fredag 22 april 2011

Android-telefoner hålla plats cache också, men det är svårare att få tillgång till

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/WRmCXOwdnH0/android-phones-keep-location-cache-too-but-its-harder-to-access.ars:

Efter denna veckas oroande uppenbarelse som iPhone och 3G iPads föra en logg av lokaliseringsuppgifter baserade på mobilmaster och WiFi-basstation triangulering, Magnus Eriksson som utvecklare för att visa att Android smartphones lagra exakt samma typ av data för sitt läge tjänster. Även om uppgifterna är svårare att komma åt för den genomsnittlige användaren, det är så trivialt att få tillgång till en kunnig hacker eller rättsmedicinska experter.

På onsdag, säkerhet forskare Alasdair Allan och Pete Warden avslöjade sina resultat att 3G-kompatibla enheter IOS hålla en databas av lokaliseringsuppgifter baserade på mobilmast triangulering och WiFi basstation närhet i en fil som heter "consolidated.db." IPhone, samt 3G-utrustade iPads, generera denna cache även om du inte uttryckligen använder platsbaserade tjänster. Dessa data är också backas upp till datorn varje gång det är synkad med iTunes. Warden skrev ett program som kan hitta, tolka och kartlägga de lokaliseringsuppgifter på en användares dator om IOS enheten säkerhetskopior inte är valfritt krypterad.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Windows 7: 350 miljoner licenser sålts i 18 månader

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/GKmb-2GW_so/windows-7-350-million-licenses-sold-in-18-months.ars:

Arton månader efter Windows 7 släpptes, är Microsoft skryter att företaget har sålt 350 miljoner licenser av sitt flaggskepp operativsystem. Plattformen omsättning har knappt avtagit sedan bolaget senast skröt om siffror, efter 12 månader hade 240 miljoner licenser avsändes.

Alla är långt ifrån Windows Vista's genomslag på marknaden. Även Windows Vista sålde väl cirka 330 miljoner Internetanvändare två år efter lanseringen-mottagningen var ljummen, och även om användarna faktiskt ganska gillade den , misslyckades den med att uppnå acceptans i de väsentliga företagsmarknaden.

Windows 7 däremot blomstrar både hemma och på jobbet. Microsoft citerar en IDC uppskattar att 90 procent av företagen är för närvarande i färd med att migrera till Windows 7, och Redmond hävdar att driftsätta Windows 7 kommer att ge företagen möjlighet att spara cirka 140 dollar per dator per år. Detta företagens utnyttjande bör ha några fina bieffekter-särskilt, det ska vara ännu en spik i kistan för Internet Explorer 6 .

Windows XP, som kommer att vara tio år gammal i oktober, är King of the Hill, dock. Även Windows 7 har överträffat detta operativsystem andel på vissa marknader, däribland USA, det gamla operativsystemet fortfarande innehar cirka 54 procent av den globala marknaden. Windows 7 har bara 24 procent. Om nuvarande trender fortsätter, kommer Windows 7 eclipse dess antika föregångare i 12 till 15 månader-precis i tid för den förväntade lanseringen av Windows 8.

Läs kommentarer på denna post


Viewsonic V3D241wm, en datorskärm med 3D-teknik

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

Viewsonic vill inte vara kvar och har lagt fram en ny bildskärm som funktioner mode tekniken vid denna tid, 3D.

V3D241wm Viewsonic har en 24-tums LED-panel med en latens på 2ms, 300 candela av ljusstyrka, kontrast 20.000.000:1 och en 120Hz uppdateringsfrekvens, frekvensen beroende på tillverkaren för att njuta av 3D-innehåll med hjälp av polariserade glasögon medföljer monitorn.

Just nu vet vi inte vad priset blir i euro, men i Storbritannien säljer för omkring 330 pounds, som i denna takt skulle vara ungefär 376 €, även om vi inte kan detta vara det pris när det gäller att säljas i Spanien.

Fler | Viewsonic

Microsoft bidragsgivare Peter Bright visas på BBC

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/eSJye7lw3j0/microsoft-contributor-peter-bright-appearing-on-bbc.ars:

Ars Technica Microsoft bidragsgivare Peter Bright kommer att visas på BBC under helgen. Peter kommer att diskutera Windows på ARM och hur Microsofts beslut att porta OS till ett annat tips CPU arkitektur på Microsofts planer för framtiden.

