söndag 12 december 2010

NASA Solar Sail Lost in Space

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/7A4MNYcHKJo/story01.htm:
En anonym läsare skriver: "Enligt Spaceflight Now:" NASA har inte hört från den experimentella NanoSail-D miniatyr sol segla i nästan en vecka, vilket föranledde tjänstemännen att undra, om fartyget faktiskt distribueras från en större mor satellit trots inledande indikationer det ut som en konstruerad . " NanoSail-D: s vår-utkast angavs vid 01:31 EST måndag, vilket leder till ett förväntat frisläppande av rymdfarkostens seglet membranet runt 01:30 EST torsdagen. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Toshibas nya glasögon utan 3D lutar bilder (och betraktningsvinklar) ditt sätt (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/12/toshibas-new-glasses-free-3d-display-tilts-images-and-viewing/:
Autostereoscopic (läs: glas-free) 3DTVs låter som på modet, men den smala zoner där du kan bekvämt se deras bilder har gjort dem ett tvivelaktigt förslag. Det är inte stopp Toshiba Mobile Display, dock, som nyligen kom upp med en ny idé för en självjusterande display. Genom att hålla en sex-axlig accelerometer i denna 12,1-tums skiffer, företag kan luta tablettens betraktningsvinkel som tabletten själv lutar, låter tittarna faktiskt titta runt 3D-objekt på skärmen med hjälp av programvara algoritmer snarare än fancy lins-och- Kameran församling att Microsoft har varit prototyper . Toshiba siffror det ska göra en skvätt med e-handlare - för vem vill inte spela med en potentiell köp i 3D-rymden? - Men är mest talar upp tech som ett sätt att förlänga den begränsade 3D vinklar av dessa typer av skärmar. Men nog jabber: se det själv efter pausen.

Fortsätt läsa Toshibas nya glasögon utan 3D lutar bilder (och betraktningsvinklar) ditt sätt (video)

Toshibas nya glasögon utan 3D lutar bilder (och betraktningsvinklar) ditt sätt (video) som ursprungligen visades på Engadget on Sun, 12 Dec 2010 16:37:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa DigInfo TV | Tipsa | Kommentarer

Män med diabetes kan ha möjlighet att odla sina egna insulinproducerande celler

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/F02hX4qH3jo/story01.htm:
En anonym läsare skriver: "Män med typ 1-diabetes kan ha möjlighet att odla sina egna insulinproducerande celler från sina testikelvävnad, säger Georgetown University Medical Center (GUMC) forskare som presenterade sina resultat idag vid American Society of Cell Biology 50. Årsmöte i Philadelphia. sitt laboratorium och djurs studie är ett bevis på principen att mänskliga spermatogoniala stamceller (stålcentraler) som utvinns från testikelvävnad kan förvandlas till insulinproducerande beta cellöar normalt finns i bukspottkörteln. Och forskarna säger att de utförde denna bragd utan användning av någon av de extra gener nu är sysselsatta inom de flesta laboratorier för att vända stamceller från vuxna i ett papper att välja. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




SpaceX Dragon's hemlighet avslöjas nyttolast: Le Brouere ost (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/12/spacex-dragons-secret-payload-revealed-le-brouere-cheese-vide/:
Det verkar som om flygvapnet är inte den enda organisationen med dess hemligheter. Även om vi fortfarande inte vet exakt vilken typ av test av X-37B utrymme planet genomgick under sin sju månader i omloppsbana, har vi lärt oss vad, exakt, SpaceX Dragon uppgick det bokförda under sin tid i låg omloppsbana runt jorden. Just det: ett hjul av Le Brouere, en fransk variant av det schweiziska Gruyère en hård gul ost tillverkad av komjölk. Det är också en hänvisning till en Monty Python skiss - men du kanske visste det redan. Du har sett lanseringen , så vad sägs om att kolla in skissen som så roade Elon Musk ? Tja, har du tur - det är efter rasten.

Fortsätt läsa SpaceX Dragon's hemlighet avslöjas nyttolast: Le Brouere ost (video)

SpaceX Dragon's hemlighet avslöjas nyttolast: Le Brouere ost (video) som ursprungligen visades på Engadget on Sun, 12 Dec 2010 14:49:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Registret | Tipsa | Kommentarer

Nästa generation av algoritmer Inspirerad av Ants

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/erd3WgYwFV0/story01.htm:
letsurock skriver "Ant förmåga att hitta den kortaste vägen genom en labyrint i en timme och att hitta den andra kortaste vägen när den första vägen var blockerad har inspirerat forskare att skapa algoritmer för framtiden Från artikeln:." hitta den mest effektiva vägen genom ett upptagen nätverk är en gemensam utmaning leverans förare, routrar telefon och ingenjörer för att lösa dessa optimeringsproblem med hjälp av programvara, har datavetare ofta sökt inspiration från myra kolonier i naturen -. skapa algoritmer som simulerar beteendet hos myror som hittar de mest effektiva rutterna från boet för att hitta föda genom att följa varandras flyktiga feromon spår. Den mest använda av dessa ant-inspirerade algoritmer är känd som myrkolonioptimering (ACO). ""

