onsdag 28 september 2011

Viewsonic V3D241wm, en datorskärm med 3D

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

Viewsonic vill inte vara kvar och har presenterat en ny bildskärm som har den teknik som för närvarande på modet i 3D.

V3D241wm Viewsonic har en 24-tums LED-panel med en fördröjning på 2 ms, 300 candela av ljusstyrka, kontrast och 20.000.000:1 120Hz uppdateringsfrekvens, till den frekvens beroende på tillverkare njuta av 3D-innehåll med hjälp av polariserade glasögon som medföljer monitorn.

För tillfället vet vi inte vad priset kommer i euro, men i Storbritannien säljer för omkring 330 pounds, vilket vid nuvarande växelkurser skulle vara cirka 376 euro, även om vi inte kan göra detta priset när du kommer att vara till försäljning i Spanien.

Mer information | Viewsonic

HIV Vaccine Trial Visar 90% immunsvar

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/pX8VMUmWixU/HIV-Vaccine-Trial-Shows-90-Immune-Response:
fergus07 skriver "Forskare vid den spanska Superior vetenskapliga forskningsråd (CSIC) har framgångsrikt slutfört fas I kliniska prövningar av ett hiv-vaccin där 90% av volontärerna utvecklat en immunologisk reaktion mot viruset. Det MVA-B-vaccin bygger på den naturliga kapacitet av det mänskliga immunsystemet och "har visat sig vara lika kraftfullt som något annat vaccin studeras för närvarande, eller ännu mer, säger Mariano Esteban, ansvarig forskare från CSIC National Biotech Center."

Läs mer om denna historia på Slashdot.


IBM lanserar parkeringsautomat Analytics-systemet

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/xGaJQ82e-g4/IBM-Launches-Parking-Meter-Analytics-System:
itwbennett skriver "Det är inte bara en parkeringsplats, se det som en" fiskala tillgång, säger Vinodh Swaminathan, IBM: s chef för intelligenta transportsystem. Arbeta med San Francisco-baserade startup Streetline, har IBM lanserat ett system som utformats för att hjälpa städer enkel parkering trängsel och samla fler parkeringsavgifter. Streetline fjärrkontroll sensorer kan avgöra om en parkeringsplats fattas av en bil, om en kund har betalat och hur mycket tid som är kvar på mätaren. och IBM: s Business Intelligence tolkar data och genererar rapporter och statistik för statliga chefer Föraren kan dra nytta också:. En gratis mobiltelefon app kan hitta lediga parkeringsplatser ".

Läs mer om denna historia på Slashdot.


FBI Lämnar Cleared namn på Terrorist Watch List

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/IM7KG2hNm3A/FBI-Leaves-Cleared-Names-On-Terrorist-Watch-List:
x_IamSpartacus_x skriver "Enligt en färsk FOIA begära att FBI inte alltid tar namnen bort av terrorism bevakningslista även när dessa människor har röjts av avgifter eller hade avgifterna sjunkit." Om en person är frikänd eller avgifter avfärdas för ett brott anknytning till terrorism, måste den enskilde fortfarande uppfyller skälig misstanke standard för att vara på eller därefter nominerad till, terroristen bevakningslista, "den en gång klassificerats promemoria säger. The New York Times kör en artikel om det också säger att data även används av lokala poliser för att kontrollera namn under trafiken stannar. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Zotac Pressmeddelanden GeForce GT 520 med Classic PCI-kontakt

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/uH4T9M4BBC8/Zotac-Releases-GeForce-GT-520-With-Classic-PCI-Connector:
jones_supa skriver "Det visar sig att du fortfarande kan få en äldre PCI-grafikkort med en modern GPU. I detta fall är det ett NVIDIA GeForce GT 520-kort från Zotac. Både PCI och PCIe x1 varianter har en GT 520 grafikkort med 48 stream-processorer, 512 MB DDR3-minne, en 810MHz klockfrekvens, en 1333MHz minne hastighet och en 64-bitars minnesgränssnitt. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Microsoft börjar Windows Phone 7,5 (Mango) Rollout