Peter kommer att vara på BBC Klicka , nätverket flaggskepp teknikprogram. Om du är i Storbritannien, kan du höra 15-minuters versionen av BBC Klicka under BBC Breakfast, som löper från 6:00 till 10:00 BST lördag. Den fullständiga, 30-minuters version av Click är på BBC News (lördag vid 11:30 och 10:30 PM BST), BBC World News (söndag 12.30 och 06:30 GMT) och i Nordamerika, på BBC World Service Sirius-XM Satellite Radio på 6:30 och 7:30 pm EDT lördag.

Var noga med att ställa in!

Läs kommentarer på denna post


En skattelättnad Senare meddelar Twitter planerar att flytta till Central Market SF Office

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/p6KOLqJuPFs/:
Array

Donald Trump är inte en Anonym Internet Kommentera

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Kbbyn8_dOY4/:
Array

Act.ly Weathers Amazon Cloud Disaster On Earth Day

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/tThtv_OoBZg/:
Array

Exklusivt: Vit iPhone 4 landar på Vodafone UK

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/22/exclusive-white-iphone-4-lands-at-vodafone-uk/:
Tja, skulle du ha en gåskarl på det? Att, vänner, är Apples efterlängtade , knappast bortglömd vit iPhone 4 , och så vitt vi kan säga, detta är faktiskt den verkliga affären. Vi har sett återförsäljare gör utrymme för det svårfångade luren under de senaste månaderna, och tidigare idag fick vi höra att Vodafone UK inventering systemen visar vita iPhone 4 som sjöfarten i. Nu, vi har säkrat ett par bilder av en 16GB modell från en separat källa som till synes har gjort sin väg i händerna på en lycklig kund (läs: kille) över i Storbritannien.

Som historien går, säljare ringde upp det som en svart iPhone för att underlätta transaktionen, och kort efter försäljningen gick ner, skickade Voda ut ett meddelande att stoppa försäljningen av dessa pärlor "tills nästa vecka." Bara så ni vet, MC60 4 B / A modellnummer visas här är särskilt intressant i jämförelse med vår egen in-house UK iPhone 4, den senare, som också är en 16GB upplaga, sport en modell antal MC60 3 B / A . Vi misstänker att vi inte går för långt ut på en lem genom att antyda att "3" och "4" finns där för att representera nyans variationer, och om du vill sträcka teorin ett steg längre, MC60 5 B / A representerar 32GB svart iPhone 4. Med andra ord, inte bli chockade när de vita 32 gigger rullar in som MC60 6 B / A. Så detta är den första lagliga tecknet på att en vit iPhone 4 är utan dagar borta från att gå på rea? Vi är knappast experter på meteorologi, men säker kändes som våren i Londontown idag.

PS - 9-5 Mac antyder att det kommer att landa på 27 april , åtminstone i Nederländerna.


[Tack, Anonymii]

Exklusivt: Vit iPhone 4 landar på Vodafone UK publicerades ursprungligen på Engadget på Fri, 22 Apr 2011 15:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | & nbs

Carnegie Mellon's GigaPan Time Machine tar time-lapse till panoramor

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/22/carnegie-mellons-gigapan-time-machine-brings-time-lapse-to-panora/:
Vi har redan sett GigaPan teknik som används för massor av imponerande panoramabilder , men några forskare från Carnegie Mellon University har nu gått ett steg längre med sin så kallade "GigaPan Time Machine"-projektet. Tack vare magin i HTML5 och några tidskrävande (men automatiserad) fotografi, kan du nu "samtidigt utforska rymden och tid" rätt i din webbläsare - det vill säga zooma in och runt en storformats-panorama som också råkar vara en time-lapse video. Om du inte känner för att utforska själv, kan du hoppa också direkt till några höjdpunkter - som liksom byggandet av Hulk staty vid CMU Carnival bilden ovan. Ht upp källan länken nedan för att prova det - se bara till att du antingen Chrome och Safari, eftersom de är de enda kompatibla webbläsare just nu.

