tisdag 24 maj 2011

Dell nyfiket saknas Windows Phone "Mango" hårdvara partner listan, säger Microsofts håll ögonen "

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/24/dell-curiously-missing-from-windows-phone-mango-hardware-partn/:
Microsoft i morse la Acer, Fujitsu och ZTE sin stabila av Windows Phone hårdvara partner, men titta på den bilden ovan och du hittar ett namn saknas. Ja, Michael Dell efternamn en anmärkningsvärd frånvaro från gruppen av Mango tillverkare, som fick oss att nå ut till någon som har ansvaret att se vad som är vad. En Microsoft rep informerade oss om att företaget inte har något att meddela på den fronten i dagsläget, men uppmanade oss att "stay tuned", vad nu det kan betyda. Om ni undrar var Nokia är, fret inte, det är fortfarande mycket i Microsofts framtidsplaner , bara fick den ett separat omnämnande. Som till Dell? Inte ett pip i hela Keynote. Detta kommer bara en dag efter en Wall Street Journal artikeln nämns Dells avsikt att minska sin närvaro på konsumentmarknaden och fokusera på sin verksamhet för företagsväxlar styrkor - skulle en nedläggning av Windows Phone vara en av dessa steg?

Dell nyfiket saknas Windows Phone "Mango" hårdvara partner listan, säger Microsofts stay tuned " ursprungligen dök upp på Engadget tor, 24 maj 2011 11:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Large Scale 24 / 7 solkraftverk som byggs i Nevada

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/V3CO2Xseh_Y/Large-Scale-247-Solar-Power-Plant-To-Be-Built-in-Nevada:
RayTomes skriver "Obamas administration har gett en lånegaranti på $ 737.000.000 att bygga den första storskaliga solkraftverk som lagrar energi och ger elektricitet 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan." Denna solenergi projekt, ett HELIOSTAT snarare än ett system med sol, med en smält salt för att lagra ström som värme för tider då solen inte skiner, kommer att byggas i Nevada, och säger i artikeln, förväntas skapa "600 byggande jobb och 45 fasta tjänster. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


IPv6 trafikvolymen är låg, men ingen vet hur lågt

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/2RZIN3S94dk/IPv6-Traffic-Volumes-Are-Low-But-Nobody-Knows-How-Low:
netbuzz skriver "Som i juni 8 världsårsbästa IPv6 Day experiment närmar det varit allmänt vedertaget att små IPv6-trafik som korsar Internet för tillfället. Syftet med evenemanget är dels att öka den volymen. Men det kommer att bli svårt för Internet beslutsfattare , till ingenjörer och användaren i stort berätta hur uppgraderingen till IPv6 går framåt eftersom ingen har exakt eller fullständig statistik om hur mycket Internettrafik IPv6 kontra IPv4. " Och om du inte vet mycket om IPv6 och varför det betyder, har dave.io vänligen tillhandahållen "en primer på IPv6 övergången. Varför det är coolt, hur du kommer igång med det och vad som har ändrats"

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Mozilla avvisar WebP bildformat, lägger Google till Picasa

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/wxs5XPn6NP0/mozilla-rejects-webp-image-format-google-adds-it-to-picasa.ars:

Google byggt royaltyfria WebM videoformat med den sofistikerade VP8 komprimeringstekniken att den har erhållit i sin 2009 förvärv av On2. Förutom att främja målet att öppna video för webben, sökandet jätte används också On2 tekniken för att bygga ett nytt bildformat som kallas WebP med målet att minska nedladdningstiden för sidan genom att öka effektiviteten i bildkomprimering.

WebP använder några av de stillbilder kompressionstekniker att VP8 åberopat till stöd för komprimering av enskilda bildrutor. Formatet är avsett för användning med förstörande bilder som ett alternativ till det ärevördiga JPEG. Google har genomfört en omfattande studie som visar att WebP erbjuder en genomsnittlig besparing filstorlek på 39 procent. Trots den till synes imponerande resultat, är inte alla övertygade av Googles resultat. Mozilla, som officiellt har vägrat att stödja formatet i Firefox, har framträtt som en av WebP mest framträdande motståndare.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Siano tar upp en annan 20 miljoner dollar för Mobile Chips-TV-mottagare

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Tu32xC-P7i8/:
Array

Live At The Barnes & Noble evenemang i New York

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/eFo4CH_cR4c/:
Array

Brightcove lanserar App Cloud. Det är inte bara för videoklipp Anymore

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/w8vSlaOG5Ak/:
Array

Windows Phone "Mango" sök erbjuder platsspecifika resultat, ca integration (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/24/windows-phone-mango-search-offers-location-specific-results-a/:

Windows Phone senaste iteration (kodnamn Mango ) handlar om att hålla det i luvan. Vi hade en chans att sitta ner med en Windows-telefon rep inför dagens stora avslöjar , och de lät oss in på ett par nya funktioner som kommer definitivt ställa in OS isär - åtminstone när det gäller att navigera den trassliga nätet som är internet. Vi fick en snabb inblick i IE9 , men den nya webbläsaren är inte mycket av ett spel-växlare - den stöder HTML5, men fortfarande inte leverera Flash eller Silverlight kompatibilitet. Den verkliga nyheten här är i Bing-powered sökfunktion, där användarna kan surfa de stora vidderna i nätet fyra olika sätt, med fokus på det lokala.

Om du klickar på dedikerade sökknappen från Windows Phone startskärmen tar dig till en bekant Bing sida, erbjuder visuella, ljud och röst alternativ vi hörde ryktas tidigare denna månad, tillsammans med en stad scape ikon. Det skyline representerar lokala Scout, en funktion som fokuserar på dina frågor på området du befinner dig i, ge platsspecifika resultat som markerar viktig information om anläggningar och evenemang i din omedelbara närhet. Klicka dig vidare på en länk tar upp allmän information och omdömen utläsa från populära användargenererat webbplatser. Det är inte allt som är nytt, men som Mango också erbjuder en del fiffiga trick i sin visuella sökning. Istället för att bara knäppa en streckkod, kan du faktiskt använda en bild på själva produkten för att få upp information om priser, tillgänglighet och relevanta program.

Demot såg vi använt omslaget Flickan som lekte med elden, och levererade bland sökresultaten en länk till titeln i Kindle app. Detta är inte precis banbrytande teknik - Google Goggles gör ungefär samma sak - men vad är verkligen annorlunda här är den täta integrationen av sådana funktioner i operativsystemet, samt länkar till externa applikationer. