måndag 17 oktober 2011

Kan de hetaste peppar i världen döda dig?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/UU1zAaVm6yE/can-the-hottest-peppers-in-the-world-kill-you:
Hugh Pickens skriver "Katharine Gammon skriver att förra veckan höll Kismot indisk restaurang i Edinburgh, Skottland, en tävling för att äta den extra varma Kismot Killer curry och flera ambulanser kallades efter några av de konkurrensutsatta ätare lämnades vred sig på golvet i . vånda, kräkningar och svimning Paul Bosland, professor i trädgårdsodling vid New Mexico State University och direktör för Chile Pepper Institute, säger att chilipeppar verkligen kan leda till döden - men de flesta människors kroppar skulle svikta långt innan de nådde den punkten "Teoretiskt sett. man kan äta tillräckligt riktigt het chili att döda dig ", säger Bosland tillägger att en forskningsstudie år 1980 beräknas att tre pounds av de hetaste peppar i världen - något i stil med Bhut Jolokia - ätit allt på en gång skulle kunna döda en 150-kilo personen . Chili Peppers orsaka ätare är insidan som rev upp, aktivera det sympatiska nervsystemet - som hjälper till att kontrollera de flesta av kroppens inre organ - att förbruka mer energi, så att kroppen bränner fler kalorier när samma mat äts med chilipeppar Men vävnad. inflammation kan förklara varför de tävlande i Killer Curry tävlingen sa att de kändes som motorsågar slet genom deras insidor. Liksom för tävlingen, erkände restaurangägare Abdul Ali den brinnande maträtt kan ha varit för stark efter den skotska Ambulance Service varnade honom att ompröva sin händelse. "Jag tror vi kommer att tona ner det, men vi kommer definitivt göra det nästa år."

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Tidszon databas har nya hem efter rättegång

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/easIjGvgMwE/time-zone-database-has-new-home-after-lawsuit:
networkBoy skriver "ICANN har tagit förvaltning av den tidszon databasen efter dess ursprungliga aktörerna var stämd för upphovsrättsintrång genom att en astrologi mjukvaruföretag, säger att de kommer att" ta itu med alla juridiska frågor när de uppstår "ur artikeln:". Utan denna databas och andra gillar det, skulle datorerna visas Greenwich Mean Time, eller tiden i London när den inte är på sommaren. Folk skulle vara tvungna att manuellt räkna lokal tid när de schemalägger möten eller flyg bok. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


YouTubes Merch Store 'gör din konstnären kanal en one-stop shop för groupie godsaker

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/17/youtube-merch-store-makes-your-artist-channel-a-one-stop-shop/:
Vet vad slår säljer CD-skivor (eller USB-minnen) och swag ur bakluckan på din kämpande band fest vagn? Striking ett avtal med Google för att beck de varor på interwebs, det är vad. Rulla ut till officiella YouTube- partners under de kommande veckorna kommer den nyinrättade Merch Store erbjuder fans från hela världen en möjlighet att köpa MP3-filer , biljetter till konserter och sammankomster, och, naturligtvis, varor direkt från din dedikerade sida. Hjälpa ol 'Mountain View göra dessa kistan som fyller godsaker finns det en handfull etablerade återförsäljare online som Amazon , iTunes , Songkick och Topspin. Så, om du bara inte kan vänta på Rebecca Svart arenarock tur till blitz genom din lilla staden, håll klicka på Uppdatera på den artisten kanal för den oundvikliga dödade varuexponering, merchandising.

