fredag 18 mars 2011

Vem är Bakom Google-Linux-licens Ruckus?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/cjTw9n-ht44/Whos-Behind-the-Google-Linux-License-Ruckus:
jfruhlinger skriver "Igår bröt nyheten om att Android kan ha en Linux upphovsrätt problem, vilket skulle vara stora problem för Google, redan låst i ett IP-kamp med Oracle över den mobila plattformen. Blogger Brian Proffitt tittar djupare i de påstådda kränkningarna. Han konstaterar att , medan det är möjligt att Googles på lösan sand, motiven bakom pressmeddelandet finns misstänkta: den advokat som redogjorde för kränkning är en tidigare Microsoft-sidan, och nyheten fick stor förökas genom gadfly Florian Müller, som är trassligt med Google över patentfrågor . i det förflutna dessutom de påstådda kränkningar i header-filer, och det är inte säkert att dessa är upphovsrätt. om de är, har inga egentliga upphovsrättsinnehavarna kommit fram att klaga "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

Wikileaks cash-for-Röster Exposé Rocks indiska regeringen

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/cX_DQx_lGlg/WikiLeaks-Cash-For-Votes-Expos233-Rocks-Indian-Government:
mage7 skriver "Medan världens uppmärksamhet verkar vara fokuserade på de händelser utspelar sig i Japan och Mellanöstern, är indiska rubriker domineras av den senaste Wikileaks" uppenbarelser. Den nyligen läckt ut kabeln (den 17 juli 2008) tyder på att Indiens styrande kongress part mutade parlamentsledamöter för att säkra sina röster för en kontroversiell kärnvapenavtal mellan Indien och USA. Bland andra detaljer, beskriver hur en ledande kongress medhjälpare visade en amerikansk ambassadtjänsteman "kistor av kontanter" påstås innehåller ca 25 miljoner dollar till betala av parlamentariker Inför omröstningen. En annan kongress insider berättade en amerikansk tjänsteman om hur handels-och industriministeriet tidigare "skulle bara kunna erbjuda små flygplan som mutor ... nu kan han betala för röster med jetflygplan."

Läs mer i denna historia på Slashdot.


HTC Thunderbolt recension

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/18/htc-thunderbolt-review/:
Vid en snabb blick, utan bakgrundsinformation, ögon kanske din säga att HTC Thunderbolt är föga mer än en Verizon remake av Sprints EVO 4G och AT & T: s Inspire 4G . Efter alla - som sin samtid - det Thunderbolt har en rymlig 4,3-tums WVGA skärm, 8 megapixel kamera, och dubbel LED-blixt. I verkligheten är dock det Thunderbolt något mer: från Inspire, lånar det till en bättre, skarpare display med en bredare betraktningsvinkel och en nyare generation (men fortfarande single-core) Qualcomm Snapdragon processor. Från EVO 4G, under tiden, lånar det en cool integrerad cykelställ och tillägget av en andra "4G" radio, gör detta till en spec Frankenstein slags - det bästa av två världar. Naturligtvis, i stället för Sprints wimax för att 4G radio, Thunderbolt ger dig tillgång till Verizons LTE-nät - ett nät så frisk, fortfarande har det att nya nät-lukt. Det finns en hel del hästkrafter här.

Med andra ord har Thunderbolt en mycket reell möjlighet att vara det finaste 4,3-tums enhet HTC har någonsin gjort - för tillfället i alla fall. Låt oss se hur det biljettpriser.

Fortsätt läsa HTC Thunderbolt recension

HTC Thunderbolt recension publicerades ursprungligen på Engadget på Fri, 18 Mar 2011 16:30:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Google guesstimates release datum för filmer och spel

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/18/google-guesstimates-release-dates-for-movies-and-games/:
Du kan redan göra massor av beräkningar och omvandlingar rätt i Googles sökruta, och det verkar som bolagets nu gjort det ännu smartare fortfarande. Letar efter titeln på en kommande film eller videospel plus "release date" kommer nu att omedelbart ge dig Googles bästa gissning för när titeln faktiskt kommer att släppas, som tydligen är baserat på hur ofta det har nämnts på vissa webbplatser. Hittills har vi bara kunnat få det att fungera med filmer och spel, men det verkar ganska troligt att det snart kommer att expandera till andra områden - kanske prylar? Prova själv och låt oss veta om du hittar något.

[Tack, Mario]

Google guesstimates release datum för filmer och spel som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 18 Mar 2011 15:11:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Google | Tipsa | Kommentarer

Den "Adventure" I Self-Publishing en IT Bok

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/T39l4_NP0L0/The-Adventure-In-Self-Publishing-an-IT-Book:
En anonym läsare skriver: "Författare Keir Thomas har bloggat om sina upplevelser själv publicera en bok databehandling citat:." Jag visste att sprida boken skulle bli svårt så jag slog på en idé: Varför inte ge bort boken (PDF) version? Jag skulle kunna använda Amazon S3 för att kunna hysa filen, så det skulle kosta mig bara ett par dollar per månad. Visst nog, ger eBook bort genererade mycket publicitet. ... Sedan händer försäljning i början av 2009, boken har gjort mig $ 9,000. ... Jag har haft värre löner i mitt liv, och jag är mycket tacksam, men jag vet totala royalty troligen skulle ha varit högre hade jag gått igenom den traditionella rutten för att arbeta med en mainstream utgivare. jag uppskattning jag har att ge bort 446 exemplar av boken för all försäljning av den tryckta upplagan. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Motorola Xoom med Sprint insignier, Nexus S 4G logotyp läcka ut

