torsdag 8 september 2011

Smartphones kan inte bota akne, FTC Regler

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/QVeFnbDo8Ec/Smartphones-Cant-Cure-Acne-FTC-Rules:
jfruhlinger skriver "Smartphone kan skicka texter, surfa på webben och uppdatera din Facebook-sida, så det är självklart att man kan bota akne också, eller hur? Ja, kanske inte. Två företag som marknadsförs akne bota apps har slagit sig med FTC och har tvingats ta apps bort från marknaden. (färgat ljus kan döda akne bakterier, men behöver mycket mer kraftfull än vad en smartphone skärmen kan lägga ut.) Nästan 15.000 personer köpte apps. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Isländska Rocks Föreslå Meteoriter Kommit guld till jorden

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/1bNJ6LH05Uk/Icelandic-Rocks-Suggest-Meteorites-Brought-Gold-To-Earth:
sciencehabit skriver "Guld, platina och andra precioius metaller sögs in i jordens flytande järnkärna snart efter vår planet bildades. Så där gjorde alla av materialet för vår fantasi smycken ifrån? Enligt hög precision mätningar av två isotoper, eller atomära varianter, av volfram i 4-miljarder gamla stenar från Grönland publiceras online i dag i Nature [det abstrakta lägger lite mer, den fullständiga versionen är paywalled dock], slog av ädel metall-bärande meteoriter Jorden runt denna tid, beläggning planeten i ett faner som innehåller guld, platina och andra element långt efter sina inhemska motsvarigheter hade försvunnit in i planetens kärna. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Mozilla uppmanar alla CAS revisions Security Systems

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/N6AlF2tLnk0/Mozilla-Asks-All-CAs-To-Audit-Security-Systems:
Trailrunner7 skriver "redan har återkallats förtroende i alla rotcertifikat utfärdas av DigiNotar är Mozilla vidtar åtgärder för att undvika att behöva upprepa denna process med andra certifikatutfärdare betrodd av Firefox, och bad alla CAS inblandade i roten programmet att genomföra revisioner av deras PKIs och kontrollera att två-faktor autentisering och andra garantier finns för att skydda mot utfärdandet av oseriösa certifikat. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Western Digital, Seagate och Hitachi torget bort i 3 TB hårddisk roundup

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/08/western-digital-seagate-and-hitachi-square-off-in-3tb-hard-driv/:
Vi har sett 3 TB hårddiskar sippra ut på marknaden under större delen av året, men det är först nu som vi ser mer UEFI -utrustade moderkort som faktiskt kan hantera allt som lagringskapacitet. Så beslutade benchmarking guider över på HotHardware nu skulle vara en bra tid att grop några av dem mot varandra, avrundning modeller från lik av Western Digital, Seagate och Hitachi och utsätta dem för en ansträngande batteri av 28 tester. Vi lämnar det till dig att granska de värderingar, men det räcker att säga att Seagates Barracuda XT sopade ungefär hälften av riktmärken och hack i en nära andra resten av tiden. Men är det värt att spendera en extra $ 30 över Western Digitals konsekvent avslutande Caviar Green ? Vi lämnar det till dig och din plånbok.

Western Digital, Seagate och Hitachi torget bort i 3 TB hårddisk roundup publicerades ursprungligen på Engadget on Wed, 8 Sep 2011 14:48:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa HotHardware | Tipsa | Kommentarer

Elektrifierade bakterier armén dödar uran, ger Kapten Planet en kör för sina pengar

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/08/electrified-bacteria-army-kills-uranium-gives-captain-planet-a/:
En viss typ av "håriga" bakterier kan bara vara svaret på sanering av radioaktiva utsläpp. Forskare vid University of Southern California fann att under vissa omständigheter kunde Geobacter sulfurreducens göra metaller som uran mindre lösligt - i huvudsak vänder metallen i hård droppar istället för att absorberas. Forskare upptäckte att genom att sänka bakterier temperatur, orsakade det hårliknande Pili att förlänga, som insvept giftet uran och i slutändan minskas det genom långsiktig elektronöverföring. Genombrottet kan hjälpa bryter källor för uran eller andra radioaktiva isotoper, där bakterier som normalt inte kan överleva - som från Fukushima kärnkraftverk som ödelade Japan tidigare i år. Forskarna tror att de bara har skrapat på ytan med denna utveckling och är optimistiska om framtiden för bakterier "electromicrobiology", som vi bara kan gissa växte i popularitet efter denna 80-talet klassiska träffa etern (video efter pausen).

