måndag 6 december 2010

NASA lanserar Micro Solar Sail

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Dl2OQnfrBtE/story01.htm:
greyarea67 skriver med nyheten att NASA framgångsrikt har använt en "mikrosatellit" (en term som ges till satelliter som väger mellan 10 kg och 100 kg) för att distribuera en "nanosatellite" (en term som ges till satelliter som väger mellan 1 kg och 10 kg). De placeras ut objektet, den första av sex i mikrosatelliter att nyttolasten var NanoSail-D flyg enhet. NanoSail-D massorna 4kg och är "ungefär lika stor som en limpa" tills den sätter in sin sol segel. "... När NanoSail-D segel sätts in kommer att använda sitt stora segel gjorda av tunna polymera material, ett material mycket tunnare än en hårstrå, minska avsevärt tiden till de-orbit den lilla satelliten utan användning av drivgaser som de flesta traditionella satelliter användning. NanoSail-D flyg resultat kommer att bidra till mogen den här tekniken så att den kan användas på framtida stora rymdfarkoster uppdrag till stöd i de-kretsar rymdskrot skapad av utrangerade satelliter utan att använda värdefulla mission drivmedel. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Hertz att börja hyra helelektriska Smart Fortwo endokrinstörande ämnen nästa vecka

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/06/hertz-to-start-renting-all-electric-smart-fortwo-eds-next-week/:
Det kan ändå inte mycket till av en buckla i företagets kompletta bilpark, men Hertz har just meddelat att det kommer att börja hyra ut Smart Fortwo Electric Drive fordon den 15 december, som följer aktuella uttalandena att det snart kommer att erbjuda helelektriska Coda Sedan och Nissan Leaf på utvalda marknader. Som du kanske tror, kommer dock Smart ED också vara något begränsad tillgänglighet, med San Francisco, New York och Washington DC är det enda platser i den ursprungliga utbyggnaden, och inga ord om eventuella ytterligare städer att följa. Chef på tidigare avbrottet för hela pressmeddelandet.

Fortsätt läsa Hertz att börja hyra helelektriska Smart Fortwo endokrinstörande ämnen nästa vecka

Hertz att börja hyra helelektriska Smart Fortwo endokrinstörande ämnen nästa vecka som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 6 december 2010 16:16:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Autoblog Green | Tipsa | Kommentarer

Apple Impasse med tidningar Över abonnemangsdata

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Vx9oF3tV4RM/story01.htm:
Pickens skriver "Peter Kafka rapporter på All Things Digital som Apple och förlagsbranschen inte har kunnat komma överens över prenumerationsavgifter app. Förlag vill ha möjlighet att sälja abonnemang själva eller åtminstone möjlighet att hänga på till abonnenter personuppgifter, och Steve Jobs kommer inte att släppa dem. utgivare också inte gillar 30 procent klippa att Apple vill ta i iTunes Store, men deras verkliga hänger upp sig bristen på tillgång till kreditkort och personuppgifter. Det är värdefullt för dem i marknadsföringssyfte, eftersom det demografiska data hjälper tidningar sälja reklam, och utan det de inte kan erbjuda skriva ut / digital buntar. Alla Apple är villiga att erbjuda är en opt-in-form för abonnenter som skulle be dem för ett begränsat belopp av information:. namn, postadress, e-postadress "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Fring tillägger Dynamic Video kvalitet till sina videosamtal apps

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/06/fring-adds-dynamic-video-quality-to-its-video-calling-apps/:
Fring arbetar hårt för att ta fasta på detta (förhoppningsvis tillfälligt) lucka i videochatt himlavalvet, där Google saknas i ett första parti mobil video chat lösning har Apples förment öppna FaceTime standard ännu inte har inletts, och Skype är haltar efter en mobil videosamtal genomförande. Vi är inte säker på hur länge som kommer att pågå, men tills dess vi är glada att ha Fring sprucing upp sin egen plattformsoberoende lösning. Fring knuffad ut nya Android och iPhone versioner av sin app som inkluderar "DVQ" eller "Dynamic Video Quality" för videosamtal. Det är ganska enkelt: videokvalitet automatiskt (och asynkront) justerar att använda din bandbredd, med betoning på att hålla ljudström ren och oavbruten. Det kan låta som en no brainer, men det är en fin touch - särskilt för folk överge WiFi och försöka sin lycka med transportören uppgifter. Kolla in en video på DVQ i aktion efter rasten.

Fortsätt läsa Fring tillägger Dynamic Video kvalitet till sina videosamtal apps

Fring tillägger Dynamic Video kvalitet till sina videosamtal apps ursprungligen visades på Engadget på måndag, 6 December 2010 15:05:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Fring | Tipsa | Kommentarer

DoJ ramp upp Crackdown om upphovsrätt intrång webbplatser

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/7d4fVfwD8so/story01.htm:
En anonym läsare skriver: "Obama-administrationen precis har börjat i sitt uppdrag att stänga ner oseriösa hemsidor som illegalt dela upphovsrättsskyddat material som filmer och musik. The White House: s immateriella egendom tsaren, Victoria Espinel, sade på måndagen att Internet samfundet bör" vänta mer av att "förebyggande åtgärder som förvaltningen ramper upp sina insatser mot upphovsrätten på internet överträdelse -. synnerhet olaglig kopiering och försäljning av läkemedel"

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Tangentbordet dyker upp i webOS 2,0, drömmer om en Palm skiffer telefon blomstra

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/06/software-keyboard-pops-up-in-webos-2-0-dreams-of-a-palm-slate-p/:
Ett tangentbord kan låta styggelse till Palm, med dess rika historia av underbara QWERTY tangentbord, men du var tvungen att känna att det skulle komma, vad med den vilda konsumenten antagandet av skiffer enheter och, du vet, ekonomin i dessa dagar. Nåväl, efter en kort historia av tips i webOS 2,0 's kod och en längre historia av hacks , full a-om Palm utvecklade tangentbordet har hittats i sjöfarten webOS 2,0 enheter. Det tar lite av ett hack och en omstart, och tydligen är det buggy också, oh och du måste använda det fysiska tangentbordet för att ange Opt + Sym + K kommando som öppnar de virtuella knapparna. Ändå är ingen av dessa brister kommer att hindra oss från att skissa på slick, smal skiffer telefoner i våra dagböcker, översättning som diskret elegans av Pre 2 till en skärm som domineras av formfaktor med våra otyglad fantasi, lämnar Pre är trångt hårdvara tangentbordet i det förflutna som vi sprint i en lysande framtid av materiella webOS 2,0 marknadsandel och kanske en gängad e-app eller något. Tyvärr vi gjort. Kolla in en video av tangentbordet i action medan vi torka dregla utanför våra hakor.

Fortsätt läsa Tangentbord dyker upp i webOS 2,0, drömmer om en Palm skiffer telefon blomstra

Tangentbordet dyker upp i webOS 2,0, drömmer om en Palm skiffer telefon blomstra publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 6 December, 2010 14:13:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PreCentral.net | källa webOS Interna (Twitter) | Tipsa | Kommentarer

Början Blender

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/iwZAcmzfbGg/story01.htm:
terrywallwork skriver "Lance Flavell och Apress har upptagna med att skriva en annan Blender 2,5 baserad bok. Lance Flavell (känd som Lancer i Blender samhället) är en mycket kunnig Blender användare. Så jag var mycket intresserad av att ta reda på om den här boken när Apress tillkännagav sin tillgänglighet. Så iväg jag gick och beställde Ebook versionen av boken i PDF-format. " Läs vidare för resten av Terry s granskning.

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Sprint utfasning Nextel s iDEN nätverk, väljer leverantörer för $ 5b uppgradera nätet projekt

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/06/sprint-phasing-out-nextels-iden-network-selects-vendors-for-5/:
Ser ut som Motorola i1 Android set (inte bilden ovan) kommer att stå som den högsta slut Nextel telefonen någonsin - Sprint just aviserat att det är utfasning av iDEN nätet någon gång under 2013 som det börjar en ny 4-5000000000 dollar förbättring projektnätverk kallas "Network Vision." Vi har väntat här ett tag - Sprint / Nextel fusionen har drabbats av abonnent förluster och rykten om en upplösning för år nu - men det här är första gången vi har fått ett datum. Sprints lansera push-to-talk på sitt eget nät för att stödja dess 10.600 tusen Nextel kunder, men vi har inte en tidsplan för det ännu. Sprints aviserar även leverantörer för Network Vision: Alcatel-Lucent, Samsung och Ericsson kommer varje handtag en region och få i uppdrag att utöka och befästa Sprints befintliga 1900MHz 3G-nät och samtidigt köpa 800MHz, 1900MHz, och 2,5 GHz spektrum för framtida bruk. Intressant, Sprint definitivt säkra sin WiMAX satsningar lite - det kan uppgradera sina nya redskap till LTE med att byta på ett baseband kort och utfärda en programfix, vilket säkerligen ger bolaget några 4G flexibilitet Clearwire inte dra saker tillsammans . Vi får se vad som händer - det svagare's att göra några drag.

Sprint utfasning Nextel s iDEN nätverk, väljer leverantörer för $ 5b uppgradera nätet projektet ursprungligen visades på Engadget på måndag, 6 december 2010 13:22:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa USA Today , Fierce Trådlös | Tipsa | Kommentarer

IOS 4,2 sägs vara att blockera iPad Camera Kit från att stödja vissa USB-enheter

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/06/ios-4-2-said-to-blocking-ipad-camera-kit-from-supporting-some-us/:
Det verkar som folk hoppas på det Apples Camera Connection Kit för att lösa alla sina USB-relaterade IPAD problem kan bara inte fånga en paus. Första satsen var nästan omöjligt att hitta , och nu ser vi en massa användare rapporterar att säga att IOS 4,2 har gjort USB-delen av kamerasatsen nästan oanvändbar för många USB-enheter som tidigare stöddes. Som 9 till 5 Mac rapporter, problemet verkar det att koka ned till den mängd ström som kan avges från IPAD 30-pin-kontakt - det brukade vara 100mA, men IOS 4,2 verkar ha skära ner det till bara 20mA, förmodligen i ett försök att spara på batteriet. Den stora frågan där, naturligtvis, är att allt från USB-tangentbord till mikrofoner och även en del kameror fungerar inte längre, och det är inte mycket för användarna kvar att göra annat än att hoppas att Apple tar ryggstöd i en framtida uppdatering. Känn dig fri att dela dina berättelser om ve i kommentarer, eller låt oss veta om du har problem med IPAD kamera kit.

IOS 4,2 sägs vara att blockera iPad Camera Kit från att stödja vissa USB-enheter som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 6 december 2010 12:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TiPb | källa 9 till 5 Mac | Tipsa | Kommentarer

John's Telefon recension: "världens enklaste mobiltelefon"

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/06/johns-phone-review-the-worlds-simplest-cellphone/:
Det sägs vara "världens enklaste mobiltelefon." Det är ett djärvt påstående från någon tala om en tidigare okänd (i gadgeten cirklar ändå) holländska team av kreatörer över på John Doe Amsterdam som ville bygga en grundläggande telefon - de mest grundläggande telefonen någonsin - som inte var lika trist och tråkig som andra prisvärda telefoner på marknaden. Så är det? Jo, det är verkligen grundläggande. I en ålder av smartphones och billiga featurephones, är Johns telefonen mer tydligt genom vad den saknar än vad det har: ingen lust pekskärm i färg, ingen kamera, ingen 3G radio, WiFi, Bluetooth eller ens GPRS data, ingen radio, ingen minne åtkomligt för användaren, och ingen musikspelare eller program av något slag. Det är bara en quad-band GSM telefon med en bläckpenna och papper anteckningsblock stoppade prydligt i sina rymliga skrymslen. Det stämmer, penna och papper. Så det är definitivt grundläggande, men är det enkelt att använda? Läs vidare för att ta reda på.

Fortsätt läsa John's Telefon recension: "världens enklaste mobiltelefon"

Filed under:

John's Telefon recension: "världens enklaste mobiltelefon" publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 6 December 2010 11:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Singel Programvarulicens Delade 774.651 Times

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/4Ob1rI-TQSU/story01.htm:
nk497 skriver "En enda licens för Avast säkerhetsprogram har använts av 774.651 personer efter det gick viral på en fildelning plats. Avast märkte att en licens för det inbetalda för säkerhetsprogramvara, säljs till en 14-kundföretaget i Arizona, . delades ut på nätet i stället stänga av piratkopiering, beslöt företaget att se hur långt programmet skulle sprida sig - det är sedan dök upp i 200 länder, inklusive Vatikanstaten Nu är företaget förvandla det till en marknadsföring möjlighet, med. en pop-up uppmuntra användare av piratkopia att ladda ner en laglig kopia av gratis eller betalda versionen. Avast är inte säker på hur många pirater har gått lagligt, men sade några har gått över. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.