måndag 7 februari 2011

Lenovo ThinkPad X120e recension

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/07/lenovo-thinkpad-x120e-review/:
Det mesta förtjänar en andra chans, eller hur? Hej, om de lovar förbättring, tycker vi det, och det är exakt vad vi ger Lenovos ThinkPad X120e. Om ni minns, den tidigare X100e var en ganska besvikelse, och det faktiskt är att sätta den ganska fint - inte bara gjorde 11,6-tums system omdefiniera begreppet "lapburner," men det kämpade till det senaste 3,5 timmar på en laddning. Det var på gränsen till tragisk, men Lenovos redo för att rätta alla de fel med X120e. Även om det har hållit i chassit och den underbara chiclet tangentbord oförändrad, det subbed ut AMDs äldre Neo chip för den efterlängtade Fusion Zacate APU . Samma plattform har redan bevisat att vara ganska häftigt i HP: s paviljong dm1z med en nästan perfekt blandning av kraft, grafik och uthållighet, men det X120e skörda samma fördelar? På $ 399 ($ 579 för vår granskning enhet), är den perfekta, prisvärda ThinkPad ultraportabel äntligen här? Har Lenovo äntligen fått det rätt? Och hur fungerar den jämfört med de andra nya Fusion prisvärda ultraportables eller notbooks , som vi har vidtagit för att ringa dem? Vi har svaren alright - slog sönder för vår recension.

Fortsätt läsa Lenovo ThinkPad X120e recension

Lenovo ThinkPad X120e recension publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 7 februari 2011 14:30:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Bokrecension: OSGi och Apache Felix 3,0

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/JGbG1lD5Ovo/Book-Review-OSGi-and-Apache-Felix-30:
RickJWagner skriver "OSGi är en Java ramverk som har utformats för att förenkla tillämpningen distributioner i delade miljöer. Det gör att tillämpningar med olika beroenden att köra sida vid sida i samma behållare utan krumbukter installationstiden. Slutresultatet är att din ansökan som behöver FooLib v2.2.2 kan köra precis bredvid min ansökan som behöver FooLib v1.0, något som inte ofta möjligt i dagens applikationsservrar. " Fortsätt att läsa för resten av Rick's recension.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Motorola Droid Bionic i FCC?

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/07/motorola-droid-bionic-in-fcc/:
Det är allmänt känt att den Droid Bionic är allt så lätt-nedre änden CDMA kusin till den mäktiga Atrix 4G , saknar lite RAM och förenlighet med intressanta Laptop Dock. Men i övrigt har du fortfarande det vackra 1GHz Tegra 2 åtgärder och dual-band 802.11n, som faktiskt är hur vi kom att misstänka att denna enhet som just passerat FCC idag är verkligen Bionic. Dual-band WiFi stöd är fortfarande ovanligt sällsynt - den Atrix 4G har det, naturligtvis - så när du lägger det i ett CDMA cellulära radio, som ger oss gott om bevis för att arbeta med. Inga ord på en release datum ännu för denna sak, men låt oss hoppas att det inte spår av Atrix av långa, eller hur?

Motorola Droid Bionic i FCC? ursprungligen visades på Engadget på måndag, 7 februari 2011 14:11:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa FCC | Tipsa | Kommentarer

Alcatel-Lucent Krymper Mobiltelefon cell torn till liten kub

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/QylN2j3BoIg/Alcatel-Lucent-Shrinks-Mobile-Cell-Tower-To-Small-Cube:
pbahra skriver "franska mobil tillverkare telefon infrastruktur Alcatel-Lucent presenterade i dag teknik som krymper en mobil mobilmast till en låda storleken på en Rubiks kub, eventuellt ändra på strukturen i mobilnätet, minska utsläppen av växthusgaser och få mobilt bredband till nya områden. Enligt Wim Sweldens, vd för trådlösa aktiviteter för Alcatel-Lucent, genom att minska teknik från något stort som ett dokumentskåp, skulle nätverk minska den totala ägandekostnaden med hälften, liksom att halvera de globala CO2-utsläppen från mobilbranschen - för närvarande motsvarande 15 miljoner bilar om året ".

Läs mer i denna historia på Slashdot.


X-47b obemannade stealth bombplan avslutar sin första flygning (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/07/x-47b-unmanned-stealth-bomber-completes-its-first-flight-video/:
Den onda genier på Northrop Grumman slutfört den första flygningen med sin X-47b obemannade stealth bombplan för några dagar sedan på Edwards Air Force Base i Edwards, Kalifornien. I luften för en full 29 minuter flög svanslösa, fighter-stora UAV till 5.000 meter och avslutade flera travet-typ mönster, före landning säkert vid 14:38 PST. Flygplanet kommer att fortsätta att genomgå prov på Edwards AFB innan du går till Naval Air Station Patuxent River, Maryland, senare i år. Det slutliga målet är att få detta bad boy som startar och landar på US Navy transportföretag. Carrier prövningar är för närvarande planerat till någon gång under 2013. Video, PR efter rasten.

Fortsätt läsa X-47b obemannade stealth bombplan avslutar sin första flygning (video)

X-47b obemannade stealth bombplan avslutar sin första flygning (video) som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 7 februari 2011 13:49:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Samsung lanserar PL20 och ES80, ger 2011 lineupen ficka kameran till totalt 12

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/07/samsung-announces-pl20-and-es80-brings-2011-pocket-camera-lineu/:
Håll i dig, har Samsung nya peka-och-skott för att fylla i det lilla fickor av konsumism inte fascinerad av någon av bolagets fem CES skyttar ... eller ens fem meddelade bara några veckor senare. Först ut är PL20 (bilden till vänster). En 14 megapixel CCD sensor, 27mm vidvinkelobjektiv, 5x zoom, digital bildstabilisering, 720p 24fps HD video med smarta filter. Att man kommer ut i mars för ett öre under $ 120, med ett urval av silver, rosa, svart och röd tomat (Sammy's beskrivning). För ES80, subtrahera två megapixlar från sensorn, nix HD inspelning, hålla färgalternativ, bula release datum en månad, och subtrahera $ 20. Du får idén. Fullständig information och pressmeddelande efter rasten.

Fortsätt läsa Samsung lanserar PL20 och ES80, ger 2011 pocketkamera lineupen till totalt 12

Samsung lanserar PL20 och ES80, ger 2011 pocketkamera lineupen till totalt 12 som ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 7 feb 2011 13:26:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

USB Autorun Attacker mot Linux

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8Cy4IHwy2us/USB-Autorun-Attacks-Against-Linux:
Orome1 skriver "Många tror att Linux är immunt mot den typ av Autorun attacker som har plågat Windows-system med skadlig kod under åren har det dock varit många framsteg i användbarheten av Linux som ett skrivbord OS -. Inklusive tillägg av funktioner som kan tillåta Autorun attacker. Detta Shmoocon presentation av Jon Larimer från IBM X-Force inleds med en definition av autorun sårbarheter och några exempel från Windows, sedan hoppar rakt in i Linux sidan av saken. Larimer förklarar hur angripare kan missbruka dessa funktioner för att vinna tillgång till ett levande system med hjälp av ett USB-minne. Han visar också hur USB som en exploatering plattform kan möjliggöra för enkel bypass av skyddsmekanismer som ASLR och hur dessa attacker kan ge en nivå av åtkomst som andra fysiska angrepp metoder inte gör det. " Jag har bifogat videon om du är nyfiken. Hoppa över de första 2 minuter om du inte bryr dig om hittegods är.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


LG Optimus 2X recension

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/07/lg-optimus-2x-review/:
Världen ropade för en dual-core smartphone och LG och NVIDIA besvarat samtalet. Egentligen världen bara drömt om flerkärniga mobil arkitekturer upp förrän i slutet av förra året, men ibland är allt som krävs för att få dessa tokiga ingenjörer engineering. Så här är vi, i början av februari 2011, skåda världens första smartphone byggd kring en dual-core processorn, Optimus 2X . Detta är en milstolpe luren i mer än ett sätt, men liksom sin närvaro på marknaden signalerna LG: s första uppriktiga razzia i Android hög slut. Även om företaget levererat två grundligt behöriga enheter för plattformen med Optimus S och T under 2010, de var själva definitionen av mid-range smartphones och sanningen är att Samsung, HTC och Motorola var kvar att slåss sinsemellan för de mest krävande Android-användare "surt förvärvade rubel. Så nu när LG gick sina led, var att vänta värt det?

Fortsätt läsa LG Optimus 2X recension

LG Optimus 2X recension publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 7 Februari, 2011 12:35:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Ny teknik för att göra JPEG-bilder Copy-Evident

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ndqDfCP37e4/New-Technique-For-Making-JPEG-Images-Copy-Evident:
Gunkerty Jeb skriver "De dagar undrar om de berusade sexparty bilder är verkligen Olsen Twins, eller om de är bara Mary-Kate och Ashley ansikten foto-handlat om kroppar Lindsay Lohan och Amy Winehouse är över! En grupp av akademiska forskare vid universitetet i Cambridge har utvecklat en ny teknik för att göra JPEG-bilder kopiera uppenbart, så att användarna kan se om en bild har komprimeras och kopieras. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


TI meddelar OMAP 5: två högpresterande och två låg effekt kärnor, enheter nästa år

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/07/ti-announces-omap-5-two-high-performance-and-two-low-power-core/:
Vi väntar fortfarande på den första OMAP 4 enheter att slå marknaden, men TI: s planering inför - Vägen framåt - med sitt tillkännagivande idag av OMAP 5 plattform som verkligen sparkar saker på högvarv. Rubriken funktion skulle vara att inkludera två Cortex-A15 kärnor, var och kör på upp till 2 GHz, Cortex-A15 är den snabbaste arkitekturen ARM har meddelat hittills, med prestanda cirka 50 procent bättre än Cortex-A9 vid samma klockfrekvens. Vad mer finns ytterligare två Cortex-M4 processorer med på resan, redo att ta över mindre intensiva aktiviteter på mycket lägre strömförbrukning för att förbättra enhetens svarstider. Plattformen har stöd för upp till fyra kameror som verkar på samma gång, erbjuda 3D-uppspelning, inspelning och 2D uppsampling på 1080p upplösning, och styra upp till 8 GB RAM. Marker börja provtagning för att hårdvarutillverkare under andra halvåret i år med detaljhandeln enheter förväntas under andra halvåret 2012. Följ paus för hela pressmeddelandet.

Fortsätt läsa TI meddelar OMAP 5: två högpresterande och två låg effekt kärnor, enheter nästa år

TI meddelar OMAP 5: två högpresterande och två låg effekt kärnor, enheter nästa år ursprungligen visades på Engadget på måndag, 7 februari 2011 12:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa TI | Tipsa | Kommentarer

Takara Tomy's Ningen Gakki musikaliska leksak kan du smälla dina vänner till rytmen (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/07/takara-tomys-ningen-gakki-musical-toy-lets-you-smack-your-frien/:
Takara Tomy's Ningen Gakki musikaliska leksak kan du smälla dina vänner till rytmen (video)
Om du vill få din kropp ledande orkester går, behöver du inte längre 15 bikini modeller och ett gäng ledande färg. Du behöver bara en Ningen Gakki, som kommer i sommar från Takara Tomy . Den har fyra ledande fläckar på armar och ben av sin vagt anthropomorphized form. Om två personer varje beröring ett av de patchar och sedan på varandra en krets är skapat och en ton ljuder. Upp till fyra personer kan spela låtar eller trummor med klappande händer, eller som ni kan se i videon nedan, i allmänhet slapping varandra om. Anteckningarna verkar inte bli högre desto hårdare drabbas, men kanske det är på det bästa.

Fortsätt läsa Takara Tomy's Ningen Gakki musikaliska leksak kan du smälla dina vänner till rytmen (video)

Takara Tomy's Ningen Gakki musikaliska leksak kan du smälla dina vänner till rytmen (video) som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 7 februari, 2011 12:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa DigInfo TV | Tipsa | Kommentarer

Viewsonic V3D241wm, en datorskärm med 3D-teknik

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

Viewsonic vill inte vara kvar och har lagt fram en ny bildskärm som funktioner mode tekniken vid denna tid, 3D.

V3D241wm Viewsonic har en 24-tums LED-panel med en latens på 2ms, 300 candela av ljusstyrka, kontrast 20.000.000:1 och en 120Hz uppdateringsfrekvens, frekvensen beroende på tillverkaren för att njuta av 3D-innehåll med hjälp av polariserade glasögon medföljer monitorn.

För tillfället vet vi inte vad priset blir i euro, men i Storbritannien säljer för omkring 330 pounds, vilket i löpande priser skulle vara cirka 376 euro, trots att vi inte kan detta vara det pris som när det gäller att säljas i Spanien.

Fler | Viewsonic

Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

Wikileaks "Assange Börjar utlämning Battle

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/_pFp4W2AzYo/Wikileaks-Assange-Begins-Extradition-Battle:
arisvega skriver "Wikileaks grundare Julian Assange har börjat sin domstol kamp mot utlämning från Storbritannien till Sverige. Han möter anklagelser om sexuella övergrepp mot två kvinnor, som han förnekar. Herr Assange, 39, hävdar svenska åklagare inte har rätt att utfärda en order om anhållandet eftersom han ännu inte belastats med några brott. Vid utlämning förhandlingen i Londons Belmarsh Magistrates 'Court, är hans advokater också utmana vidare mänskliga rättigheter. Herr Assange rättsliga team, lett av Geoffrey Robertson QC, hävdar att om klienten tvingas återvända till Sverige kunde han utlämnas till USA, eller till och med Guantánamo Bay, inför separata avgifter i samband med offentliggörandet av hemliga handlingar Wikileaks. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.