Fortsätt läsa Carnegie Mellon's GigaPan Time Machine tar time-lapse till panoramor

Carnegie Mellon's GigaPan Time Machine tar time-lapse till panoramor ursprungligen visades på Engadget på Fri, 22 Apr 2011 16:25:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa GigaPan Time Machine | Tipsa | Kommentarer

Archos 7c tablett med Eclair, cykelställ nu sjöfarten för $ 220

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/22/archos-7c-tablet-with-eclair-kickstand-now-shipping-for-220/:
Tja, inte idag vår turdag? Bara en vecka efter debuten på video, Archos 7c Home Tablet är fraktkostnaden i USA för $ 220 - mer än en månad före sin förväntade juni ankomst. Som en repetitionskurs, 7-tums tablett erbjuder en kapacitiv (800 x 480) skärm, Android 2.1 ( Eclair ), och en Cortex A8-processor-RK2918 chipset combo som lovar smidig 720p videouppspelning. Andra specifikationer inkluderar 8 GB internt lagringsutrymme, en microSD-kortplats, två inbyggda högtalare, och att cykelställ du ser på bilden ovan. Naturligtvis har du också avstå petitesser som Wireless-N, kameror, och tillgång till Android Market. Är dessa avvägningar värt smuts-billigt pris? Det är ett beslut du kommer att behöva göra själv.

[Tack, Elliott]

Archos 7c tablett med Eclair, cykelställ nu sjöfarten för $ 220 som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 22 Apr 2011 17:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Archos | Tipsa | Kommentarer

AT & T medger nätverk inte kan hantera iPhone, IPAD Traffic

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/wEJS2x1QDWM/ATampT-Admits-Network-Cant-Handle-iPhone-iPad-Traffic:
RedEaredSlider skriver "AT & T har medgett att ökningen av tabletter och smartphones som IPAD och iPhone har tagit ett viktigt vägtull på sitt nät. I sina offentliga ansökan till Federal Communications Commission i går, företaget erkänt att dess nätverk har för ökande påfrestningar som mer och mer med hög bandbredd enheter har anslutits. Detta omfattar inte bara smartphones som iPhone, men tabletter som IPAD också. AT & T säger att det i många fall tabletter lägga större vikt vid deras nät (PDF) än smartphones gör. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Revolution av författarna Science Fiction

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/SVNjin34u_4/Revolution-of-the-Science-Fiction-Authors:
En anonym läsare skriver "85 science fiction författare inklusive Iain M Banks, Larry Niven, Stephen Hunt, Greg Bear och Michael Moorcock har skrivit ett öppet protestbrev till BBC klagar på respektlöshet mot genre, när, under en hel dag av täckning av skönlitteratur av BBC, inte en enda SF, fantasy eller skräck Boken tittade på. Här är den ursprungliga artikeln som utlöste det öppna brevet, tillsammans med uppdateringar. Den brittiske premiärministern, David Cameron, när de ombads att kommentera, sade att han inte har ingen favorit genre, så jag antar att han inte tar Greg Bear böcker i säng heller! "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Polisen Använda Apple IOS spårningsuppgifter för rättsmedicinsk

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/xXvjsgCUdzE/Police-Using-Apple-iOS-Tracking-Data-For-Forensics:
Flera läsare har skickat in uppföljningen artiklar på onsdagens nyhet att iPhone lokaliseringsuppgifter spårades och lagras. Först verkar det Android aktier ett liknande problem, men den fil som innehåller lokaliseringsuppgifter är "endast är tillgänglig på enheter som har sina rötter och öppnas upp för installation av osignerade program." Utvecklare Magnus Eriksson har skapat ett program för att spola dessa uppgifter. Nästa: iPhone spårning filen är inte ny, bara på ett annat ställe än det brukade vara. Reader overThruster har därefter påpekat ett CNet berättelse som visar att brottsbekämpning har varit medveten om denna fil under en längre tid, och har använt den i en kriminalteknik sammanhang. Denna historia är ett växande problem för Apple, särskilt nu när senator Al Franken (PDF) och Rep Ed Markey (PDF) har både skrivit brev till Steve Jobs krävande detaljer om platsen spårning. Slutligen förklaras PCMag hur du visar lokaliseringsuppgifter finns på din iPhone, om du så önskar.

Läs mer i denna historia på Slashdot.