Fortsätt läsa elektrifierade bakterier armén dödar uran, ger Kapten Planet en kör för sina pengar

Elektrifierade bakterier armén dödar uran, ger Kapten Planet en kör för sina pengar ursprungligen visades på Engadget on Wed, 8 Sep 2011 15:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink iO9 | källa Vetenskaplig Amerika | Tipsa | Kommentarer

Heathkit DIY kit kommer tillbaka

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8LBwwEpDiqs/Heathkit-DIY-Kits-Are-Coming-Back:
donberryman skriver "IEEE Times rapporterar att Heathkit, den mytomspunna elektronik kit företag, går tillbaka till att näringslivet efter två decennium paus. Den Heathkit hemsida säger att de kommer att släppa garage assistent kit (GPA-100) i slutet av september followed genom en trådlös swimmingpool Monitor kit. Amatörradio kit kan komma i slutet av året. " Jag hoppas på riktigt den här gången - jag såg aldrig till salu hjälten kit de lovade för några år sedan.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Viewsonic överger planer för Boxee-drivna tv

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/08/viewsonic-abandons-plans-for-boxee-powered-tv/:
Du kanske har misstänkt att något var upp efter Viewsonic underlåtit att uppfylla sina utlovade "early Q2" fartyg datum för Boxee-drivna tv det visade upp på CES, och du skulle ha misstänkt korrekt. GigaOM rapporterar nu att Viewsonic verkligen har strukit sina planer för enheten, uppenbarligen på grund av en kombination av höga kostnader och en brist på intresse för Smart TV-apparater från kunder. Det är fortfarande att hålla sina möjligheter öppna för längre ner på vägen, men konstaterar att det kommer att "hålla involverade i de olika tekniska utvecklingen och beakta dem i framtiden när de blir tillgängliga."

Viewsonic överger planer för Boxee-drivna tv ursprungligen visades på Engadget on Wed, 8 sep 2011 14:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Electronista | källa GigaOM | Tipsa | Kommentarer

Smart Bar från eAccess kombinerar Gingerbread med traditionella numpad för old-school-entusiaster

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/08/smart-bar-from-eaccess-combines-gingerbread-with-traditional-num/:
Jo, ser du inte detta alltför ofta. En ny telefon dubbade Smart Bar är satt till försäljning i Japan den 22 september som kombinerar retrostil med en candybar med en modern 3-tums pekskärm. Vi är onekligen fascinerad av den numeriska knappsatsen (av uppenbara skäl) och WVGA sport en beundransvärd pixeltätheten av 311ppi, även om resten av specifikationer är avgjort vardagliga. Handenheten är tillverkad av Huawei och har en 800 MHz Qualcomm MSM7227 SoC, 512 MB ​​RAM, en 5 megapixelkamera och Gingerbread. Det finns även stöd för 802.11n (som tillåter tjudra för upp till fem samtidiga enheter), Bluetooth 2.1 och IrDA. Den har 3G-stöd på 2100 och 1700MHz spektra, tillsammans med trippelband 1900 / 1800 / 900MHz GSM-kapacitet. Den smarta Bar kommer att sälja för cirka 29.800 ¥ ($ 385), där fans av vintage fusion kan välja mellan svart, vitt och brunt varianter.