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Den kvinna som Making Your Privacy Hennes företag

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/CEIuMzuM5is/story01.htm:
davecb skriver "Kvinnan som mötte ner Facebook och var dissed av Silicon Valley företag pojkar som" en gammaldags gräla "är verkligen en av de tidiga förespråkarna för att använda internet för tillgång till information, och att öppna upp regeringen. Globen och Mail har en intervju med Jennifer Stoddart, privatliv beställare av Kanada, som gick upp mot att komma för oss alla, och gjort dem tillbaka. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Speakal Cool iPig blaster iPod-musik med extra badassitude

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/12/speakals-cool-ipig-blasts-ipod-tunes-with-extra-badassitude/:
Du måste gå mycket långt i dessa dagar att skilja din iPod-docka från det myllrande hord , men det är precis vad Speakal gjorde här. Att konstatera det uppenbara, det är en gris , med solglasögon, och fylld med stereokomponenter. Vilddjuret har fyra watt stereo drivrutiner för ögonen, kontrollerar en nedåtriktad 15 watt subwoofer i magen, i nosen, och hamnar i svansen regionen. Det finns också ett internt litiumjonbatteri bra för upp till åtta lösgående timmar på en laddning. Vi är inte säker på vad som skulle ha dig att köpa det svin, i synnerhet för sin $ 150 begärt pris, men det kan vara precis det du har letat efter för att stärka din excentriska rykte ... eller avvärja särskilt irriterad höns.

Speakal Cool iPig blaster iPod-musik med extra badassitude publicerades ursprungligen på Engadget on Sun, 12 Dec 2010 00:52:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink DVICE | källa Speakal | Tipsa | Kommentarer

Microsoft har yrkat 1-Click (er) Patent

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/xrOVRn4ZQzc/story01.htm:
theodp skriver "Om man antar saker och ting går patent reformator Microsofts sätt besvara flervalsfrågor, sant / falskt, eller ja / nej-frågor i ett klassrum kan snart utgöra patentintrång. Microsofts nyligen publicerad patentansökan för sin Adaptive Clicker Teknik beskriver hur" flera olika typer klicker "kan användas av studenter för att besvara frågor ställda av lärare. Interaktionen som sin" uppfinning ", förklarar Microsoft, 'ökar uppmärksamhet och förbättrar lärande." Microsofts Interactive klassrum Tilläggsprogram för Office (video) ger röstningen funktioner som tillåter elever att 'svara och reagera genom deras individuella OneNote-anteckningsböcker, handhållna klicker, eller datorer, och resultaten visas i [PowerPoint] presentation. " Så gjorde Bill Gates nämna att Oprah att utbildningen revolutionen kommer att patenteras? "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Världens minsta batteri använder en enda nanowire kunde växtätande virus förbättra Li-ion celler tiofaldig

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/12/worlds-smallest-battery-uses-a-single-nanowire-plant-eating-vi/:
När det gäller att bygga bättre batterier, bygga elektroderna med större yta är nyckeln, och forskarna letar efter exotiska metoder för att locka små partiklar som de behöver. Vi har redan sett grafén och kolnanorör suga upp dessa elektroner, men University of Maryland har en annan idé - de använder den Tobacco viruset (TMV) för att generera användbara mönster av nanostavar på ytan av befintliga metall elektroder. Genom att ändra grodden och låta den göra sin sak och sedan belägga ytan med ett ledande film, de är genererar tio gånger så mycket energi kapacitet av en standard litium-jon-batteri samtidigt göra de otäcka bugg inert.

Under tiden var centrum för Integrated nanoteknik (Cint) vid Sandia Labs mer nyfiken på hur dessa små avgifter som faktiskt fungerar utan att förväxla skogen för alla träd, så att säga, så ett team av forskare som om att konstruera världens minsta batteri. Med en enda nanowire tenndioxid som anod, en bit av litium kobolt dioxid som katod, och rör lite flytande elektrolyt i mellan, tog de en mikroskopisk video av laddningen. Se det i alla dess gråa, goopy ära strax efter paus.

Fortsätt läsa Världens minsta batteri använder en enda nanowire,-ätande virus skulle kunna plantera förbättra Li-ion celler tiofaldig

Världens minsta batteri använder en enda nanowire, växtätande virus skulle kunna förbättra Li-ion celler tiofalt ursprungligen visades på Engadget on Sun, 12 Dec 2010 10:19:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TG Daily | källa PhysOrg , EurekaAlert | Tipsa | Kommentarer

När datorer Gå Fel

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/GfN9mYaXu9k/story01.htm:
Barence skriver "PC Pro Stewart Mitchell har kartlagt världens tio mest hårresande dator kuk-ups. De omfattar ryssarnas stjäl programvara som resulterade i deras gasledning exploderade, Mars Orbiter som försvunnit på grund av programmerare fick sina brittiska och metriska blandat upp, eftersom den sovjetiska system för tidig varning som förvirrade solen för en missil och nästan utlöst tredje världskriget, plus Windows mot piratkopiering åtgärd som resulterade i miljontals legitima kunder märkesvaror programvara tjuvar. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.