fredag 26 november 2010

Deep Packet Inspection inställd på att återvända

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/qb21omoKHCQ/story01.htm:
siliconbits passerar längs denna citat från en Wall Street Journal rapport: "'... två amerikanska företag, Kindsight Inc. och Phorm Inc., pitching djupa tjänster Packet Inspection som ett sätt för Internetleverantörer att kräva en andel av den lukrativa online annons marknad. Kindsight och Phorm säger att de skyddar människors privatliv med åtgärder som inkluderar sitt samtycke. De har också säger att de inte använder den fulla kraften av tekniken, och att avstå från att läsa e-post och analysera känslig online-aktiviteter. Användning av Deep Packet Inspection detta sätt skulle dock ge annonsörer möjligheten att visa annonser för personer som bygger på extremt detaljerade profiler av sin Internet-aktivitet. För att övertyga användare av Internet att välja att vara profilerad, kommer Kindsight erbjuder ett gratis säkerhetstjänst, medan Phorm lovar att tillhandahålla kundanpassade webbinnehåll såsom nyhetsartiklar anpassade till användarnas intressen. Båda skulle dela annonsintäkter med Internetleverantörerna. Kindsight säger att deras teknik är tillräckligt känslig för att upptäcka om en viss person är online för arbete eller för skojs skull, och kan rikta in annonser om detta. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Ledare: Min nästa IPAD kommer inte att vara en 7-tummare, men jag önskar att det kunde vara

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/26/editorial-my-next-ipad-wont-be-a-7-incher-but-i-wish-it-could/:
Det tog mig ett tag, men jag börjar bli kär i min IPAD på ett sätt jag inte älskat en gadget för en lång stund. Det är något med den formfaktor, den apps, det OS som känns helt rätt och gör att jag vill göra så mycket av mitt dagliga datorarbete på det som möjligt. Naturligtvis, det är fortfarande en ganska liten flisa av min totala dag, och IPAD är inte ens nära att ersätta min laptop för den stora majoriteten av mitt arbete, men jag finner mig själv allt mer att göra casual surfning, casual gaming, allvarliga skriftligen , och, ja, även en del att läsa på Apples 10-tums tablett.

Men jag har ett "stort" problem med tablett som inte ser ut som det ska lösas när som helst snart: det är inte 7 inches. Kommer Apple äter någonsin sina ord och bygga en mindre IPAD, eller kommer 7-tums formfaktor lämnas till resten av den framväxande tabletten marknaden att slåss om?

Fortsätt läsa Ledare: Min nästa IPAD kommer inte att vara en 7-tummare, men jag önskar att det kunde vara

Ledare: Min nästa IPAD kommer inte att vara en 7-tummare, men jag önskar att det kunde vara ursprungligen visades på Engadget på Fri, 26 Nov 2010 17:30:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Tyska forskare Skapa Bose-Einstein kondensat Använda Photons

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/fmtjNGZMhIE/story01.htm:
xt skriver "En grupp fysiker, ledda av universitetet i Bonn Martin Weitz, har lyckats skapa ett Bose-Einstein kondensat (här är en mer detaljerad förklaring) av fotoner, man tidigare trott vara omöjligt. Undersökningen har publicerats i tidskriften Natur (abstrakt, och arXiv har lagt fram papper som PDF) och har möjliga tillämpningar på solenergiteknik och kortvåg lasrar, som skulle vara väl lämpad för tillverkning av datorchips som används i processen lasrar till etch logiska kretsar på halvledare material. Verkar som Moores lag är säkert igen! "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Microsoft: vi tänkte att folk skulle hacka Windows Phone 7, tyder på att de inte

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/26/microsoft-we-figured-people-would-hack-windows-phone-7-would-s/:
Hack i häl på release av ett verktyg för att kringgå Windows Marketplace och sideloading dina egna program, Microsoft har släppt ett kort uttalande om läget i Windows Phone 7 dataintrång gemenskapen ... och vi skulle inte precis säga att de är alltför upprörd över det:
"Vi räknar med att folk skulle försöka låsa upp telefoner och utforska det underliggande operativsystemet. Vi uppmuntrar människor att använda sin Windows telefon som levereras av tillverkaren för att garantera bästa möjliga användarupplevelse. Försöka låsa upp en enhet kan göra garantin ogiltig, avaktivera telefonens funktioner, avbryta tillgång till Windows Phone 7 tjänster eller göra telefonen blir oanvändbar för gott. "
Så ja, skulle vi säga att detta är mer eller mindre en standardtext citerar: "vi tänkte att du skulle hacka den här saken, skulle vi föredra att du inte gjorde det, och här är en lista av saker som kan (men troligen vunnit "t) hända om du misslyckas med att lyssna till vårt ödmjuka varning." På lång sikt skulle vi inte bli förvånade om Redmond hamnade i en Apple-stil katt-och-råttalek med dessa folk, bryta hackar med firmware-uppdateringar endast att ha dem på nytt hackat inom några dagar. Tanke på avsaknaden av spitfire i uttalandet här, vi ser dem inte komma ner för hårt om inte legitim, kort bärande, avgiftsbelagd utvecklare kasta ett anfall - och beviljades ChevronWP7 står att underlätta lastning piratkopierade program en bris, så som mycket väl kan hända.

