fredag 29 juli 2011

Bortom HDTV

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Y3bRdFL7xio/Beyond-HDTV:
The Hub skriver "The Economist skriver en tankeväckande artikel om nästa generation av HDTV och hur de kommer att ge upplösningar än 1080p. Strävan efter högre upplösning drivs delvis av kraven på 3D-innehåll. En del finns strömmande högre upplösning innehåll till hemmet som ett sätt att kompensera för vikande dvd-försäljningen. Detta skulle innebära filmbolagen måste bättre omfatta tjänster som Netflix eller strömma direkt till konsumenten. Märk väl, är bildkvaliteten drivs av mer än antalet pixlar. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Leica D-Lux 5 får deluxe Colorware behandling

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/29/leica-d-lux-5-gets-the-deluxe-colorware-treatment/:
På $ 800, Leica D-Lux 5 är en av företagets mer prisvärda kameror, och här finns samma varumärke, diskret stil som du förväntar dig från några av sina betydligt dyrare utbud. Colorware nya anpassade D-Lux 5, å andra sidan kan kostar $ 1,200 (eller $ 400 om du skickar din egen kamera i), och det varierar från något subtil i utseende rent grälla beroende på färgval. Naturligtvis finns det också en glad, snygg medium, men du måste bestämma dig om det är värt de $ 400 premium - fan, det är nästan nog att köpa en Colorware'd Dyson Air Multiplier .

Leica D-Lux 5 får deluxe Colorware behandling ursprungligen visades på Engadget on Fri, 29 Jul 2011 15:58:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Colorware | Tipsa | Kommentarer

MIT lanserar Sun-Free solceller

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/SFtL5h7IJdY/MIT-Unveils-Sun-Free-Photovoltaics:
En anonym läsare skriver: "Forskare vid MIT precis presenterat en ny solenergi generator som inte behöver solljus för att fungera. Knappen stora elgenerator kan trycka på energi från värme, solens strålar, ett kolväte, eller ett ruttnande radioisotoper och den kan köras tre gånger längre än ett litium-jon-batteri med samma vikt. Förhoppningen är att tekniken en dag kan användas för att generera ström för rymdfarkoster på långsiktiga uppdrag där solen kanske inte är tillgänglig. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Uppföljning: Anti-Global Warming själva historien Flawed

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/hG9ZxnT5xnI/Followup-Anti-Global-Warming-Story-Itself-Flawed:
The Bad Astronomen skriver "Som skrivit tidigare på Slashdot, en Forbes Op / Ed hävdar att det är en" gapande hål i den globala uppvärmningen "teorier, som bygger på en nyligen papper. Men både Forbes artikel och de papper som den är baserad själva allvarliga brister. Papperet har excoriated av klimatforskare, säger den modell som används är "orealistiskt" och "felaktiga", och författaren har en historia av att använda dåliga modeller för att göra felaktiga slutsatser. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Microsoft Exponerar Placering av datorer och telefoner

