tisdag 7 december 2010

Rogue Satellit stänger ner USA Väder Tjänster

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/bMDueVi6Ays/story01.htm:
radioweather skriver "På söndag, den drivande oseriösa" stört zombie "Galaxy 15 satellit med en fast sändaren med satellitdata distributionssystem används av NOAA: s National Weather Service (NWS), effektivt stänga delning av data mellan NWS kontor i hela landet, liksom vädret stödgrupper för amerikanska flygvapnet. Detta lämnade många prognosmakare utan data, bilder och kartor. Störning från Galaxy 15 drabbade överföringar av SES-1 Satellite, som inte bara tjänar NOAA med data förmedlingstjänster, men också används för att mata TV programmering i praktiskt taget varje kabelnät i USA NOAA's Network Control Facility rapporterar att datorn påverkas systemet var NOAA: s avancerade Väder Interaktiv Processing System (AWIPS) används för att utfärda prognoser och bulletiner väder som använder väderdata foder. De uppger också att problemet är sannolikt att återkomma igen denna månad innan satelliten drivor utanför området och så småningom dör på grund av batteriets utarmning. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Google lanserar beta Chrome OS Notebook

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/UUnkcN2LkgQ/story01.htm:
adeelarshad82 skriver "Google har avtäcka en betaversion av sin Chrome OS anteckningsbok, dubbad CR48. Enheten kommer att ha en 12,1-tums skärm och fullstort tangentbord, samt en överdimensionerad, klickbara pekplatta. Det kommer också att omfatta världen-mode 3G och 802,11 dual-band Wi-Fi. Google lovat åtta timmars aktiv användning och åtta dagars standby, liksom en webcam.Those hoppas kunna lägga vantarna på en Chrome OS-enhet kommer dock att antingen vänta till mitten av 2011 eller skaffa ett via en av flera Google-stödda giveaway alternativ. Google planerar att släppa två, Intel-baserade Chrome OS bärbara datorer från Acer och Samsung i mitten av 2011, med Verizon Wireless som tillhandahåller mobil uppkoppling som kommer med 100 MB ledigt data per månad för de första två åren. Enligt Sundar Pichai, Googles vice VD för produkthantering, CR48 är inte och kommer inte vara till salu. Alla Chrome OS-enheter kommer att lanseras och prissätter sina partners, som kommer att hålla sin egen lansering händelser i framtid med mer detaljer. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Samsung SCH-LC11 CDMA / LTE mobil hotspot blir FCC godkännande, troligen Verizon bundna

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/07/samsungs-sch-lc11-cdma-lte-mobile-hotspot-gets-fcc-approval/:
Vi har hört rykten om att Novatel arbetar på en LTE -baserade version av sin MiFi för Verizon, sannolikt för lansering tidigt nästa år - men du måste siffra som få andra tillverkare skulle vilja ha en bit av den söta, saftiga 4G paj, eller hur? Vi bara märkte detta så kallade SCH-LC11 från Samsung har rönt FCC-godkännande, som erbjuder CDMA / EV-DO kompatibilitet tillsammans 700MHz LTE instoppad i något slags WiFi-aktiverad mobil router, som skulle vara perfekt för Big Red: s nya nät ... men sedan igen, skulle det också vara perfekt för MetroPCS "LTE etern. MetroPCS har ännu inte lansera någon datacentrerade LTE produkter, men den har en bra relation med Samsung - dess enda LTE enheten just nu är Samsung Craft , faktiskt - så vi kan definitivt tänka mig de små killarna att försöka slå Verizon att stansen med en sexig, fickan 4G hotspot att strida med Sprints Overdrive . Ett eller annat sätt, är detta slår en amerikansk operatör ... och ju förr desto bättre.