Microsoft: vi tänkte att folk skulle hacka Windows Phone 7, tyder på att de inte ursprungligen fanns på Engadget på Fri, 26 Nov 2010 16:49:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Electronista | källa WinRumors | Tipsa | Kommentarer

Nya MacBook Pro till idrott Light Peak Technology

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/phqWu94s1CY/story01.htm:
En anonym läsare skriver: "Under de senaste åren har Apple systematiskt uppgraderat basnivån MacBook till en nivå där skillnaden mellan Pro och konsumenten modeller förmodligen höll på att bli försumbar. Det är på väg att förändras. Apple enligt uppgift kommer att introducera ett helt ny utformning MacBook Pro i april som kommer att låna drag från den nyligen släppta MacBook Air. De nya proffsen kommer enligt uppgift komma med en SSD och Light Peak-teknik, en transfer protocol kan 10 Gbps både uppåt och nedåt. Light Peak, som utarbetats gemensamt av Intel och Apple , kommer enligt uppgift vara en Apple exklusiv först. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Jolicloud Jolibook recension

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/26/jolicloud-jolibook-review/:
Den Jolicloud Jolibook . Oh ja, det lät som en påhittad enhet ända sedan bilder på det började läcka ut, men netbook centrerad kring Jolicloud operativsystemet Linux är verkligen en riktig produkt. Så verklig att vi har använt Atom N550-powered system under de senaste dagarna. Visst, vi har fått ser ut i offentliga eftersom tecknade täckt lock, men de £ 279 ($ 443) Maskinen är inte avsedd för "vuxna" - den är avsedd för en yngre uppsättning, eller de i åldrarna 15 och 25. Du vet, de som tenderar att leva i molnet. Så är fallet, netbook har överklagandet bortom young'uns? Och är det sociala, app-baserade Jolicloud 1,1 OS, som bygger på Ubuntu och HTML 5, robust nog för att ta dig bort från Windows eller annan variant av Linux? Vi har svaren på dessa frågor och så mycket mer i vår recension.

Fortsätt läsa Jolicloud Jolibook recension

Jolicloud Jolibook recension publicerades ursprungligen på Engadget på Fri, 26 Nov 2010 16:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Jolicloud | Tipsa | Kommentarer

AirVideoEnabler hacka tar airplay video till resten av dina applikationer

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/26/airvideoenabler-hack-brings-airplay-video-to-the-rest-of-your-ap/:
Apples nya Airplay video funktionalitet är stor ... om du inte vill använda den i ett icke-Apple app. Av någon anledning är Apple begränsar Airplay video till just sin första part apps just nu, och inte ens alla dessa (Safari är utelämnat, till exempel). Intressant, byggd Apple faktiskt funktionaliteten i, det är bara inte aktiverat. Tack vare några "vattenaktiviteter" arbete av TUAW: s Erica Sadun, upptäcktes det att en enda rad kod är allt som behövs för att sprida funktionen för att någon app som bygger på Apples MediaPlayer ram, även VLC, AirVideo, och även Safari. Nu Zone-MR har byggt en hacka heter AirVideoEnabler och lägga det på Cydia, så att du kan få denna funktionalitet till din egen jailbroken iPad. För hacka rädda för, låt oss hoppas Apple kommer ikapp i funktionen inom kort. Kolla in en video av AirVideoEnabler och Erica ursprungliga hacka i aktion efter rasten.

AirVideoEnabler hacka tar airplay video till resten av dina applikationer som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 26 Nov 2010 15:40:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa 9 till 5 Mac , TUAW | Tipsa | Kommentarer

Sony avslöjar pris och storlekar av "Google TV?

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Det verkar som om någon inom företaget, eller om du är missnöjd med sin lön och vill förstöra överraskning att företaget har förberett för tisdag 12 oktober, eller egentligen har lust passerat. Varför? Eftersom inte bara läckt information (som vi inte vet om det är på riktigt) om möjliga storlekar som Google TV, men även namn har dykt upp som skulle kallas modellerna i fråga.

Deras namn är: NSX-24GT1 24 inches, NSX-32GT1 31 inches, NSX-40-tums 40GT1 NSX-46GT1, (du gissade) av 46 inches. Och ändå, även risk för att deras priser skulle uppgå till mellan 1.300, 1.400 och $ 1900.

