måndag 18 april 2011

Iran säger Hjälpte Siemens USA, Israel Bygg Stuxnet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/jXGCYcwvKzg/Iran-Says-Siemens-Helped-US-Israel-Build-Stuxnet:
CWmike skriver "Irans brigadgeneral, Gholam Reza Jalali, anklagade Siemens på lördagen med att hjälpa amerikanska och israeliska grupper hantverk Stuxnet mask som attackerade hans lands kärntekniska anläggningar." Siemens borde förklara varför och hur det gav fiender med information om etiska SCADA programvara och beredde vägen för en cyberattack mot oss, "Jalali sade den islamiska republiken News Service. Siemens har inte svarat på en begäran om kommentar på Jalali anklagelser. Stuxnet, som först uppdagades i juni 2010 men drabbades iranska mål i flera vågor med början året innan, har till stora analyserats av säkerhet forskare. Symantec och Langner Communications säga Stuxnet var att infiltrera Irans nukleära program för anrikning, gömma sig i iranska SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) kontrollsystem som fungerar sina anläggningar, sedan tvinga gascentrifuger motorer att snurra på osäkra hastigheter. Jalali föreslog att iranska tjänstemän skulle fortsätta Siemens i domstol, och hävdade att iranska forskare spåras attacken till Israel och USA. Han sade information från infekterade system sändes till datorer i Texas. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


SRI presenterar Taurus, DaVinci's bomber desarmera lillebror

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/18/sri-unveils-taurus-davincis-bomb-defusing-little-brother/:
Detta är SRI International's Taurus. Presenteras av hjärnorna bakom den DaVinci Robo-kirurg, diminutiv (14 x 5-tum) bad boy är används för att upptäcka och desarmera IED. Gris-stöd på befintliga enheter som Talon eller PackBot , enheten levererar hi-def 3D-bilder och haptisk återkoppling (via handskar) till en desarmeringspersonal tech gäller från ett säkert avstånd. Enligt IEEE Spectrum, det fungerar så bra att användare glömmer de arbetar på distans. Just nu är det en prototyp, men med lite tur att systemet kan vara i området så tidigt som i sommar.

SRI presenterar Taurus, DaVinci's bomber desarmera lillebror ursprungligen visades på Engadget på måndag, 18 Apr 2011 16:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa IEEE Spectrum | Tipsa | Kommentarer

TEPCO presenterar plan för bekämpning av Fukushima Crisis

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/OFF6RG4KZP0/TEPCO-Unveils-Plan-To-Deal-With-Fukushima-Crisis:
RedEaredSlider skriver "Tokyo Electric Power Co presenterade sin plan för att hantera krisen i Fukushima Daiichi kärnkraftverket, den värsta kärnkraftsolyckan sedan Tjernobyl. TEPCO sade strålningsnivåer sjunka under de kommande tre månaderna. Det kommer att ta omkring sex månader för reaktorerna att uppnå "kall avställning" där temperaturen på vattnet inne i reaktorn är mindre än 100 grader Celsius (212 F). Den nuvarande planen för att kyla reaktorerna kommer att innebära att injicera kväve i reaktortryckkärlet. Alla fyra skadade reaktorer erfarna väte explosioner när vattennivån, uppvärmd av kärnbränsle, vände sig till ånga och reagerade med zirkoniumlegering beklädnad av bränslestavar. Väte, när de utsätts för syre, förbränner. Kväve är en inert gas, så TEPCO hoppas att det kommer förhindra ytterligare explosioner. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


FPS spel och "Just-World hypotes"

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/dxethVwtlME/FPS-Gaming-and-the-Just-World-Hypothesis:
Hugh Pickens skriver "När folk vittne någon utsatts för någon olycka, de är mottagliga för förslag att personen förtjänade det och därmed se olycka som bevis för karma eller rättvisa -". Just-världen hypotes "därav" bara "i Nu anser den kontroversiella nya first person shooter Homefront, vilket har du spelar som en frihetskämpe i ett Amerika som upptas av en nordkoreansk supermakt. Introduktionen till spelet går långt för att befria dig från alla moraliska betänkligheter du kan ha om pluggning bort på fiender det börjar bli redo att kasta på dig. "Du ser fiendens soldater inte bara fördummande amerikanska civila, men regelrätt mord på en mamma framför hennes barn och okänsligt gungade lik runt", skriver James Madigan, en spelare med en Ph . D. i psykologi "Budskapet är tydligt: ​​Hej, här killarna är onda när vi ger dig en pistol, skjuta dem och må bra om det.." Madigan säger intressanta Homefront är att det inte lämnar några ämnen som ska fyllas, vilket berövar spelet en del berättande djup. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


