torsdag 6 januari 2011

Sony avslöjar pris och storlekar av "Google TV?

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Det verkar som om någon inom företaget, eller om du är missnöjd med sin lön och vill förstöra överraskning att företaget har förberett för tisdag 12 oktober, eller egentligen har lust passerat. Varför? Eftersom inte bara läckt information (som vi inte vet om det är på riktigt) om möjliga storlekar som Google TV, men även namn har dykt upp som skulle kallas modellerna i fråga.

Deras namn är: NSX-24GT1 24 inches, NSX-32GT1 31 inches, NSX-40-tums 40GT1 NSX-46GT1, (du gissade) av 46 inches. Och ändå, även risk för att deras priser skulle uppgå till mellan 1.300, 1.400 och $ 1900.

Den nyfikna detalj: Om detta är sant, det billigaste av Google TV skulle vara ännu dyrare (300 dollar) att 32-tums modell dyrare än Sony har människor i deras katalog.

Den fortsatta Censur av Huckleberry Finn

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/xstje5dV3xg/story01.htm:
eldavojohn skriver "Över hundra år efter döden av dess skapare, kommer The Adventures of Huckleberry Finn släppas i en censurerad form bort två nedsättande rasistiska uttalanden:". INDIAN "och" nigger "Det senare tycks vissa 219 gånger i den ursprungliga romanen men båda kommer att ersättas med ordet "slav." En Alabama utgivare heter NewSouth böcker kommer att vara redigering och censurera boken så att skolor och föräldrar kan ge sina barn möjlighet att studera klassiska utan rädsla för ordentligt ta itu med den plågsamma historia av rasism och slaveri i USA. Forbes Blogg spekulerar i att e-läsare skulle kunna ge oss denna tjänst automatiskt. Salon beundransvärt ger punkt jämfört kontrapunkt medan internet i stort är i uppror över denna till synes stora acceptans av censur som nödvändig även om böcker hundra år gamla. legendariska Samuel Langhorne Clemens själv skrev en gång "skillnaden mellan den nästan rätt ord och det rätta ordet är verkligen en stor fråga" och nu hans eget skrivande ska testa sanning i det idag. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Kneber Botnet Strejker, Mål Gov't byråer

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/XW-6F3Q0tu4/story01.htm:
Batblue skriver "Ett botnät fingrade för att ha stulit en guldgruva av information förra året har slagit till igen, skörd känsliga handlingar från dussintals myndigheter och entreprenörer, enligt ett par av säkerhetsexperter. Botnätet, döpt till" Kneber "av Alex Cox, huvudsakliga analytiker på NetWitness, stod bakom en kampanj av falska julen e-post utkämpat två veckor sedan mot regeringens arbetstagare. NetWitness erbjudanden i avancerad teknik hot upptäcka och bedriver post mortem kriminalteknik nätverk för företag som har drabbats av angrepp eller dataintrång. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Crowdfund en måne Monolith Mission?

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/lKYIF2oaypc/story01.htm:
Jamie hittade en något lustig liten uppsats om att sätta ihop en skara källkod-uppdrag för att bygga en monolit på månen. Författaren bedömer att det skulle kosta en halv miljard dollar, vilket är en summa han tror skulle kunna höjas. Även om jag personligen tror att en halv miljard dollar skulle kunna användas bättre, det är en rolig tanke övning.

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Lenovo L2363d är en 3d-skärm med 3D-webbkamera och 3D-glasögon

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/06/lenovo-l2363d-is-a-3d-monitor-with-3d-webcam-and-3d-glasses/:
NVIDIA blåste vad som finns kvar i våra sinnen med sitt Project Denver tillkännagivande igår, så idag är det tillbaka till den mer kända världen av 3D för att lugna våra själar. Bolagets 3D Vision-teknik har installerats på ovanstående Lenovo L2363d, som svartabörshajar både tredimensionella output och input, artighet av ett par webbkamera linser inbäddad i dess topp bezel. Denna 1920 x 1080 skärm spänner 23 inches diagonalt och kräver de vanliga aktiva shutter glasögon för att njuta av dess innehåll. Så, om du köper en för dig själv och dina nära och kära, kan du få din 3D videokonferenser åtgärder i rätt Blues Brothers stil.

