create-two-100-terabit-per-second-optical-connection/:
Även en kvinna med en 40 Gbps internetuppkoppling kan känna ett styng av svartsjuka på denna nyhet - Japan har framgångsrikt testat två separata 100 terabit per sekund datalänkar att använda en enda optisk fiber att bära last. New Scientist rapporterar att NEC lärda stoppade ljuset från 370 lasrar i 165 kilometer fiber för att uppnå en hastighet av 101,7 Tbps, medan NICT forskare satte nytt rekord av 109 Tbps med en speciell fiber med sju kärnor för att hantera susen. Vi inbillar oss att Alcatel-Lucent och NTT inte sitter still. Inte för att vi bryr oss verkligen som har den snabbaste fiber ... bara så länge som den ena änden leder till vårt hus.

Forskare skapar två 100 terabit andra optiska anslutningar, vågar vi torrent något som ursprungligen visades på Engadget på Sun, 1 maj 2011 16:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa New Scientist | Tipsa | Kommentarer

AF 447 Flight Recorder finns i Atlanten

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/IRXoOJrqkno/AF-447-Flight-Recorder-Found-In-the-Atlantic:
romiz skriver "Minnet av Färdregistratorsystemet för Air France flight 447 från Rio de Janeiro till Paris, störtade den 1 juni 2009, har befunnits på havsbotten i Atlanten, och kom tillbaka till ytan i god form. Detta är data recorder, vilket sparar flygningen parametrar. Sökningen fortfarande fortsätter i hopp om att hitta diktafonen som innehåller ljud inspelade i planets cockpit. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Amazons moln långa avbrottet visar faran av komplexitet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Q6ycfWdA09Y/amazons-lengthy-cloud-outage-shows-the-danger-of-complexity.ars:

Reddit, Foursquare och Quora var bland de många webbplatser som gick ner nyligen på grund av en långvarig avbrott, Amazons molntjänster. På torsdag 21 april, gick Amazon Elastic Block Store (EBS) offline, lämnar många Web och databasservrar beroende på att brytas lagring. Inte förrän Påskdagen (april 24) var service återställdes till alla användare. Amazon har nu publicerat en lång beskrivning som beskriver vad som gick fel och varför felet var båda så katastrofalt och så lång.

Amazon har cloud datacentraler data på fem platser runt om i världen, Virginia, norra Kalifornien, Irland, Singapore och Tokyo. Inom varje region är tjänster delas in i vad företaget kallar Tillgänglighet Zones: fysiskt och logiskt separata grupper av datorer. Denna konstruktion ger kunderna möjlighet att välja en nivå av redundans som de anser är mest lämpligt, webbhotell i flera regioner har den mest robusta, men de högsta kostnaderna. Hosting i flera Tillgänglighet zoner inom samma region är billigare, och skyddar mot problem som påverkar någon zon.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Weird Science hjärta älskar sprit, hatar morgnar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/wxtZf7J9wrc/weird-sciences-heart-loves-booze-hates-mornings.ars:

Ditt hjärta är inte en morgon organ: dygnsrytm, förändringar din kropp genomgår baserat på tid på dygnet, påverka ett stort antal av kroppens normala processer. Det ser ut som de skulle kunna påverka onormala processer också. Forskare spårade hjärtinfarkt baserat på tid på dygnet, och mätt deras svårighetsgrad baseras på standardiserade prov av enzym nivåer. Det visar sig hjärtat hatar morgonen, eftersom MI storlek var störst i timmar från 06:00 till kl. Det skulle vara trevligt att se lite av bildbehandling, eftersom en möjlig alternativ förklaring till detta är att nivåerna av dessa enzymer är högre i hjärtat vid denna timme, så en identisk MI skulle bara släppa ut mer av dem. Ändå är det förmodligen värt att följa upp detta.

Och hjärtat gillar att dess sprit: Som bevis på att alkoholkonsumtion skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar har byggt ett tag, men det finns också växande bevis för att alkohol hjälper hjärtat även på nivåer där det är farligt för resten av kroppen. I en studie av över 40.000 personer, hade de som avstod från alkohol helt och hållet den högsta risken för kranskärlssjukdomar. "En skadlig konsumtion av alkohol är förenat med en minskad risk för kranskärlssjukdom efter kontroll för sociodemografiska, psykiatriska och beroendeframkallande riskfaktorer," avslutar hon. Men pressmeddelandet konstaterar att normerna för "farligt" att dricka skulle nog innehålla en hel del vuxna i Europa.

Men den lyssnar till bevis: I ett årtionde från 1996 och 2007 det svenska medicinska systemet kraftigt utökat sin användning av evidensbaserade behandlingar för hjärtinfarkt. Resultatet? Mortaliteten i dessa patienter uppvisade en konsekvent nedåtgående trend. Bevis verk-som visste?

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Google ansikten $ 50.000.000 stämning över Android platsspårning

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/OcRjsI9HWz4/google-faces-50-million-lawsuit-over-android-location-tracking.ars:

Google och Apple har båda varit i nyheterna nyligen över detaljer om hur de båda företagens mobila operativsystem lagra och överföra Geolocation data. Efter en grupptalan väckts av två Tampa män riktar Apple över påstådda användarspårning är Google inför en liknande grupptalan in i Detroit på onsdagen.

Förra veckan var det avslöjat att IOS enheter cache en stor mängd lokaliseringsuppgifter i en fil som backas upp till användarnas datorer. Filen är dold från normal tillgång på iPhone och iPads, men är okrypterat, och om inte användarna också välja att kryptera IOS säkerhetskopior i iTunes, filen är också okrypterat. Medan någon skulle behöva fysisk åtkomst till någon av enheterna för att få information, uttrycktes farhågor att informationen kan användas för att spåra enskilda personer, och därmed äventyra deras privatliv.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


KORTLIVAD SUCCE

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/k94_Tq1Rgsw/:
Array

Verizon doc föreslår BlackBerry playbook, HTC Trophy och Xperia Play "kommer snart", priser LTE tablett data och intron 4G netbooks

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/01/verizon-confirms-blackberry-playbook-htc-trophy-and-xperia-play/:
Vad hände med HTC Trophy , länge sedan på Verizon 3G? Vad sägs om Sony Ericsson Xperia Play , mystiskt missa en Verizon release datum långt innan Japans katastrof ? Kommer Verizon åtar sig att genomföra BlackBerry playbook i år? Hur mycket kommer LTE kostnadsuppgifter för Xoom och dess vänner tablett?

Vi kan äntligen har några av svaren, tack vare Verizons fancy nya katalog. RIM: s tablett, PlayStation Telefon och HTC Trophy alla är listade som "kommer snart", och det är inte allt - både BlackBerry Bold 9650, Curve 3G 9.330 och Droid 2 Global är alla "så långt lagret räcker," vilket tyder på efterföljare kan vara inkommande. Samtidigt tablett LTE data planer ser ut som de ska kosta lika mycket som 3G och kära - $ 20 för 1GB, $ 35 för 3GB, $ 50 för 5GB och $ 80 för $ 10 GB som vanligt. LTE netbooks kommer bara att kunna dra fördel av de två högsta pris planer, men det finns ett par av dem på vägen, inklusive den 11,6-tums HP Pavilion dm1 (med en 1,6 GHz AMD Fusion chip) och 10,1-tums Compaq Mini CQ10 med en Intel Atom N455-processor.

Märk väl, nämner katalogen URL uttryckligen "2011 Winter," så det är fullt möjligt att "snart" kommer inte så fort du vill, men för att få en titt på alla godsaker, kolla in galleriet nedan eller skjuta på över till vår källa länk.

