tisdag 8 mars 2011

Google Releases stabil version av Chrome 10

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/iHSa_lTMAV4/Google-Releases-Stable-Version-of-Chrome-10:
En anonym läsare skriver "Google har släppt version 10 i Chrome. Uppdateringen ger hundratals felrättningar liksom många funktioner som har funnits på Chrome beta och dev kanaler till användare som är intresserade av att använda Chrome senaste versionerna. Krom 10 även adresser 23 säkerhetsproblem i WebKit-baserad webbläsare (lätt mer än någonsin att Google har fastställts före): 15. klassad som hög, tre med medelstort, och fem klassade Låg "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Tidigt i mitten av veckan shocker: forskningen säger att vi är alltför beroende av GPS

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/08/early-mid-week-shocker-research-says-we-are-overly-reliant-on-g/:
Tja, kan detta inte vara bra, men det är verkligen inte förvånande heller. Forskare har dragit slutsatsen att människor som bor i utvecklade länder har blivit alltför beroende av satellitnavigering såsom GPS -enheter, och att resultaten kan ... farligt. Alla med en tankesmedja kan nog lista ut detta en ut på egen hand, men forskningen visar att sådana övertro på enheterna kan ge en del dåliga resultat när sa enheter oundvikligen misslyckas ut. Rapporten går mycket pappa än varning enskilda förare, dock, och säger att system såsom kommersiell flygtrafiken och sådana som direkt tågdörrarna för att öppna också förlita sig på det USA-baserade GPS-system, som alla är utsatta för omfattande misslyckande bör systemet möter störningar eller driftstopp. I betänkandet föreslår vidare utveckling av backup-system - såsom den EU-baserade systemet Galileo, men i huvudsak slutsatsen att sårbarheten sannolikt kommer att förbli. Tröstande, va?

Tidigt i mitten av veckan shocker: forskningen säger att vi är alltför beroende av GPS ursprungligen visades på Engadget tor, 8 mar 2011 16:56:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Physorg | Tipsa | Kommentarer

Google Voice Upptäckte tillåta ren VoIP Europaparlamentet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/kn8FCnlQAC8/Google-Voice-Discovered-Allowing-Pure-VoIP-Calls:
Från artikeln "Google Voice-användare lärt sig sent i måndags att tjänsten nu har ett sätt att göra rent Internetbaserade telefonsamtal Ringa ett SIP-samtal med." Sip: "prefix, Google Voice and@sip.voice.google telefonnummer . com hoppar det konventionella telefonnätet helt, spara användare mobiltelefon minuter. Disruptive Telefoni testat det och fann att ett samtal fungerade "bra". "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


$ 39,5 miljoner Hi-Tech Library öppnas i Illinois

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/yA8OPqOmOng/395-Million-Hi-Tech-Library-Opens-In-Illinois:
Den nya $ 39.500.000 Fountaindale Public Library funktioner: platt-TV, videospel, självutcheckningssystem stationer, en mängd e-läsare, och ett kafé. Bibliotek tjänstemän säger den nya anläggningen är en plan för biblioteken i framtiden och kommer att fokusera på att använda ny teknik. Från artikeln: "The Fountaindale Public Library, med sin state-of-the-art, är Wi-Fi utrustade rum, brutalt skiljer sig från tidigare föråldrade bibliotek, en i närheten envånings metoden byggd 1975 som väntar på Wrecking Ball . Tjänstemännen är hoppfull den nya anläggningen lockar en demografisk biblioteken inte har sett på flera år -. young professionals "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Android-enheter Är Hives of License Kränkningar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/IgQtZAAZYBs/Android-Devices-Are-Hives-of-License-Violations:
inkscapee skriver "Android utvecklare ägnar lite uppmärksamhet åt Free / licenser för öppen källkod och har en 71% kränkning takt. Kom igen gott folk, FOSS licenser är lätta att följa, definitivt enklare än proprietära programvarulicenser, och mindre straffande. Men det verkar även de små stötestenar som FOSS kräver är för mycket för enh ivriga att kontanter i. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

"De flesta jordliknande" Exoplanet Gets Major Degradering

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/UhCDcAVRH-w/Most-Earth-Like-Exoplanet-Gets-Major-Demotion:
audiovideodisco skriver "Förra månaden meddelade teamet bakom NASAs Kepler planet undersökningsgrupp upptäckten av den mest jordlika planet kandidat någonsin spotted. KOI 326,01, en ca Earth-stora planeten som kretsar runt i den beboeliga zonen i sin stjärnas Det var mycket upphetsning, en astrofysiker beräknas även värdet av den nya planeten som exakt $ 223,099.93 Men när en oskyldig faktum-checker fråga skickade en av forskarna tillbaka och tittar på några siffror, märkte hon att stjärnans ljusstyrka börsnoterades felaktigt i en referens katalog. kasta planetens egenskaper i tvivel. Efter jiggering beräkningarna, säger Kepler laget nu när KOI 326,01 varken Earth-format eller i den beboeliga zonen, kan och faktiskt i bana runt en annan stjärna. Den Kepler forskaren säger: "Vi ser den vetenskapliga metoden utspelar sig i realtid. " Även om denna nyhet är lite av en Downer, är Kepler blir bara att gå, och det är förväntat att hitta många, många fler jordliknande planeter. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Få datorer att känna igen Ansiktsuttryck

