fredag 21 oktober 2011

Forskare ID Skype, BitTorrent-användare

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/RQx04sqK-cI/researchers-id-skype-bittorrent-users:
itwbennett skriver "Forskare har listat ut ett sätt att länka på nätet Skype-användare till deras aktiviteter på peer-to-peer-nätverk som BitTorrent. Laget kunde sålla fram de noder där Skype-samtal dirigeras och avgöra användarens riktiga IP-adress genom att sniffa paketen. För att korrelera identifierade Skype-användare med filer delas på BitTorrent, forskarna byggt verktyg för att samla in identifierare BitTorrent-fil, en BitTorrent-sökrobot för att samla in IP-adresser på nätverket och en kontrollör för att matcha en online Skype-användare med en online BitTorrent-användare (PDF). "Så snart BitTorrent sökroboten upptäcker en matchande IP-adress, signalerar det kontrollanten, som omedelbart kallar motsvarande Skype-användare och, samtidigt, inleder ett handslag med BitTorrent-klient", skrev de. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Android 4,0 källkod Coming "snart"

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/bj3UuQtAEuM/android-40-source-code-coming-soon:
itwbennett skriver "Goda nyheter idag för er som har väntat på nyheter om huruvida Google skulle öppna upp ICS källa och för er som trodde det var borta för alltid. Android ingenjör Dan Morrill avslöjat nya uppgifter i Android Building Google-grupp igår kväll, säger att Google planerar "att släppa källan för den nyligen aviserade Ice Cream Sandwich snart, så snart den är tillgänglig på enheter."

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Vertu Constellation förpackningar grann briljans, och vi menar inte att AMOLED

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/21/vertu-constellation-packs-gaudy-brilliance-and-we-dont-mean-th/:

Vertu är första razzia i den berusande moderna världen av touchscreen-telefoner har kommit, och det fortfarande ser ut KIRF-skickligt premie. Men vad är förvånande är att konstellationen är funktionen ensemblen är faktiskt halv-anständigt - åtminstone i förhållande till sina föregångare. Iklädd en exklusiv 3,5-tums AMOLED-skärm belagd helt i safirglas, avslutar Constellation utseendet med "keramisk kudde" (vi skulle kalla det en "hörsnäcka") och en svart alligator skinn baksidan. Senast inloggad och hänger runt listor Bluetooth-produkt , är det nu tillbaka i rampljuset med en bekräftad åtta megapixel kamera, flankerad av en dubbel LED blixt och HSPA + anslutningar. Det finns inga ord om vad OS denna starlet arbetar med, men det är troligt att Symbian - lämplig för alla som olja baroner, F1-förare och andra otidsenliga rika typer som kan (skicka personal till) plocka upp sin nya Vertu från butikerna nu.

Vertu Constellation förpackningar grann briljans, och att vi inte menar AMOLED ursprungligen visades på Engadget fre, oktober 21, 2011 02:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Vertu | Tipsa | Kommentarer

EU inleder två första Galileo-satelliter i dag, som satellit-navigationssystem raglar framåt

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/21/eu-to-launch-first-two-galileo-satellites-today-as-sat-nav-syst/:
EU: s Galileo-systemet har drabbats av förseningar och överskridna budgeten under de senaste månaderna, men dess framtid ser något ljusare, nu när de två första satelliterna är primade för lansering. Den europeiska rymdorganisationen förväntas skicka satelliter i rymden i dag, som en del i ett långsiktigt projekt som kommer att kosta uppskattningsvis 7000000000 € (ca $ 9600000000). Tänkt att lyfta från Kourou, Franska Guyana, paret av satelliter kommer att rida på baksidan av en rysk raket till en höjd av nästan 15.000 miles, där de kommer att testa systemet fungerar både i rymden och på jorden. Om allt går enligt planerna kommer de också bli Galileos första operativa satelliter, som banar väg, tjänstemän hopp, för många fler att följa. I själva verket är EU-kommissionen vill slutföra 30-satellitkonstellationen fram till år 2019, med två planerade att lanseras under varje kvartal, med början 2012. Tanken är naturligtvis att erbjuda européerna ett alternativ till USA som drivs GPS, med en gratis konsumenttjänst planerad att lanseras i 2014, följt av en mer exakt, avlönad tjänst år 2020. Trots oro för budgeten tornar över projektet, som enligt EG, har redan plågats upp en utveckling och användning räkningen på över € 5 miljarder euro ($ 6800000000), sedan 2003. Kommissionen kommer att presentera en färdig förslag om att EU-regeringarna i slutet av året, i hopp om att få den där extra € 7 miljarder euro, även om det kan ställas inför mer akut kritik, med tanke på dagens buttre ekonomiska klimat. Det återstår emellertid osannolikt att Galileo helt kommer att stängas, eftersom EU säger att det skulle kunna ta in en extra € 90 miljarder årliga intäkter, när de är avslutade.