[Tack, Thump3rX17]

Verizon doc föreslår BlackBerry playbook, HTC Trophy och Xperia Play "kommer snart", priser LTE tablett data och intron 4G netbooks ursprungligen visades på Engadget , sön, maj 1, 2011 14:17:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Patent 5.893.120 reduceras till ren matematik

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/2pS44ISLOE0/Patent-5893120-Reduced-To-Pure-Math:
En anonym läsare skriver: "US Patent # 5893120 har sänkts till matematiska formler som en demonstration av den ofta ignoreras faktumet att det finns någon motsvarighet samband mellan program och matematik. Du kanske känner igen Patent # 5893210 som den som Google dömdes att betala $ 5M för brott på grund av lite kod i Linux. Det ska bli intressant att se hur juridisk fiktion kommer att behandla denna. Kommer Lambdakalkyl inte längre "matematik"? Eller kommer de bara besluta att fastställa den inkonsekvens och göra matematik patenterbara? "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


PSA: AT & T DSL och U-Verse markbundna mössor internet börjar i morgon, om du kan se denna webbplats

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/01/psa-atandt-dsl-and-u-verse-landline-internet-caps-begin-tomorrow/:
I morgon är 2 maj 2011, och ni vet vad det betyder - i morgon är den dag som AT & T kommer att införa data mössor på DSL och U-Verse Internet, och börja avprickning upp översatsning avgifter. Åtminstone som var planen den 18 mars - om bolaget formellt meddelat 150GB DSL och 250GB U-verse mössor - men även om du är en betalande kund som Chows ner flera hundra gigabyte i en månad, kanske du inte har oroa sig för att betala extra direkt. AT & T anges att folk som du själv kommer att ha tillgång till en online-verktyg för att själv polisen ditt användande innan bolaget ens börjar att beräkna kostnaden för din tidigare all-you-can-eat bandbredd buffé, och som ni kan se i bilden ovan , är verktyget inte riktigt redo för offentlig konsumtion i hela landet ännu. Scoot på över till vår källa länk, skriv in din AT & T-ID, och om du ser samma sak, kanske du inte behöver avbryta din 700-timmars Star Trek maraton riktigt än.

PSA: AT & T DSL och U-Verse markbundna mössor internet börjar i morgon, om du ser denna webbplats ursprungligen dök upp på Engadget på Sun, 1 maj 2011 13:16:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa AT & T mitt användande | Tipsa | Kommentarer

Google Talk Aktiverar videochatt på Android-telefoner

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/MHRJPM7WO_c/Google-Talk-Enables-Video-Chat-On-Android-Phones:
MojoKid skriver "Google lanserade nyligen Google Talk med video-och röstchatt för Android-telefoner. Med tjänsten, kommer användarna att kunna video eller röst chatta med sina vänner och familj direkt från en Android-telefon. Samtal kan placeras över 3G, 4G och Wi-Fi-anslutningar. Enligt Google kommer de nya funktionerna rulla först ut till Nexus S telefonerna under de närmaste veckorna som en del av Android 2.3.4 over-the-air uppdatering. Google Talk med video-och röstchatt lanseras på andra Android 2.3 och högre enheter i framtiden också. Videon demo visar här hur det fungerar. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


OMG / JK: Sätt Pun om oväder i molnet Här

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/j5nP0NP3sM0/:
Array

Fråga Slashdot: Hur gör du File Paper dokument hemma?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/vfM2P1TH37Y/Ask-Slashdot-How-Do-You-File-Paper-Documents-At-Home:
träsk pojke skriver "Hur tror du filen pappersdokument hemma? jag mest är att fråga om saker som månatliga pappersbaserade uttalanden som får skickas till dig (kreditkort, gas, medicinska räkningar, sjukförsäkring förklaring av förmåner, elräkningen, naturgas proposition, vattenräkningen, etc.). Har du push att ha så många som skickas elektroniskt som möjligt? Har du skanna pappersdokument för att lagra elektroniskt och sedan strimla det pappersdokument? Hur du kan hantera och organisera de som lagras elektroniskt? Jag har gjort detta gammaldags sätt med mappar manila filen, men eftersom tiden går jag tänker att jag borde välja digital lagring. Vad fungerar för dig? "

Läs mer i denna historia på Slashdot.