måndag 29 november 2010

Ray Kurzweil är halt Futurism

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/lmcdnzFamXQ/story01.htm:
wjousts skriver "välkända futuristiska Ray Kurzweil har gjort många förutsägelser om framtiden i sina böcker The Age of Intelligent Machines (1990), The Age of Spiritual Machines (1999) och The Singularity är nära (2005), men hur väl ha sin förutsägelser höll upp nu att vi lever "i framtiden" IEEE Spectrum har en bit att ifrågasätta Kurzweil's (självutnämnd) noggrannhet citat:? ".. Däri ligger den frustration Kurzweil varumärke av tech punditry vid närmare granskning, hans tydligaste och mest framgångsrika förutsägelser saknar ofta originalitet eller djupsinnighet. Och de flesta av hans förutsägelser kommer med så många kryphål att de gränsar till unfalsifiable. Ändå fortsätter han att tas på tillräckligt stort allvar som ett orakel av teknik för att styra mycket imponerande högtalare avgifter på dyr konferenser, författaren bäst sålda böcker, och har tillsammans grundade Singularity University, där chefer och andra betalar ganska dyrt för att lära sig att planera för en inte alltför avlägsen dag när de försvinner datorer kommer att göra människor både föråldrad och odödlig. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
HTC Sammanfoga tillbehör i det vilda - Nej, fortfarande inte officiell ännu

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/29/htc-merge-accessories-in-the-wild-nope-still-not-official-ye/:
Här är vad vi vet om HTC Koppla : det är också känd som Lexicon , det är en dual-mode-telefon med GSM och CDMA rubrik till Verizon , det blev ett utdragbart QWERTY- , en 800MHz processor , Bing och Bing Maps (en populär trend dessa dagar), och nu vet vi också att den har en Body Glove knäppa på locket för att tillvarata sina metallic. Här är vad vi inte vet: varför ingen har ännu officiellt erkänt den här telefonen.

HTC Sammanfoga tillbehör i det vilda - Nej, fortfarande inte officiell ännu publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 29 Nov 2010 17:32:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Android Central | källa Droid Forum | Tipsa | Kommentarer

Att vara alltför renlig kan göra människor sjuka

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/v-kcdWLwE0s/story01.htm:
En anonym läsare skriver: "Unga människor som är utsatta för antibakteriella tvålar som innehåller triklosan kan lida mer allergier, och exponering för högre nivåer av bisfenol A hos vuxna kan negativt påverka immunförsvaret, föreslår en ny University of Michigan School of Public Health Study (abstract , full papper [PDF]). Triclosan är en kemisk förening används ofta i produkter som antibakteriell tvål, tandkräm, pennor, väskor blöja och medicintekniska produkter. Bisfenol A finns i många plaster och, till exempel som en skyddande foder i livsmedel burkar. Båda dessa kemikalier är i en klass för miljögifter som kallas hormonstörande ämnen, som tros inverka negativt på människors hälsa genom att härma eller som påverkar hormoner. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Motorola Olympus träffa AT & T i "december eller januari, säger numera raderade Facebook Post

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/29/motorola-olympus-hitting-atandt-in-december-or-january-says-now/:
Upphetsad för Tegra 2 att äntligen ta Android smartphone världen med storm? Senaste läcker ut från LG och Motorola tyder säkert att NVIDIA äntligen ska göra några inbrytningar med sin kisel någonstans runt Pepparkakor , eller Honeycomb tidsram - och det kan hända förr snarare än senare om ett inlägg på Facebook är att bli trodd. Kom ihåg att glänsande svart Olympus (bilden ovan) som läckte förra veckan? Någon i kaptenens stol i en av AT & T: s officiella Facebook-konton svarade på en fråga om tillgängligheten på telefon tidigare i dag, matter-of-factly rapporterar att "Motorola Olympus bör vara tillgänglig i december eller januari." Vi hade varit beredda att krita upp det till förvirring om en anställds del, men tjänsten var senare bort spårlöst, och en uppföljning med AT & T framkallade en standard "vi inte har någon information att berätta om kommande produkter "svar. Företaget hävdar utstationering gjordes "felaktigt", och vi håller med dem på minst en nivå: varken AT & T eller Motorola är avsedda för att information att glida ut i dag.

Motorola Olympus träffa AT & T i "december eller januari, säger numera raderade komma inlägget ursprungligen visades på Engadget på måndag, 29 Nov 2010 16:20:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink BGR | källa AT & T Share (Facebook) | Tipsa | Kommentarer

Moodle 1,9 Extension utveckling

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/gvoZM6-CtqE/story01.htm:
melbenson skriver "Moodle 1,9 Extension utveckling av Jonathon Moore och Michael Churchward, utgiven av Packt Publishing, definitivt levererar vad det står på bokomslaget -" Anpassa och utöka Moodle med hjälp av den robusta plugin system. " Denna bok, avsedd för användare med en gedigen kunskap om Moodle programvara och Moodle teknik, gör ett bra jobb med att öppna dörrarna till kreativa och användbara idéer att ta din Moodle webbplats till nästa nivå. Boken tar läsaren genom många exempel på anpassa och redigera Moodle kod i ett lätt att förstå, användarvänligt sätt men den medför också läsaren med utmanande och avancerade koncept. " Läs vidare för resten av melbenson: s granskning.

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Sectra virtuell obduktion tabellen tillgänglig nu, HANDFALLEN Stan Brakhage

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/29/sectra-virtual-autopsy-table-available-now-stan-brakhage-nonplu/:
Även om de inte erbjuder den sortens Stark, fruktansvärda skönhet (eller gore) i lagen av att se med egna ögon, Sectras Visual Imaging Table låter dig utföra en "virtuell obduktion," med hjälp av CT och MR-undersökningar för att placera 3D återgivningar av en patients kropp på en stor, multitouch bord. Vad mer kan kroppen därefter behandlas - och till och med klippa med en "virtuell kniv." Och det är äntligen tillgänglig "för massorna", som ett företag rep uttryckte det i ett mail i morse (även om vi slags figur som om du har en MR maskin du förmodligen inte är en av "massorna"). Kolla in PR efter pausen, eller slå upp källan länk till skaffa en själv.

Fortsätt läsa Sectra virtuell obduktion tabellen tillgänglig nu, Brakhage HANDFALLEN Stan

Sectra virtuell obduktion tabellen tillgänglig nu, Brakhage HANDFALLEN Stan ursprungligen visades på Engadget på måndag, 29 Nov 2010 15:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Sectra | Tipsa | Kommentarer

Apple Bans Android Magasin app från App Store

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/x_fwg8fKEC8/story01.htm:
recoiledsnake skriver "Apple uppringda sin kamp med Android upp ett snäpp i dag genom att förbjuda en Android-tidningen app från sin App Store och lämnar inget sätt för användare att installera programmet på iPads, iPhone och iPod Touches utan jailbreaking. Skälet till avslaget, som anges ett Apple rep, var: '. Du vet ... tidningen ... Det är bara om Android .... vi kan inte ha det i vårt App Store " Varannan månad publikation - Android motsvarighet till en iPhone tidningen Dixon började lägga ut tidigare i år -. Lanseras 11 november "Det är lustigt egentligen, för jag tror inte att vi skulle sälja många tidningar på Android via Apples App Store," Dixon berättade Media Watch. "Men frågan är om detta är på väg." Detta kommer i hälarna på Jobs surra ut på Android, kalla det splittrad, och dess attacker patent på Android. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Cykel lås klättrar poler, uppmuntrar blivande tjuvar att söka någon annanstans (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/29/bicycle-lock-climbs-poles-encourages-would-be-thieves-to-look-e/:
Hade din morgon kopp Haterade? Gör dig redo att ha det spolas ut. Ett team av cyklister / ingenjörer har samlat vad som kan vara det bästa att hända med cykeln sedan Lance Armstrong, med (för närvarande namnlösa) pol-klättring cykel lås skapas för Tysklands egna Conrad. Det finns inga ord om om (eller när) denna fina grej kommer att säljas, men vi vet åtminstone en nederländsk invånare som kommer att skiljas sätt med så många euro som behövs för att ta en hem. Kort sagt, bär denna enhet remmarna runt en närliggande lyktstolpe och sedan din cykel högt upp i luften (och därmed, fjärran från händerna på tjuvar) via en fjärrkontroll. De enda problem? För en, det är enorma, och bör visa oroande att bära runt. För det andra kommer du att i en hel massa problem bör vissa andra upptågsmakare besluta att vandra sin cykel upp på samma stolpe under din. Anywho, video efter rasten är definitivt värt en klocka.

Fortsätt läsa Cykel lås klättrar poler, uppmuntrar blivande tjuvar att söka någon annanstans (video)

Cykel lås klättrar poler, uppmuntrar blivande tjuvar att söka någon annanstans (video) som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 29 Nov 2010 00:54:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Gizmag | källa SFGate | Tipsa | Kommentarer

Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

Sony PSP för att få obegränsad musik via molnbaserade Qriocity service

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/29/sony-psp-to-gain-unlimited-music-via-cloud-based-qriocity-servic/:
Bara några dagar efter Sony Qriocity video-on-demand-tjänst gick live , i Europa, flugor detta - nyheten att nämnda tjänsten kommer att sprida sina vingar och röra PSP med kort varsel. Ordet på gatan har det att nästa Playstation Portable uppdatering (v6.35) kommer att ta med Music Unlimited drivs av Qriocity, beskrivs som en "ny, molnbaserad, digital musiktjänst från Sony som ger musikälskare tillgång till miljontals låtar som finns sparade och synkroniseras via molnet. " Post-update, kommer användarna att märka en ny ikon i PSP: s XrossMediaBar under "Musik" kategorin, och dessutom kommer Media Go program för hantering av PSP nedladdningsbart innehåll på datorn uppdateras "med förbättringar av användargränssnittet och avancerad fotoredigering verktyg. " Sonys återstående mamma på ett lanseringsdatum, men internet är redan surrar om vad detta kan innebära för kommande PlayStation Tel . Kommer Sony har äntligen ett ben upp över Ios med en inrotad obegränsad musik klient? En pojke kan drömma, kan inte han?

Sony PSP för att få obegränsad musik via molnbaserade Qriocity tjänst som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 29 Nov 2010 12:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Boy Genius Report | källa PlayStation Blog (1) , (2) | Tipsa | Kommentarer

Empire Strikes Back direktör Irvin Kershner dör vid 87

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/tvMzshasK1w/story01.htm:
bigredradio skriver "Empire Strikes Back regissören Irvin Kershner avled i sitt hem i Paris efter att ha lidit av sjukdom, bekräftade hans guddotter Adriana Santini till AFP måndag. Han var 87."

Läs mer i denna historia på Slashdot.