måndag 17 januari 2011

Arg Fåglar och Parabolic Instinct Hos människa

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/PadnI2Abano/story01.htm:
Frankie70 skriver "Matt Ridley skriver om Arga fåglar, en iPhone spel (senare portats till andra plattformar) som har sålt mer än 12 miljoner exemplar Den spektakulära banan för spel, från obskyra finska iPhone app till globala Ubiquity -. Det finns brädspel, kanske till och med filmer i verk - är förmodligen oförklarligt Ridley undrar om det finns en evolutionär aspekt av sin lockelse Det är något mycket mer tillfredsställande om ett objekt spåra en parabolisk ballistisk bana genom rymden mot sitt mål än antingen efter en rak linje eller snurrande.. sig själv. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




ECOtality team med Sprint i kontakt Blink EV laddning nätverk

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/17/ecotality-teams-with-sprint-to-connect-blink-ev-charging-network/:
ECOtality slagit sig ihop med Best Buy ett par månader tillbaka att utöka sitt nätverk av Blink EV laddare, och det är nu äntligen meddelat vilket bolag som faktiskt kommer att ansluta det nätet. ECOtality kommer att förlita sig på Sprints Command Center M2M-lösning, som hanterar saker som övervakning och elektroniska betalningar, och låt ECOtality visa digitalt innehåll för reklam eller annan information, bland en mängd andra nätverksrelaterade saker. Från slutanvändarens perspektiv, det betyder också att folk kommer att kunna hålla uppsikt över Blink nätverket från olika enheter, hitta laddare nära dem med GPS och ta emot meddelanden om en avgift avbrott eller avslutad. Chef på tidigare avbrottet för hela pressmeddelandet.

Fortsätt läsa ECOtality team med Sprint i kontakt Blink EV laddning nätverk

ECOtality team med Sprint i kontakt Blink EV laddning nätverk ursprungligen visades på Engadget på måndag, 17 Jan 2011 17:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink All Cars Electric | källa ECOtality | Tipsa | Kommentarer

Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

Kanada utforskar nya gränser Astroinformatics

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/qC4Kx4PMJHc/story01.htm:
En anonym läsare skriver: "Antalet vetenskapliga instrument tillgängliga för astronomi forskare för att samla in uppgifter har ökat markant under senare år, vilket leder till oanade mängder information som kräver omfattande lagring och processkapacitet. Kanadensiska forskare är att hitta en väg runt detta problem (PDF) med en ny lösning som kombinerar det bästa av nätet och cloud computing, ger dem möjlighet att mer effektivt nå sina mål forskning. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Vit iPhone 4 visar upp i Vodafones tyska inventeringssystem

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/17/white-iphone-4-shows-up-in-vodafone-germanys-inventory-system/:
Kan det vara så att Apple och Foxconn ingenjörer äntligen har hittat ett sätt att utnyttja och innehålla råa, förblindande effekt av färgen vit? Senast vi hade hört, den mest sällsynta medlem av iPhone 4 klanen var spårning för en fjäder '11 lansering - och det skulle rada upp ganska fint med skott vi har fått från en betrodd källa idag visar nya poster i Vodafones Tyskland inventering system för Weiss (vit) iPhone 4s i både 16 och 32GB smaker. Naturligtvis innebär det inte nödvändigtvis betyda Vodafone har någon aning om när dessa telefoner dyker upp på deras dörr - kanske att de är att förbereda (och hoppas) att det inträffar före för länge - men för vad det är värt, källan säger att förvänta sig en lansering "snart". Om du har några tusenlappar som ligger runt, antar vi att det ska vara ett bra sätt att bida din tid medan du väntar på en iPhone 5 lanseringen i några månader, eller hur?

Vit iPhone 4 visar upp i Vodafones tyska inventeringssystem ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 17 Jan 2011 15:52:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Princeton studie visar att enkelt typsnitt göra saker svårare att minnas

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/17/princeton-study-shows-that-easy-fonts-make-things-harder-to-reme/:
Princeton studie visar att enkelt typsnitt på en e-läsare gör det svårare att komma ihåg vad du läser
Klicka dig igenom Ulysses och har svårt att komma ihåg precis vad det är Bloom åt till frukost eller, faktiskt, precis vad han gjorde på stranden? Skyll inte på James Joyce, skylla på Kindle ! En Princeton studie med titeln "Fortune den djärve (och kursiv)" (deras betoning) har visat att läsarna behåller informationen mer tillförlitligt när de utmanas med så kallade "disfluent" typsnitt (som den översta ovan). Detta strider mot den övertygelse som lättläst text är lättare att komma ihåg och borde ge typografiska Titans något annat att fundera över när de släpper text på en sida tecken för tecken.

Nu, vad har detta att göra med e-läsare? De flesta har fastnat med standard teckensnitt som inte kan förändras och faller rakt i "flytande" kategori - de är så lätta att läsa din hjärna snurrar ner. Lösningen är naturligtvis att lägga till fler och bredare teckensnitt stöd till enheterna, något som vi vill gärna se oberoende av vetenskapliga meriter. Fram till detta kommer att passera försöka hålla din Kindle på udda vinklar eller kisa. Kanske det hjälper. Eller så kan du bara ställa ner Proust och plocka upp några Clancy.

Princeton studie visar att enkelt typsnitt göra saker svårare att komma ihåg ursprungligen visades på Engadget på måndag, 17 Jan 2011 15:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Daily Mail | källa Kognition | Tipsa | Kommentarer

Hot om cyberkrig Är över-hyped

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/VorJXNdSZTE/story01.htm:
nk497 skriver "En ny rapport från OECD föreslår cyberkrig hotet är över-hyped. Ett par brittiska forskare har nämnda stater endast kommer att använda cyberattacker mot andra stater, om de redan deltar i militära insatser mot dem, och att sub-statliga aktörer, såsom terrorister och enskilda hackare kan egentligen inte göra mycket skada. Dr Ian Brown sade, "Vi tror att beskriva saker som onlinebedrägerier och Hacktivism som cyberkrig är mycket vilseledande."

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Universal Music och Sony släpper singlar samma dag de slog på radion, kommer någon köpa dem?

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/17/universal-music-and-sony-releasing-singles-same-day-they-hit-the/:
Universal Music och Sony släpper singlar samma dag de slog på radion, kommer någon köpa dem? Den ödmjuka enda har fått en ny chans i livet, en förlängning av hyresavtalet på sin andning maskin, lite mer mat i tub. Universal Music och Sony har börjat en ny policy som kallas "On Air, till försäljning" som gör musik singlar tillgängliga samma dag de slog i etern, i teorin hejda strömmen av piratkopiering genom att göra musiken tillgänglig lagligt snabbare. Naturligtvis är antalet människor som faktiskt lyssnar på dem radiostationer också krymper, och huruvida människor verkligen vill köpa singlar vs hela album dessa dagar återstår att se. Men, hej, tidigare är oftast bättre än senare, eller hur?

Universal Music och Sony släpper singlar samma dag de slog på radion, kommer någon köpa dem? ursprungligen visades på Engadget på måndag, 17 Jan 2011 14:53:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Registret | källa BBC | Tipsa | Kommentarer

HTC 7 Pro finns nu på O2 Tyskland, 22 € per månad eller € 599 på framsidan

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/17/htc-7-pro-now-available-on-o2-germany-22-monthly-or-599-up-fr/:
Inte för att vi hade någon anledning att tvivla O2 Tysklands Twitter-konto , men ett formellt pressmeddelande att lindra våra få problem. HTC 7 Pro är nu officiellt på den europeiska transportören för det begärda priset på € 29 Down och 24 månader på € 22.50. Om du vill rippa den ökända plåster bort snabbare, det är också tillgängligt för en € 599 fast avgift - båda dessa utan SIM-lås. Resten av världen? Vi tror att det är bara en tidsfråga innan HTC erbjuder genom sin andra kanaler.

HTC 7 Pro finns nu på O2 Tyskland, 22 € per månad eller € 599 på framsidan ursprungligen visades på Engadget på måndag, 17 Jan 2011 14:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa phoneseven.de | Tipsa | Kommentarer

DoE Utvecklar Flexibel Glas starkare än stål

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/u82u9CtAU7A/story01.htm:
En anonym läsare skriver "Department of Energy Office of Science samarbetat nyligen med Lawrence Berkeley National Laboratory och California Institute of Technology för att utveckla en motståndskraftig ännu formbara ny typ av glas som är starkare än stål. Materialet kan också vara gjutna, och den böjs när de utsätts för stress i stället för splittring. Glaset är egentligen en microalloy och funktioner metalliska element som palladium. Denna metall har en hög "bulk-till-shear" styvhet förhållande som motverkar inneboende skörhet med glasigt material. Det lag som utvecklat materialet anser att genom att ändra olika nyckeltal, kan de göra det ännu starkare. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




LG Optimus 2X 1080p video ytor fångar en långsam dag i hamnen

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/17/lg-optimus-2x-1080p-video-surfaces-captures-a-slow-day-at-the-d/:
Eftersom vi rapporterade att Tegra 2-baserad LG Optimus 2X var tänkt att slå Korea och Europa denna månad har vi varit döende att kolla 1080p inspelning kapacitet video. Tur för oss, har någon i Grekland laddade upp en video på YouTube som tydligen spelades in på smartphone, och resultatet, ja, avgör själv. Medan vi imponerade av den video kvalitet (digital zoom undantagna) föremålet lämnar något övrigt att önska: en skakig kamera sakta pans en hamn full av dockad fiskebåtar. Visst vill vi gärna se lite mer action, men detta prov ändå har vi entusiastiska över att få tag på vår egen Optimus 2X. HD-video efter hoppet.

Fortsätt läsa LG Optimus 2X 1080p video ytor fångar en långsam dag i hamnen

LG Optimus 2X 1080p video ytor fångar en långsam dag i hamnen publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 17 Jan 2011 13:49:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink GSM Arena | källa Teknisk Blog | Tipsa | Kommentarer

Vintergatan ha mörka Galaxies Matter Satellit

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/iXKgpTHkDs0/story01.htm:
rubycodez skriver "Berkeley astronomen Sukanya Chakrabarti har upptäckt störningar i de gaser som omger vår Milky Way och konstaterar att det inte är en satellit" Galaxy X "250.000 ljusår bort som är mest mörk materia, men som kan innehålla dvärg stjärnor synliga i infrarött. Hon förväntar sig många flera sådana mörka materien satelliter till Vintergatan på att upptäckas med hjälp av hennes teknik. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.