tisdag 26 april 2011

DARPA: s nya rymdövervakning Telescope kommer att hålla våra satelliter säker från interstellära skräp

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/26/darpas-new-space-surveillance-telescope-will-keep-our-satellite/:
Vad är det på himlen? En fågel? Ett flygplan? Åh, det är bara några skräp flöt omkring i rymden, som utgör större hot mot vår militära s spionsatelliter. För att hålla ett öga på det, ingenjörer på DARPA MIT och flygvapnet har utlöst en ny $ 110.000.000 teleskop som har varit på gång i nio år nu. Den nya rymdövervakning Telescope (SST) klarar av att leverera vidvinkel utsikt över jordens himlavalvet tack vare en böjd CCD. Detta möjliggör en massiv 3,5 m bländare och f/1.0 inställningar exponering, fånga mer ljus på en dag som din genomsnittliga räckvidd kan på en vecka. Som en del av flygvapnets Space Surveillance Network (SSN), teleskopets primära uppgift blir att se upp för alla mikrosatelliter, meteorer eller andra främmande spillning flyttar i samma hastighet som jorden roterar. Systemet utvecklat sin första bilderna tidigare i år och flygvapnet kan så småningom placera SSTs över hela världen, vilket skapar en 360-graders övervakning filt och gå en lång väg mot att hålla vår spycraft varm, mysig och säker från galaktisk faror.

Fortsätt läsa DARPA: s nya rymdövervakning Telescope kommer att hålla våra satelliter säker från interstellära skräp

DARPA: s nya rymdövervakning Telescope kommer att hålla våra satelliter säker från interstellära skräp ursprungligen visades på Engadget on Tue, 26 Apr 2011 16:49:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PhysOrg | källa DARPA | Tipsa | Kommentarer

DHS Chief: Vad vi lärt oss av Stuxnet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Gr4_tUrF3ug/DHS-Chief-What-We-Learned-From-Stuxnet:
arg tapir skriver "Om det finns en läxa att lära från förra årets Stuxnet mask, det är att den privata sektorn måste kunna reagera snabbt på cyber-nödsituationer (CT:. Varning, innehåller sajt vidrig interstitiell annonser Blocker rekommenderas), enligt chefen för US Department of Homeland Security. När Stuxnet hit, var det amerikanska Department of Homeland Security skickas klättra för att analysera hotet. Systems fick flygas in från Tyskland till den federala regeringens Idaho National Laboratory. På kort tid masken var avkodas, men för lite tid, många företag som ägs Siemens utrustning fanns kvar undrar vilka, om några åtgärder bör de vidta för att skydda sig från den nya masken. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Disaster: Playstation Network User Data äventyras, namn, adresser, kanske kreditkort

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/F2IN6zvIBRs/:
Array

HP styrplattan träffar FCC

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/26/hp-touchpad-hits-the-fcc/:
Mycket av den rapport oväntat förblir konfidentiella, men HP var åtminstone vänlig nog att upprepade gånger nämna "Styrplatta" i sin senaste FCC arkivering, vilket sparar oss lite grävande, och förmodligen innebär att webOS tablett kvar på rätt kurs för en amerikansk lansering ganska snart - någon gång i juni, sista vi hörde . Kan det också få några fler moln-baserade tillägg innan dess? Kanske HP kommer att ha mer att säga till sitt Veer-fokuserade evenemang som redan är planerad till 2 maj.

HP styrplattan träffar FCC ursprungligen visades på Engadget on Tue, 26 Apr 2011 15:39:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa FCC | Tipsa | Kommentarer

Airpiano på rea nu, genomföra en symfoni av mjuk synthar med den våg av en hand (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/26/airpiano-on-sale-now-conduct-a-symphony-of-soft-synths-with-the/:
Airpiano
När sista vi såg Airpiano väg tillbaka under 2008 (ah, Halcyon dagar då folk fortfarande brydde sig om Spore) det var bara en proof of concept, hackade ihop med interface design student Omer Yosha. Nu kan du äntligen beställa din egen online för € 1,099 (ca $ 1.607) om du är i Europa, eller 1.149 € (ca $ 1,680) om du bor någon annanstans på denna lilla, blå marmor vi kallar jorden. Den theremin-liknande Airpiano inte faktiskt tillverkar något ljud i sig, utan det använder sensorer för att mata MIDI och OSC (öppet ljud kontroll) signaler till en dator via USB, så att musiker och icke-musiker både att befalla mjuka syntar med enbart majestätiska våg av en hand. Det kan landa dig några förvirrade blickar från folk som fortfarande spelar instrument med strängar och tangenter (ni vet, ludditer), men det är säkert mer värdig än plantering själv framför en Beamz laser harpa . En trio av videofilmer väntar efter pausen.