Fortsätt läsa YouTubes Merch Store 'gör din konstnären kanal en one-stop shop för groupie godsaker

YouTubes Merch Store 'gör din konstnären kanal en one-stop shop för groupie godsaker ursprungligen visades på Engadget på måndag, oktober 17, 2011 11:42:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa YouTube-blogg | Tipsa | Kommentarer

Nanomaterial kan tillåta enheter att Rewire sig själva

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/pJ0oZMKvZ7M/nanomaterial-may-allow-devices-to-rewire-themselves:
En anonym läsare skriver: "Forskarna har utvecklat ett nanomaterial som kan" styra "elektriska strömmar. Upptäckten kan leda till uppfinnandet av enheter som kan konfigurera sina interna ledningar och utvecklas till en helt annan och ny enhet, för att återspegla de föränderliga behoven i konsumenternas . Ur artikeln: "Laget siktar på att skapa en enda enhet kunna konfigurera sig själv till ett motstånd, en likriktare, en diod och en transistor baserat på signaler från en dator Den multidimensionella kretsar kan omstruktureras till nya elektroniska kretsar. med ett varierat inmatningssekvens av elektriska pulser, sade laget. "Vår nya styrningen teknik kan användas till likström flödet genom en bit av kontinuerlig material, sade professor Bartosz Grzybowski, som ledde forskningen." Precis omdirigera en flod, strömmar av elektroner kan styras i olika riktningar genom ett block av materialet, även flera strömmar flyter i motstående riktningar på samma gång ".

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Holländska domstolen avslår Samsung patentkrav mot Apple

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/vjbFafUNqDQ/dutch-court-rejects-samsung-patent-claims-against-apple:
arg tapir skriver "En domare vid tingsrätten i Haag har avvisat påståenden om att Samsung hade riktats mot Apple om fyra patent. Samsung ville Apple att betala för att licensiera patenten i fråga, och domstolen att utfärda ett föreläggande om förbud mot import och försäljning av Apples iPhone 3GS, 4 iPhone, iPad, iPad 2, liksom kommande produkter, tills licensvillkor finns på plats. Men de senare inte kommer att hända på denna punkt. Avgörandet kom i samma vecka som en australisk domstol blockerade försäljningen av Samsungs Galaxy tab 10,1. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Ace Combat: Assault Horizon offrar kontroll för glitter

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/y12fnsszNKA/ace-combat-assault-horizon-sacrifices-player-control-for-splashy-presentation.ars:

När du släpper in i dogfight-läget i Ace Combat: Assault Horizon, skjuter kameran i närheten av ditt mål och börjar skaka. Du tappar kontrollen över ditt plan, men du kan fortfarande sorts flytta syftar riktmedlet runt på skärmen och försöker skjuta fienden planet. Om du håller den onde inuti större krets, kan du låsa den med missiler, vilket är ett snabbare sätt att ta ut dem. Detta är mycket spännande första gången det händer, men snart kommer du att inse att det är i grunden ett minispel.

Där. Jag har precis sammanfattade Ace Combat: Assault Horizon .

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Pi Beräknade att 10 biljoner siffror

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/1QVJUZRS3WA/pi-computed-to-10-trillion-digits:
En anonym läsare skriver: "En japansk programmerare som går i handtaget JA0HXV meddelat att han har beräknat Pi till 10.000 miljarder siffror. Detta bryter det tidigare världsrekordet på 5000 miljarder siffror. Beräkning började i oktober 2010 och avslutades i går efter flera hårddisk problem , sade han. Detaljer i engelska inte är helt tillgängligt ännu, men den japanska sida ger ytterligare information. JA0HXV har haft beräkning poster för Pi i det förflutna. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Funktion: Den iConstitution: hur du skyddar användaren frihet i en app store värld

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/eW98nRMqOEc/the-iconstitution-how-to-protect-user-freedom-in-an-app-store-world.ars:

När iPad presenterades i början av 2010 fick det nästan allmänt bifall i den etablerade pressen. Men i teknik bloggosfären, var svaret mer blandad. Boing Boing är Cory Doctorow quipped att enheterna "känns som den andra som kommer på CD-skivan" revolution. "Princeton datavetare Ed Felten jämfört iPad till Disneyland. "Jag gillar att besöka Disneyland", skrev han då, "men jag skulle inte vilja bo där." Och din ödmjuka korrespondent sade att iPad låst arkitektur "känns som att använda ett par av säkerhet sax." Och nej, det var inte en komplimang.