ASUS Eee Pad Transformator (UK edition) recension

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/18/asus-eee-pad-transformer-uk-edition-review/:
Världens kärleksaffär med tabletter kan ha varit bubblar längs under ytan ett tag, men det verkligen kom igång på allvar under CES 2010 . Tillbaka i dessa vilda dagar, man kunde se 15-tums skärmar jumbo , TV-mottagare , och även hybrid pseudo-laptops stalking tabletten område på din favorit mässa. ASUS var där också, naturligtvis, även om det fortfarande trodde på uppstickaren SmartBook kategori - ett moderniserat ta på netbook som baserade sig på en ARM-processor och en mobil OS för att utvinna mer batteritid ur en lättare, tunnare enhet - och var upptagen visa upp ett förföriskt slanka prototyp av just en sådan maskin. Ack, kom ingenting av detta Neo begrepp, troligen eftersom den var beroende av Android 1.6 och ett Tegra 2 system-on-chip som var då fortfarande månader bort från att slå marknaden.

Idag är dock en annan dag. Den 1 GHz dual-core Tegra 2 äntligen produceras i volym, har Google utvecklats Android till version 3.0, som särskilt riktar sig högre upplösning skärmar, och ASUS har övergett idén om att ett tangentbord är avgörande för mobila datorer. Nej, vänta, det sista biten är kvar. Eee Pad Transformer är en 10,1-tums Honeycomb tablett mycket i linje med den nuvarande trenden , men den har också en valfri tangentbord docka som omvandlar den till en, du gissade rätt, instant SmartBook. Så, betyder det att du får två enheter i en eller har ASUS varit alltför ambitiös och äventyras för mycket? Vi fick tag i den £ 380 16GB WiFi-bara modellen och dess tangentbord kompis (430 £ när de köps som ett par) i ett försök att ta reda på. Svaren väntar bara förbi paus.

Viewsonic V3D241wm, en datorskärm med 3D-teknik

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

Viewsonic vill inte vara kvar och har lagt fram en ny bildskärm som funktioner mode tekniken vid denna tid, 3D.

V3D241wm Viewsonic har en 24-tums LED-panel med en latens på 2ms, 300 candela av ljusstyrka, kontrast 20.000.000:1 och en 120Hz uppdateringsfrekvens, frekvensen beroende på tillverkaren för att njuta av 3D-innehåll med hjälp av polariserade glasögon medföljer monitorn.

För tillfället vet vi inte vad priset blir i euro, men i Storbritannien säljer för omkring 330 pounds, vilket i löpande priser skulle vara cirka 376 euro, trots att vi inte kan detta vara det pris som när det gäller att säljas i Spanien.

