lördag 23 juli 2011

Fråga Slashdot: Chromeless plattformsoberoende Browser?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Fj1QFw61CW8/Ask-Slashdot-Chromeless-Cross-Platform-Browser:
blakieto skriver "Mozilla har Prism-projektet, som förvandlats till Chromeless, som verkar ha dött [OBS: senaste uppdateringen var maj 31] Jag söker en no-gränssnitt-vad-so-ever plattformsoberoende webbläsare för användning som. ett användargränssnitt värd "för en själv-värd webbprogrammet Svag bakgrund:.. Jag har en professionell app marknad webben, med en stor del av kundbasen inte komma åt publika Internet-anslutningar Så vill jag göra en version av min produkt egen värd, med webbservern och Web App och allt som behövs för att köra webbprogrammet lokalt installerade på användarens dator. Jag har allt utom en chromeless webbläsare. Åh, och mina kunder är lokala polisen & Highway Patrol organisationer typ, troligen kör en äldre Windows-box (antagligen IE6, också). "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Team Sonia Tar Prize vid RoboSub 2011

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/NMspgVlfYfw/Team-Sonia-Takes-Prize-at-RoboSub-2011:
En anonym läsare skriver: "Den RoboSub 2011 tävlingen sista hölls den 17 juli. Varje år lag från hela världen samlas för att se vem som har bäst autonoma undervattensfarkost. Målet med tävlingen är att genomföra en hinderbana utan mänsklig inblandning . I år ett lag från Montreal, Kanada - laget SONIA AUV från ETS - vann första plats ". Läs vidare för en lista över de topp-placering team.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Gerber Steady multiverktyg inkluderar stativ, sätter Bear Grylls och Ken Rockwell på gemensam grund

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/23/gerber-steady-multi-tool-includes-tripod-puts-bear-grylls-and-k/:
Någonsin varit på en sex mil vandring och behövde en miniatyr stativ för att knäppa en bild på dig och dina kolleger upptäcktsresande? Ja, vi har varit där också. Som tur är, är Gerber kastar en välbehövlig, men oftast för betungande, kamera tillbehör till ett av sina kommande Multiverktyg. Se, Steady, en ny medlem av bolagets mångsysslare verktyg familj. Men den här, med dess benpar på ena sidan och ett fällbart stativ skruv på den andra, kommer att göra det viktiga gruppbilden i mitten av ingenstans mycket mindre av en utmaning. Naturligtvis är den vanliga 12 verktyg arsenal ingår tillsammans med en kniv ... Kanske för att öppna alla frustration, ingår minneskort och torkade paket måltid som du kommer att bära med sig. Du kommer att kunna rycka fickan verktyget upp någon gång nästa år för 65, flyttar din Joby ett steg närmare arbetslöshet.

Gerber Steady multiverktyg inkluderar stativ, sätter Bear Grylls och Ken Rockwell på gemensam grund publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 23 Jul 2011 15:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink SlashGear , Uncrate | källa Gerber | Tipsa | Kommentarer

Gillmor Gang 7.23.11 (TCTV)

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/apVriPeQim4/:

The Gillmor Gang - Robert Scoble, Andrew Keen, Kevin Marks och Steve Gillmor - sammankallas för ännu ett G + samtal. Den här var dock känd för sin evenhandedness som @ ajkeen och @ scobleizer handlas sociala blåser över den nya Google-tjänst. Som någon i FriendFeed chatt på livecast noterade tycks @ stevegillmor förvånansvärt positiva till den nya tjänsten. Som Keen konstaterade, det är eftersom jag tror att den nya tjänsten är FriendFeed revisited.

Naturligtvis är det. Men det är också Twitter utan 140 tecken, Facebook utan att de osedda myndighet algoritm, och Gillmor Gang utan en mänsklig direktör (-platser). @ Kevinmarks säger det lite annorlunda, ser G + tillväxt vinner på Club Penguin. Och det är den grundläggande orsaken Google har en vinnare, genom att understryka de bästa delarna av varje av dessa tjänster och flyter alla båtar på en stigande våg.När Patent Attack - de NPR Version