Fortsätt läsa Airpiano på rea nu, genomföra en symfoni av mjuk synthar med den våg av en hand (video)

Airpiano på rea nu, genomföra en symfoni av mjuk synthar med den våg av en hand (video) som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 26 Apr 2011 15:04:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Airpiano | Tipsa | Kommentarer

PSN Driftavbrott fortsätter, Console Hack påstås vara Ansvarig

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/7NZpna9OOsY/PSN-Outage-Continues-Console-Hack-Claimed-To-Be-Responsible:
Under helgen diskuterade vi nyheten att PlayStation Network hade varit nere i flera dagar, med Sony säger föga annat än att den orsakades av ett "intrång" och att de var "återuppbygga sitt nätverk." Många av er har skrivit att påpeka att avbrottet fortsätter med Sony säger att de "inte har en uppdatering eller tidsram för att på denna punkt." En teori om orsaken bakom nätverkets driftstopp har nyligen hyllades på Reddit med "chesh", en moderator på PlayStation-modding entusiast site PSX-Scene.com. Enligt honom nyligen släppt custom firmware kallas Rebug får människor i huvudsak att omsätta sina PS3 till dev konsoler, men vissa funktioner saknades. En annan grupp som används förmodligen denna firmware för att få på PSN genom utvecklare nätverk och också funnit att falska kreditkortsnummer inte att godkännas för spel köp och ledde till vad chesh kallade "extrem piratkopiering." Han erkänner att denna teori är spekulationer. Sonys hantering av detta avbrott börjar att dra uppmärksamheten från regeringen.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Senaste Typewriter fabrik i världen stänger sina dörrar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/jY0IRnuKimM/Last-Typewriter-Factory-in-the-World-Shuts-Its-Doors:
SEWilco påpekade att den sista skrivmaskinen fabriken har stängt sina dörrar. Indiska skrivmaskin tillverkare Godrej och Boyce upphörde med tillverkningen i dag efter 60 år. Företagets chef, Milind Dukle, säger, "vi inte får många beställningar nu. Från början av 2000-talet och framåt, började datorer dominerar. Samtliga tillverkare av kontorsmöbler skrivmaskiner ned produktionen, utom oss."

Läs mer i denna historia på Slashdot.


iPhone Tracking Ruckus Pågående

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/OyQD70_1Btc/iPhone-Tracking-Ruckus-Ongoing:
Trailrunner7 skriver "Ett par av Apple kunder har inlämnat en stämningsansökan mot företaget och hävdade att Apple invaderar deras privatliv genom att samla in lokaliseringsuppgifter om iPhone och IPAD användare utan deras vetskap." och theodp noterade att iPhone tracking "Bug" är faktiskt patentsökta ... vilket gör det svårare att köpa misstaget argument. Som om det inte är nog kul, är Sydkorea, Italien, Tyskland och andra länder ser alla i det.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


BPG Werks DTV Shredder provrida (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/26/bpg-werks-dtv-shredder-test-ride-video/:
Vi hörde först av Shredder redan i september , en galen, regummerade manick som såg passar att visas i nästa Starship Troopers film - eller kanske en TMNT omstart åtminstone. Det är produkten av överaktiv sinne Ben Gulak, killen bakom Uno omvandla och självbalanserande motorcykel som vi såg på CES. När Ben visade oss några videos av DTV Shredder på mässan vi visste att vi var tvungna att rida den, och det gjorde vi, slog i sanden i New Mexico och lyckas komma bort från de erfarenheter oskadd och bara lite uttorkad. Kom in för att kolla in våra erfarenheter på både konsument-vänliga Sport och ganska brawnier militära upplagan, som båda kan vara i produktion i slutet av året.