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/VoFUyU402cY/Microsoft-Begins-Windows-Phone-75-Mango-Rollout:
MojoKid skriver "Samtidigt som nyheten om sena har fokuserat på Apples kommande iPhone 5 lanseringen har Microsoft en del nyheter av sina egna på den mobila operativsystem fronten. Windows Phone 7,5 är den första omfattande översyn av systemet sedan mindre, inkrementella Nodo uppdateringar började rulla ut ett par månader sedan. Med start denna vecka bör WP7 användare börja se v7.5 uppdatera rulla deras väg. Microsoft hävdar att denna utgåva har en "folk-först"-attityd, med fokus på multitasking, mer integrerade program, bättre mobil surfning, tillsammans med personlig verktyg, som integrerade sociala nätverk och trådar samtal för att ansluta med folket. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Är Sparc T4 för lite och för sent?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/7GjYDmYyLWI/Is-the-Sparc-T4-Too-Little-Too-Late:
packetrat skriver "Ars Technica rapporterar om måndagens lansering av Sparc T4, och hur det till slut (nästan 20 år efter alla andra) ger out-of-orderutförande till Sun Sparc ... öh, Oracle Sparc. Men de riktmärken som Oracle har kastas upp (surprise) är en rökridå för det faktum att processorn fortfarande är bedrövligt bakom state of the art, och den tjänar mest som en platshållare för att hålla de kvarvarande basen Sparc användare från avhoppad till Intel - även som Oracle säljer system baserade på Intel och Oracle Linux. Med rätt riktmärken, överträffar mina minibuss en Maserati. T4 är en minivan. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


En DIY Arduino klocka som faktiskt är bärbar, kommer ändå inte vinner du poäng med damerna

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/28/a-diy-arduino-watch-thats-actually-wearable-still-wont-win-yo/:
Arduino LED Watch
Här är lite mode hemlighet: det handlar om detaljerna. Använd billiga kvadratiskt tå skor med att 5000 $ skräddarsydd kostym och folk kommer att märka. Detsamma gäller för en klocka. Din klocka kan säga mycket om dig, inklusive: " . Jag är en stor nörd, vänligen slå mig upp och ta min lunch pengar " Så, vad en Arduino titta berätta för dina kamrater? Tja, för en, att du har alldeles för mycket tid på händerna. Och två, att du är listig person som kan sätta sin hjärna kött till arbete som bygger verkliga saker. Naturligtvis berättar gången med en rad starkt lysande lysdioder på en utsatt PCB sänder budskapet att vara på modet inte är din primära problem. Om du är ute efter att tjäna lite nörd cred, och kan leva med det faktum att bära denna förmodligen kommer att kosta dig den söta flickans nummer i baren, slå upp källan för instruktioner. Åtminstone den här bärbara Arduino timepiece är en något mindre iögonfallande än den Steampunk versionen vi såg förra sommaren. Ytterligare en bild efter avbrottet.

Fortsätt läsa en DIY Arduino klocka som faktiskt är bärbar, kommer ändå inte vinner du poäng med damerna

En DIY Arduino klocka som faktiskt är bärbar, kommer ändå inte vinner du poäng med damerna ursprungligen visades på Engadget on Wed, 28 Sep 2011 14:12:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Instructables | Tipsa | Kommentarer

US Military Söker icke samarbetsvilliga Biometriska spårningsteknik

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/54c0FcCfZYw/US-Military-Seeks-Non-Cooperative-Biometric-Tracking-Technology:
En anonym läsare skriver: "Intressant artikel om den kommande insatser försvarsdepartementet biometriska funktioner och förmågan till icke-kooperativt tag, spåra och lokalisera individer från en mängd militära UAV-plattformar citerar Wired:." [De] armén bara lämnas ut ett halvdussin kontrakt till företag för att hitta ansikten från ovan, mål spår, och även plats "kontradiktoriskt uppsåt." "Om detta fungerar, vi har förmågan att spåra människor ständigt över stora områden", säger Dr Tim Faltemier, ledningen biometri forskare vid Progeny Systems Corporation, som nyligen vann ett av armén kontrakt. "En kille kan gå under en bro eller inne i ett hus. Men när han kommer ut, vi vet att det var samma kille som gick i. '"