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/cYMgIFPf3Uo/Microsoft-Exposes-Locations-of-PCs-and-Phones:
suraj.sun sänder detta utdrag från CNET: "Microsoft har samlat de platser miljoner bärbara datorer, mobiltelefoner och andra Wi-Fi-enheter runt om i världen och gör dem tillgängliga på webben utan att den personliga integriteten försiktighetsåtgärder som konkurrenter har, har CNET lärt sig. Den stora databas tillgänglig via Live.com publicerar den exakta geografiska läge, som kan peka på en gatuadress och ibland även ett hörn av en byggnad, av Android-telefoner, Apple-enheter och andra Wi-Fi prylar. skillnad från Google och Skyhook Wireless, som har sammanställt liknande listor över dessa unika Wi-Fi-adresser, har Microsoft inte vidtagit några åtgärder för att stävja tillgång till sin databas. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Fråga Slashdot: Behöver vi Pseudonymous sociala nätverk?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ASKrvmdqUlI/Ask-Slashdot-Do-We-Need-Pseudonymous-Social-Networking:
En anonym läsare skriver "Även om idén med anonyma sociala nätverk låter som en oxymoron, att användningen av pseudonymer mask en användares online-identitet har en lång historia som sträcker sig tillbaka till de tidigaste dagar av Internet och lokala system anslagstavla (BBS). Sådana ofullkomliga anonymitet, som ofta kan avslöjas med ett fåtal väl definierade Google-sökningar, har lett till missbruk som uppfinningen av "spam bots" och ihållande forum troll. Men, som BBC rapporterar, pseudonymer har sin plats i online communities , särskilt där identiteter är en riskfylld handelsvara under förtryckande staten regimer och regeringar, där företagens intressen att dominera alltmer enskildas intressen:. "En del användare väljer att dölja sin identitet för att undvika att bli upptäckt av människor de inte skulle vilja bli kontaktad av andra lever i länder där identifiering kan få allvarliga konsekvenser för dem som har uttryckt politiska åsikter eller anslutit sig till andra som har. " Ska Google + och kanske även den beryktade facebook utvecklas till två nivåer platser där de som väljer att vara anonym är "identifierats" som sådan och nekas tillträde till vissa delar av webbplatsen, samtidigt som det är fritt att lägga, blogg eller tweet sina åsikter, utan att summariskt att få sina konton tillfälligt eller återkallas? "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Utvärdera Färdigheterna Chip-Sized Rymdfarkoster

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/-GChSwoFe9s/Evaluating-the-Capabilities-of-Chip-Sized-Spacecraft:
kgeiger skriver "The Sprite projektet testas möjligheten att chip-sized rymdfarkoster." snarare än handen att bygga en-av-en-slag rymdfarkost, vi ser framför oss bygga rymdfarkoster för rån på ungefär samma sätt som vanliga integrerade kretsar tillverkas idag. Under tillverkning, skulle solceller och andra komponenter införlivas med mikroelektromekaniska system tekniker. Istället för uttömmande testning varje del, vilket görs med aktuella rymdfarkoster, kommer ingenjörer kunna övervaka Sprite kvalitet i en mindre arbetskrävande sätt genom att använda statistisk processtyrning, testa några marker från varje parti för att kontrollera att de uppfyller specifikationerna. " Projektets mål är att distribuera sant "smart damm" som består av 5 -. Till 50-mg enkel sensor rymdskepp i stånd att bilda djupa rymden sensor detektormatriser "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Google lanserar Hotel Finder hittar ett sätt att återvinna Google Maps recensioner

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/29/google-launches-hotel-finder-finds-a-way-to-recycle-google-maps/:
Vid det här laget bör det ingen hemlighet att Google vill komma upp i din online resa-planering verksamhet (om det inte var på något sätt redan där). För det första var tillkännagivandet att El Goog skulle köpa ITA, företaget tjänar in ganska mycket alla dina online-biljett alternativ - en affär som fortfarande inte har stängt . Sedan kom sökningar tidtabellen och nu, kläderna är avrundning ut allt genom att kasta hotell i mixen. Företaget lanserade precis Hotel Finder, en tjänst som låter dig - vänta på det - hitta ett ställe att lägga ditt trötta huvud i dessa stora femtio stater. Vid första anblicken är det lite mer än en specifik användning fall för Google Maps - skriv bara i en stad eller US zip code för att få en karta med de vanliga sprider av prickar. Även om Google inte kommer att vara mellanhand boka ditt hotell bokning kan du använda verktyget för att finjustera din sökning, rita cirklar på kartan för att skura flera stadsdelar. Som man kan förvänta sig, kan du också skära sökandet efter pris och betyg, och läsa recensioner som folk ursprungligen ut på Google Maps. En sak vi tycka om användargränssnittet är att du inte behöver öppna en ny flik för att läsa hela spiller på ett hotell - du kan bara klicka på listan för att se det växa just där, tillsammans med vackra fotokollage. Hit källan länk till rota runt, även om dess hake med enkelhet gör dig av, säg inte Google inte varnade dig - verktyget är så ny att Google inte kalla det en "beta" så mycket som ett ... experiment.

Google lanserar Hotel Finder hittar ett sätt att återvinna Google Maps recensioner ursprungligen visades på Engadget on Fri, 29 Jul 2011 13:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TheNextWeb | källa Google | Tipsa | Kommentarer

Avsluta av gas MATVRAK

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ZPoe9qQA9rs/The-End-of-the-Gas-Guzzler:
Hugh Pickens skriver "Michael Grunwald rapporterar att president Obama kommer att tillkännage idag en nästan fördubbling av standarder bränsleeffektivitet för personbilar och lätta lastbilar, och de tre stora biltillverkarna - GM, Ford och Chrysler - kommer att stödja det i en slutlig affär som kommer att kräva fordonet flottor till i genomsnitt 54,5 miles per gallon år 2025, vilket kommer att minska bränsleförbrukningen med 40% och koldioxidutsläppen med 50%. Trots att miljöaktivister hade drivit i 60 mpg och Vita huset hade flutit en kompromiss 56,2 är 54,5 ganska nära, med tanke på att förra årets krav var bara 28,3. 'jag kanske påpeka att samma bilindustrin som gick attacken annonser om hur 56,2 skulle förstöra deras företag och tvinga alla att köra elbilar har anammat 54,5 som ett möjligt mål ", skriver Grunwald." Det nästan gör att du undrar om biltillverkare kan ha överdrivit kostnaderna för att uppfylla, hur de alltid gör. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


GAO: s rapport: DoD Inkompetenta På cybersäkerhet

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/CrU2XrWY_pE/GAO-Report-DoD-Incompetent-At-Cybersecurity:
itwbennett skriver "Enligt en svidande rapport från GAO (PDF) släpptes den 25 juli försvarsdepartementet bara började ta cyberkrig allvar under de senaste två eller tre år, efter att ignorera varningar för ungefär två decennier. Och när vi säger" tar det på allvar "menar vi" kasta gobs av pengar på det "-. till liten effekt" Enligt DoD, finns ett stort antal underrättelsetjänster och utländska militärer försöker aktivt för att tränga in i våra militära nätverk har skannats miljontals gånger dessa nätverk. dag och sonderade tusentals gånger om dagen. Under de senaste åren har DoD upplevt skada penetration till dessa nät ... [inklusive] ritningar av vapen system som redan har äventyrats, "rapporten sagt. Även för en organisation med budget och säkerhetsmedvetande i DoD, tanken på att behöva hålla jämna steg med den stadiga ökningen av hot från mindre länder och statslösa organisationers terror är "skrämmande", GAO ingås. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Lenovo ThinkPad tablet får ett 23 augusti släpper

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/29/lenovo-thinkpad-tablet-gets-an-august-23rd-release/:
Lenovo hade lite av ett problem att rädda dagen för sommaren tablet lanseringen, men inte längre. Bekräftas via en produktsida på bolagets webbplats, dess Honeycomb smaksatt ThinkPad tablet slår äntligen detaljisternas hyllor den 23 augusti. Om du inte är i väntande så länge kan man fastna alltid IdeaPad K1 - vi hör Lisa Stansfield rekommenderar det .

[Tack, Jeff]

Lenovo ThinkPad tablet får ett 23 augusti släpper ursprungligen visades på Engadget on Fri, 29 Jul 2011 12:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Lenovo | Tipsa | Kommentarer

Emacs Har bryta mot GPL Sedan 2009

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/L95C0kVUItI/Emacs-Has-Been-Violating-the-GPL-Since-2009:
Digana skriver "Emacs, en av GNU: s flaggskepp produkter och det mest kända programmet skapandet av Richard Stallman, har upptäckt att bryta mot GPL sedan 2009/09/28 genom att distribuera binärer som saknades källa. CEDET paketet, en uppsättning bidragit filer för att ge vissa IDE funktioner relaterade till statisk kod analys, har delat ut filer som genereras från bison grammatiker utan att distribuera grammatiken själv. Detta hände för Emacs version 23,2 och 23,3, släpptes under sena 2009, och har just upptäckt. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.