torsdag 3 mars 2011

Tidszon Ansvarig Avgående

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8mqueThlnvo/Timezone-Maintainer-Retiring:
linuxwrangler skriver "It's används i Java. Den används i nästan varje smak av UNIX / Linux. I PostgreSQL, Oracle och andra databaser. flertal RFC: er hänvisar till den. Men var tidszonen databasen ifrån? jag aldrig gav det mycket eftertanke, men skulle har antagit att det var under prövas av vissa standarder kropp någonstans. Det är inte. Alltsedan starten av databasen Arthur David Olson har upprätthållit databasen, samordnade e-postlista och volontärer och gav en release plattform och nu är han i pension. IANA är utveckla en övergång strategi. Jon Udell har en intressant litterär bedömning av tidszonen databasen. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


DHS Eyes Hemliga Body Scans

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ndAxI0gy5Po/DHS-Eyes-Covert-Body-Scans:
CWmike skriver "handlingar som erhållits av Electronic Privacy Information Center (EPIC) tyder på att den amerikanska Department of Homeland Security har tecknat kontrakt för utveckling av mobila och stationära system som kan användas skanna fotgängare och människor på järnvägs-och busstationer och särskilda evenemangsarenor - tydligen ibland utan deras vetskap under övervägande: En intelligent Pedestrian övervakningsmyndighet plattform, en X-Ray Backscatter system som kan upptäcka dolda metall och hög densitet plastföremål på människor från upp till 10 meter bort, en genomgång x-ray. screening system som kan användas på entréer till särskilda händelser eller andra intressanta platser, som kan installeras i korridorer och sannolikt skanna människor vandra omkring utan att de vet det, sa EPIC. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Sonys PSP Go droppar officiellt till $ 150

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/03/sonys-psp-go-officially-drops-to-150/:
Det kanske inte är första gången du har kunnat fastna ett PSP Go för $ 150, men nu kan du vara säker på att du aldrig kommer att betala något mer än så, eftersom Sony har officiellt slagit ytterligare $ 50 från handdatorn listpris. Detta följer ett liknande $ 50 prisfallet redan i oktober (för att inte nämna en $ 40 prissänkning till det vanliga PSP bara förra veckan ), men som inte verkar ha gjort en hel del att öka försäljningen av endast hämtning-enhet. Kommer detta nya låg, lågt pris göra en större skillnad? Och om inte, hur mycket lägre kan det gå innan en viss quad-core monster verkligen gör sig gällande?

Sonys PSP Go droppar officiellt till $ 150 som ursprungligen visades på Engadget tis, 3 Mar 2011 15:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Electronista | källa Sony | Tipsa | Kommentarer

Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

"Skräppost King släppts ur fängelset, nu bosatt i Seattle

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/2dWGmUQ05tk/Spam-King-Released-From-Prison-Now-Lives-In-Seattle:
dmmiller2k skriver "Uppenbarligen efter" nästan fyra år i fängelse, mannen som ofta kallas för "Skräppost kungen" av federala åklagare, tillåts online igen. " Jag undrar om det finns någon variation på Megan's Law kräver att han skall registrera sig hos den lokala polisen och anmäla alla sina grannar med datorer? " Jag hoppas verkligen alla potentiella arbetsgivare google "Robert Soloway" och hitta "Spam king" högt upp på resultatlistan.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Forskare Turn Möss till vin Snobs

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/6kHchZ6UiR8/Researchers-Turn-Mice-Into-Wine-Snobs:
Missnöjd med flera skäl människor har att hata gnagare redan har forskare vid Japans Hiroshima University lärde möss att vin snobbar. Efter att ha utbildats för att plocka rött vin framför andra typer av möss fick lära att skilja mellan olika varumärken. Från artikeln: "Vi har granskat resultatet av möss i diskriminering av sprit lukt av Y-labyrinten beteendeterapi analyser Törstig möss ursprungligen utbildats att välja lukten av ett rött vin i Y-labyrinten Efter en lyckad träning (> 70% överensstämmelse för.. varje utbildad mus), var den enskilda möss kan diskriminera de lärde rött vin från andra drycker, inklusive vitt vin, rosévin, sake, och plommon likör. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Microsoft, Google Sue Troll som stämde 397 företag