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Sjukvård lag överklagas till Högsta domstolen

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/nqCZb7S0WFg/Healthcare-Law-Appealed-To-Supreme-Court:
26 stater och en liten företagsgrupp har lämnat in separata överklaganden till den amerikanska högsta domstolen att be dem slå ner Obamas 2010 vården lag. I augusti en appellationsdomstol i Atlanta slog fast att enskilda försäkrings-kravet var grundlagsstridig gör det nästan säkert att lagförslaget skulle gå till högsta domstolen. Från artikeln: "Obama-administrationen tidigare i veckan sa att det avvisat be hela USA: s appellationsdomstol för 11: e Circuit att granska augusti dom med tre domare panel av den domstol som funnit försäkringar författningsvidriga Det beslutet rensat. sätt för förvaltningen att gå till Högsta domstolen. Förvaltningen har sagt att det tror att lagen kommer att upprätthållas i domstol, medan motståndarna säger att det representerar en grundlagsstridig intrång federal makt. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Nokia C5-03, en hel smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av höjdpunkterna i det finländska företaget Nokia. Den här gången är det tur för Nokia C5-03 Nokias äldre bror C5 mobil och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätt (väger bara 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en pekskärm och några andra caracterísitcas som gör honom till en mycket komplett smartphone marknaden pris som erbjuds, 170 euro.

Förutom pekskärmen 3, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, Nokia C5-03 40 megabyte internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, men kommer att innehålla en standard 2 Gb

Som operativsystem Nokia C5-03 fungerar med Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enhetens meny erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt åtkomst till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkt Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, som du kan köpa musik eller mobila applikationer för Nokia. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla Microsoft Office-dokument, PDF-och zip.

Priset på Nokia C5-03 som vi diskuterade ni kommer att vara 170 euro.

Kabelindustrin à la carte-bete och Switch

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/fJx_n711pbk/The-Cable-Industrys-a-La-Carte-Bait-and-Switch:
jfruhlinger skriver "I flera år har kabeloperatörer insisterat på att en à la carte prissättning, där användare kan välja vilka kanaler de vill ha, skulle undergräva både den egna affärsmodeller och att det finns viktiga men mindre sedda kanalerna nu insvept i buntar. Det är . Därför var det förvånande att höra att stora kabelbolag privatägda arbetar för att erbjuda en à la carte prissättning Men när man tittar på detaljerna, verkar det mer som en typ av otillbörligt lockerbjudande: de mindre kanalerna (som betalar kabel företag för sin plats på ring) kommer fortfarande att levereras tillsammans med de lokala stationerna kabelbolag är skyldiga att lämna, medan dyra sportkanaler (vilken kabel som företag måste betala för) blir HBO-liknande premium-tjänster. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Samsung går med Rankat av Android leverantörer Licensing Microsoft patent

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/VSSpKxat5xc/Samsung-Joins-Ranks-of-Android-Vendors-Licensing-Microsoft-Patents:
theodp skriver "GeekWire rapporterar att Microsoft och Samsung precis meddelat en överenskommelse patentlicensavtal som ger Samsung juridisk täckning för sin användning av Googles Android OS i sina smartphones. Enligt affären, som omfattar både mobiltelefoner och tablets, säger Microsoft att det kommer att få ospecificerad royalty för alla Android-enhet som Samsung säljer. Microsofts tidigare slagit ett liknande patent handskas med HTC, där Microsoft enligt uppgift får $ 5 för varje Android telefon som HTC säljer. Denna senaste affär lämnar Motorola Mobility, som Microsoft är för närvarande i en rättstvist, eftersom enda större Android smartphone tillverkare i USA utan tillstånd till Microsofts patentportfölj. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.