tisdag 20 september 2011

Nvidias Kal-El Tegra Kommer att ha femte "Companion Core"

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/reuvi9U305I/Nvidias-Kal-El-Tegra-Will-Have-Fifth-Companion-Core:
Blacklaw skriver med en artikel i Thinq om den kommande quad core Tegra chipset. Citerar artikeln: "Nvidia har släppt några tekniska detaljer om sin kommande" Kal-El "Tegra-processor, även en hemlighet att det är gjort rätt i att hålla under sin hatt så här långt: det är en fem-core, inte fyra kärnor, chip. " Den femte kärnan blir klockad lägre och syftar till att låta systemet använder lite makt utan att delvis upphäva. För några år sedan Openmoko hade ett vagt liknande idé att ta med en mikrokontroller för låg-resurs tomgång uppgifter (t.ex. GPS-loggning), men denna design är överlägsen eftersom den bör vara mer eller mindre transparent för program som användaren rymden.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Spektrofotometer Analys av Kritor

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/q0keFlwRumw/Spectrophotometer-Analysis-of-Crayons:
Volhav skriver "Liksom många som ett barn, undrade fotografen Mark Meyer vad skillnaden mellan gul-grön och grön-gul var i den Crayola låda med kritor. Använda ett verktyg för skärmkalibrering och Argyll 3: e parts programvara han utvärderat en låda med 24 färgrutan av Crayola kritor och ritade ut dem med sRGB-värden. Han ingår även en fin utskrivbar version affischstorlek på diagrammet i sitt blogginlägg. För nörd eller nyfiken här var en ganska intressant plot. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


HTC Rhyme klick sina klackar, samtal O2 sin exklusiva brittiska hem

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/20/htc-rhyme-clicks-its-heels-calls-o2-its-exclusive-uk-home/:
Hör upp, alla ni enstaka damer, fela, människor med stil - HTC: s charm-dongled handenheten på väg att rusa över dammen. Starta som ett exklusivt på brittiska bärare O2 , den 3,7-tums device'll flanera sin väg in handväskor på de brittiska öarna på Oktober 17th, för med sig som nyligen presenterades massa tillbehör - hörlurar, docka, charm och läderfodral. Om du hade hoppats på vissa mobila färgalternativ för att matcha den oändliga garderob, du kommer att bli mycket besviken - förarens endast erbjuda den här telefonen i sin debut skuggan av plommon. Det är inte det värsta nyans ska fast med, men du har fortfarande att samordna detta - en no-brainer för denna målgrupp demo. Höger, stylistas?

HTC Rhyme klick sina klackar, samtal O2 sin exklusiva brittiska hem ursprungligen visades på Engadget on Mon, 20 Sep 2011 16:46:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa @ O2 (Twitter) (1) , (2) | Tipsa | Kommentarer

Nokia C5-03, en hel smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av höjdpunkterna i det finländska företaget Nokia. Den här gången är det tur för Nokia C5-03 Nokias äldre bror C5 mobil och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätt (väger bara 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en pekskärm och några andra caracterísitcas som gör honom till en mycket komplett smartphone marknaden pris som erbjuds, 170 euro.

Förutom pekskärmen 3, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, Nokia C5-03 40 megabyte internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, men kommer att innehålla en standard 2 Gb

Som operativsystem Nokia C5-03 fungerar med Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enhetens meny erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt åtkomst till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkt Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, som du kan köpa musik eller mobila applikationer för Nokia. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla Microsoft Office-dokument, PDF-och zip.

Priset på Nokia C5-03 som vi diskuterade ni kommer att vara 170 euro.

Hackare Break Browser SSL / TLS-kryptering

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/zQOJmzAizEw/Hackers-Break-Browser-SSLTLS-Encryption:
Första gången accepterade inlämnare CaVp skriver med en artikel i The Register om en exploit som tycks påverka alla webbläsare och kan dekryptera en aktiv TLS session. Från artikeln: "Forskare har upptäckt en allvarlig svaghet i praktiskt taget alla webbplatser som skyddas av Secure Sockets Layer-protokoll som låter angripare att tyst dekryptera data som passerar mellan en webbserver och en slutanvändare webbläsare." En fullständig redovisning är planerad till fredag ​​23 september på Ekoparty konferensen. Observera att detta endast påverkar SSL 2.0 och TLS 1.0, men tyvärr de flesta webbservrar är felkonfigurerade att fortfarande acceptera SSL 2.0 och TLS 1.1 och 1.2 har sett begränsad distribution. Det praktiska i attacken återstår att mätas (för ett det är inte mycket snabbt, men om avsikten är bara att dekryptera data för senare användning som inte är ett hinder).