Samsung SCH-LC11 CDMA / LTE mobil hotspot blir FCC godkännandet, förmodligen Verizon bunden ursprungligen visades på Engadget sön, 7 december 2010 16:04:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa FCC | Tipsa | Kommentarer

BlackBerry playbook app inlämning är en go, gratis tablett erbjuda detaljerad

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/07/blackberry-playbook-app-submission-is-a-go-free-tablet-offer-de/:
Adobe Air veteran: skriv ut denna kod, vik den perfekt i en säker kuvert, anbringa två (eller fler) frimärken, vända sig till Research in Motion, släpp den i närmaste utgående och glädjas! Haus av BlackBerry nu emot app bidrag för den kommande Will.I.Approved playbook tablett - och precis som utlovat , det är att ge fri PlayBooks att utvecklare som få sitt arbete godkänt och redo för App World butiken tidigare tabletten lanseras i Nordamerika . Limit är en per registrerad dev oavsett hur många många gånger du lämna eller hur enkel / komplex app är, ger så länge RIM det tummen upp. Intresserad av det stora priset i full förvärv? Tyvärr, det säte vidtagits .

BlackBerry playbook app inlämning är en go, gratis tablett erbjuda detaljerad ursprungligen visades på Engadget sön, 7 dec 2010 16:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Electronista | källa BlackBerry | Tipsa | Kommentarer

Nvidia Lägger GeForce GTX 570 till grafik Lineup

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/PhvKZ0BgJKs/story01.htm:
crookedvulture skriver "fylla luckan mellan mid-range grafikkort runt $ 200 märket och high-end överskott som kostar uppåt på $ 500, har Nvidia lagt en $ 350 GeForce GTX 570 till sin stabila av grafikkort. Baserat på bolagets senaste GF110 GPU, GTX 570 har motsvarande prestanda som förra årets flaggskepp GTX 480 med lägre strömförbrukning och en billigare prislapp. Värdet proposition är stark med den här, men som The Tech Report granskning påpekat skulle det vara klokt att hålla ut tills AMDs " Cayman "grafikkort raster höljet, som det förväntas göra nästa vecka."

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Företag anställer skolka Hunters

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Axa_O-c8bfg/story01.htm:
Inte längre nöjd med din plisserade läkarintyg, ett växande antal företag anställer "skolka Detectives". Privatdetektiv Rick Raymond säger att han är utstakad bowlingbanor, pro spel fotboll, bröllop och begravningar även letar efter personer som använder sjukdagar. Från artikeln: "Dessa tekniker har blivit tillåtna i en tid då arbetstagare är mer sannolikt att spela skolka Kronos, ett arbetskraftens produktivitet företag i Chelmsford, Massachusetts, USA, nyligen visade att 57 procent av tjänstemännen ta sjukdagar när de inte är. sjuk - nästan en 20 procentig ökning från statistik som samlats in mellan 2006 och 2008 ".

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Google Chrome OS blir närmare

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/07/google-chrome-os-gets-detailed/:
Google demoed bara Chrome OS körs på en bit hänvisning hårdvara vid händelse i SF. Det tar bara fyra steg och mindre än en minut att sätta upp en helt ny Chrome OS maskin - det drar alla dina Chrome teman och inställningar från molnet, så det är redo att gå nästan direkt, och förändringar kan breda på mindre än en andra i vissa fall. Begäran Maskinen demoed kunde komma tillbaka upp ur sömnen nästan omedelbart - Google säger den begränsande faktorn är faktiskt hur snabbt användaren kan röra sin hand. (Det var inte så snabb i demot, men det var ändå riktigt snabbt.) OS stödjer flera olika konton med ett gästkonto som körs i inkognitoläge, och alla användardata krypteras som standard. Själva operativsystemet laddas på read-only minne som inte kan ändras utan fysisk tillgång - en teknik som möjliggör kontrollerade uppstart, men verkar också betyda att du inte kommer att kunna roten en Chrome OS maskin. Vad mer kommer operativsystemet automatiskt att uppdateras med några veckor - målet är att det ska få snabbare över tiden, inte långsammare.

Det finns även offline kapacitet - Google Docs var demoed kör offline, med ändringar synkroniseras när maskinen ansluter igen. Det verkar som att det är en app-specifik funktion dock - apps på Chrome Web Store måste byggas för HTML5 offline till arbete, uppenbarligen. Google demoed även Google Cloud Skriv ut, vilket gör att du kan skriva ut på din skrivare för hemmabruk från var som helst. Chrome OS-enheter kommer också att kunna använda nya Verizon 3G planer för åtkomst offline - du får 100 MB ledigt data per månad i två år och därefter planerar börjar på $ 9,99 för en dag med "obegränsad tillgång" utan erforderliga avtal . (Det kommer så småningom att internationella alternativ, men de var inte detaljerade.)


