torsdag 2 juni 2011

Sony NGP bekräftats vara bakåtkompatibel med nedladdade PSP-spel

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/02/sony-ngp-confirmed-to-be-backwards-compatible-with-downloaded-ps/:
Det var lite av förvirring över vad för slags bakåtkompatibilitet i Sony NGP skulle ha när det tillkännagavs tidigare i år, men det ser ut att särskild mysterium är nu klarats upp. Eurogamer rapporterar att NGP (eller vad det så småningom kallas) kommer att verkligen vara förenligt med PSP-spel - på en nedladdningsbar sorten bara, förstås. Vad mer, webbplats säger att det faktiskt har sett Resistance: Retribution visat på handdator, och att alla PSP-spel körs via en programvara emulator som låter dig vända uppskalning på eller stänga av efter eget önskemål - spel också kommer att kunna att dra nytta av NGP dubbla analoga spakarna (för att styra din karaktär anser i Resistance, till exempel). Som Eurogamer noterar ljud som liknar Sonys remastering ansträngning för PSP titlar på PS3, som också lovar att lägga över enheten spelbarhet. Skulle NGP också komma in på denna handling? Vi bör veta mer på E3 nästa vecka.

Sony NGP bekräftats vara bakåtkompatibel med ner PSP-spel som ursprungligen visades på Engadget tor, 2 juni 2011 16:09:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Eurogamer | Tipsa | Kommentarer

Skype protokoll har bakåtkompileras

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/TJDlUUXm7Ts/Skype-Protocol-Has-Been-Reverse-Engineered:
En anonym läsare skriver: "En forskare har beslutat att han vill göra Skype öppen källkod genom reverse engineering protokollet tjänsten använder. I själva verket, hävdar han redan har uppnått denna bragd om ett nytt Skype-open-source blogg. Källkoden har lagts upp för versioner 1.x/3.x/4.x av Skype, samt uppgifter om RC4 layer aritmetiska kodning tjänsten använder. Medan hans avsikt kan vara att återskapa Skype som en open source plattform, är det tveksamt att han kommer komma så långt utan att drabbas av en armé av Microsoft advokater. Skype är inte en öppen plattform, och Microsoft kommer att vilja behålla det så. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Pentax släpper O-GPS1 add-on för digitala systemkameror, vädjar till astronomi nötter

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/02/pentax-releases-o-gps1-add-on-for-dslrs-appeals-to-astronomy-nu/:
Pentax Optio WG-1 GPS point-and-shoot nöjd geotaggers ur lådan, men ägare av sin K-5 och 645D DSLRs har Kr fick nöja sig med tredje part taggare som PhotoTrackr eller Eye-Fi . Den nya blixtsko monterad O-GPS1 modul fixar att tillsynen genom att spela in latitud, longitud, höjd, Coordinated Universal Time och skytte vinkel. Everyday snappers kan hitta en extra blixtsko bifogad fil besvärligt, men astrofotografering entusiaster kunde väl lockas av enhetens intressant "ASTROTRACER"-funktion. Detta hjälper dig ta tydligare bilder av himlakroppar med hjälp av inbyggda sensorer för att beräkna en stjärnas rörelse och sedan anställer kamerans system Shake Reduction att kompensera. Låter smart, men rådas: Denna modul är endast för Pentax digitala systemkameror - och endast för mycket speciella modeller på det. Du får full funktionalitet med K-5 och Kr kameror, och geotaggning (ingen ASTROTRACER) med 645D. Åh, och du måste se till att din kameras firmware är up-to-date. Peer noga igenom att linsen och du kommer att se O-GPS1 på väg mot en juli landning, kostar $ 250.

[Tack, Iddo]

Pentax släpper O-GPS1 add-on för digitala systemkameror, vädjar till astronomi nötter ursprungligen visades på Engadget tor, 2 juni 2011 15:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink MegaPixel | källa Pentax | Tipsa | Kommentarer

Lodsys Sues 7 iPhone Devs Över patentintrång Fordringar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8JLHKov4FoU/Lodsys-Sues-7-iPhone-Devs-Over-Patent-Infringement-Claims:
Dachannien skriver "Synbarligen-O och Ars Technica rapporterar att Lodsys har stämde [Här är klagomålet] i Eastern District of Texas mot sju iPhone utvecklare att hävda att den tilltalade är intrång två patent. Apples tidigare hade angivit sin övertygelse om att alla iPhone-utvecklare skyddas av ett licensavtal som Apple hade gjort med patent "fd förvärvaren, Intellectual Ventures. Men Lodsys insisterar på att de tilltalade är ändå ansvariga för överträdelsen. fortfarande en öppen fråga är om Apple kommer att gå utöver utskick av starka ordalag bokstäver i försvaret tredje part iPhone-enh. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Forskare Fordringar magneter kan påverka blodets viskositet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/_eK8eMroC8k/Researcher-Claims-Magnets-Can-Affect-Blood-Viscosity:
BuzzSkyline skriver "några minuter i ett högt magnetfält (1,3 Tesla) är tillräckligt för att tunna blodet med 30%, vilket kan leda till ett nytt drogfritt behandling för att förebygga hjärtattack. Den kraftfulla fältet orsakar blodkroppar att rada upp i kedjor som flöde mycket lättare än slumpmässigt spridda enskilda celler, enligt forskning planerad att visas denna månad i tidskriften Physical Review E. " Jag kan inte låta bli att tänka på Penn & Teller titta på magneter-som-medicin, men åtminstone tanken här beskrivit låter testbara och förlitar sig inte på strömmen till förslaget.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Inne i justitiedepartementet domännamnssystem Graveyard