Fler | Viewsonic

Bokrecension: R Grafer Cookbook

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/LO70nZzkcis/Book-Review-R-Graphs-Cookbook:
RickJWagner skriver "En gång i tiden trodde jag att kommunikation var ett av mina starka färger. Ack, några år in i min planering karriär insåg jag att jag är mer av huvud-down codeslinging typ, inte en av de ledande schmoozing typer. Så när jag har en sak att säga, jag gillar verkligen att ha mina uppgifter redo att sköta snacket åt mig. I denna egenskap, är denna bok ett mycket bra vapen att ha i min arsenal. " Läs vidare för resten av Rick's recension.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Fråga Slashdot: Måste jag ge det en logga på våra Dept Server?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/nIgVMQat2nM/Ask-Slashdot-Do-I-Give-IT-a-Login-On-Our-Dept-Server:
jddorian skriver "Jag är chef för en klinisk division vid en akademisk sjukhus (inte radiologi, men lika tech orienterad). Min kollega fakultet (ett tiotal) vill byta från ett papper kalender till elektroniska (natt och helg jour schema ). De flesta har en iPhone eller liknande, så jag planerade en CalDAV-server. Sjukhuset IT-avdelningen inte erbjuder några iPhone-kompatibel kalender verktyg, så jag köpte (med min kassa) en liten server, installerade BSD och OpenLDAP för konton, och installerat och konfigurerat DAViCal. Efter att jag testat det, mailade jag det till be att tillåta port 8443 genom sjukhusets brandvägg till den här servern. tech (efter att ha frågat vad port 8443 var för), sa att han skulle låsa upp porten när jag ger honom med ett inloggningskonto på maskinen (även om "Jag behöver inte root-access"). Jag blev förbluffad, och med beaktande av det är jag fortfarande lutar åt motsatta denna begäran, eventuellt tar detta upp i kedjan. Jag är glad tillåta alla skanna, för att säkerställa den inte har några säkerhetsproblem, men jag vill helst inte låta någon annan få ett inloggningskonto. Vad läsare av Slashdot tror? Ska jag ge det en inloggning konto på en server som inte ägs eller förvaltas av dem? "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Chrome funktion hjälper Shield webbplatser från DDoS-attacker

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/7JbWtm7N75k/Chrome-Feature-Helps-Shield-Websites-From-DDoS-Attacks:
En anonym läsare skriver: "Google har en intressant idé om hur man tar udden av denial of service-attacker. Den senaste utvecklaren bygger på Chrome 12 har ett alternativ som kallas" http strypning ", som helt enkelt kommer neka en användare tillgång till en webbplats så snart webbläsaren har fått felmeddelanden från webbadressen. Chrome kommer att reagera med en "back-off intervall" som kommer att öka tiden mellan begäran till webbplatsen. Om det finns tillräckligt med Chrome begär översvämningar en webbplats under attack, kan detta ge webbansvariga utrymme att återhämta sig från en otäck DDoS-attack. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Kan Open Source Hardware föda världen?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/EUMKUv195wM/Can-Open-Source-Hardware-Feed-the-World:
jfruhlinger skriver "När det kommer till matbrist i tredje världen, en av de största problemen är produktionskapacitet: mark som skulle kunna åkermark med hjälp av modern teknik går underutnyttjade eftersom lokalbefolkningen inte har förmågan att bygga eller köpa utrustning En grupp som kallar. själv Open Source Ekologi försöker lösa det problemet. har de utvecklat en uppsättning öppna specifikationer källkod hårdvara för 50 olika industriella maskiner, som de kallar "Global Village Construction Set."

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Epic 4G user agent sträng föreslår Pepparkakor är på väg?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/18/epic-4g-user-agent-string-suggests-gingerbread-is-on-the-way/:
Samsungs Epic 4G nyligen fick Froyo , men det kanske inte dröja länge innan handenheten biter i en annan APTITLIG behandla - en användare agent profil på Sprint egen webbplats listar en nyare programvara baserad på Android 2,3 . Vi kan inte säga definitivt om detta ED12 bygga faktiskt kommer att göra det till detaljhandeln telefoner något snart, märk väl - vår egen Epic 4G är närvarande på EC05 just nu - men det verkar mycket troligt att européerna inte blir den enda Galaxy S ägarna att snarf ner gumdrop knappar i år.

Epic 4G user agent sträng föreslår Pepparkakor är på väg? ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 18 Apr 2011 11:33:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink XDA-utvecklare , Android Central | källa Sprint | Tipsa | Kommentarer

Walking HECTOR Robot Inspired By pinne

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/2-PtHl_aMBM/Walking-HECTOR-Robot-Inspired-By-Stick-Insect:
Zothecula skriver "I ett försök att förstå hur djur rör sig elegant och i sin tur ger robotar med samma förmåga, har forskare vid universitetet i Bielefeld: s Center of Excellence" Kognitiv Interaction Technology "(Citec) utvecklat HexaPOD gående robot som heter Hector (Hexapod Kognitiv autonomt drift Robot). utformas inom Citec s tvärvetenskapliga Mulero projektet besitter roboten skalas upp morfologi av en pinne och kommer att användas som en provbänk på olika avdelningar och projekt vid universitetet. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.