måndag 3 oktober 2011

PS3 kommer att stödja 4K stillbilder efter en framtida uppdatering, rörliga bilder förbli utom räckhåll

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/03/ps3-will-support-4k-stills-after-a-future-update-moving-picture/:
När du har rensat $ 25k eller så i din budget att det tar att fastna en av Sonys 4K VPL-VW1000ES nästa problem blir att hitta några 4096x2160 upplösning innehåll för att se på den. Samtidigt visa upp den nya projektor för sin japanska publik på CEATEC idag meddelade Sony PS3 kommer att få en firmware uppdatering kring början av 2012 som gör det möjligt att native utgång 4K stillbilder. Det finns en PlayView "visuell tidningen" redan finns på PlayStation Store i Japan som stöder 4K och 3D, men denna uppdatering kommer att ge super högupplöst visning av din semester bilder, eller andra högupplösta bildfiler du kan fastna, till vardagsrummet . Medan dina vänner kommer säkert att bli imponerad av museet kvalitet konst gala du nu kan vara värd, vi startar timern för 4K videokällor - om vi inte hör något konkret på CES då vi kommer att otroligt besviken.

PS3 kommer att stödja 4K stillbilder efter en framtida uppdatering, rörliga bilder förbli utom räckhåll publicerades ursprungligen på Engadget lör, 3 okt 2011 14:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Sony | Tipsa | Kommentarer

Sony A77 omdömet: En 24,3 megapixel spel-växlare?

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/03/sony-a77-reviewed-a-24-3-megapixel-game-changer/:
Det har varit en lång tid kommer, men tålamod har lönat sig med Sonys A77 äntligen få sin första pro översyn. Visst kommer 1400 $ kostnaden för inträde (endast kamerahus) tynga även de mest entusiastiska kameramannen medvetande. Men, vad är några hundra dollar när det kommer till en kamera som Popular Photography säger har "radikalt förändrat världen av digitala systemkameror"? Det verkar bara de rivaliserande Canon 7D har ett ljus till denna blivande kung, besting Sonys senaste när det gäller buller och prestanda vid högre ISO-tal. Men A77 vinner på sin all-around charm, med en 24,3 megapixels Exmor APS-C sensor, ledade LCD-skärm, världens första OLED EVF och imponerande video-skytte kotletter. Video-vis, blir det topp dollar du en high-end prestanda 60fps på 1920 x 1080 med snabb -fasdetekterande autofokus Vi har också sett på sina föregångare, Sony A55 och A33.

Popular Photography inte lägga en enda varning till stor del mycket positiva slutsats; videoentusiaster bör nog hålla tätt för att se vad Canon och Nikon räknare med. Speciellt om du är i besittning av flera linser. Bortsett från detta, vad hindrar er? Gräv i alla praktiska detaljer här nedan och vi hade råd att skära ner på dessa inköp impuls eBay - detta magnesium legerad skönhet kommer säkert att göra en ekonomisk buckla när den landar, om inte en fysisk.

Läs - Popular Photography

Sony A77 omdömet: En 24,3 megapixel spel-växlare ursprungligen visades på Engadget på måndag, 3 oktober, 2011 13:18:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

De nio cirklar av IT Hell

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Kx5rW6m9Su8/The-Nine-Circles-of-IT-Hell:
snydeq skriver "Dan Tynan tar oss med på en rundtur i de nio cirklarna av IT-helvetet, en plats" inte olik den undre världen beskrivs av Dante i hans gudomliga komedin ". Men här, i datacenter, konferensrum och bås, är IT-versionen av detta inferno ingen allegori. Det är en mycket verklig prövning av varje IT-proffs förnuft och själ, "Tynan skriver. Från IT-limbo, till Tech lust till intressenter frosseri, att tek-pro förräderi, är IT-inferno inte begravda djupt i jorden, det är bara i korridoren. "tack och lov, som i Dantes poetiska universum, det finns sätt att undkomma nio cirklar av IT-helvetet. Men IT-proffs se upp: Du kan ställas inför din egen djävlar att göra det Ska vi gå ner ".?

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Nokia C5-03, en hel smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av höjdpunkterna i det finländska företaget Nokia. Den här gången är det tur för Nokia C5-03 Nokias äldre bror C5 mobil och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätt (väger bara 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en pekskärm och några andra caracterísitcas som gör honom till en mycket komplett smartphone marknaden pris som erbjuds, 170 euro.

Förutom pekskärmen 3, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, Nokia C5-03 40 megabyte internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, men kommer att innehålla en standard 2 Gb

Som operativsystem Nokia C5-03 fungerar med Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enhetens meny erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt åtkomst till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkt Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, som du kan köpa musik eller mobila applikationer för Nokia. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla Microsoft Office-dokument, PDF-och zip.

Priset på Nokia C5-03 som vi diskuterade ni kommer att vara 170 euro.

Storbritannien för att få £ 50m Hub Grafen Forskning

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/iPwLUyEFpKU/UK-To-Get-pound50m-Graphene-Research-Hub:
twoheadedboy skriver "Den brittiska regeringen har gjort ett stort engagemang i utvecklingen av" undrar material "grafen, det mest troliga kandidaten att ersätta kisel i datoranvändning chips i framtiden. En 50.000.000 £ Grafen Global Research and Technology Hub tillkännagavs av förbundskansler finansministern George Osborne. Förhoppningen är att anläggningen kommer att hjälpa kommersialisera grafen. University of Manchester, där materialet hittades, välkomnade tillkännagivandet och kommer att vara en av de möjliga platserna i navet. Just nu, kommer universiteten vara redo att ansöka om sin chans att vara värd för grafen nav. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Varför Linux är bra för low-end smartphones

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ul4v6rCB8ak/Why-Linux-Is-Good-For-Low-End-Smartphones:
jfruhlinger skriver "Nokias tillkännagivande att det var att utveckla en Linux-distributioner för low-end smartphones, kort efter överge Linux-baserade MeeGo OS för Windows Phone 7, var lite förbryllande. men det faktiskt är lönsamt i smartphone världen. Samtidigt WP7 mål för hög slut, det finns en marknad för billigare och mindre komplexa telefoner som fortfarande slå tråkiga gamla funktionen telefoner, särskilt i tillväxtekonomier. Och, till skillnad från Symbian och den tungt tweaked MeeGo kan Linux snabbt och billigt ut på marknaden som en low-end smartphone OS. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Knappt synliga Bluetooth-hörlurar från Novero upptäckas på FCC

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/03/barely-visible-bluetooth-earphones-from-novero-spotted-at-the-fc/:
Gå längs den glesa gränsen mellan Bluetooth-headset och pärla halsband och du kommer så småningom att stöta på ett företag som heter Novero. Det är specialiserat på vagt löjliga Bejeweled trådlösa saker, men det har några allvarliga produkter också - inklusive dessa smyg lite Rockaway hörlurar som just har godkänts av FCC. De kommer att klara av handsfree-samtal, 5,5 timmar av stereomusik och 250 timmar i standby - plus att de väger bara 10 gram. Perfekt för alla NYC taxichaufför som vill nonchalera reglerna på 50MPH.

Knappt synliga Bluetooth-hörlurar från Novero upptäckas på FCC publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 3 oktober, 2011 00:22:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa FCC | Tipsa | Kommentarer

Kindle Fire förbeställningar värma, enligt uppgift nå 95 tusen

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/03/kindle-fire-pre-orders-heat-up-reportedly-reach-95-000/:

Den Kindle Elden kommer inte att vara ute til november, men det är redan avger några starka förbeställa röksignaler. Enligt digital marknadsföring företaget eDataSource har Amazon första tablet genererade tillräckligt surr att plocka upp strax under 100.000 order - en uppskattning baserad på ett urval av 800.000 e-postanvändare. Även med dessa rosiga uppskattningar har dock Amazon fortfarande en lång väg att gå innan den fångar upp med Apple, som sålde 300.000 iPads på sin debut. Men vi gissar att branden är $ 199 prislapp förmodligen inte kommer att skada sina chanser.

Kindle Fire förbeställa värma upp, enligt uppgift nå 95.000 ursprungligen visades på Engadget lör, 3 okt 2011 11:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink T3 | källa eDataSource | Tipsa | Kommentarer

Världens mest kraftfulla teleskop Börjar Sök efter universums ursprung

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/C2_yzkvMipc/Worlds-Most-Powerful-Telescope-Begins-Search-For-Origin-of-the-Universe:
MrSeb skriver "Den största astronomiska anläggningen i världen är nu i drift ALMA, eller Atacama Large Millimeter Array, är ett stort radioteleskop gjord av 66 12 -. Och 7-meters paraboler som ligger 5000 meter över havet, i Chile. Dess syfte är att söka nya liv och nya civilisationer och att djärvt gå där ingen teleskopet har gått före Men nej, allvarligt:. Dess uppgift är att blicka bakåt i tiden och undersöka gamla stjärnor och nebulosor, inbördes på exoplaneter som kan stödja mänskliga ( . eller främmande) liv, och förhoppningsvis lära sig mer om interstellära skapande och förstörelse För nu endast 20 av 66 antenner är på plats, men när den är klar - slutet av nästa år - det kommer att ha en upplösning mycket större än Hubble, enligt European Space Observatory (ESO) som driver ALMA. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


HTC Android Backdoor Läckor Privat användardata

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/XSarfa3jaXc/HTC-Android-Backdoor-Leaks-Private-User-Data:
Trailrunner7 skriver "Det är ett allvarligt säkerhetsproblem med en rad olika HTC Android-telefoner som gör att alla app med Internet behörighet att komma åt en stor mängd privata data på enheten, inklusive samtal loggar, e-postadresser, SMS, senast kända GPS-position och mer. Problemet var in via en uppdatering till HTC telefoner som installerat ett verktyg som heter HTCLogger som samlar in uppgifterna. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Energy Star 5,3 nu i praktiken lämnade ungefär chunkier TV-apparater ute i kylan

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/03/energy-star-5-3-now-in-effect-some-chunkier-tvs-left-out-in-the/:
En förnyad uppsättning av Energy Star- kraven trädde i kraft förra veckan, mycket till förtret för plus-sized plasma-TV överallt. Enligt den nya specifikationen (version 5.3), fastställs som bär detta prisade blå dekal kommer att behöva i genomsnitt cirka 40 procent mer energieffektiva än vanliga modeller, medan större skärmar kommer att hållas till ännu strängare krav. Den senaste iterationen kräver också kvalificerade TV-apparater för att följa en "hård tak" på 108 watt (oavsett storlek), i huvudsak diskvalificerande alla plasmor minst 50-inches i storlek, och alla större, icke-LED-bakgrundsbelysning LCD-skärmar. Bland de uppsättningar som kvalificerat sig för certifiering enligt Version 4.2 , en full 14 procent förbrukar mer än 108 watt (främst 2010 modeller), och endast tre är LED LCD-baserade (inklusive Samsungs UN65D8000 ). Några nya diskvalificeras 2011 modeller kan dock fortfarande bär blå klistermärken, på grund av Energy Star pågående övergångsprocessen. "Med avsikten att se produkter som uppfyller de senaste kraven på butikshyllorna när 5,3 träder i kraft, stannade EPA certifiering av nya TV-apparater som uppfyllde de 4,2 kraven (men inte 5,3 krav) per den 31 maj, 2011," Energy Star produktchef Katherine Kaplan förklarade för CNET. "Alla nya produkter certifierade sedan 31 maj möta 5,3 krav. En produkt nytillverkade och certifierad i juni var tvungen att uppfylla 5,3 kraven för att märkas." Hit upp källan länken nedan för mer information.

Energy Star 5,3 nu i praktiken lämnade ungefär chunkier TV-apparater ute i kylan ursprungligen visades på Engadget på måndag, 3 oktober, 2011 11:22:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CNET | källa Energy Star | Tipsa | Kommentarer

Wiki Redaktör Hjälper Avslöja Pre-9/11 CIA Misstag

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Yx7h4_Ff5dk/Wiki-Editor-Helps-Reveal-Pre-911-CIA-Mistakes:
En anonym läsare skriver: "Kevin Fenton läste justitiedepartementet för 2004 Inspector General rapport om pre-9/11 intelligens misslyckanden. Delar av det inte vettigt för honom, så han bestämde sig för att lägga till informationen i rapporten till Paul Thompsons 9 / 11 tidslinje på wiki-stil webbplats History Commons. småningom ledde Fenton arbete honom att avslöja identiteten på en CIA-chef som körde Bin Ladin enheten innan 9 / 11, då agenter det medvetet undanhållit information om två 9 / 11 kaparna från FBI. Det chef hette Richard Earl Blee och han är nu föremål för en dokumentär av Ray Nowosielski och John Duffy, av secrecykills.org, som bekräftade hans identitet med hjälp av tekniker direkt ur 70-talet filmen Alla presidentens män. Blee , tillsammans med Cofer Svart och George Tenet, har funnit arbetet störande nog att släppa ut ett gemensamt uttalande att förneka en del av anklagelserna. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Facebook Lägger skadlig länk Skydd

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/CSKZNjTLkDo/Facebook-Adds-Malicious-Link-Protection:
wiredmikey skriver "Som alla IT-säkerhetsavdelning vet, sociala nätverk utgör en betydande ett hot mot användarnas över hela linjen som de blint klicka på länkar som ofta leder till spam eller andra skadliga webbplatser som kan resultera i malware infektion. I ett försök att ytterligare skydda användarnas av världens största sociala nätverk webbplats, Facebook lägga till en ny funktion för att skydda användare från länkar till dessa skadliga webbplatser. Från och med idag, när en Facebook-användare klickar på en länk Det kommer att kontrolleras mot en databas från Websense databas för att i ett försök för att avgöra om länken är skadliga. Om länken bedöms vara riskabelt, kommer användaren att få välja att fortsätta på egen risk, gå tillbaka till föregående skärm, eller få mer information om varför det flaggas som misstänkt. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.