torsdag 9 december 2010

Utrusta en liten Hackerspace?

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ApkTTD2Ah3M/story01.htm:
Andy skriver "Efter skonsam prodding för ungefär ett år, enades mitt företag faktiskt att ta med en elektronik / robotteknik lab i den aktuella utbyggnaden av vårt nya kontor. Eftersom jag aldrig riktigt väntat att detta ska ske, var jag på lite av en förlust när de frågade mig vad för slags arbetsbänkar, utrustning etc. Jag ville för labbet. labbet kommer endast cirka 9'x15 "men det finns en anständig mängd vertikalt utrymme att arbeta med. Jag tänkte ha 2 arbetsbänkar sida vid sida, ett för "hårdvara" och den andra för "programvara" med en golv-skåp för förvaring. Semi-mobil arbetsbänkar kan vara ett plus. De av er som arbetar i dessa typer av miljöer, vad gör du rekommenderar i vägen för arbetsbänkar, lagring, organisation och elektronik? "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Videon visar Varför Uppladdning Kills Batterier

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/pM8sfKh4GgM/story01.htm:
sciencehabit skriver med detta förutom från Science. "Du får inte ge många trodde att vad som händer inuti batteriet i din bärbara dator eller mobiltelefon, men att döma från denna film, det är inte en tråkig plats Batteriet i fråga är en miniatyr laddningsbart litium-jon-enhet, visar och klippet vad som händer när det är laddat. Som litiumjonerna flöde från den positivt laddade katoden till 200-nanometers diameter trådar av tennoxid som utgör den negativt laddade anoden, nanopinnarna vrida sig och bula, vilket får dem att expandera upp till 2,5 gånger. Ledningarna också ändra struktur från ett prydligt beställde kristall till ett oordnat glasartad material. Dessa snedvridningar kan förklara varför sådana batterier slutligen slits. Veta mer om processen kan hjälpa forskarna att utveckla mer hållbar, och kanske mycket mindre, batterier i framtiden. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Cypress Hill backup sångare ser sig själv i Grand Theft Auto, stämmer Rockstar

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/09/cypress-hill-backup-singer-sees-himself-in-grand-theft-auto-sue/:
Våra vänner, detta är nästa inlägg farofyllt, spänning och West Coast rappare med namn som B-Real, Sen Dog, och Michael "Shagg" Washington. Faktum senare är det som avser att Rockstar beslag hans avbild för karaktären CJ, en huva i Grand Theft Auto: San Andreas vars liv tydligen delar många detaljer med sin egen bekymrade uppfostran, "hur ska tonåringar i hans gäng åkte runt på cyklar ", enligt hans advokat. Det verkar som om vägen tillbaka under 2003 Cypress Hill backup sångare träffade representanter från spelet studio för en två timmars intervju "att prata om gatulivet", och nästa sak du vet, San Andreas frigörs och du har kriminella rida runt på cyklar! Tillfällighet? Mr Shagg tror inte det, och han bad om tjugofem procent av Rockstars vinsten från spelet - cirka 250 miljoner - ". Stulit hans bild och aldrig betalade honom" eftersom de har Nu när vi tänker på det, är inte det ett tvångsmässigt gadget bloggare i det spelet som ser väldigt bekant? Vi hade bättre kallar våra jurister.

Cypress Hill backup sångare ser sig själv i Grand Theft Auto, stämmer Rockstar ursprungligen visades på Engadget tor, 9 December, 2010 16:25:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Joystiq | källa IGN | Tipsa | Kommentarer

Intel bekräftar Oregon Anläggningen kommer att vara redo att göra 450 mm kiselskivor

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/09/intel-confirms-oregon-plant-will-be-ready-to-make-450-mm-wafers/:
Intels skröt redan över sina massiva investeringar i en ny 22 nanometer tillverkningsprocess , och det är nu bekräftat att det nya fabrik i Hillsboro, Oregon, dubbade D1X kommer att vara redo att producera 450 millimeter wafers. Naturligtvis, "redo" verkar vara nyckelordet här - Intel ska tydligen hålla med 300 mm kiselskivor än på ett tag, men har alla nödvändiga förberedelser vidtas för att få igång 450 mm produktion när industrin är redo för det. Som skiftar lovar att både öka effektiviteten och minska kostnaderna genom att låta fler marker att tillverkas i en tid, men det kommer sannolikt fortfarande år innan vi ser några faktiska resultat - en analytiker spekulerar kan det vara 2018 tidigast före 450 mm tillverkning verktyg är redo.

Intel bekräftar Oregon Anläggningen kommer att vara redo att göra 450 mm kiselskivor som ursprungligen visades på Engadget tor, 9 dec 2010 16:33:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa EE Times | Tipsa | Kommentarer

Seger Censur genom att routa omkring DNS

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/QCjtQZZ9ML0/story01.htm:
.. Jfruhlinger skriver "Förra månaden stängde US Gov't ner ett antal platser man hävdade var inkräkta på upphovsrätten De gjorde det genom att beställa VeriSign att ändra webbplatser" auktoritativa servrar domännamn Detta visade att DNS är föremål för statlig inblandning - och nu ett antal projekt har framkommit att kringgå DNS helt. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Amazon förfalskade produkter och falska recensioner

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/nTR7uTGrxwQ/story01.htm:
RSK skriver "Första gången jag kom över falska recensioner på Amazon, det var hysteriskt kul. Använda Amazons fönstershoppa app, jag kom över en stor kategori," Peculiar Products "och var mer än nöjd titta igenom det. Nästan varenda en av de produkter som jag hittade på listan (uranmalm, 1 liter mjölk, moderbolaget Barn Test, färska hela Rabbit) var falska, med tusentals recensioner på dem. som ett shoppingparadis, jag var inte medveten om hur lätt det var att tydligen falska recensioner och det stör mig. När jag handlar, det första (och många gånger bara) plats jag besöker är Amazon att läsa recensioner om jag är i marknaden för något. jag inte förväntar recensioner att vara Guds ord, men jag antar en viss nivå av legitimitet för de flesta av dem. Även om detta inte kommer att påverka min användning av Amazon (speciellt inte vid denna tid på året) Jag skulle vilja bubbla upp detta till Amazons uppmärksamhet så lite tid ägnas åt att förbättra kvaliteten på de kommentarer. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Apache avgår från JCP verkställande utskottet

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/aGxf5_-HllI/story01.htm:
iammichael skriver "Apache Software Foundation har avgått sin plats i Java SE / EE verkställande utskottet på grund av en lång tvist om licensieringsrestriktioner placeras på TCK (testkit validering tredje part java implementationer är kompatibla med specifikation)"

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Snapstick visar upp iPhone-kontrollerade prototyp internet-tv

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/09/snapstick-shows-off-iphone-controlled-internet-tv-prototype/:
Det är fortfarande inte en faktisk produkt ännu, men uppkomling Snaptick har gett Crave en tidig titt på dess eponymously-heter internet-TV-systemet, som det står en utmaning för den lik av Google TV och Apple TV. Bolagets krok är att det helt enkelt ger "full web" till din TV, som kan styras antingen med din telefon eller en bärbar dator. När det gäller bolagets iPhone kan du bläddra faktiskt innehåll från din iPhone till TV, och även ha flera människor att kontrollera samma TV med deras respektive iPhone. Det blir lite mer komplicerat när det kommer till själva enheten, dock. Det verkar som om företaget fortfarande inte är säker på vilken form den kommer att ta - det kan vara en separat digitalbox som prototypen ovan, eller det kan vara inbyggd i en Blu-ray-spelare eller TV. Med tanke på att sakernas tillstånd, bör det inte komma så mycket överraskning att det finns någon indikation på pris eller releasedatum, men företaget är nu emot ansökningar för en privat beta, och du kan få en uppfattning om vad som kan vara i butik i videon efter rasten.

Fortsätt läsa Snapstick visar upp iPhone-kontrollerade TV prototyp internet

Snapstick visar upp iPhone-kontrollerade internet-TV prototyp som ursprungligen visades på Engadget tor, 9 december, 2010 14:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Crave , Snapstick | Tipsa | Kommentarer

Google Cr-48 Chrome laptop förhandsvisningen (uppdatering: video!)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/09/google-cr-48-chrome-laptop-preview/:
Tja, skulle du titta på vad dök upp på vår iskalla utanför dörren i morse? Just det, är vi nu stolta ägare av Googles första Chrome OS laptop - Cr-48 . Självklart slet vi öppnar lådan och fick rätt att hantera 12,1-tum, Atom-driven bärbar dator. Så, vad saken känner? Hur är det tangentbordet? Och ännu viktigare, hur Chrome OS söker? Stand by för våra intryck, som vi kommer att lägga på djupet över dagen. Första intrycket: det här är annorlunda. Här är några snabba punkter, en av våra favorit format för presentation av data i en lista:

Hårdvara
 • Hela kroppen är gjord av en mjuk, vacker matt svart. Det känns mycket Droid-liknande, bara lite mindre gummerad.
 • Sammantaget ser det väldigt lik en svart MacBook, inklusive en magnetisk spärr med en delad plats för att få fingret i och lyfta på locket, en liknande tangentbord och en liknande gångjärn.
 • Det är på dessa stora Envy-stil clickpads. Det har stor multitouch bläddra och bra allmänna supertunn känner (bättre än de flesta Windows bärbara datorer), men den har också något av det Envy besvär av aversion ett finger som flyter på nedre delen av plattan. I grund och botten måste du klicka eller mus, kan du inte göra båda samtidigt.
 • Om du inte gillar ClickPad kan du alltid använda som USB-mus. Vi satt i Logitech Anywhere MX och har supertunn bort.
 • Den matt skärm överväldigar oss med tacksamhet. Tack, Google. Tack.
 • Det finns ultrabred ctrl och knappar alt på vänster sida, tack vare avsaknaden av en Windows-tangenten.
Programvara
 • Det startar direkt, och det är faktiskt riktigt svårt att säga om vi har den är i viloläge eller inte eftersom det inte finns några köra ljud, och vi har inte hittat på några fläktljud ännu heller.
 • Vi har problem med att installera Photoshop.
 • Våra program har inte synkroniserat över från våra skrivbord exemplar av Chrome, som måste vara en ännu kommande funktionen.
 • Du behöver en internetuppkoppling för första installationen och logga in, men du kan logga in på en befintlig användare när enheten är offline, och komma åt något som är cachad eller HTML5-lagras på enheten - som några av de nya Chrome Web Apps.
 • Medan vaknar från viloläge tar mindre än en sekund, tar en kall start runt 15 sekunder för att komma till inloggningsskärmen, och ytterligare 6 eller 7 sekunder för att logga in efter du har angett ditt lösenord.
 • Resten av våra intryck kommer att vara ca Poppit!.
 • Flash är riktigt dåligt, både med allmänna applikationer och särskilt med video. Adobe har inte byggt Flash acceleration än för Linux, och det finns inte en hårdvaruacceleration chip heller. Hulu är som ett bildspel, YouTube fungerar, men inte bra.
Det viktigaste att komma ihåg är att denna produkt är inte på något sätt avsedda för massmarknaden, och det är upp till Samsung, Acer och andra kommande tredje parter att faktiskt bygga hårdvara vi sluta köpa på lång sikt. Ändå verkar det finnas en hel del här som laptop tillverkare av alla sorters kunde ta del av, och generiska ified eller inte, är det Cr-48 ganska slående

Uppdatering: Det finns video efter rasten!

Utveckla ...

Exklusivt: Playstation Phone "Zeus Z1" prototyp riktmärke på video

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/09/exclusive-playstation-phone-zeus-z1-prototype-benchmarked-on/:
Vi kan inte få nog av Sony Ericssons Playstation Telefon (även känd som Zeus Z1), och vi gissar varken kan dig. Vi var precis skickat en ny video av enheten i handling, först nu det är igång Qualcomms Neocore riktmärke app. Som ni ser lyckades enheten 24,4 bilder per sekund i genomsnitt. Som inte verkar så mycket - vår Nexus S, till exempel, bara drog 55.6fps - men tänk på, detta är inte den slutliga programvara (eller hårdvara förmodligen), så det finns inga slutsatser alls att dra av Detta riktmärke just nu. Ändå är det skönt att få en annan syn på telefonen som vi tum närmare en mållinje vi fortfarande inte kan göra ut över horisonten. Tyvärr, ingen slide-out gamepad, men du såg att förra veckan . Var inte girig. Video efter rasten.

Fortsätt läsa Exklusivt: Playstation Phone "Zeus Z1" prototyp riktmärke på video

Exklusivt: Playstation Phone "Zeus Z1" prototyp referensanvändare på video publicerades ursprungligen på Engadget tor, 9 December 2010 14:43:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Den första riktigt ärlig Sekretesspolicy

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/JUhfF12e-vA/story01.htm:
itwbennett skriver "? Du vill veta vad som egentligen händer med dina data Dan Tynan har skrivit den första helt ärlig sekretesspolicy -.. förvånansvärt fria från juridisk text Vi vågar dig att använda den på din webbplats"

Läs mer i denna historia på Slashdot.