fredag 24 december 2010

Nya Solar Reactor Prototype Unveiled

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Yxip7W3Rsc8/story01.htm:
chrb skriver "Forskare från California Institute of Technology och det schweiziska federala tekniska institutet har presenterat en ny sol reaktor prototyp som direkt omvandlar koldioxid eller vatten till kolmonoxid och vätgas, respektive. Sammandraget finns i Science. citerar BBC writeup : "Prototypen ... använder en kvarts fönster och hålrum för att koncentrera solljuset in i en cylinder fodrad med ceriumoxid, även känd som ceria Ceria har en naturlig benägenhet att andas syre när det värms upp och andas in det som det svalnar Om.. , som i prototypen, koldioxid och / eller vatten pumpas in i fartyget kommer ceria band snabbt syret från dem som det kyls, skapa väte och / eller kolmonoxid. ... Prototypen är grovt ineffektivt, bränsle skapade utnyttja endast mellan 0,7% och 0,8% av den solenergi som tas in i fartyget. mesta av energin går förlorad genom värmeförlusterna genom reaktorns väggar eller genom ny strålning av solljus tillbaka genom enhetens öppning. Men forskarna är övertygade att effektiviteten på upp till 19% kan uppnås genom bättre isolering och mindre bländare. Denna effektivitet priser, säger de, skulle kunna bidra till en livskraftig kommersiell enhet. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Betala vad du vill - en hållbar affärsmodell?

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/0HhzBWjRMAY/story01.htm:
revealingheart skriver "Eftersom 2010 kommer att avslutas, kan det bli ihågkommet som det år pay-vad-du-vill prissättning nått mainstream. Tillsammans med de två Humble Indie buntar, YAWMA erbjuda ett spel och musik ihop, och Rock, Paper och Shotgun rapporter om underligt heter Bundle av fel, till att finansiera en utvecklare som kontrakterade lunginflammation Fler exempel är när Reddit kort låta sina användare donera ett belopp av deras val av uppgraderade konton när de hade ekonomiska svårigheter. det Indie Music Cancer Drive lanserade Songs for the Cure för cancerforskning.? och Mavaru startat en webbutik där användarna kan köpa album för alla belopp kan betala-vad-du-vill bli en hållbar modell mainstream affärer eller är det avsett att vara en fortsatt experiment för mindre grupper? "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




HTC 7 Pro visar upp på O2 Tysklands sida, lovar januari lansering

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/24/htc-7-pro-shows-up-on-o2-germanys-site-promises-january-launch/:
HTC hade låst "i början av nästa år" för 7 Pro's lansering i Europa, och när du tänker på det, är januari ungefär lika "tidiga" som man kan komma. O2: s pojkar och flickor i Tyskland har kastat upp en teaser-sida för QWERTY-utrustade Windows Phone 7 luren, säger att det är förväntas vara tillgängliga nästa månad - ett lovande tecken, faktiskt. Visst, kan lanseringsdatum glida alltid, men med tanke på hur desperat världen behöver lite fler alternativ landskap QWERTY för WP7, vi skulle satsa det är en av HTC: s främsta prioriteringar att få denna sak sköt.

[Tack, Jens]

HTC 7 Pro visar upp på O2 Tysklands sida, lovar januari lansera ursprungligen visades på Engadget på Fri, 24 Dec 2010 17:07:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa O2 Tyskland | Tipsa | Kommentarer

Skype på god väg till återhämtning, gruppsamtal video återställas

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/24/skype-well-on-the-road-to-recovery-group-video-calls-restored/:
Vi fick nästan att se vad julen var innan Skype, och det var inte trevligt. Naturligtvis kommer VOIP och videokonferenser aldrig ersätta mormor Pat's pizzelles, men tekniken gör det verkligen gör inför semesterplaneringen mycket enklare. För sin del har Skype inte gått in alltför mycket i detalj när det gäller arten av sitt senaste avbrottet (något om "mega-supernoder"), men när detta skrivs grupp videosamtal verkar vara tillbaka och koncernchef Tony Bates har meddelat att kunder kommer att kompenseras för avbrott i tjänst med fria och pay-as-you-go kunderna får kredit för en gratis 30-minuters SkypeOut-samtal till fasta telefoner och lämnad abonnenter kommer att få en gratis vecka av tjänst. Håll utkik på Skype blogg för vidare uppdateringar, och vi håller tummarna att vi i år inte kommer att behöva lära sig vad nyårsafton är som utan Chatroulette. Som för Skype sig med hur de har uppvaktning företagskunder de ska bara vara glad om detta inte göra för mycket skada på sin förestående börsintroduktionen.

Skype på god väg till återhämtning, videosamtal grupp återställd ursprungligen visades på Engadget på Fri, 24 Dec 2010 16:05:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Yahoo | källa Skype Blogg | Tipsa | Kommentarer

23 år av kultur Hacking med Perl

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/NwdkQeIk28o/story01.htm:
Modern Perl skriver "Larry Wall, skaparen av Perl, reflekterar över Perl historia dataintrång sin kultur, från undergräva reduktionistiska kultur Unix till uppfinna idéer programmeringsspråk och kultur i Perl 6 och den verbala aikido används för att uppmuntra ärlig belackare att bli värdefulla bidragsgivare. Perl vände 23 år förra veckan, och Perl 6 är tillgänglig. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Crookes, RIAA, MPAA, ICE - Länkning är Publishing "

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/5juzQiMq23I/story01.htm:
newtley skriver "Vad Kanadas Wayne Crookes, Big 4: s RIAA, Hollywoods MPAA och helt nya ICE agent Andrew Reynolds har gemensamt? De har alla anspråk länkning är detsamma som publicering. Crookes använder den för att efterfrågan Kanadas högsta domstol effektivt stänga av . net i Kanada Med RIAA och MPAA ge initiativ, "Obama-regeringen använder Andrews [läs ICE - US Immigration and Customs Enforcement] för att försöka stänga oskyldiga webbplatser för, och på uppdrag av Hollywood och stor musik. platserna är "anklagas för att bidra till piratkopiering, och det var viktigt för de domännamn som ska tas i beslag utan rättegång och utan att ge webbplatser en chans att svara. Varför? Sådana webbplatser är" förstör den amerikanska ekonomin. " Glöm lagligen utsedda domstolar, bevis eller rättssäkerhet. Hollywood och Big Music regel. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Nokia E7 träffar Amazon: betala 679 $ och de ska skicka den när de har det

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/24/nokia-e7-hits-amazon-pay-679-and-theyll-ship-it-when-theyve/:
Du kommer förmodligen att vänta några veckor åtminstone - men om du vill lägga i din beställning tidigt, amerikanska webbplats är Amazon mer än gärna ta ditt namn till Nokias senaste QWERTY monster. Den E7 kör en stout $ 679 - och det är inte genom en tredje part, det är Amazons direkt pris för en officiell amerikansk version av telefonen med en full tillverkarens garanti. Känns dyr för oss, men Amazons prissättning tendens att variera ganska regelbundet, så skulle vi inte vara alls förvånad över att se i höst lite av den tid den faktiskt fartyg - och om Esbo meddelar ryktas MeeGo -powered N9 av tid E7 är tillgänglig, kan de behöva rabatt det en hel del.

[Tack, adgg]

Nokia E7 träffar Amazon: betala 679 $ och de ska skicka den när de har det som ursprungligen dök upp på Engadget på Fri, 24 Dec 2010 15:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Amazon | Tipsa | Kommentarer

Den Engadget Podcast, live på 3:00 EST!

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/24/the-engadget-podcast-live-at-3pm-est/:
Det är julafton, alias "semester" och vi är här för att sparka tillbaka med våra bästa kopp varm choklad (marshmallow-krönt, naturligtvis) och prata om vad som verkligen är viktigt i livet: teknik. Kolla in strömmen och chatt efter rasten.

PS Och glöm inte att Ustream har Android och iPhone kunder också, om du är ute och du kan inte gå in på Flash-baserade kul nedan.

Fortsätta läsa Engadget Podcast, live på 3:00 EST!

Den Engadget Podcast, live på 3:00 EST! ursprungligen visades på Engadget på Fri, 24 Dec 2010 14:20:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

I bästa fall Mods Från och med 2010

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/4Pcm53DpvQg/story01.htm:
arcticstoat skriver "Vem säger PC modding är död? UK tech sajt bit-tech har avrundat bästa fall mods av året, visar upp en otrolig mängd av innovation, kompetens och yrkesskicklighet. Från en PC av betong till en replik av ett Cray -1 chassi till en art deco-stil trä radio, dessa är bara fantastiskt arbeten. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Holländska forskare utveckla halv miljon euro, "prisvärd" super laser

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/24/dutch-scientists-develop-half-million-euro-affordable-super-l/:
Folket på Eindhoven University of Technology (TU / e) har kärleksfullt avses sitt senaste bidrag till den vetenskapliga världen som "stackars mannens X-FEL." En X-FEL, eller X-ray Free-electron laser, är som en superstark videomikroskop som konverterar elektroner för röntgenstrålar för att observera höghastighetståg molekylär rörelse. TU / e är super laser alternativ beror enbart på en mycket specifik koncentration av elektroner för att göra samma sak, vilket möjliggör en mycket mindre (den passar på ett bord), mycket billigare setup. Med en beräknad kostnad på en halv miljon euro, laser är knappast billig, men det är långt billigare än konkurrenterna: Stanford 's X-FEL löper hundratals miljoner dollar, och åtgärder en hel kilometer. TU / forskare e erkänna att deras laser inte kan göra allt som en X-FEL kan, men hey, du får vad du betalar för. Upp nästa för TU / e? In vitro griskött. Yummy.

Holländska forskare utveckla halv miljon euro, "prisvärd" super laser publicerades ursprungligen på Engadget på Fri, 24 Dec 2010 13:58:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa PhysOrg | Tipsa | Kommentarer

Vita huset varnar för Supercomputer kapprustning

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/YcENs5vULCQ/story01.htm:
dcblogs skriver "The White House's vetenskap rådgivare, i en rapport förra veckan, sade en petaflop-för-petaflop ras för att uppnå nummer ett på Top500 kan visa sig vara kostsamt och avleda pengar från superdatorer forskning." Även om det vore oklokt att låta oss sjunka betydligt efter våra kamrater med hänsyn till vetenskaplig prestandatester där ha påvisbara praktisk betydelse, en enkelspårig fokusering på att upprätthålla tydliga överlägsenhet i fråga om floppar räkna är nog inte i vårt nationella intresse ", enligt rapporten (PDF). Det är att uppmana den superdatorn samfundet att utvidga sitt jämförelseindex åtgärder, utöver de Top500 s Linpack. Det säger Graph500, för dataintensiva tillämpningar där den snabba genomförandet av diagram verksamheterna, kommer att vara mer relevant, "utan också erkänner att det kommer att svårt att lita på någon åtgärd. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.