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/gocf55QIwVY/Inside-the-DOJs-Domain-Name-Graveyard:
hugheseyau skriver "Mellan november 2010 och maj 2011 US Department of Justice (justitiedepartementet), enligt många fanor däribland US Immigration and Customs Enforcement (ICE) och av Federal Bureau of Investigations (FBI), beslagtog över 140 domännamn från webbplatser som påstås sysslar med "illegal försäljning och distribution av förfalskade varor och upphovsrättsligt skyddade verk" eller annan olaglig verksamhet. Men vad händer när domäner beslagtas på ett sådant sätt? Denna artikel ger en inblick i borttagning processen samt att ge en unik inblick i den justitiedepartementet domännamn kyrkogård. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Linux Video tutorials från 1995

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/j5xZpA3_B08/Linux-Video-Tutorials-From-1995:
En anonym läsare skriver: "Eftersom detta år firas 20-årsjubileet av Linux-kärnan, är det knappast förvånande att någon gräver i sina medier skivsamling kan dra ut något intressant, som video tutorials om hur man installerar tidig version av nu populära distributioner, som Slackware eller Red Hat "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


AMD Öppnar israeliska R & D Center, anspelar på ARM Link

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/B6TTmqgkzZ4/AMD-Opens-Israeli-RampD-Center-Hints-At-ARM-Link:
siliconbits skriver "Vi har lärt oss att AMD kommer att öppna ett nytt forsknings-och utvecklingscenter i Israel i Tel Aviv-området, en som kommer att byggas kring Grafisk Remedy, de små startup de köpte i september 2010 och som specialiserat sig på utvecklingsverktyg för heterogen dator-och 3D-grafik. Även om chipet bolaget inte har offentliggjort några pressmeddelanden ännu, är nyheterna en tydlig indikation på att AMD ser sin framtid (och dess överlevnad) i en mer fragmenterad marknad där x86 är inte längre den dominerande plattformen. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Anatomy of a Nightmare Sekretess

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/B07gamiHE4o/Anatomy-of-a-Privacy-Nightmare:
itwbennett skriver "Gennette Cordova vet första hand hur omöjligt det är att radera dig från Internet. Den 21-åriga högskolestuderande var olyckliga mottagaren av ett foto av en kongressledamot Anthony Weiner utbuktning i hans boxare. Ms Cordova sedan" såg i ren misstro som mitt namn, ålder, plats, länkar till någon socialt nätverk jag någonsin använt, min gamla telefonnummer och bilder har gått längs från främling till främling. " Hon försökte sedan ta bort hennes personliga information från webben, ett socialt nätverk i taget. Men faktum är, "tills webbansvariga för en webbplats tar bort stötande material kommer den att förbli tillgänglig via sökmotorer som Google, säger bloggare Dan Tynan. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Google WebRTC: kan inte ersätta Skype?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/lp5YMqD2pvw/Google-WebRTC-Can-It-Replace-Skype:
mikejuk skriver "Google WebRTC, alla open source, är en del av webben revolution som gör att en webbläsare för att tala direkt till en annan utan att det behövs en server engagerar sig. WebRTC är ett API som använt nya P2P webb-API för att tillåta utvecklare att implementera ljud-och videokommunikation med hjälp av direkta P2P kopplingar mellan webbläsare. Detta är verkligen ett spel växlare. " Och medan denna funktion inte verkar ha fått mycket uppmärksamhet så långt kan Google Voice ringa till fasta telefoner och mobiltelefoner för en liten avgift, precis som Skype.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Foxconn växt återöppnar, återupptar verksamheten efter explosion

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/02/foxconn-plant-reopens-resumes-operations-following-explosion/:
Foxconn bekräftade idag att bolagets fabrik i Chengdu, Kina har öppnats igen och återupptog sin trafik efter en explosion i sitt IPAD 2 produktionsanläggning förra månaden som dödade tre anställda och vänster andra på sjukhus. Företaget har också meddelat att man har avslutat sin utredning om vad som orsakade explosionen - som misstänks vara ett resultat av "brännbart damm i en kanal" - men det är uppenbarligen ännu inte redo att släppa dessa konstateranden.

Foxconn växt återöppnar, återupptar verksamheten efter explosion ursprungligen visades på Engadget tor, 2 juni 2011 12:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink All Things D | källa Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Bokrecension - JavaScript: The Definitive Guide, 6th Edition

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/NFMhhHcLWdE/Book-Review----JavaScript-the-Definitive-Guide-6th-Edition:
coder4hire skriver "släpps under de första dagarna av webben, år 1995, JavaScript har kommit långt. Inledningsvis en klient-side skriptspråk typiskt (miss) brukas för dekorativa effekter, är det nu en viktig del av otaliga större webbplatser Dess öka kapaciteten och popularitet beror på flera faktorer, bland annat utveckling av bibliotek som löser tidigare stötestenar som höll språk tillbaka (såsom brist på överensstämmelse mellan de implementationer i olika leverantörers webbläsare) JavaScript. The Definitive Guide, författad av David Flanagan, publicerades första gången bara ett år senare, 1996, med flera viktiga uppdateringar som gjorts sedan dess. " Läs nedan för resten av coder4hire granskning

Läs mer i denna historia på Slashdot.