Smart Bar från eAccess kombinerar Gingerbread med traditionella numpad för gamla skolan entusiaster ursprungligen visades på Engadget on Wed, 8 Sep 2011 14:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Land of Droid | källa eMobile (översatt) | Tipsa | Kommentarer

IP-adresser inte räcker med att ID-användare

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/m-6wOX8ZmW8/IP-Addresses-Not-Enough-To-ID-Users:
phaedrus5001 med sin accepteras först berättelse, som påpekar en artikel på Ars Technica att han är utdrag en bit relevant för nästan vem som helst med en Internetanslutning: "En fildelning advokat medgav denna vecka att IP-adresser i sig inte identifiera någon som anklagas att dela upphovsrättsskyddat material på nätet. För att räkna ut vem som faktiskt delade pornografisk film i mitten av målet, sade advokat Brett Gibbs av Steele Hansmeier LLC domaren (PDF) han skulle behöva söka varje dator i abonnentens hushåll. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Nike att avslöja Själv Snörning skor?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/dQnCr-Rb30A/Nike-to-Unveil-Self-Lacing-Shoes:
xTK-421x skriver "Det ser ut som Nike meddelar ikväll (8:30 PM PST) att de har äntligen kunnat skapa sig själv snörningen skor från Tillbaka till framtiden 2. TechCrunch rapporterade om att ta emot en inbjudan till en Nike evenemanget äger rum i Los Angeles idag, där Nike skulle tillkännage lanseringen av Air Mags, egenföretagare snörningen skor som först gjorde sitt framträdande i Tillbaka till framtiden II. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Amazon veck i Kalifornien Sales Tax Deal

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/6h-ZOQDFsh4/Amazon-Folds-In-California-Sales-Tax-Deal:
theodp skriver "I en affär som visar alla sidor tycks beredd att kalla en vapenvila, San Jose Mercury News rapporterar att Amazon.com erbjuder sig att backa från sin folkomröstning strävan att upphäva en online moms i utbyte mot ett ettårigt moratorium för uppbörd av skatten. Enligt affären skulle Amazon överens om att börja samla in skatten från Kalifornien invånare i september 2012, om inte kongressen agerar på Internet försäljning skatter innan dess. Utvecklingen kommer en dag efter en NY Times redaktionella slet Amazon över dess försäljning " skatt Dodge. '"

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Audio-haptisk Navigering miljö gör musik handsfree-sätt (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/08/audio-haptic-navigation-environment-makes-music-the-hands-free-w/:
Du har hört talas om pianister, flöjtister och organister, men har du hört talas om Thereminists? Titeln, som ursprungligen gäller för spelare av en annan handsfree-instrument från 1920-talet, har varit repurposed för dem som kan manipulera osynligt ljud i en 3D-rymd som kallas en Audio-haptisk Navigering Miljö (AHNE). Genom tweaking en Kinect sensor och med OpenNI framework och OSCeleton, var forskare vid Sopi Research Group vid Media Lab Helsingfors kunna skapa en AHNE "bevis konceptet" kallas "Tension". Utrusta en volontär med sensor-lastat handskar med en liten vibration motor för haptisk återkoppling, kunde de skapa "musik" - lägg till en nypa Pitbull, och du tittar på världens nästa stora fyllig hymn. Kolla in hela musikvideon efter pausen.

Fortsätt läsa Audio-haptisk Navigering miljö gör musik handsfree-sätt (video)

Audio-haptisk Navigering miljö gör musik handsfree-sätt (video) ursprungligen visades på Engadget on Wed, 8 Sep 2011 00:33:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Skapa Digital Music | källa Ljud och fysisk interaktion | Tipsa | Kommentarer

Fråga Slashdot: Bästa program att lära av?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/-Ig33oPDkaA/Ask-Slashdot-Best-Programs-To-Learn-From:
Första gången accepterade inlämnare camServo skriver "Jag tog C + + klasser på universitetet och jag har spelat runt med några skriptspråk. Vi lärde oss grunderna i hur man gör C + + arbetar med små program, men när jag ser stora open source-projekt, jag vet aldrig var att ens börja försöka lista ut hur deras fungerar. jag undrar om någon av er har förslag på några fina projekt med öppen källkod att titta på för att få en idé om hur programmering fungerar i den verkliga världen, så jag kan börja ge tillbaka till FOSS samhället. " Var skulle du börja?

Läs mer om denna historia på Slashdot.