Den nyfikna detalj: Om detta är sant, det billigaste av Google TV skulle vara ännu dyrare (300 dollar) att 32-tums modell dyrare än Sony har människor i deras katalog.

FedEx felplanerar Radioaktiva Rods

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/FSIKeru0nkg/story01.htm:
Hugh Pickens skriver "en transport av radioaktivt stavar som används i medicinsk utrustning har försvunnit samtidigt som skickas med FedEx från North Dakota till Tennessee. Baseras på att följa information är FedEx fokuserar sin sökning i Tennessee området, men som en normal försiktighetsåtgärd företaget varnas alla av sina stationer "i händelse av att det blev waylaid och gick till en annan station av misstag." Dr Marc Siegel säger att om någon öppnar behållaren den kan innebära vissa allvarliga hälsorisker. "Jag tror inte det har graden av strålning som, om det öppnades, skulle din hud plötsligt kasta av. Men den oro som skulle vara, Om detta fick öppnas oavsiktligt och någon inte visste vad det var och då upprepade gånger utsätts för det under flera dagar, kan det orsaka problem med strålning förgiftning, säger Siegel. "De människor som använder utrustningen i ett sjukhus skyddande avskärmning med det. ' Lärdomen är att aktiva medicinska material alltid skall transporteras på ett sätt som garanterar att allmänheten inte få tillgång till den. "Medicintekniska produkter inte bör FedExed. De skall skickas under en särskild tjänst", tillägger Siegel. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Den förnuftiga Body Scan Alternativa

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Bc1sjUq9Bew/story01.htm:
En anonym läsare skickar in en CNN-artikel som tittar på flygplatsens säkerhetskontroll från mer rimlig synpunkt, vilket tyder på att leta efter varenda mikro-gram av explosionsfarliga material är ett slöseri med tid, eftersom mycket små mängder av sprängämnen är osannolikt att avsevärt skada ett plan. Författaren rekommenderar också att inkludera delar av den israeliska Metoden för säkring av flygplan - leta efter bombplan, inte verktygen. Citera: "Det är uppenbart allt borde göras för att förhindra att sprängämnen få ombord på ett flygplan i tillräckligt stora mängder för att orsaka strukturella misslyckanden och ta planet ner Men är det värt att jaga mindre mängder som skulle resultera i noll eller minimal skada Den förstärkta pat-ner.? som vissa tycker är så stötande är att söka efter dessa små mängder. Ofta slutar med en tuss som vidtas för att testa för explosiva rester. Technology har en roll att spela, men bildhantering är inte lösningen. Operator trötthet sätter in efter korta perioder tid stirrade på datorn bilder. Det är därför det finns rapporter om att smuggling poster har smugglats genom X-ray enheter som används för att skanna handbagage. Målet bör vara att upptäcka högexplosiva i mängder som är tillräckliga för att orsaka betydande skada. Vi behöver inte en maskin som tar bilder av människokroppen. Det är bättre att utveckla en detektor som tydligt skiljer mellan högexplosiva ämnen och mänsklig vävnad eller vatten. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Engadget's Holiday Gift Guide: E-läsare

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/26/engadgets-holiday-gift-guide-e-readers/:
Välkommen till Engadget Holiday Gift Guide ! Laget är här väl medveten om hjärtskärande svårigheter av säsongsmässiga shoppingupplevelse, och vi vill hjälpa dig att sortera soporna och komma med skatter i år. Nedan är dagens uppsjö av hand curaterad hackor, och du kan gå tillbaka till Gift Guide navet för att se resten av produkten guider som de läggs under semesterperioden.
E-läsare har verkligen börjat komma till sin rätt i de senaste åren, och det finns nu en uppsjö av alternativ från den utilitaristiska till multi-tasking. Om du funderar på att skaffa en läsare för en vän eller älskade en, inte leta längre: vi har fått våra bästa idéer nedan.

Stocking stuffers



Nook (WiFi)

Barnes and Noble enorma bibliotek av böcker är fortfarande svårt att slå, och det gör det lätt köpupplevelsen. Den uppdaterade firmware innebär att e-Ink skärmen uppdateras är snabbare än någonsin och du får synkronisera över flera enheter när du använder Nook apps.

Viktiga specifikationer: WiFi bara, e-Ink skärmen sekundär färgpekskärm

Pris: 149 $

Ett annat alternativ ...

Kobo läsplatta - $ 129

Den här är lite nakna ben, men det är lätt och bekväm i handen, med apps för varje plattform. Den nyaste versionen erbjuder WiFi och ett antal alternativ färg också.

Och en annan ...
Kindle (WiFi) - $ 139

Spec för spec den här är exakt samma som dess billigare, Wifi-bara kusin, men med den fördelen av gratis 3G-uppkoppling för att gripa böcker på språng.


Åh, ska du inte



Kindle (3G