tisdag 14 december 2010

Dolda Backdoor upptäcktes på HP MSA2000 Arrays

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/EP-5a1UNbcs/story01.htm:
wiredmikey skriver "En hårdkodad lösenord-relaterade säkerhetsproblem har upptäckts som uppenbarligen påverkar alla HP MSA2000 G3, en modulär storskalig lagring array. Enligt rapporten, finns en dold användare som inte visas i User Manager, och lösenord kan inte ändras, att skapa en perfekt "bakdörr" möjlighet för en angripare att få tillgång till potentiellt känslig information som lagras på enheten, samt system den är ansluten till. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Knockoff 3-i-1 IPAD kamera anslutningssats förbättrar Apples egen design

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/14/knockoff-3-in-1-ipad-camera-connection-kit-improves-apples-own/:
Ärligt talat, de allra flesta knockoff redskap är ett stort steg bakåt från det verkliga affären. Detta, vänner, är en av de marginella fall där det motsatta är sant. Det 3-i-1 IPAD kamera anslutningssats (finns i svart eller vitt) är en enda docka anslutande apparatur med Trifecta portar: USB, SD och microSD. För att nämna kan du avlasta bilderna från kameran till din iPad via en direkt USB-anslutning, avlasta bilder från ditt SD-kort och foton avlasta från ditt microSD-kort. Det är allt ganska självförklarande och och på bara $ 29,90, det finns knappast en anledning att ens överväga den officiella versionen . Hit länkarna nedan för att få din beställning på, men förvänta dig inte att fartyget tills början av nästa år.

Knockoff 3-i-1 IPAD kamera anslutningssats förbättrar Apples egen design ursprungligen visades på Engadget on Tue, 14 Dec 2010 16:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Gizmodo | källa MIC Gadget (1) , (2) | Tipsa | Kommentarer

Varför Anonym Can't Take Down Amazon.com

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/PpLzi6xHf4Q/story01.htm:
suraj.sun skriver "Webbplatsen-attackerande gruppen" Anonym "försökte och misslyckades med att ta ner Amazon.com på torsdag Koncernens hämnd hord snabbt fick reda på något datanörd har känt i många år. Amazon, som har byggt ett av världens mest oövervinnelig webbplatser, är nästan omöjligt att krascha .... Anonym snabbt listat ut det. Mindre än en timme efter inställning siktet på Amazon, som kallas gruppens organisatörer utanför försöket. "Vi har inte tillräckligt med krafter," de tweeted ".

Läs mer i denna historia på Slashdot.




IBMs superdator Watson kommer att spela Jeopardy! för dessa datum

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/14/ibms-watson-supercomputer-will-play-jeopardy-on-these-dates/:
Vad är den 14 februari 15th, och 16? Vi har vetat att det skulle hända på ett tag , men nu vet vi när att sätta vår DVRs. Ett rack med servrar - indränkt med naturliga språkbehandling, beväpnad med en bataljon av esoterisk popkultur kunskap, och "representeras av en rund avatar" - kommer att kämpa mot Jeopardy på! Miljonärer Ken Jennings och Brad Rutter i tre dagar med början Alla hjärtans dag 2011. Vi är också höra att Watson kommer att skriva autografer efter det är gjort decimerar dess motståndare. Den kommer sedan att donera alla sina vinster till välgörenhet och tillbringa resten av sitt naturliga liv ducka paparazzi på en hemlig strand i södra Stilla havet.

[Foto från Ben Sistos flickr ]

IBMs superdator Watson kommer att spela Jeopardy! för dessa datum som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 14 Dec 2010 14:46:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Yahoo news | | Tipsa | Kommentarer

Titta på 200 år av global tillväxt på 4 minuter

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/J1TQhTk3xLg/story01.htm:
kkleiner skriver "En professor i internationell hälsa i Sverige, har Hans Rosling en lång historia att utforska fakta och siffror som omger vår föränderliga värld. I ett segment av BBC-serien, ger Rosling en av hans mest berömda föreläsningar med en ny twist . Använda 120.000 + bitar av data och förstärkt verklighet, tar översvallande professorn oss genom de senaste 200 åren av global historia och dess ojämn tillväxt av rikedom och hälsa. " Detta är verkligen värt att titta på. Allvarligt.