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/hYbm4LF-4Ig/When-Patents-Attack-mdash-the-NPR-Version:
fermion skriver "Detta American Life kör en historia denna vecka på Intellectual Ventures, ett fast vissa anser att ledaren för patenttroll. Berättelsen gräver i ursprunget av begreppet patent troll och ökningen av patentet trollet branschen. Mycket tid är tillbringade presentera Intellectual Ventures både som ett patent troll fast och en legitim verksamhet som gör hjälplösa uppfinnare att tjäna pengar på patent. Det föreskrivs att Intellectual Ventures faktiskt inte stämma någon. Det är också påståtts att Intellectual Ventures skapar många skalbolag, förmodligen för att HID sådan verksamhet. Intellectual Ventures är jämfört med en maffia skydd racket som aldrig kan faktiskt bränna ner ett företag som inte betalar medlemsavgift, men inte uppmuntra sådana brinnande uppstå. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


GNOME och KDE Devs tvista om "Systeminställningar" Namn

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Pj_Ate5DWVM/GNOME-and-KDE-Devs-Wrangle-Over-System-Settings-Name:
En anonym läsare skriver "Utvecklaren av KDE Systeminställningar ansökan har inlett en formell anmälan mot GNOME för att byta namn" Control Center "till" System Settings "i GNOME 3.0. Detta utvecklare kräver att GNOME omedelbart byta namn på sin kontrollpanel område . Utvecklare på båda sidor diskuterar nu denna lag. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Nokia C5-03, en hel smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finländska företaget Nokia. Den här gången är det tur för Nokia C5-03 Nokias äldre bror C5, mobil, och vi presenterar för en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätt (väger bara 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en pekskärm och några andra caracterísitcas som gör honom till en mycket komplett smartphone marknaden pris som erbjuds, 170 euro.

Förutom pekskärmen 3, 2 inches, Nokia C5-03 har en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, Nokia C5-03 40 megabyte internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, men serien är ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 fungerar med Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner ger direkt åtkomst till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkt Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, som du kan köpa musik eller mobila applikationer för Nokia. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla Microsoft Office-dokument, PDF-och zip.

Priset på Nokia C5-03 som vi diskuterade ni kommer att vara 170 euro.

Mac OS X Lion: Vad är trasiga (eller arbetar) för dig?

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/23/mac-os-x-lion-whats-broken-or-working-for-you/:
Funny - vi (nästan) ställde denna exakt samma fråga i augusti 2009, strax efter Snow Leopard hade löst på FN: s misstänka allmänheten. Men som ödet verkar ha det, ger varje OS översyn gobs av frågor, och oavsett hur hårt problemet finders i Cupertino arbete, det finns helt enkelt för många okontrollerade variabler för att squash varje bugg innan de släpps. Och med det, presenterar vi bara en handfull av de största quirks som har dykt upp sedan en cool miljon av dig hämtade Lion. För en, kan du kyssa Rosetta stöd adjö, och för det andra verkar det som om 10,7 allvarligt kramp tredje part NAS stöd för Time Machine. Vi har också haft många rapporter från folk som har problem att dra applikation installerar sina mappen Program, för att inte nämna en uppgång i gästkontot kraschar. Naturligtvis finns också hela "Jag kan inte få min gratis uppdatering till Lion!" sak, busted Windows-partitioner och en hel flod av dilemman när man tittar på Pro Tools och Cubase. Hit länkarna nedan för att gå med i elände part, eller känn dig fri att starta eget i kommentarer nedan. Åh, och om du är rasande över att Lion och dess inkompatibiliteter har förstört ditt levebröd ... Tja, välkommen till Nackdelen med tidigt antagande. Här hoppas en rad uppdateringar botar allt är krassliga dig i dagar och veckor framöver.

[Tack till alla som skickade detta i]

View Poll

Mac OS X Lion: vad är brutna (eller arbetar) för dig publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 23 Jul 2011 13:28:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Apples forum (1) , (2) , CNET , Ljud på Ljud | Tipsa | Kommentarer