Läs mer om denna historia på Slashdot.


En femtedel av distansarbetare Arbeta mindre än en timme per dag

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/WC8mKWT13WE/A-Fifth-of-Telecommuters-Work-Less-Than-An-Hour-Per-Day:
MrCrassic skriver "Att arbeta hemma är inte semester ... eller är det?" Citerar en artikel i The Register: "Nästan en av fem amerikaner som arbetar hemifrån bara klockan i en timme eller mindre per dag, enligt en undersökning, medan en tredje vistelse i sin pyjamas Fyrtio procent av distansarbetare säger att de arbetar mellan. fyra och sju timmar, är 17 procent gör ett minimum och bara 35 procent arbetar åtta timmar eller mer, avslöjade CareerBuilder undersökning av 5299 personer. ... Stay-at-home arbetare sade också att få klädd för dagen var alldeles för ansträngande: 41 procent av kvinnorna och 22 procent av männen - en tredjedel totalt - stannade kvar i sina Pyjamas ".

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Microsoft har förlorat 5,5 miljarder dollar på Bing Sedan 2009

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/pQCkMK_6sLo/Microsoft-Has-Lost-55-Billion-On-Bing-Since-2009:
Landning på Slashdot för första gången, skriver MightyMartian "Enligt CNN Money har Microsoft tappat $ 5500000000 på Bing sedan lanseringen 2009. Men det blir ännu bättre. Om du tar med Microsofts andra online erbjudanden, ända tillbaka till 2007, förlusterna är någonstans i närheten av $ 9 miljarder kronor. Men inte oroa sig, analytiker räknar med Bing att bli lönsam i "tre till fyra år."

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Intel Developer Forum (IDF) 2011 wrap-up

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/20/intel-developer-forum-idf-2011-wrap-up/:
Vi kom, vi såg, vi erövrade - och precis som att Intels Developer Forum var över. Ungefär som år tidigare var Chipzilla slå stolt sin egen trumma: vi såg demos av Ivy Bridge och Haswell , en hälsosam portion Ultrabooks och naturligtvis dess höga hastighet samtrafik du jour, Thunderbolt . Men det betyder inte att vi inte såg en hel del andra slumpmässiga , mind-stimulerande annanhet . Har du fånga alla skatter vi hittade lurar djupt inne i salarna i årets mässa? Tyvärr kan vi inte berätta härifrån, så att du bättre hoppa förbi paus för fullständig lista och ta reda på.

Fortsätt läsa Intel Developer Forum (IDF) 2011 wrap-up

Intel Developer Forum (IDF) 2011 wrap-up ursprungligen visades på Engadget on Mon, 20 Sep 2011 15:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Microsoft erbjuder rabatterade hårdvara, mjukvara till studenter från låginkomstfamiljer

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/20/microsoft-to-offer-discounted-hardware-software-to-students-fro/:
Du behöver inte en doktor i nationalekonomi för att inse att tiderna är ganska tufft just nu - särskilt för dem i nedre delen av inkomsten stege. Lyckligtvis Men Microsoft har tillkännagivit ett nytt initiativ som syftar till att ge en miljon studenter från låginkomstfamiljer med rabatterade hårdvara, mjukvara och bredband. Detta treåriga digital integration Programmet är en förlängning av Redmond har formar framtiden kampanj, som under loppet av fem år, har redan lagt datorer i händerna på mer än 10 miljoner utsatta barn runt om i världen. Enligt detta offentligt-privat partnerskap, kommer Microsoft att arbeta med en mängd ideella, företag och statliga organisationer för att ge låga kostnader datorer, pedagogisk programvara, kompetens arbetsträning och höghastighetsinternet till dem som behöver det mest. Det slutliga målet är naturligtvis är att överbrygga klyftan prestation dividera studenter med at-home Internet från sina mindre digitalt utrustade kamrater. Enligt Federal Reserve, barn som inte har tillgång till Internet hemma high school i en takt som är 6-8 procentenheter lägre än de som gör. Uppblåsning nationell fattigdom och växande inkomstklyftor förmodligen inte kommer att göra mycket för att åtgärda denna skillnad, men vi är definitivt hoppas att Microsoft kan göra skillnad. Läs mer i den fullständiga PR efter pausen, eller vid källan länken nedan.