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/0Go827jWz3o/Getting-Computers-To-Recognize-Facial-Expressions:
Zothecula skriver "Binghamton University datavetare Lijun Yin menar att använda en dator bör vara en bekväm och intuitiv upplevelse, som att prata med en vän. Som alla som någonsin har skrek" Varför gjorde du gå och göra det? på sin PC eller Mac vet dock använda en dator är för närvarande ibland mer som att prata med en alltför bokstavlig regering byråkrat som bara inte få dig. Tack vare Yin arbete med saker som känslor erkännande, dock, kan det vara på väg att bli ett minne blott. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Chrome får en prestandaökning, förenklat inställningar gränssnitt

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/08/chrome-gets-a-performance-boost-simplified-settings-interface/:
Det var bara en månad sedan att Google tog Chrome upp till version 9 med olika prestanda uppgraderingar och andra förbättringar, men det är redan nu tillbaka med version 10, som är frisk ur beta idag. Som skryter ännu mer uppgraderingar i hastighet - innehålla en 66% förbättring av JavaScript-prestanda på V8 benchmarktester - tillsammans med en helt omarbetad inställningar gränssnitt som ersätter den vanliga fönster med en flik i webbläsaren. Du kan också nu synkronisera dina sparade lösenord mellan olika datorer, och Google har utökat sin sandbox-teknik för att den integrerade Flash-spelare i Chrome, som lovar att bättre skydda sig mot skadliga webbplatser. Som vanligt har Google också förklarat alla förbättringar i vissa praktiska videos - kolla de ut efter rasten.

Fortsätt läsa Chrome får en prestandaökning, förenklat inställningar gränssnitt

Chrome får en prestandaökning, förenklat gränssnitt inställningar publicerades ursprungligen på Engadget on Tue, 8 Mar 2011 00:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Google Chrome Blog | Tipsa | Kommentarer

Njure skrivare

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/nafKVZOgbv8/Kidney-Printer:
smitty777 skriver "Dr Anthony Atala för Wake Forest Institute of regenerativ medicin visade sin teknik för att skriva en ny njure. I det tidiga skedet Tekniken innebär scanning till patientens aktuella orgel, och faktiskt skriva orgeln direkt till patienten. Han tillbakavisar rapporterade skador som det är bara en njure mögel, som rapporterats av vissa. Redan i ett tidigt skede, men det håller lova att vi kommer att kunna använda denna teknik för den faktiska transplantationer i framtiden. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


<em>Dragon Age</em> Släppt <em>II</em>

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/bQmEob0eenY/emDragon-Age-IIem-Released:
Idag är det USA-lanseringen av Dragon Age II, uppföljaren till BioWares populära 2009 RPG Dragon Age: Origins. Liksom sin föregångare och andra BioWare GPO är Dragon Age II icke-linjära och har en omfattande dialog, men den här gången berättelsen fokuserar på en speciell karaktär, Hawke, vars ras och identitet du inte kan ändra. En demo av spelet finns, och i början av åsikter noteras både imponerande art direction och mindre straffa inställningar svårigheter. BioWare har även släppt en valfri ~ 1GB Texture Pack för PC-versionen som stöter upp den detaljnivå för ägare av avancerade datorer. De förklarade några av de tekniska förändringarna de gjorde i ett par blogginlägg. Det är tillgängligt för Windows, OS X, PS3 och Xbox 360.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


AMDs nya flaggskepp HD 6990 Testad

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/L3xZyal9xy4/AMDs-New-Flagship-HD-6990-Tested:
IMOG skriver "Idag AMD officiellt lanserar sin nyaste flaggskepp GPU, Radeon HD 6990. Riktade att motverka Nvidias nuvarande GTX580 generation flaggskepp, för AMD detta är en uppföljning till sin tidigare generation 2xGPU på en enda PCB design, Radeon HD 5970. Det representerar den starkaste posten AMD kommer att släppa inom deras 6000-serie grafikkort lineupen. Första provning och överklockningsresultat publicerar på första nivån översyn webbplatser nu. Som talande av TweakTown s Anthony Garreffa, "slag alla andra GPU: er i nötter." de 6990 "

Läs mer i denna historia på Slashdot.