Vad gjorde verkligen vår vrede var en förlängning av iPhones låst App Store-modell till tablet datorer. Låst app butiker kan vara OK för liten, underpowered mobila enheter, tänkte vi, men ägarna av full storlek datorenheter förtjänade frihet att installera vilka program de ville. IPad tog den friheten ifrån, vilket begränsar oss till att köra program som gör det via Apples App granskningsprocess.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Nokia C5-03, en hel Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av höjdpunkterna i det finländska företaget Nokia. Den här gången är det tur för Nokia C5-03 den äldre brodern av Nokia C5, mobil och presentera dig för en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal ljus (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en pekskärm och några andra caracterísitcas som gör honom till en mycket komplett smartphone marknaden pris som erbjuds, 170 euro.

Förutom pekskärm på 3, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutningar, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 megs interna, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, men kommer att innehålla en standard 2 Gb

Som operativsystem Nokia C5-03 fungerar med Symbian 1, som var känd förrän nu som Symbian S60. Enhetens meny erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkt Nokia C5-03 inkluderar tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och applikationer för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF-och zip.

Priset på Nokia C5-03 som vi diskuterade jag kommer att vara 170 euro.

Gamecube-fri Wii refresh huvuden till Nordamerika, konkurrerar med mer mångsidig föregångaren

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/16/gamecube-free-wii-refresh-heads-to-north-america-competes-with/:
Vanligtvis när en maskin uppdaterar axlar ett viktigt inslag, det blir ett jämförbart prisfall. Inte för Nintendos vifta stjärna, dock - GameCube-fria Wii uppdaterar vi har sett annonseras för Europa är på väg till Nordamerika för samma pris som sin bakåtkompatibel anhöriga. $ 150 får du en svart konsol för att lägga på sin sida och effektiviseras för att bara spela Wii-programvara, ett Super Mario Galaxy soundtrack och en kopia av New Super Mario Bros Wii. Allt gott och väl, förutom att Nintendos pressmeddelande (som du hittar efter pausen) lovar också att den befintliga Wii-paketet kommer att stanna kvar, packning Mario Kart Wii, ett Wii Wheel, bakåtkompatibilitet för GameCube-spel och precis samma $ 150 prislapp som nedgraderade redesign. Märk din jul önskelistor noga gott folk, är det här en en doozy.

Fortsätt läsa Gamecube-fri Wii refresh huvuden till Nordamerika, konkurrerar med mer mångsidig föregångaren

Gamecube-fri Wii refresh huvuden till Nordamerika, konkurrerar med mer mångsidig föregångaren ursprungligen visades på Engadget på Sun, 16 okt 2011 23:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Joystiq | | Tipsa | Kommentarer

Verizon Wireless Ändringar Integritetspolicy

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/jwLVuZtb3iQ/verizon-wireless-changes-privacy-policy:
Första gången accepterade inlämnare flash2011 skriver "Nyligen Verizon bytte TOS hem Internet för att som standard dela din position med annonsörerna. Nu Verizon Wireless har också ändrat sin policy för att som standard dela din surfning historia, mobiltelefon plats och app användning också. Även om det har varit ett par historier om dessa förändringar, Internet forum har i stort sett varit tyst. Var är skandal? Eller har vi bara kommit att acceptera att Internetleverantörer ska sälja våra personuppgifter och webb surfvanor? "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Facebook Süd för brott Wiretap Lagar

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8HTuVkJnECI/facebook-sued-for-violating-wiretap-laws:
En anonym läsare skriver: "Facebook är stämd i flera stater för att spåra dess användare även efter att de loggat ut från tjänsten Alla stämningar hävdar bolaget brutit mot federala lagar wiretap Den senaste stämningsansökan, som lämnats in av en Mississippi kvinna, säger:.." leder fram till september 23, 2011, spårade Facebook, samlas in och lagras dess användares tråd eller elektronisk kommunikation, inklusive men inte begränsat till delar av deras Internet historik även när användarna inte var inloggade på Facebook. käranden inte gav samtycke eller på annat sätt bemyndiga Facebook för att avlyssna, spåra, samla in och lagra hennes tråd eller elektronisk kommunikation, inklusive men inte begränsat till hennes internet webbhistorik när du inte loggat in till Facebook. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.