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/18/motorola-xoom-with-sprint-insignia-nexus-s-4g-logo-leak-out/:
Om du har följt dessa här sidor noggrant, du vet att en liten enhet namnet Nexus S 4G kommer till Sprints nät, med förväntningen är att det kommer att tillkännages vid CTIA i början av nästa vecka. Bränslepåfyllning våra tidigare info i frågan, har vi nu fått tag i en bild som påstås vara den logotyp som Sprint och Google kommer att använda för att representera sin nya WiMAX-utrustade samarbete. Som kan hittas efter pausen, men vad du verkligen ivriga att lära sig mer om är att bilden av en Motorola Xoom med en numera Network logga på, eller hur? Tja, det kommer från samma källa, vars resultat av att avslöja Sprint pre-release hårdvara (och inte få sparken) är ganska exemplariskt, så vi är villiga att kreditera det som the real deal. Vi har lansering inga datum eller prissättningen för att dela ännu, men det är inte orimligt att förvänta Sprint kommer att avslöja allt som saftig info under sin extra långa CTIA pressarfoten. Och om inte, kommer vi att hålla spåra dessa läckor och få den till dig ändå!

[Tack, r0fl]

Fortsätt läsa Motorola Xoom med Sprint insignier, Nexus S 4G logotyp läcka ut

Motorola Xoom med Sprint insignier, Nexus S 4G logotyp läcka ut publicerades ursprungligen på Engadget på Fri, 18 Mar 2011 15:23:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Carriers i strid med RIM över NFC betalning data

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/18/carriers-at-odds-with-rim-over-nfc-payment-data/:
Vi har redan hört en hel om RIM: s planer för NFC -baserade mobila betalningar, men det börjar se ut som vissa av dessa planer inte riktigt stämmer med vad de trafikföretag har i åtanke. Som Wall Street Journal rapporterar, det finns en bryggning tvist mellan RIM och ett antal flygbolag inklusive AT & T, T-Mobile och Rogers över hur NFC betalningsrelaterade uppgifter, eller "meriter", lagras, och som faktiskt kontrollerar att data. För sin del vill RIM föga förvånande att lagra uppgifter i ett säkert område i telefonen, vilket naturligtvis skulle binda folk till deras BlackBerry mer än någonsin, medan flygbolag driver att denna data bara lagras på telefonens SIM-kort, vilket skulle låta kunderna flyttar från en telefon till en annan lättare. Även om saker och ting uppenbarligen inte har fått att uppvärmd riktigt än, men det verkar uppenbarligen som om det är lite av en kamp i butik - enligt Wall Street Journal, är RIM når redan ut till banker på egen hand i ett försök att hitta några erbjudanden, medan kanadensiska lufttrafikföretag har tydligen sagt till RIM i ett "mjuka" sätt att "du inte kommer att göra detta."

Carriers i strid med RIM över NFC betalning data publicerades ursprungligen på Engadget på Fri, 18 Mar 2011 14:46:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Electronista | källa The Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

USA: s militär Vecklas Personlig Gunshot Detektorer

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/roFdWQzTzqw/US-Military-Deploys-Personal-Gunshot-Detectors:
RedEaredSlider skriver "En ny warfighting tekniken snart kommer att göra sin väg till Afghanistan. US Army styrkor kommer att få system skott upptäckt, som kan säga vart ett skott avlossades från. Cirka 13.000 skott detektionssystem kommer att ges till enskilda fotsoldater senare denna månad Enligt den amerikanska armén. Systemet, som kallas Individuella Gunshot Detector har fyra små akustiska sensorer och en liten skärm fäst på soldatens skyddsvästar som visar avstånd och riktning av inkommande kulor. Givarna var ungefär lika stora som en kortlek och kan upptäcka överljudshastighet ljudvågorna som alstras av fiendens skottlossning. Det varnar soldat sköt riktning på mindre än en sekund. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Groupon kunde utmana Googles Record börsintroduktion

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/NhhkehDVJ0E/Groupon-Could-Challenge-Googles-Record-IPO:
jbrodkin skriver "månader efter förakta Googles $ 6000000000 uppköpserbjudande kan Groupon störta Googles börsintroduktion post med en börsintroduktion värd 25 miljarder dollar. Google börsnoterades under 2004 med en $ 24600000000 värdering och Groupon verkar vara på gränsen till en IPO ens värda mer, säger Dow Jones VentureSource. Även om Groupon inte bryta Googles rekord, verkar det sannolikt att bli bara den femte venture-stödda företag för att uppnå en $ 10000000000 värdering vid tidpunkten för börsintroduktionen. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Samsung Epic 4G, Galaxy Tab och Transform programuppdateringar kommande 21 mars: Froyo och / eller Sprint ID i släptåg