Utveckla ...

Google Chrome OS blir detaljerad ursprungligen visades på Engadget sön, 7 december, 2010 14:20:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Google samarbetar med Verizon gratis 3G-data ersättning med varje Chrome OS netbook

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/07/google-partners-with-verizon-for-free-3g-data-allowance-with-eve/:
Varsågod, folks. Google säger att den vill att du alltid är ansluten, nu är det hjälper dig göra det. 100 MB ledigt Verizon data, varje månad under 24 månader, kommer bli din som en gratis extra när man köper en Chrome OS netbook. $ 9,99 ger dig obegränsad tillgång till en enda dag och det finns inga kontrakt fiol med. Uppenbarligen, och tyvärr är detta en USA-bara kopplar ihop.

Google samarbetar med Verizon gratis 3G-data ersättning med varje Chrome OS netbook publicerades ursprungligen på Engadget sön, 7 december 2010 14:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Live från Googles Chrome evenemang!

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/07/live-from-googles-chrome-event/:
De skakade vår värld igår med Pepparkakor , den Nexus S och en Honeycomb-baserad tablett , men Google är inte klar än - idag, det ska avslöja en häst av en annan form faktor i Chrome OS . Det är rätt, Mountain View äntligen redo att dela med hårda detaljer om sin instant-on operativsystem (och kanske en netbook eller tre ) och vi är här i San Francisco liveblogging det hela.

Live från Googles Chrome evenemang! ursprungligen visades på Engadget sön, 7 dec 2010 13:20:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Har Slutet av KOffice betyda slutet för KDE?

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/LsAfHR9DWBQ/story01.htm:
jfruhlinger skriver "Vördade Linux kontorspaket KOffice har återfötts som" Calligra ", ett namn betyder att framkalla kalligrafi men kanske lite för nära neme av en galen romersk kejsare. Kanske ännu viktigare, tycks Calligra att samarbeta vid framtida MeeGo mobila Linux-distributioner. Kan detta vara början på slutet av KDE-skrivbordet, minst under sitt nuvarande varumärke? "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Sammanlagda försäljningen av smartphones och tabletter för att överträffa de ödmjuka PC i 18 månader, säger IDC

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/07/combined-sales-of-smartphones-and-tablets-to-surpass-the-humble/:
Våra kontroller säga att 10 av 10 analytiker är vansinnigt optimistisk inför tabletter - trots att det bara finns 2,5 konkurrerande produkter på marknaden, och en av dem bara kom ut en månad sedan. Så, naturligtvis är det inte svårt att snoka upp försäljningen förutsägelser som visar tabletten rusade upp i stratosfären och styckning i PC marknadsandel och samtidigt expandera på marknaden direkt att rymma sin post-PC sätt. Gartner : s gissning är 55 miljoner tabletter nästa år, medan IDC har en mer konservativ uppskattning på 42 miljoner, men båda förutsäga en skarp, exponentiella ökningen de följande åren, och IDC tar det ett steg längre: 18 månader från nu, smartphone och tablett kommer försäljning i kombination eclipse datorn gjort gällande, med båda kategorierna svävar i mitten av 400 miljoner sortiment.

Nu är den siffran mest smartphones, vilket inte är en aldrig tidigare skådad förändring i och för sig - PC tog en stor hit i popularitet i Japan när barnen fick tag på dessa newfangled telefon saker - men totalt sett innebär en övergång från den öppna, flexibla och kraftfulla PC för smala, uppgiftsspecifika, app drivas av IOS och Android slag. Eller så kan du snurra det helt motsatt sätt: människor behöver telefoner, så de köper en fin telefon. Ingen dator dödsstöten i detta beteende, och tabletten är fortfarande en mycket nischprodukt med några bra PR. Hursomhelst kommer vi vara mycket mer imponerad av denna typ av marknad striden när det är tabletten (kanske med lite hjälp från SmartBook eller netbook-Lite kategori) går upp mot Windows och Mac PC huvud, utan smartphones axlar de flesta av lasten.

Sammanlagda försäljningen av smartphones och tabletter för att överträffa de ödmjuka PC i 18 månader, säger IDC ursprungligen visades på Engadget sön, 7 december 2010 00:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink HardOCP | källa IDC | Tipsa | Kommentarer