Fortsätt läsa Lenovo L2363d är en 3d-skärm med 3D-webbkamera och 3D-glasögon

Lenovo L2363d är en 3d-skärm med 3D-webbkamera och 3D-glasögon som ursprungligen visades på Engadget tor, 6 januari 2011 13:09:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Sen mitten av veckan shocker: unga vuxna att få sina "nyheter" från "nätet, inte från TV

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/06/late-mid-week-shocker-young-adults-get-their-news-from-the-n/:
I vad som utan tvekan en chockerande och banbrytande uppenbarelse, Pew Research Center har gjort en färsk undersökning som har orsakat den att dra slutsatsen att unga vuxna nu får sina nyheter främst från internet , snarare än från TV (och ännu mindre från skinka radio). Enligt studien, vars centrum tycks ha varit årligen av ett tag nu, sade 67 procent av de vuxna under 30 år 2010 att "netto var deras primära källan för nyheter, en ökning från 34 procent 2007. Egendomligt nog kunde de svarande välja upp till två "viktigaste" nyhetskällor, så 52 procent rapporterar att tv är en viktig nyhetskälla för 2010, en minskning från 68 procent 2007. Medan inget av detta förmodligen kommer som någon överraskning för någon av er, våra läsare, men det tenderar att förklara detta märkliga och växande tendens vi har märkt i våra vänner för att tala om saker som Groupon, Facebook , och en del meme några webbsida består sälja något, som om de talade om verkliga nyheter.

Sen mitten av veckan shocker: unga vuxna att få sina "nyheter" från "nätet, inte från TV ursprungligen visades på Engadget tor, 6 Jan 2011 13:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Yahoo | Tipsa | Kommentarer

Boxee gör itu med CBS för digitalt innehåll försäljning

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/06/boxee-makes-deal-with-cbs-for-digital-content-sales/:
När vi ivrigt väntar på Netflix och Vudu att träffa Peppy, unga Boxee Box, New York Times är Rapporteringen att bolaget har inked ett avtal med CBS för att sälja episoder genom mjukvaruplattform. Som ni vet har trampa nämnda nätverk traditionellt försiktigt i den digitala distro arenan, medan detta är den första affären mellan Boxee och en tv-nätet. "Det är ett stort steg för oss, som arbetar med det största nätverket i USA, säger företaget, som uttryckte förhoppningar om att detta är" början på fler erbjudanden med fler stora innehållsleverantörer både här i USA och utomlands. " Precis vad vi behövde: fler sätt att titta på två och en halv män.

Boxee gör itu med CBS för digitalt innehåll försäljning ursprungligen dök upp på Engadget tor, 6 januari 2011 13:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa The New York Times | Tipsa | Kommentarer

Mac App Store hands-on

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/06/mac-app-store-hands-on/:
Du kanske har hört att mitt i den galenskap av CES beslöt Apple att lansera denna fina januari morse sin Mac App Store på. Vi har gått vidare och uppdaterade våra maskiner till 10.6.6, så vi är officiellt App Store redo. Läs om tidigare pausen för en genomgång av grunderna, liksom ett hum om vissa tidiga program som visas front och center.

Fortsätt läsa Mac App Store hands-on

Mac App Store hands-on ursprungligen dök upp på Engadget tor, 6 januari 2011 11:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Mac OS X 10.6.6 lanserar App Store

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/PveppIZK7mk/story01.htm:
Orome1 skriver "Apple idag släppt Mac OS X 10.6.6 som vilket ökar stabilitet, kompatibilitet och säkerhet för din Mac. Vad är också väldigt viktigt i denna utgåva är införandet av den länge efterlängtade Mac App Store med fler än 1000 fritt och betalas apps. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Sony Ericsson: ingen OS-uppdateringar för Xperia X10 utöver Android 2.1, det är bättre än 2,2 i alla fall

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/06/sony-ericsson-no-os-updates-for-xperia-x10-beyond-android-2-1/:
Farsen som har Sony Ericssons klumpiga, försenad , och välförtjänt baktalade Android uppgradering berättelse för Xperia X10 familjen är på väg att passande dumt slut. Ifrågasatts av Android gemenskapen om möjligheten av en Froyo (Android 2,2) uppgradering för sin ursprungliga uppsättning av Android telefoner, team har precis kommit SE ut och erkände att det blir någon framtid OS uppgraderingar, åtminstone i termer av Android iterationer. X10, X10 Mini och X10 inte överges, inte alls, men det enda program förbättringar som du kan se fram emot kommer direkt för Sony Ericsson. Företaget ser knappast detta som en dålig sak, men att döma av den senaste tidens tweet tillkännage sin uppfattning att ett SE-anpassade Eclair smakar bättre än Googles orörda Froyo. Vi skulle protestera, men vad tjänar det till?

Sony Ericsson: ingen OS-uppdateringar för Xperia X10 utöver Android 2.1, det är bättre än 2,2 i alla fall ursprungligen visades på Engadget tor, 6 Jan 2011 10:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Android gemenskapen , @ SonyEricssonUK (Twitter) | Tipsa | Kommentarer

Razer Switchblade: 7-tums ficka spelkoncept blåser våra sinnen sex sätt från söndag

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/06/razer-switchblade-7-inch-pocket-gaming-concept-blows-our-minds/:
Den vackraste sak att komma ut ur CES 2011 ? Showen är inte över ännu, men vi är rädd att säga att Razer är Switchblade är enheten att slå. Innan du går få din förhoppningar upp, måste vi (tyvärr) påpekar att detta här spel handdator är utan ett koncept, men med tanke på att Toshiba Libretto W105 gjort det till butikshyllorna ( om men för ett ögonblick ), vi hoppas och bad att den Switchblade också kan hitta sin väg till en produktionslinje. Lite är känt om själva enheten, men Razer har föreställt mig att det med hjälp av ett par 7-tums multitouch displayer samt ett lager av taktil, dynamiska tangenterna på den nedre skärmen. Ungefär som Optimus Maximus från förr, tangentbord skulle detta göra det möjligt för spelare att placera olika skärmar under beroende på titel, och även inom ett spel, kan du föreställa dig nycklarna flytta till svars för olika POVs, nivåer, scenarier, etc. Internt begreppet är uppbyggd kring en Intel Atom-processor, men det finns inga ord om vilken typ av GPU skulle arbeta vid sidan av det. Tråkigt nog Razers ovillig att prata pie-in-the-sky detaljerna när det gäller pris och release, men om fyra miljoner kommentarer att dyka upp under tiggt och bett för företaget att ta detta kommersiella ...

Fortsätt läsa Razer Switchblade: 7-tums ficka spelkoncept blåser våra sinnen sex sätt från söndag

Razer Switchblade: 7-tums ficka spelkoncept blåser våra sinnen sex olika sätt från söndag publicerades ursprungligen på Engadget tor, 6 januari 2011 11:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Razer | Tipsa | Kommentarer

Berömda brittiska Autism Studie ett "Utarbeta Fusk"

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/YtZTvyipmmU/story01.htm:
Charliemopps skriver "En undersökning publicerad av den brittiska medicinska tidskriften BMJ konstaterar studiens författare, Dr Andrew Wakefield, felaktig bild eller ändrat medicinsk historia av alla 12 av de patienter vars fall legat till grund för 1998 års studie - och att det" inte fanns någon tvivel "Wakefield var ansvarig."

Läs mer i denna historia på Slashdot.




AirStash trådlös flash-enhet med media streaming och WebDAV uppdatera hands-on (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/06/airstash-wireless-flash-drive-with-media-streaming-and-webdav-up/:
Kom ihåg våra goda vänner från AirStash på förra årets CES ? Tja, i år är de tillbaka med samma trådlösa lagring dongle, men nu stärkts i och med ny firmware och smartare sätt att överföra filer till och från dina mobila enheter. Som tidigare är det AirStash huvudsak en SD-kortläsare som kan nås som en vanlig USB-lagringsenhet eller en grundläggande skrivskyddad fil server via WiFi uppbindning, vilket den mottagande enheten inte kräver en kortläsare eller en USB-värd. Efter önskemål från många användare är AirStash nu sista handen vid en HTML5-baserad web app och en fri infödd IOS app, som båda erbjuder i-app bläddra bland bilder och media streaming, inklusive HD-videor och Apple DRM-innehåll på Ios (kopplas till rätt Apple-ID, förstås).

Det som förvånade oss verkligen var påståendet att AirStash s minimala 600mAh cell kan göra streaming för cirka fem timmar, oavsett typ av media. Som sagt, vi bara fick en demo med en standard-definition video clip, och även det tog ca 25 sekunder att buffra över 802.11g WiFi, så ni kan föreställa er hur många solnedgångar man kan se i väntan på en HD-klipp att ladda. Med ungefär en hel månad från release, tycker AirStash den kan skjuta lastning hastighet upp i tid för lanseringen, så vi får se. Läs vidare för att se de andra nya funktioner.

Fortsätt läsa AirStash trådlös flash-enhet med media streaming och WebDAV uppdatera hands-on (video)

AirStash trådlös flash-enhet med media streaming och WebDAV uppdatera hands-on (video) som ursprungligen visades på Engadget tor, januari 6, 2011 10:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer