fredag 14 oktober 2011

Syre hållas utanför atmosfären tills vulkaner steg över havsytan

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/G-8hecpbC70/oxygen-kept-out-of-atmosphere-until-volcanoes-rose-above-the-ocean-surface.ars:

Den tidiga Jorden skulle vara ogästvänliga för alla tidsresenärer djur för ett antal skäl, inte minst som är den hårda, främmande atmosfär. Utan syre, andning uteslutet, och den påföljande avsaknaden av en ozonskiktet skulle ge farligt höga nivåer av UV-strålning från solen att nå ytan. Lyckligtvis för oss, började syre för att bygga upp i atmosfären cirka 2,5 miljarder år sedan, under vad som kallas den stora Syresättning Event. Vi har länge förstått att detta är knutet till uppkomsten av fotosyntesen utförs av cyanobakterier ("blågröna alger" i folkmun), en process som frigör syre. Men fotosyntesen inte berätta hela historien, det verkar finnas andra faktorer i spel.

Geokemister har länge förbryllat över möjligheterna. Att veta att fotosyntesen föregick den stora Syresättning händelse av en viss mängd har forskningen fokuserat på eventuella buffertar som kan ha låst upp syre och hindrade det från att ansamlas i atmosfären. Flera mineral reaktioner har identifierats som rimliga syndarna, men mätningar av svavel isotoper har gett några av de mest kittlande bevis.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Nokia C5-03, en hel Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av höjdpunkterna i det finländska företaget Nokia. Den här gången är det tur för Nokia C5-03 den äldre brodern av Nokia C5, mobil och presentera dig för en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal ljus (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en pekskärm och några andra caracterísitcas som gör honom till en mycket komplett smartphone marknaden pris som erbjuds, 170 euro.

Förutom pekskärm på 3, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutningar, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 megs interna, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, men kommer att innehålla en standard 2 Gb

Som operativsystem Nokia C5-03 fungerar med Symbian 1, som var känd förrän nu som Symbian S60. Enhetens meny erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkt Nokia C5-03 inkluderar tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och applikationer för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF-och zip.

Priset på Nokia C5-03 som vi diskuterade jag kommer att vara 170 euro.

Columbus skulden för Mini Ice Age

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/tIh39ie-XJI/columbus-blamed-for-mini-ice-age:
DesScorp skriver "rapporter Science News på en berättelse som skyller en århundraden lång avkylning av Europa på upptäckten av nya världen. Forskarna hävdar att personen avfolkning och avskogning hade en avkylande effekt på hela världen klimat." Träd som fyllt i detta territorium drog miljarder ton koldioxid från atmosfären, vilket minskar värmealstrande förmåga atmosfären och kyla klimatet, säger Richard Nevle, en geokemist vid Stanford University. " Berättelsen konstaterar att pandemier i Amerika var möjligen ett exempel på mänskliga klimat manipulation som föregick den industriella revolutionen, men isotop mätningar används vid forskning har stor osäkerhet, så "att bevisen är inte entydiga."

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Australian Gallerior att spår Shoppers Genom sina telefoner

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/h8MalSRIKpE/australian-malls-to-track-shoppers-by-their-phones:
Fluffeh skriver "Australian köpcentra kommer att övervaka kundernas mobiltelefoner för att spåra hur ofta de besöker, som lagrar de gillar och hur länge de stannar. En anonym Queensland köpcentrum är nästa månad kommer att bli de första i landet att installera mottagare som upptäcker unika mobiltelefon radiofrekvens koder för att sätta fingret på plats inom två meter. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


SimLab SQ1: Koreas Adorably instabil robot hund (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/14/simlab-sq1-koreas-adorably-unstable-robot-dog-video/:
Efter den senaste tidens värdering av läskiga robotar, är det bra att se en mekanisk varelse som inte ser ut som det skulle trampa ihjäl dig om du förolämpat sin härstamning. Detta är den SimLab SQ1, byggd av den sydkoreanska programvaruföretag som en testbädd för ett statligt finansierade jätte version att konkurrera AlphaDog . Efter pausen hittar du en liten film av SQ1 komiskt vacklande runt. Har din skrattar nu: det kommer inte alls vara så roligt när det kommer till dig i natt.

Fortsätt läsa SimLab SQ1: Koreas Adorably instabil robot hund (video)

SimLab SQ1: Koreas Adorably instabil robot hund (video) dök ursprungligen på Engadget fre, oktober 14, 2011 04:35:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Dvice | källa SimLab | Tipsa | Kommentarer

Rat Attack Orsaker Bredband avbrott i Skottland

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/yptkFbj3EXM/rat-attack-causes-broadband-outage-in-scotland:
judgecorp skriver "Virgin Media bredbandstjänster i delar av Skottland har tagits ner av råttor bita genom fiberoptiska kablar. Det är ovanligt att ha en operatör attribut ett avbrott till en sådan orsak, men vi skulle satsa det har hänt tidigare, med tanke på fibrer sker i underjordiska kanaler. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


IBM Ögonen liknar hjärnans Computing

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/O3bXpHS9pIs/ibm-eyes-brain-like-computing:
schliz skriver "IBM: s forskningschef John E Kelly III har levererat en akademisk föreläsning i Australien, beskriver sin" kognitiva computing "mål och insatser som den 70-åriga" programmerbar computing "eran kommer till ett slut Han talade om Watson -. den" glimt "av kognitiva datorer som slår människor på Jeopardy i februari - och insatser för att efterlikna biologiska neuroner och synapser på" multi-state "chips Datorer som fungerar som hjärna, sade han, behövs för att förstå exascale datacenter i framtiden. . "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Flygvapnet Kommentarer Drone Malware

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/E9u8Ssamj64/air-force-comments-on-drone-malware:
wiredmikey skriver "Air Force tjänstemän har avslöjat fler detaljer om ett malware infektion som påverkat system som används för att hantera en meter drönare eller UAV på Creech Air Force Base i Nevada som rapporterade förra veckan. Enligt flygvapnet, den 24: e flygvapnet ( 24:e AF) upptäcktes först skadlig kod - som de karaktäriseras som en "referens stealer" i motsats till en keylogger som ursprungligen rapporterades - och anmälde Creech Air Force tjänstemän Base 15 september att skadliga program hittades på bärbara hårddiskar godkänd för överföring av information mellan system . Den infekterade datorer var en del av marken styrsystemet som stöder distans-lotsat flygplan (RPA) verksamhet. skadliga program är inte utformad för att överföra data eller video, eller korrupta filer, program eller data, enligt Air Force som förklarade infekterade datorer var en del av marken kontroll system som stödjer verksamheten drone flygning. Marken är skild från styrsystem som används av RPA piloter att flyga flygplanet. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Har rökning potten ger dig blues? Det kan vara i generna

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/MBInPDjzCSs/does-smoking-pot-give-you-the-blues-it-may-be-in-the-genes.ars:

Det har funnits ett antal kontroversiella studier som har kopplat långvarig marijuana användning med olika former av psykisk sjukdom (däribland minst en har vi täckt ). Däremot har effekterna av kortvarig användning verkade i allmänhet vara ganska liten. Men en ny studie av holländska tonåringar tyder på att cannabis kan vara förknippade med uppkomsten av symptom i samband med depression, men bara om tonåren sker en viss genetisk predisposition.

Det finns flera skäl att behandla detta resultat skeptiskt. Siffrorna är små, det finns många potentiella felkällor, är den statistiska analysen används ganska ovanligt, och de särskilda genetisk variant har en lång historia av kontroversiella föreningar med olika beteendemönster. Men författarna validerade sitt arbete på en annan befolkning, som åtminstone tyder studien är värt att följa upp.

Författarna till den nya studien visar att det finns en historia av forskning undersöker sambandet mellan depressiva beteende och användning av cannabis, men posten är mycket blandad. De föreslår sedan en möjlig förklaring till förvirringen: cannabis kan framkalla dessa symptom, men bara inom de genetiskt predisponerade att reagera på detta sätt.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Woz står först i tur för iPhone 4S

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/l8BnUu9m0qo/woz-is-first-in-line-for-iphone-4s:
En anonym läsare skriver: "Apple grundare Steve Wozniak redan slagit läger ut framför en Apple Store för den nya iPhone 4S från artikeln:". Woz och hans trogna Segway dök upp på sin lokala Apple-butik i Los Gatos torsdag och sa han kommer att stanna där över natten. Han tillade att han redan har två telefoner som kommer till hans hus, men inte minnet hänger ut för en mer för sin fru. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Din Internet data: mer som Redcoats bo i ditt hem eller svart guld i marken?

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/HY-8cLc7DnU/your-internet-data-more-like-redcoats-living-in-your-home-or-black-gold-in-the-ground.ars:

Rep Joe Barton (R-TX), öppnade sitt inlägg på Internet privat idag med en färgsprakande analogi-företag som använder din personliga information på Internet utan att först inhämta samtycke är som Redcoats, inkvartering i ditt hem mot din vilja.

"Jag kommer att läsa den tredje ändringen av konstitutionen i USA," Barton började. "'Nej Soldat ska, i fredstid, vara inkvarterad i något hus utan medgivande av ägaren, eller i krigstid, men på ett sätt som föreskrivs i lag" ... Om fäder skulle ha haft Internet, istället för att säga att utan samtycke från ägaren att sätta soldater i ditt hem, skulle de ha sagt utan samtycke av Internet-användare, kunde de inte samla in data. "

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Google Translate för Android blir v2.2 uppdatering lägger till fler språk stöd för tal-till-tal

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/13/google-translate-for-android-gets-v2-2-update-adds-more-languag/:
Låt röstigenkänning striden börja! Siris redan kastat första slaget i den snart kommer att bli jobbigt (om än mycket konsumentvänlig) krig taltjänst, men räkna inte Google ut ännu. Folket över på Mountain View gör sitt bästa för att slå tillbaka, att lägga till extra funktionalitet till Google Translate app för Android . Så, vad är nytt i denna version 2,2 uppgradera? Bolagets expanderade app har tidigare begränsat tal-till-tal-repertoar med stöd för ytterligare 12 språk tillgängliga via alfa-märkta konversation läge . Och för att hindra dig från alla besvärliga (och eventuellt roliga) stunder av oavsiktlig översättning, finns det nu en post-edit förmåga att hålla dessa två-vägs utländska börser PG. Okej, så det är inte riktigt handsfree-, HAL-liknande IT-assistent uppdaterar vi vill att det ska vara, men det finns alltid Ice Cream Sandwich för det - vi hoppas. Under tiden, gå vidare och slå upp källan nedan för att testa den experimentella artiklar för dig själv eller kolla in en video demo av Conversation läge efter pausen.

Fortsätt läsa Google Translate för Android blir v2.2 uppdatering lägger till fler språk stöd för tal-till-tal

Google Translate för Android blir v2.2 uppdatering lägger till fler språk stöd för tal-till-tal ursprungligen visades på Engadget on Wed, 13 okt 2011 19:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Alla D | källa Android Market , Google Mobile Blog | Tipsa | Kommentarer