torsdag 10 mars 2011

OpenSUSE 11,4 Släppt

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/zuBjp_Xd3pg/OpenSUSE-114-Released:
MasterPatricko skriver med goda nyheter från SUSE. "" Vi är stolta att tillkännage lanseringen av 11,4 i openSUSE långa tradition av den senaste tekniken och samtidigt upprätthålla stabilitet Den 11,4 avtappningen betydande förbättringar tillsammans med den senaste i fri programvara applikationer Tillsammans med den. uppkomsten av nya verktyg, projekt och tjänster runt release, 11,4 markerar en presentation av tillväxt och livskraft för openSUSE-projektet! Denna utgåva är tillgänglig nu (direkt nedladdning och bittorrent) som installeras DVD eller KDE / Gnome LiveCD bilder, samt vara installerbara över ett nätverk eller som en levande uppgradera från en tidigare openSUSE release. Höjdpunkter Linuxkärnan 2.6.37, förbättrad paket förvaltning, SC 4.6.0 KDE, som kallas Gnome 2,32 med en förhandsvisning av Gnome 3, Firefox 4.0, LibreOffice 3.3.1, och premiär för ett rullande release projekt Tumbleweed. 11,4 bilder är också redan tillgängliga för anpassning på SUSEstudio, och du kan bygga egna paket för 11,4 och andra GNU / Linux-distributioner på openSUSE Build Service. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Clearwire VD Bill Morrow avgår

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/10/clearwire-ceo-bill-morrow-resigns/:
Värdera "personliga skäl", Clearwire chefen Bill Morrow har ganska plötsligt lämnade sin position både som VD och styrelse direktör. Ersätter honom på ett interimistiskt kommer att John Stanton, nuvarande styrelseordförande och tidigare VD för VoiceStream (ett företag som du kanske vet bättre som T-Mobile USA). Nu är det ingen hemlighet att Clearwire har under lite av smärta nyligen - det är minskat sin ambitiösa tillväxtplaner och bordlagt sin detaljhandeln strategi , för att inte nämna det faktum att 4G partner Sprint har setts festa med både LightSquared och T-Mobile nyligen - så det är självklart att Morrow kan ha haft lite hjälp att visas dörren. Följ paus för Clearwire fulla pressmeddelande.

Fortsätt läsa Clearwire VD Bill Morrow avgår

Clearwire VD Bill Morrow avgår som ursprungligen visades på Engadget tor, 10 Mar 2011 16:17:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

EADS Bicycle av stål-Styrka Nylon

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Pk-y8vhwUlU/EADS-Bicycle-Made-of-Steel-Strength-Nylon:
Zothecula skriver "ingenjörer från Bristol flygeln av den europeiska försvarsbyrån Aeronautic and Space Company (EADS) har meddelat att utvecklingen av den första cykeln med Tillsats Layer Manufacturing (ALM) teknik. Tillverkningsprocessen innebär" växande "delarna från ett fint pulver nylon , liknande koncept som 3D-utskrifter. Sägs vara lika stark som stål, är slutprodukten påstås innehålla endast en bråkdel av det ursprungsmaterial som använts av traditionella bearbetning, och resultaten processen i mycket mindre avfall. Det har också potential att ta tillverkning till exakt var den komponent eller produkt behövs, i stället för att begränsas till fabriker ofta ligger ett stort avstånd. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Ny attack kan avaktivera telefoner via SMS

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Pwe2rfa7IT0/New-Attack-Can-Disable-Phones-Via-SMS:
Trailrunner7 skriver "Ett par av trygghet forskare från Tyskland visade flera olika tekniker på CanSecWest konferensen här onsdagen att ge dem möjlighet att på distans starta, stänga eller helt inaktivera flera populära mobiltelefoner med SMS-meddelanden. Tekniken att Nico Golde och Collin Mulliner diskuteras beroende om inrättande av ett GSM-nät och skicka speciellt utformad SMS till mobiltelefoner. Paret visade en video demonstration av telefoner från många olika tillverkare, däribland LG, Sony Ericsson, Nokia och andra omstart, frysning och agerar huvudsakligen flagnande efter mottagandet skapad SMS de skickade. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Flash-till-HTML5 Översättare: smart men inte Pretty

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/7M5u1_I_zPU/Flash-to-HTML5-Translator-Smart-But-Not-Pretty:
snydeq skriver "Allvarligt undantag är Neil McAllister tar en första titt på Wallaby, Adobes experimentella verktyg för att omvandla Flash-innehåll i HTML5 och finner verktyget en intressant idé med liten ännu att erbjuda." Wallaby ingenjörer har gjort välgrundade beslut vid utformningen av verktyg, men vad du faktiskt får när du konverterar en Flash-projekt för HTML5 är mycket begränsad, "McAllister skriver, till stor del eftersom många Flash-funktioner inte stöds, vilket utvecklare att lägga till sina egna interaktivitet med jQuery."

Läs mer i denna historia på Slashdot.


1,2 miljoner dollar ett värde av MS Points fattas efter Hackare räkna ut koden algoritm

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/E3n6i26BVQ4/12-Million-Worth-of-MS-Points-Taken-After-Hackers-Figure-Out-Code-Algorithm:
Spara och Avsluta rapporter blogg att en grupp hackare listat ut algoritmen bakom en uppsättning kampanjkoder som varje lösas in för 160 MS Points, den valuta som används på Xbox Live. Citerar: "En person bara skulle behöva luta sig tillbaka och uppdatera om och om och rack upp 160MSP koder Inte varje nummer skulle fungera, men en majoritet skulle Sajten startade till 404 på grund av den tunga trafiken Om du har närmare band... till piratkopiering gemenskap, kan du hitta ett program för att få koderna för dig. ... Denna metod tog lite mer arbete från användaren, men det var ändå tillräckligt enkelt för en 12 år gammal för att räkna ut. ... Microsoft fick reda på detta utnyttja och sätta stopp för det omedelbart, men internet pirater fortfarande hade tillräckligt med tid att stjäla $ 1.200.000 värde av Microsoft Points. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Kungen vill sälja ut Ham Radio

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/oqt1pUoFAqM/King-Wants-To-Sell-Out-Ham-Radio:
En anonym läsare skriver: "Rep Peter King (R-NY), ordförande i representanthusets Homeland Security Committee, har infört HR 607, den" Bredband för första Responders Act of 2011, "som har hänskjutits till parlamentet energi och Ekonomiutskottet (som hanterar telelagstiftningen). Lagförslaget skulle skapa en rikstäckande Säkerhet bredbandsnät med den så kallade D-Block "av spektrum i 700 MHz för allmänhetens säkerhet användning. Men att betala för det, han vill sälja 420-440 MHz, för närvarande starkt används av militären, satelliter och Amateur radiooperatörer. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


I ISK We Trust: <em>EVE Online</em> IskBank Exposed

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/07M3OmErKnA/In-Isk-We-Trust-the-emEVE-Onlineem-IskBank-Exposed:
riverni skriver "Eve News 24 kör ett par artiklar avslöja den lukrativa" svarta marknaden "som finns i EVE Online, en science fiction-tema enda server MMORPG. Den totala verksamhetens omfattning är hisnande. Samtidigt som det finns lagliga sätt att utbyte verkliga världen valuta i spelet valuta, den svarta marknaden, främst drivet av botters (användare som använder automatiserade makron för att utföra rewardable uppgifter i spelet), är fortsatt stark. En artikel rapporter om hur Iskbank.com gjort cirka $ 290.000 i försäljning under en 10,5 månader. I dessa siffror ingår inte någon försäljning som går via deras systersajt, Eveisk.ru och ja, de är amerikanska dollar. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


DNA-test föreslagits samtliga Felony arresteringar i New Mexico

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/gTbfZMnWYKA/DNA-Testing-Proposed-For-All-Felony-Arrests-In-New-Mexico:
Hugh Pickens skriver skriver "AP rapporterar att ett förslag om att utvidga DNA-test till alla som gripits för ett grovt brott i New Mexico har passerat State House, expanderar ett 2006 statlig lag som kräver DNA-prover av dem som greps av vissa våldsamma grova brott, såsom mord, människorov och sexualbrott. "Vi måste ge de brottsbekämpande bästa möjliga verktyg för att förebygga brott och döma brottslingar, och som kräver dna-prover från dem som gripits för grova brott är helt enkelt den moderna motsvarigheten till fingeravtryck", säger riksbankschef Susana Martinez. Inom åtgärden , som redan antagits i ett dussin stater, misstänkta 18 och äldre kommer att behöva lämna DNA-prov - från en kind provtagningspinne, till exempel - när de är bokade på fängelser för några brott, som anhängare säger utökad testning kan hjälpa till att förebygga brott, men. motståndare hävdar att testa kränker en persons rätt till privatliv och kan orsaka polisen att göra gripanden på en förevändning för att få en DNA-prov. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Varför män behöver idag inte Sensorisk whiskers och Spiny könsorgan

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ZbsvKdL8Cts/Why-Men-Dont-Have-Sensory-Whiskers-and-Spiny-Genitals:
sciencehabit skriver "De flesta manliga däggdjur svinga en penis täckt med taggar gjorda av keratin, samma material som bildar naglar, för att sopa ut konkurrenter" spermier och irritera en kvinnlig in ägglossning. Även schimpanser, våra närmaste släktingar, har penis taggar. Så varför inte män? En ny studie tyder på att denna funktion försvunnit till följd av en bit av DNA som försvann efter vår evolutionära avvikelser från schimpanser. Forskarna har identifierat en annan DNA strykning som kan ha bidragit till människa "större hjärnor."

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Brun dvärg Träffar rekordlåga

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/N3up5-ZzckM/Brown-Dwarf-Hits-Record-Low:
astroengine skriver "Keck II infraröda teleskopet på Mauna Kea, Hawaii, har upptäckt vad som verkar vara den kallaste brun dvärg någonsin upptäckts. Astronomer vid University of Hawaii har lyckats begränsa dess temperatur bara blyg av 100 grader Celsius. Objektet är en del av en brun dvärg binärt system och beräknas vara 6-15 gånger Jupiters massa. Detta är en spännande objekt så som det kan tillhöra en så långt teoretisk "Y" klass av brun dvärg, en klassificering som gör föremål som här coola exempel mer planet-like än star-like. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.