EU inleder två första Galileo-satelliter i dag, som satellit-navigationssystem raglar framåt ursprungligen visades på Engadget fre, 21 oktober 2011 04:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Business Week | Tipsa | Kommentarer

Tidig Fart Tester för Windows 8

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/gKsFbgwbPg4/early-speed-tests-for-windows-8:
adeelarshad82 skriver "Man hör ofta inom mjukvaruindustrin att prestandaoptimering är en av de sista stegen i programvaran utvecklingsprocessen. Det bådar gott för Windows 8, med tanke på ett tidigt skede av Developer Preview-redan innan vi har sett en faktisk beta -den begynnande operativsystemet blir utbredd beröm för sina prestationer, i synnerhet i starttider. Obekräftade uppgifter är alltid uppmuntrande, men PCMag bestämde sig för att köra några mycket tidigt test på OS för att se om rapporterna var önsketänkande eller om det fanns en verklig mätbara öka i hastighet. Tillsammans med start och tider avstängning använde de flera standard industrin riktmärken för att jämföra Windows 8 prestanda med den i Windows 7 körs på samma maskin. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Motiv: "Jag tror att de är galna": Inne i en 48 timmars kamp för att bygga den bästa TV-spelet (del 3)

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/TxudpNNAOkc/i-think-theyre-mad-inside-a-48-hour-battle-to-build-the-best-video-game-part-3.ars:

Korrespondent Brendan Keogh deltog nyligen i en 48 timmars "spel Jam" vid Queensland University of Technology att dokumentera hur 20 sömn-dum dev team skapa kompletta tv-spel på bara två dagar med orden "nyckeln", "grävling" och "passa" för vägledning. Här är den tredje och sista delen av historien om den märkliga helgen.

Söndag, 06:22

Jag vaknar med ett ryck som Becky skakar min axel. "Tyvärr, Brendan", säger hon. "Jag somnade också."

Min iPhone ligger precis bredvid mitt huvud. Jag sov igenom larmet som måste ha gått ut i evigheter. Solen skiner genom en enda springa i ljuset-blockerande gardiner och jag mår sämre nu än jag gjorde innan jag somnade nästan fem timmar sedan.

Jag ser upp på nedräkningen klockan: 09:35:40 gå. Vi är nu gott och väl i finalen stretch. Jag förväntar mig att desperata kritan ha börjat, men titta runt indie rummet, sova kroppar fortfarande ligger överallt. Jason, programmeraren, är den enda personen vaken för Rockin 'Moses, alla andra sover under och runt omkring honom. Ask är inte till någonstans. Matchbox Batteriet är ute.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Engelska domstolen: Top Gear inte ärekränkning Tesla

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/21/english-court-top-gear-didnt-libel-tesla/:
BBC: s Top Gear (det är som The Engadget Show, men för bilar) har inte förtal Tesla Motors när det omdömet av Tesla Roadster vägen tillbaka under 2008. Jeremy Clarksons Genomgången visade super-EV conking ut efter 55 miles av körning (en fjärdedel av sina förväntade), lidande broms misslyckanden och en motor överhettas som Elon Musk är företaget blankt någonsin förnekar händer. I High Court sade dock domare Tugendhat att folk kunde se skillnad Clarksons plågsamma, tungfotade "powerrrrrrrrr" kör som händer på Dunsfold Aerodrome, och stadgade hur folk kör på motorvägar. Tesla hävdar fortfarande att översynen har skadat sin image, varför det är också driva in en fordran efter skadlig falskhet, ännu inte beslutat - och på den bomb, här är den ursprungliga, rättsligt icke-kränkande översyn för din njutning ... godnatt!

Fortsätt läsa engelska domstolen: Top Gear inte ärekränkning Tesla

Engelska domstolen: Top Gear inte förtal Tesla ursprungligen visades på Engadget fre, 21 okt 2011 03:07:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Autoblog Grön | källa The Guardian | Tipsa | Kommentarer

Förslag Storbritannien Online Libell regler skulle begränsa Anonym posta

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/WEOQ9f6xKF8/proposed-uk-online-libel-rules-would-restrict-anonymous-posting:
judgecorp skriver "En parlamentarisk kommitté i Storbritannien har föreslagit att anläggningar bör skyddas mot förtal krav mot deltagare -. så länge de bidragsgivare identifieras Anonyma inlägg bör tas bort om någon klagar över förtal i dem, i en uppsättning förslag som online community grupper har beskrivits som "kylning."

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Trademark problem för RIM framför New "BBX" Namn

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/z1rxnjKvFi8/trademark-trouble-for-rim-over-new-bbx-name:
AZA43 skriver "Som om sin senaste BlackBerry sin tjänst - den värsta i företagets historia - och massflykt av BlackBerry-användare att iOS och Android inte var illa nog, är RIM nu inför en potentiell varumärke stämning över namnet på nästa generationen BlackBerry OS:. BBX Det BBX Tillkännagivandet var den viktigaste nyheten kommer från RIM: s BlackBerry Developer Conference denna vecka, och nu ser det ut som RIM kan ha förändras den kommande plattformen namn till något annat RIM kan bara inte verkar göra något. just i dessa dagar. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Nokia C5-03, en hel Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av höjdpunkterna i det finländska företaget Nokia. Den här gången är det tur för Nokia C5-03 den äldre brodern av Nokia C5, mobil och presentera dig för en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal ljus (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en pekskärm och några andra caracterísitcas som gör honom till en mycket komplett smartphone marknaden pris som erbjuds, 170 euro.

Förutom pekskärm på 3, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutningar, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 megs interna, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, men kommer att innehålla en standard 2 Gb

Som operativsystem Nokia C5-03 fungerar med Symbian 1, som var känd förrän nu som Symbian S60. Enhetens meny erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkt Nokia C5-03 inkluderar tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och applikationer för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF-och zip.

Priset på Nokia C5-03 som vi diskuterade jag kommer att vara 170 euro.

HP: s Chief Strategy and Technology Officer Shane Robison att avgå 1 november

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/hEYMgtcHhXQ/:
Shane Robison

HP har just meddelat att dess vice VD och chef strategi och teknikchef Shane Robison går i pension, effektiv 1 november.

Robison, en 11-årig HP-veteran, var även en medlem av företagets verkställande råd. I sin roll var han ansvarig för utformningen av HP: s företagsstrategi och teknik dagordning. Han hjälpte till att leda HP: s forskning och utveckling och har fått flera av bolagets största fusion och aktiviteter förvärv. HP meddelade också att det inte kommer att ersätta den roll som Chief Strategy och teknik officer.

Han var en av fyra främsta arkitekter av HP: s fusion med Compaq. Tidigare var Robison Senior Vice President och Chief Technology Officer på strategi och teknik på Compaq. Innan han började på Compaq var Robison VD för Internet-teknik och utveckling på AT & T Labs.

"Shane har varit en stark innovatör för vår verksamhet grupper och andra företag divisioner", säger Meg Whitman, HP president och chief executive officer. "Hans passion för forskning och utveckling har lett till att innovationen fortsätter på HP."

Medan han går i pension, kommer Robison avgång mitt i oron och och övergång på företaget. HP precis genomfört en omgång av uppsägningar och Whitman tog rodret som VD med Leo Apotheker ut. Whitman uppenbarligen har en agenda och strategi för att få HP tillbaka på rätt spår och kanske detta inte inkluderade Robison.



OCZ släpper första 1TB Laptop SSD

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/PFSmR9FSMNU/ocz-releases-first-1tb-laptop-ssd:
Lucas123 skriver "OCZ har idag släppt en ny serie 2,5-i Solid State Drives som har upp till 1 TB kapacitet. Den nya Octane SSD-linjen bygger på Indilix nya Everest flash controller, som gör det möjligt att minska uppstart gånger av hälften under tidigare SSD-modeller. Den nya SSD-linjen är också säljer för $ 1,10 till $ 1,30 per gigabyte kapacitet, vilket innebär att du kan köpa 128GB för omkring $ 166. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.