Fortsätt läsa Microsoft att erbjuda rabatterade hårdvara, mjukvara till studenter från låginkomstfamiljer

Microsoft erbjuder rabatterade hårdvara, mjukvara till studenter från låginkomstfamiljer publicerades ursprungligen på Engadget på Mon, 20 Sep 2011 15:19:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Microsoft | Tipsa | Kommentarer

Samsung Epic 4G Touch får rivas, bekräftar sin episka crendentials

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/20/samsung-epic-4g-touch-gets-torn-down-confirms-its-epic-crendent/:

Samsung Epic 4G Touch är en triumf av teknik, trassel oh-så-mycket-mycket i en ack så liten ram. Vad bättre sätt att fira sitt wonderous utformning, än att riva ner allt till sina beståndsdelar och sedan sätta ihop det? Tack grabbarna på iFixit, eftersom de har redan gjort det - igen . Intressanta punkter inkluderar bara en enda EMI sköld - till skillnad från vissa konkurrenter - vilket är goda nyheter för dem som vill efterlikna en tår ner sina egna Sprint-specifika GSII . Det kan ändå visa sig vara en utmaning, med både glas-och LCD tydligen smält till mitten av telefonen, vilket innebär en ersättning för den överdådiga 4,5-tums Super AMOLED Plus-skärm kan visa sig kostsamt. Klicka nedan för en illustrerad slag-för-slag av nedkoppling, låt oss hålla dreglande till ett minimum, ska vi?

Samsung Epic 4G Touch får rivas, bekräftar sin episka crendentials ursprungligen visades på Engadget on Mon, 20 Sep 2011 15:40:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa iFixit | Tipsa | Kommentarer

30 tusen kärnor Cluster på Amazon EC2

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/XbaiJmAQCtA/30000-Core-Cluster-On-Amazon-EC2:
Gå med i leden av accepterade underkastade, skriver hooligun med en artikel i Ars Technica om en ganska stor grupp som bygger på EC2. Från artikeln: "Detaljerna är imponerande:. 3809 beräkna förekomster med vardera åtta kärnor och 7 GB RAM, för totalt 30.472 kärnor, 26.7TB RAM och 2PB (petabyte) diskutrymme Security säkrades med HTTPS, SSH och 256-bitars AES-kryptering och klustret sprang över datacenter i tre Amazonas regioner i USA och Europa. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


T-Mobile kunder skulle kunna hålla kurs planer på AT & T efter att avtalet löper ut

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/20/t-mobile-customers-would-be-able-to-keep-rate-plans-on-atandt-afte/:
Efter koncentrationen AT & T & T i världen är en mystisk en. Ingen vet hur det ser ut eller vad reglerna kommer att bli, och det är ganska troligt att vi inte vet alla svaren förrän förvärvet har slutförts - om det gör det så långt . Men åtminstone en annan bit har lagts till pusslet för nu, enligt en intern anställd FAQ skickas in till TmoNews, kommer alla kunder kär i sin nuvarande planen tillåts farfar den till AT & T: s system och hålla den efter deras avtal går ut. Egendomligt nog står det ingenting om vad som händer om du vill uppgradera telefonen, vilket kan vara en helt annan historia. Åtminstone denna lilla bit av nyheter syftar till att lugna nervösa själar oroade över att tvingas till en högre prissatta planen, som kan hålla en massa människor från plötsligt hoppar fartyget.

T-Mobile kunder skulle kunna hålla kurs planer på AT & T efter att avtalet löper ut ursprungligen visades på Engadget on Mon, 20 Sep 2011 14:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa TmoNews | Tipsa | Kommentarer

Fråga Slashdot: återskapa data från 20-åriga Disketter?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/MoyQLM_uG34/Ask-Slashdot-Recovering-Data-From-20-Year-Old-Diskettes:
. Första gången accepterade inlämnare Zilog skriver "Slutet på 3,5-tums diskett och försvinnandet av tillhörande enheter visade mig behovet av att säkerhetskopiera tiotusentals disketter som medföljde min ungdom bevarats omsorgsfullt, har dessa disketter visat läsbar för det mesta - Medan vissa närmar sig 20 år gammal. Men vissa disketter visat ytdefekter i områden med komprimerade arkiv (zip). (så mycket som möjligt) Några idéer om hur man återställer dessa dåliga sektorer? "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Google + Öppnar Open Beta

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/_zQACvqmEUI/Google-Enters-Open-Beta:
Första gången accepterade inlämnare morgosmaci skickar oss en Google blogginlägg om den övergår i Google + från en stängd "fältförsök" för att en öppen beta. Som en del av uppdateringen, kastade Google i ett antal förbättringar till-platser funktionen: en Android-klient, som heter ställena, integration med Google Docs, och en preliminär Web Service API. Och du kan äntligen söka efter användare, stolpar och annat innehåll.

Läs mer om denna historia på Slashdot.