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Visualiseras: Leica första digitalkamera

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/14/visualized-leicas-first-digital-camera/:
År 1996, Blue besegrade Deep schack grand-master Garry Kasparov för första gången, Dolly det klonade fåret föddes, och digitala kameror fortfarande utom räckhåll för de flesta konsumenter. Detta var också året då Leica släppte sin första digitala scanning tillbaka, S1. Detta bad boy var avsedd för bolagets 35mm R-serien linser (med lins dämpare för en rad andra tillverkares optik) och erövrade 1,4-tums fyrkant bilder. Och vad fick du för din $ 21.500? En kamera som drivs på ISO 50 och producerade 48-bitars (151Mb) bildfiler med "lite om några av de artefakter, blommar, och fringing att fortsätta att plåga oss till denna dag", enligt B & H. Och som man kan förvänta sig från Leica, den har en design som inspirerar betydande gadget lust. Hit källan länken för många fler bilder.

Visualiseras: Leica första digitalkamera publicerades ursprungligen på Engadget on Tue, 14 Dec 2010 14:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa ISO 50 | Tipsa | Kommentarer

Engadget's Holiday Gift Guide: HDTV och hemmabio

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/14/engadgets-holiday-gift-guide-hdtvs-and-home-theater/:
Välkommen till Engadget Holiday Gift Guide ! Laget är här väl medveten om hjärtskärande svårigheter av säsongsmässiga shoppingupplevelse, och vi vill hjälpa dig att sortera soporna och komma med skatter i år. Nedan är dagens uppsjö av hand curaterad hackor, och du kan gå tillbaka till Gift Guide navet för att se resten av produkten guider som de läggs under semesterperioden.
En helt ny HDTV är en gåva som kan få massor av användning under hela året, men det är också en av de dyrare objekten på Santa's lista. Om du är shopping för hemmabio entusiasten som har allt, finns det alltid plats i skåpet för en annan streamer eller demoskiva. Från 3DTV till nätverk anslutet till återgång skivbaserade media, det finns en hel del nya alternativ på däck för 2010 semesterperioden - låt oss se om vi kan begränsa listan lite och se dina poäng gåva ett tio av tio även om din Budgeten är mer som en två.

Fortsätt läsa Engadget's Holiday Gift Guide: HDTV och hemmabio

Engadget's Holiday Gift Guide: HDTV och hemmabio publicerades ursprungligen på Engadget on Tue, 14 Dec 2010 13:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Stallman orolig Chrome OS

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/aNGs-1AvX-c/story01.htm:
dkd903 noterade att Stallman talar ut om riskerna med Chrome OS och ge upp alla dina lokala data in i folkmassan och skjuta människor till "Careless Computing". Vilket är mycket mer akut oro än något som att kalla det GNU / Chrome OS.

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Amazon MP3 app träffar BlackBerry telefoner

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/14/amazon-mp3-app-hits-blackberry-phones/:
Det kan inte riktigt vara tillräckligt för att få icke-BlackBerry användare i fållan, men RIM har äntligen gjorde en efterlängtad kupp för att behålla sin nuvarande användare är nöjda - det är bara meddelade att Amazon MP3 ansökan är nu tillgänglig för nedladdning från BlackBerry App världen. Medan fortfarande tekniskt i beta kommer app kan du köpa och ladda ner musik både via WiFi och trådlöst, och den innehåller massor av BlackBerry-specifika funktioner, inklusive delning via BBM utöver det vanliga sociala nätverksfunktioner och full integration med BlackBerry's Universal Search och mediateket. Hit upp på länken nedan för en närmare titt, eller helt enkelt ladda ner det själv för att prova det först hand - det är trots allt gratis.

Amazon MP3 app träffar BlackBerry telefoner ursprungligen visades på Engadget on Tue, 14 Dec 2010 12:56:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa BlackBerry | Tipsa | Kommentarer

Arkeologer Hitta 2.400-åriga Soppa

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/f2prWP6ATk0/story01.htm:
Kinesiska arkeologer har upptäckt ett förseglat brons pott som innehåller vad de tror är ett parti på 2400-åriga ben soppa. Potten var grävt upp nära den antika huvudstaden Xian. Liu Daiyun av Shaanxi Provincial Institutet för arkeologi säger, "Det är den första upptäckten av ben soppa i den kinesiska arkeologiska historia. Upptäckten kommer att spela en viktig roll i att studera matvanor och kultur krigande staternas period (475-221BC)." Inga ord på om arkeologer fann också den tillhörande gamla kex.

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Microsoft landar sin största någonsin Surface ordning ... från en karaoke-bar (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/14/microsoft-lands-its-largest-ever-surface-order-from-a-karaoke/:
Det är inte mycket att se just nu, men det verkar som Red MR är på god väg att bli en av de mest avancerade (och förmodligen den mest underhållande) karaoke barer i världen. Före sin Hongkong debut på lördag, sade företaget redan har installerat sex Ytor i sina två barer, och har som mål att passa mer för att fylla upp alla 80 rum - och det antalet skulle kunna gå upp till 300 inom en snar framtid - en gång Microsoft har ramped upp produktionen. Med Red MR: s skräddarsydd programvara (fortfarande hemligt) kommer kunderna att kunna välja låtar, beställa mat, titta på TV och spela spel på ytan medan du lyssnar på en berusad överlämnande av My Heart Will Go On. Åh, och det kommer även att några Kinects runt om i barer, men det är inte exakt klart om de kommer att vara i rummen också. Hur som helst kommer vi att flyga till Hong Kong för att kolla upp det senare i veckan, så håll ögonen öppna. För nu kan du titta på en demo av ytans Liar's Dice spelet efter paus.

Fortsätt läsa Microsoft landar sin största någonsin Surface ordning ... från en karaoke-bar (video)

Microsoft landar sin största någonsin Surface ordning ... från en karaoke-bar (video) som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 14 Dec 2010 00:35:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Engadget kinesiska | Tipsa | Kommentarer

Ryska Yo hybrid sade att erbjuda 67mpg, kostar under $ 15k, får en miljardär: s stöd

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/14/russian-yo-hybrid-said-to-offer-67mpg-cost-under-15k-gets-a-b/:
Ryska Yo hybrid sade att erbjuda 67mpg, kostar under $ 15k, får en miljardär: s stöd
Ryska företagare Mikhail D. Prokhorov kan ha stora planer för att flytta Nät centrum och vrida dem i Brooklyn New York-bor, men en annan av hans stora planer kommer att stanna lite närmare hemmet. Tja, hans hem ändå. Det är E, kyrilliska tecken "yo", och en funky namn för en nyligen avslöjat hybrid som har gjort mål miljardären stöd. Det E är en liten tvådörrars, fyrsitsiga bil med en toppfart på 80mph och en rad 680 miles, levereras av en hybriddrivlina med två elmotorer och en enda förbränningsmotorer klump. Men till skillnad från parallellhybrid Prius och ( mestadels ) seriehybrid Volt , som båda är beroende av dyra och tunga batterier, E kommer det endast att kunna hålla en liten avgift. Istället motorn, som använder en lamellvakuumpumpar design, kommer att gå kontinuerligt, spinning en generator och ge den nuvarande för att sätta på hjulen. Det är en ovanlig layout för en bil, men om det kan fungera dess påstådda 67mpg vid sin föreslagna $ 14.500 MSRP när det är tänkt att slå på gatorna i St Petersburg 2012, kan du ringa oss konvertiter - och kamrater.

Ryska Yo hybrid sade att erbjuda 67mpg, kostar under $ 15k, får en miljardär: s stöd som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 14 Dec 2010 00:13:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa The New York Times | Tipsa | Kommentarer

Michael Moore inlägg Julian Assange's Bail

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ASUj_zVvMi0/story01.htm:
digitaldc citat Michael Moore i en berättelse som körs på Huffington Post där han säger "I går, i Westminster Magistrates Court i London, advokater för Wikileaks grundare Julian Assange fram till domaren ett dokument från mig om att jag har lagt upp $ 20.000 av mina egna pengar för att hjälpa rädda Mr Assange ur fängelset. Dessutom är jag (Michael Moore) offentligt erbjuder hjälp av min hemsida, mina servrar, mitt domännamn och allt annat jag kan göra för att hålla Wikileaks levande och blomstrande som det fortsätter arbetet med att avslöja brott som kokades ihop i hemlighet och som utförs i vårt namn och med våra skattepengar. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.