onsdag 9 februari 2011

HP Veer, första hands-on!

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/09/hp-veer-first-hands-on/:
Hur HP Veer ser på nära håll? Söt som en knapp, och små - dessa bilder gör det inte rättvisa alls. Vi fick bara tag på den MINIATYRFORMAT webOS 2,2 smartphone och knäppte en bunt bilder för bildupplevelsen. Du kommer inte att kunna knäppa dessa runt som att spela kort, men de ger dig ett handtag på vad man förväntar sig av miniatyr Pre 2 i veckor eller månader framöver, så klicka på genom att galleriet nedan.

HP Veer, första hands-on! ursprungligen visades på Engadget , ons, 9 feb 2011 15:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Bokrecension: PostgreSQL 9,0 High Performance

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/3khsiVl_Tao/Book-Review-PostgreSQL-90-High-Performance:
eggyknap skriver "Tack till stor del på de ofta hypade" nosql "rörelsen, har databasprestanda fått en hel del uppmärksamhet i press under de senaste åren. stora och små har bytt ut sina traditionella relationsdatabas applikationer med ny teknik som nyckel-värde butiker, databaser dokument och andra system, med pompa och ståt och ofta stor framgång. Men att ersätta en databas med något radikalt annorlunda är en svår uppgift, och dessa nya databassystem uppnå sina imponerande resultat främst eftersom de överge vissa av de garantier traditionella databasen system har alltid. " Fortsätt att läsa för resten av eggyknap: s granskning.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Palm Pixi Plus vs HP Veer: Vad har ändrats?

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/09/palm-pixi-plus-vs-hp-veer-whats-changed/:
Om du gillar dom söta, små, och (förmodligen) billiga, HP: s uttalande i dag av Veer borde göra dig ganska nöjd - på ytan ser det ut som en förminskad Pre , men egentligen kan man se det som en riktig Pixi / Pixi Plus efterträdare. Låt oss ta en titt på vad som skiljer dessa två bad boys från varandra.

Fortsätt läsa Palm Pixi Plus vs HP Veer: Vad har ändrats?

Palm Pixi Plus vs HP Veer: s ändrats? Vad som ursprungligen visades på Engadget , ons, 9 feb 2011 15:09:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Viewsonic V3D241wm, en datorskärm med 3D-teknik

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

Viewsonic vill inte vara kvar och har lagt fram en ny bildskärm som funktioner mode tekniken vid denna tid, 3D.

V3D241wm Viewsonic har en 24-tums LED-panel med en latens på 2ms, 300 candela av ljusstyrka, kontrast 20.000.000:1 och en 120Hz uppdateringsfrekvens, frekvensen beroende på tillverkaren för att njuta av 3D-innehåll med hjälp av polariserade glasögon medföljer monitorn.

För tillfället vet vi inte vad priset blir i euro, men i Storbritannien säljer för omkring 330 pounds, vilket i löpande priser skulle vara cirka 376 euro, trots att vi inte kan detta vara det pris som när det gäller att säljas i Spanien.

Fler | Viewsonic

HP Pre 3 första hands-on

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/09/hp-pre-3-first-hands-on/:
Den HP Pre 3 är här! Vi fick bara tag på en och knäppte en hel drös med bilder - se galleriet nedan. Håll ögonen öppna för våra första intryck snart. Utveckla ...

HP Pre 3 första hands-on ursprungligen dök upp på Engadget , ons, februari 9, 2011 14:48:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Palm Pre 2 vs HP Pre 3: Vad har ändrats?

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/09/palm-pre-2-vs-hp-pre-3-whats-changed/:
De Veer kan vara den sötaste i gänget, men före 3 har helt klart tagit den regerar som HP: s top-of-the-line smartphone från Palm Pre 2 , och det är lyckats att göra det medan hängde på samma porträtt QWERTY reglaget formfaktor och de flesta av industriell design signaler. Så, under huven, vad förändras egentligen? Ganska lite, visar sig - så följ paus för en linje för rad uppdelning.

Fortsätt läsa Palm Pre 2 vs HP Pre 3: Vad har ändrats?

Palm Pre 2 vs HP Pre 3: Vad har ändrats? ursprungligen visades på Engadget , ons, 9 feb 2011 14:25:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

MPAA hotar att Koppla Google från Internet

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/hbZXqB14tZU/MPAA-Threatens-To-Disconnect-Google-From-Internet:
En anonym läsare skriver: "Under de senaste månaderna har Google fått mer än 100 varningar upphovsrättsintrång från MPAA-anslutna filmer studios. Mest riktar sig till användare av Googles offentliga Wi-Fi-tjänst, men andra är avsedda för Google-anställda MPAA är alltså varning sökningen jätte att det kanske blir frånkopplad från Internet. Trots att upphovsrättsinnehavarna använda starkt språk, dessa meddelanden är inget enkelt varningar, och oftast inte leder till rättsliga åtgärder. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finländska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokia den äldre bror till Nokia C5, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Den Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom pekskärmen 3, 2 inches, innefattar Nokia C5-03 en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

När det gäller operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1 som var kända förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till butiken Nokia Ovi Music Store och Store, där du kan köpa musik och applikationer för mobila Nokia. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

HP: s styrplattan sjöfarten med webOS 3,0, Veer och Pre 3 med webOS 2,2

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/09/hps-touchpad-shipping-with-webos-3-0-veer-and-pre-3-with-webos/:

Palm HP inte brydde sig om att nämna webOS versioner under sin "tänka bortom" händelse idag, men baserat på en liten finstilta på outfit: s officiella Touchstone portal, har vi lärt oss att styrplattan kommer att skeppas med webOS 3,0 (en hittills oerhörd bygga), medan Veer och Pre 3 kommer att komma igång med webOS 2,2. Som sagt, otroligt Tap-till-Dela funktionalitet som ska göra det möjligt för dessa griffeltavlor och telefoner att samtala med varandra kommer också att stödja "webOS 2.2 eller högre" på telefoner, vilket antyder att en uppdatering kan vara i väntan. Vi håller dig uppdaterad när vi höra mer.

Följ med HP: s meddelanden här i vår pågående liveblog !

HP: s styrplattan sjöfarten med webOS 3,0, Veer och Pre 3 med webOS 2,2 publicerades ursprungligen på Engadget , ons, 9 februari 2011 14:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa HP | Tipsa | Kommentarer

Tid bläck hantera med HP för att få tidningen prenumerationer på styrplattan

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/09/time-inks-deal-with-hp-to-bring-magazine-subscriptions-to-the-to/:
Time Inc. har försökt att arbeta fram en uppgörelse om tidskriftsabonnemang tablett under en tid nu, och det är bara gjort en ganska stor röra i den riktningen med hjälp av HP. Det bekräftades vid dess fall i dag att det är ett samarbete med Time Inc. till erbjudanden prenumerationer på några av sina tidningar på styrplattan, inklusive Sports Illustrated, Time, Fortune och människor.

Utveckla ...

Tid bläck hantera med HP för att få tidningen prenumerationer på styrplattan publicerades ursprungligen på Engadget , ons, 9 februari 2011 14:10:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

HP Touchstone tech nu kan du peka på två enheter tillsammans för att byta en webbadress

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/09/hp-touchstone-tech-now-lets-you-tap-two-devices-together-to-swap/:
Så, är HP utvidgning " Touchstone "att betyda mer än" att tunga, sneda magnet sak som min före alltid glider upp från. " Till att börja med har styrplattan en prövosten Charging Dock - det är inte magnetisk, men åtminstone att du inte behöver oroa sig för att koppla sak, och det är särskilt lämpade att arbeta med ett tangentbord. Men det är inte den riktiga magin. HP har aktiverat sina tre nya webOS-enheter (The TouchPad , Veer , och Pre 3 ) för att kommunicera över Touchstone. Du placerar helt enkelt telefonen ovanpå TouchPad, enligt bilden och vad du än tittar på telefonen dyker upp i tabletten webbläsare. Vi är inte säkra på hur detta fungerar i båda riktningarna, men HP nämner båda scenarierna, så förhoppningsvis bör det inte vara så svårt att konfigurera URL komma från tabletten och landa på telefonen. Naturligtvis bör det finnas mycket mer "kontinuerlig Client"-stil användningsområden för denna teknik i framtiden, men vi skulle säga att trycka URL är en bra början.

HP Touchstone tech nu kan du peka på två enheter tillsammans för att byta en URL som ursprungligen dök upp på Engadget , ons, 9 februari 2011 14:12:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa HP | Tipsa | Kommentarer

RIP, Palm: 1992 - 2011

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/09/rip-palm-1992-2011/:
HP har massor av fantastiska nya saker att tillkännage i telefonen och tabletter utrymme idag, men något är särskilt frånvarande: Palm varumärke. Det verkar vara en olycka av detta förvärv och efterföljande "skala", och medan varumärket inte kan betyda mycket för den moderna konsumenten smartphone kommer det att bli högsta grad missats av de av oss som har varit ute efter att Palm (i alla dess olika former ) för handhållna innovation ungefär två decennier. HP är att hålla webOS varumärke runt, dock så finns det där - och förhoppningsvis ingen kommer att märka när vi prefixet det med en under-andetag Palm när vi känner lite sentimental.

RIP, Palm: 1992 - 2011 publicerades ursprungligen på Engadget , ons, 9 februari, 2011 13:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Med HP Veer

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/09/the-hp-veer/:
Du ville ha en liten smartphone? Tja, du har fått det i HP: s Veer , den allra första webOS -baserad enhet att bära HP namnet ensam utan Palms bredvid. Det är också den första telefonen som använder Qualcomms Snapdragon 7230-processor på 800MHz. Andra rubrik specifikationer inkluderar HSPA + stöd, 8GB av lagring, en accelerometer, närhet och ljussensorer (som vanligt), Touchstone kompatibilitet och mobila hotspot stöd. Det är verkligen söt - men tangentbord användbarhet kommer att bli en stor fråga som vi behöver ha besvarade när telefonen släpps i vår. Inga ord på en bärare än.

Utveckling. Kolla in vår liveblog av HP / Palms "tänka bortom" webOS evenemang !

Gallery: HP Veer

Med HP Veer publicerades ursprungligen på Engadget , ons, 9 februari 2011 13:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Med HP Pre 3

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/09/the-hp-pre-3/:
Den första Pre blåst nytt liv i Palm. Den före 2 , å andra sidan, inte exakt har samma lyster och livslängd. Här är en avgjort Palm mindre runda tre . En 3,6-tums 800 x 480 skärm, 5 megapixel kamera med autofokus och LED blixt, HD-video, en på framsidan kamera för videosamtal, mobil hotspot. Under huven? En Qualcomm processor som kör på 1.4GHz! Lägg i HSPA + och EVDO Rev A och ett val på 8 GB eller 16 GB. RAM är samma som Pre 2. Touchstone kompatibel, förstås. Kommer i sommar.

Utveckling. Kolla in vår liveblog av HP / Palms "tänka bortom" webOS evenemang !

Med HP Pre 3 publicerades ursprungligen på Engadget , ons, 9 februari 2011 13:32:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Med HP styrplattan

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/09/the-hp-touchpad/:
Där är hon, HP styrplattan . Det är webOS skiffer vi har längtat efter ända sedan sondering (då) Palm VD Jon Rubinstein på vår första någonsin Engadget Show , men tyvärr ser det ut som om HP har slet all Palm märkning från den slutliga produkten. Infört i dag i San Francisco som en del av en nymodig webOS triumvirat, styrplattan (tidigare känd av Topaz är) formad nästan exakt ut som den IPAD. Det tips skalorna på 1,5 pounds och åtgärder 13mm tjocka, vilket är något av en Downer för dem som redan avskräcks av Heft som finns i Apples skiffer. Som vi hade hört förra månaden , HP: s sjöfart detta en med sin egen Beats Audio Engine, Tap-till-Share (en funktion som låter användare enkelt överföra en webbplats, ett dokument eller sång från telefonen till tablett - eller vice versa - helt enkelt genom att trycka på två enheter tillsammans) och en stor tillit till molnet.

Utveckla ...

Följ med HP: s meddelanden här i vår pågående liveblog !

Med HP Styrplattan publicerades ursprungligen på Engadget , ons, februari 9, 2011 13:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Sony avslöjar pris och storlekar av "Google TV?

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Det verkar som om någon inom företaget, eller om du är missnöjd med sin lön och vill förstöra överraskning att företaget har förberett för tisdag 12 oktober, eller egentligen har lust passerat. Varför? Eftersom inte bara läckt information (som vi inte vet om det är på riktigt) om möjliga storlekar som Google TV, men även namn har dykt upp som skulle kallas modellerna i fråga.

Deras namn är: NSX-24GT1 24 inches, NSX-32GT1 31 inches, NSX-40-tums 40GT1 NSX-46GT1, (du gissade) av 46 inches. Och ändå, även risk för att deras priser skulle uppgå till mellan 1.300, 1.400 och $ 1900.

Den nyfikna detalj: Om detta är sant, det billigaste av Google TV skulle vara ännu dyrare (300 dollar) att 32-tums modell dyrare än Sony har människor i deras katalog.

CIA: s Amazing RC djur från 70-talet

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/jhW9WR1Jk8M/The-CIAs-Amazing-RC-Animals-From-the-70s:
GameboyRMH skriver "Om du var imponerad på fjärrstyrda ornithopters släpptes under senare år, så kommer detta att verkligen slå dina strumpor off: På 1970-talet utvecklade CIA och testat en fjärrstyrd ornithopter som var förklädd till en trollslända - och på ungefär lika stort som en trollslända. Det var tänkt att användas som en plattform för avlyssningsutrustning. Denna "insectothopter" var laserstyrda och drivs av en liten bensinmotor som byggts av en urmakare. Medan dess prestanda var imponerande, svårigheter att kontrollera den lilla farkost sidovindar gjorde det opraktiskt, och idén skrotades. Artikeln nämner också en Robo-bläckfisk, och har information om en fjärrstyrd fisk (video) som också är mycket imponerande. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


JAXA att använda Håvar att ösa upp Space Junk

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/KnLzYAE_n1s/JAXA-To-Use-Fishing-Nets-To-Scoop-Up-Space-Junk:
En anonym läsare skriver: "Vi har sett hög fallutin förslag för att tackla problemet utrymme skräp innan - och nu den japanska rymdorganisationen JAXA har inlett ett samarbete med japanska fisknät maker Nitto Seimo att dra i några av de 100.000-plus objekt i rymden skräp som kretsar kring planeten. AJAXA satellit kommer att använda och släppa en kilometer hela nät bestående av Nitto Seimo av ultratunna tredubbla lager metalltråd. kommer nätet att gradvis dras in i jordens magnetfält och brändes upp tillsammans med övergivna satelliter, motordelar och annat skräp är det in. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.