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/oI9crGq2eaE/Microsoft-Google-Sue-Troll-Who-Sued-397-Companies:
FlorianMueller skriver "Microsoft och Google har gått samman mot ett företag som innehar en geotagging patent och stämde 397 företag förra året i Texas, de flesta i mitten av december. ... Nu ska de båda Tech jättarna har kommit in i striden tillsammans och vill att patentet förklarats ogiltig och ansöka om förbudsföreläggande för att förhindra ytterligare stämningar över det. Eftersom patentinnehavaren har redan ansökt om en börsnotering, kan detta ingripande komma i precis rätt tid för att förhindra det värsta. Google och Microsoft säga att det var prior art när patent på ett "Internet arrangör för att få tillgång geografiskt och lokalt baserad information" har tillämpats för 1996. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Facebook ökar din självkänsla

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Z_8NDXVD0YE/Facebook-Boosts-Your-Self-Esteem:
En anonym läsare skriver: "Med hjälp av Facebook kan öka din självkänsla, enligt en ny studie från Cornell University forskare, som publicerades i Cyberpsychology, beteende och sociala nätverk. Forskare Amy Gonzales och Jeffrey Hancock genomförde experiment med tre grupper av 21 studenter varje i universitetets Social Media Lab. Det första var kontrollgruppen, som satt framför tomma datorskärmar i tre minuter. Den andra gruppen av individer hade speglar upptryckt mot sina datorskärmar och tillbringade sina tre minuter att titta på sina egna reflektioner . Den tredje gruppen fick surfa egen Facebook-profiler och dess tillhörande flikar för de tilldelade tiden. I slutet var alla tre grupperna får en självkänsla frågeformulär. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Hands On Med Apple IPAD 2

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/TBxyeztW-gc/Hands-On-With-Apple-IPad-2:
adeelarshad82 skriver "Gårdagens tillkännagivande av den andra generationen IPAD visade exakt varför det fanns så mycket spänning runt enheten. Som videon händerna på utställningar, IPAD 2 gör upp för allt saknas i den ursprungliga IPAD. Den 1 GHz dual-core-A5 chip gör rättvisa åt program som Photo Booth och över hela användarupplevelsen. Dessutom medan skärmen bär samma resolution var Apple kunna förpacka den i en noticably tunnare IPAD 2. Infact dess dimensioner, 13,4 mm till 8.8mm tjock, gör det 33% tunnare än iPhone 4. Även när kamerorna inte är HD, ger införandet sig en opportuntiy för Facetime, som faktiskt är mer interaktivt än vad vi sett hittills på andra Apple-enheter. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Jam gitarr ingång för Mac och IOS-enheter blir din yxa till GarageBand

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/03/jam-guitar-input-for-mac-and-ios-devices-gets-your-axe-into-gara/:
Jam gitarr ingång för Mac och IOS-enheter blir din yxa till GarageBand lätt
Hej Cleveland! Eller, du vet var du än är. Är du redo att rocka? Nej? Nåja, kanske bara lite jam session, då? Apogee Electronics nej, inte det företaget som tog alla dessa Duke Nukem släpper tillbaka i dag) har (som tillkännagavs den nya Jam enhet, vilket möjliggör en digital anslutning för el-och bas Gitarrer i IOS 4.2.1 (och större)-enheter eller till alla Core Audio-kompatibelt program på Mac. Du kan spela direkt i GarageBand om du vill och använda den inbyggda reglaget för att justera dina nivåer. Att anslutning kommer inte gratis, förstås, med en $ 99 MSRP klappade på den här. Det börjar gunga butiker i mars - gott tillräckligt med tid att hitta en annan ny trummis.

Gallery: Jam

Fortsätt läsa Jam gitarr ingång för Mac och IOS-enheter blir din yxa till GarageBand

Jam gitarr ingång för Mac och IOS-enheter blir din yxa till GarageBand ursprungligen visades på Engadget tis, 3 mars 2011 00:28:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Apogee Electronics | Tipsa | Kommentarer

Traktor Balkar närmar (sorts)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/tmHUmqJTwOU/Tractor-Beams-Are-Getting-Closer-Sort-of:
xt skriver "En nyligen lagt papper i arXiv hävdar att genom att använda Bessel balkar det är teoretiskt möjligt att dra partiklar mot ljuskällan, öppnas nya vägar för optisk mikromanipulering (riktning av den kraft som är storlek beroende, så det kan användas för partikel sortering). Det finns också en enklare artikel översatt på engelska (ursprungliga artikeln på grekiska). "

Läs mer i denna historia på Slashdot.