Fortsätt läsa BPG Werks DTV Shredder provrida (video)

BPG Werks DTV Shredder provrida (video) publicerades ursprungligen på Engadget on Tue, 26 Apr 2011 13:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Ursprung EON17-S gaming laptop överklockad till 4.5GHz, upp för att

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/26/origin-eon17-s-gaming-laptop-overclocked-to-4-5ghz-up-for-order/:

Du behöver inte kompromissa mycket med Ursprung : s EON17-S gaming notebook, även en $ 3,000 buckla i din plånbok allvarligt kan äventyra din köpkraft för de närmaste månaderna. Det är utgångspriset för denna gaming laptop, med en 2,5 GHz Intel Core i7-2920XM Quad-Core-processor fabrik överklockad till 4.5GHz, och maxing systemet ut med 32 GB RAM, dubbla 480GB SSD: s, och ett 2GB NVIDIA GeForce GTX 485 GPU skickar norra prislapp på $ 10.000. Litet pris att betala för månader av geek cred på ditt grannskap LAN party, eller hur? Vi vill hellre använda pengarna som en delbetalning på en Tesla Roadster , men om att hjälpa till att återuppbygga ekonomin med de bästa, smartaste och tyngsta (på 8,6 pounds) computing monster sitter i knäet är precis vad du behöver och sedan leta efter din på posten kommer 17 maj.

Fortsätt läsa Ursprung EON17-S gaming laptop överklockad till 4.5GHz, upp för att

Ursprung EON17-S gaming laptop överklockad till 4.5GHz, med i Facebook för att ursprungligen dök upp på Engadget on Tue, 26 Apr 2011 13:42:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TechCrunch | källa Ursprung | Tipsa | Kommentarer

Acer Iconia Tab A500 recension

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/26/acer-iconia-tab-a500-review/:
Förra månaden, den Motorola Xoom var den enda officiellt sanktionerade Android 3,0 tablett tillgänglig i USA. Nu finns det fyra - de T-Mobile G-Skiffer kom förra veckan, Acer Iconia Tab A500 denna vecka, och ASUS Eee Pad Transformer kommer hit snart USA stränder. Alla har samma grundläggande kisel inne, men ack så lite olika förhållningssätt till form, så att priset kan ärligt vara den avgörande faktorn i dessa dagar. Det är där vi trodde att detta WiFi-bara Acer Iconia Tab hade en kant, lanserar på $ 450 , men nu när ASUS har skakat pengar träd med en $ 400 siffra för Eee Pad Transformer, vi tvivlar andra prislappar kommer att hålla. Det kan vara det minsta av differentiators, som tar över din åsikt till förmån för en viss skiffer. Vad är en prospektiv tablett köpare att göra? Följ med på en rundtur i Acer Iconia Tab A500: s särskilda förmåner och spetsfundigheter efter pausen, och vi kommer berätta.

Fortsätt läsa Acer Iconia Tab A500 recension

Acer Iconia Tab A500 recension publicerades ursprungligen på Engadget on Tue, 26 Apr 2011 14:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Dropbox försök att döda Open Source Project

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/9blStXuNdv8/Dropbox-Attempts-To-Kill-Open-Source-Project:
Meskarune skriver "Dropbox försöker döda Dropship projektet, ett användbart program som tillåter användare att importera filer till sina konton med hjälp av hashar och förbi behovet av att göra filer allmänheten. Dropbox skickat ut falska DMCA ansökningar om att alla inblandade parter, och är förbud och censurera programmet. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


NYC Resistor: DIY Hackare gör Awesome Saker

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/JneHrm99CEY/NYC-Resistor-DIY-Hackers-Doing-Awesome-Things:
HansonMB skriver "grundades av en handfull vänner som ville ha en plats att mixtra med elektronik och möta likasinnade hackare för bra, har NYC Resistor utvecklats till en av landets mest inflytelserika hackerspaces. På en given torsdag kväll, deras mysiga, röriga loft verkstad kryllar av en blandad publik av hardcore tinkerers och nyfikna nykomlingar. Throwing viss försiktighet och många garantier användaren att vinden, de är där för att bygga, förädla, bryta och dela allt från leksaker robotar till intrikata papper skulptur till öppen källkod musikinstrument . "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


NASA funderar på att bygga "gas" stationer i rymden

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/GFDfHqWqnfs/NASA-Looking-To-Build-Gas-Stations-In-Space:
coondoggie skriver "Fuel är en viktig fråga när det gäller långvariga rymdfärder -. vikten är ett problem för lansering och en gång en rymdfarkost slut på bränsle det finns ingen plats att få mer Det är där in-space" gas "stationer på strategiska platser längs en väg skulle vara en välsignelse för rymdfärder. Vilket är precis vad NASA är ute efter att göra genom att börja värva förslag till vad man kallar en in-space Kryogena Bränsletanksystem och överföringar demonstration som kommer att lägga grunden för människor att säkert nå flera destinationer, inklusive månen, asteroider, Lagrange poäng och Mars. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.