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/18/samsung-epic-4g-galaxy-tab-and-transform-software-updates-comin/:
Den här är inte riktigt helt officiellt ännu, men en hjälpsam tipsaren har gått längs skärmbilden ovan som helt klart tyder på att vissa uppdateringar kommer till en trio av Sprints Samsung-enheter den 21 mars. Det innefattar en ny och förhoppningsvis bättre over-the-air uppgradering till Android 2.2.1 för Epic 4G, samt en Android 2,2 uppdatering för Transform , som båda även en rad andra tillägg som Flash 10,1 på Epic och Swype på Transform. Inte heller lämnat ut av det roliga är Sprints version av Galaxy Tab , som blir det Sprint-ID uppdateringen vi såg första hand på CES i januari - det är på väg till Epic och Transform också.

Samsung Epic 4G, Galaxy Tab och Transform programuppdateringar kommande 21 mars: Froyo och / eller Sprint ID i släptåg ursprungligen visades på Engadget på Fri, 18 Mar 2011 13:47:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Arv från 1800-talet Lämnar Tokyo In the Dark

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ai8eoAFhLso/Legacy-From-the-1800s-Leaves-Tokyo-In-the-Dark:
itwbennett skriver "East Japan gick in i sin femte dagen i elransonering på fredag, utan något slut på den planerade strömavbrott i sikte. Det lokala elbolaget kan inte kompensera denna brist genom att importera el från en annan region, men eftersom Japan saknar en nationell kraftnätet, en följd av ett beslut i slutet av 1800-talet. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Netflix är att få in innehållet biz, bekräftar "House of Cards" kommer att lanseras i slutet av 2012

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/18/netflix-is-getting-into-the-content-biz-confirms-house-of-card/:
De ryktena är sanna, i stället för att bara erbjuda gamla innehållet från andra, är Netflix hoppa tillbaka in i innehållet verksamheten genom att licensiera David Fincher's kommande drama House of Cards för Watch Direkt streaming i USA och Kanada innan det sänds någon annanstans, eller ens har produceras. I ett blogginlägg, Content Officer Ted Sarandos motiverar Chief registrera dig för serien syn osedda genom att peka ut popularitet de tidigare BBC miniserie som ligger grundas bland Netflix medlemmar och den samlade kompetensen av både direktören och ledande aktör Kevin Spacey . Men om du väntar runt för nytt innehåll att dyka upp på Watch Genast inte hålla andan, 26 episod episod köra produceras av (intressant, kommer Netflix varken producera eller egna showen) Media Rights Capital inte beror att komma fram till sent 2012.

Netflix är att få in innehållet biz, bekräftar "House of Cards" kommer att lanseras i slutet av 2012 som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 18 Mar 2011 14:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Den officiella Netflix Blogg | Tipsa | Kommentarer

Internet Explorer-versioner 1 till 9 jämfört, tecken på framsteg hittade (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/18/internet-explorer-versions-1-through-9-compared-signs-of-progre/:
De flesta sane folk kommer att ha hälsade ankomsten av Internet Explorer 9 med en nyfiken klicka på en download knapp eller en enkel uppdatering av webbläsaren de redan använder, men det räcker inte för alla. En kille med smak för det excentriskt beslutat nördiga ta tillfället i akt att gå igenom en retrospektiv av varje version av IE, går hela vägen tillbaka till Windows 95: s första iterationen, och köra Acid kompatibilitetsprov att se hur de står upp till modern standard. IE1, de gamla, CSS-berövade vilddjuret som det är, kvävd omedelbart och inte ens visa sin hemsida utan fel, men saker och ting förbättrades stadigt från där till seger iteration 9. Se alla den underbara framsteg sker inom loppet av bara några minuter i videon efter rasten.

Fortsätt läsa Internet Explorer-versioner 1 till 9 jämfört, tecken på framsteg hittade (video)

Internet Explorer-versioner 1 till 9 jämfört, tecken på framsteg hittade (video) som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 18 Mar 2011 00:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Techland | källa Andy's Tech Experiment Blogg | Tipsa | Kommentarer

Super Mario reimagined som en first-person spel, erövrar slottet i våra hjärtan (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/18/super-mario-reimagined-as-a-first-person-game-conquers-the-cast/:
Du har sett Super Mario utvecklas från en blygsam 2D sprite till en 3D-värld-utforska superhjälte mekaniker, men har du någonsin sett livet genom hans ögon? Här är din chans, som en fanmade animation bjuder på en första person tanke på intrepid italienska äventyr genom det välbekanta World 1-1. Det finns döda strimmor, landvinningar som "Headbanger" och "pole dansare", och vissa extremt realistiska ljudeffekter för att höja stämningen. Den ovärderliga video följer efter rasten.

Fortsätt läsa Super Mario reimagined som en first-person spel, erövrar slottet i våra hjärtan (video)

Super Mario reimagined som en first-person spel, erövrar slottet i våra hjärtan (video) som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 18 Mar 2011 00:47:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink VGChartz | källa freddiew (YouTube) | Tipsa | Kommentarer