Google förvärvar PittPatt, vill känna dig på ett ansikte mot ansikte

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/23/google-acquires-pittpatt-wants-to-know-you-on-a-face-to-face-ba/:
Googles tyst Pitter-smattrande sin tillgreppsbrott vägar tillbaka in i kontroversiella rike tekniken för ansiktsigenkänning . För att göra det, åkte bolaget ut sin överdimensionerade plånbok att vika Pittsburgh-baserade PittPatt i Mountain View Borg. Grundat av en trio av doktorer från Carnegie Mellon University, är specialiserat här tre man starka outfit i den typ av objekt erkännande programvara du har lärt känna som "taggning". Är detta en omkastning av Do No Evil tech jätte föregående waffling på tvivelaktiga visioner tech , eller bara ännu en massiv vapen i sitt sociala nätverk korståg mot Facebook ? Vi skulle fela på sidan av båda, även om företagets nya anställda inte är exakt spelar sina kort för oss att se. En kort redogörelse för triumvirat webbplats gör vaga nämner "datorseende teknik" är kärnan i Googles produkter och pekar på Techs planerade integrationen i foto, video och mobila applikationer. Så i princip, förväntar sig att se Picasa, glasögon, YouTube och Google + titta på dig när du stoltsera dina vägar Internet kändis till att framsidan kamera.

Google förvärvar PittPatt, vill känna dig på ett ansikte mot ansikte ursprungligen visades på Engadget , lör, 23 Jul 2011 11:51:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Wall Street Journal Bloggar | källa PittPatt | Tipsa | Kommentarer

Bullet Tåg spårar ur i Kina

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/rj2PcAQHhSI/Bullet-Train-Derails-In-China:
chrb skriver "Xinhua rapporterar att en kinesisk kula tåg har spårat ur, vilket resulterade i två av tågets vagnar falla från en bro. Detta kommer bara några månader efter tjänstemän vid järnvägen ministeriet uttryckt oro över att byggarna hade ignorerat säkerhetsstandarder i strävan att bygga snabbare tåg på rekordtid - ett påstående som senare tillbaka ".

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Giant kroppen av vatten som finns i rymden, hävdar svart hål det bara var återfuktande

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/23/giant-body-of-water-found-in-space-black-hole-claims-it-was-jus/:
Är det en intergalaktisk vågbassäng, eller bara en hungrig, hungrig Quasar? Det visade sig att det är lite av båda - ja, inte vågbassäng lite, men det är vattnig. En NASA -finansierade titta in i yttersta delarna av kosmos har upptäckt denna "utfodring svarta hål" 12 miljarder ljusår bort. APM 08.279 5255, eftersom denna kompakta massa av oundvikliga undergång kärleksfullt kallas, har varit smaska ​​på vattenånga och spyr ut energi. Hur mycket H2O exakt? Det är bara de "största och längst bort reservoar av vatten som någonsin upptäckts i universum", och den väger in på 140 biljoner gånger beloppet i våra hav. Beläget genom samarbete mellan två grupper av astronomer och deras stjärna-stirra utrustning - Z-Space instrument vid California Institute of Technology submillimeter Observatory på Hawaii och Plateau de Bure Interferometer i de franska Alperna - detta vattenlösning upptäckten bevisar den våta grejer är mer universellt allestädes närvarande än vi en gång trodde. Också surfa utlänningar, eller hur?

Giant kroppen av vatten som finns i rymden, hävdar svart hål det bara var återfuktande publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 23 Jul 2011 12:37:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa NASA | Tipsa | Kommentarer

Astronomer Hitta största kända Utomjordiska vattenreserv

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/N7YZONSw8Jw/Astronomers-Find-Largest-Known-Extraterrestrial-Water-Reserve:
gerddie skriver "Två lag av astronomer har upptäckt den största och längst reservoar av vatten som någonsin upptäckts i universum. Vattnet, motsvarande 140 biljoner gånger allt vatten i världens hav, omger en stor, utfodring svart hål, en så kallad Quasar, mer än 12 miljarder ljusår bort. Ett team, som leds av Matt Bradford, gjorde sina observationer från 2008, med hjälp av ett instrument som kallas "Z-Spec" vid California Institute of Technology submillimeter Observatory, en 33-fot (10-meters ) teleskop nära toppen av Mauna Kea i Hawaii. Uppföljning observationer gjordes med den kombinerade Array för forskning inom Millimeter-Wave Astronomy (CARMA), en rad radio-rätter i Inyo bergen i södra Kalifornien. Den andra gruppen leds, av Dariusz Lisused använde Plateau de Bure Interferometer i franska alperna för att hitta vatten. År 2010, det här laget serendipitously upptäckt vatten i APM 8279 5255, observera en spektrala signatur. Bradford team kunde få mer information om vatten, inklusive sin enorma massa, eftersom de upptäckt flera spektrala signaturer av vatten. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.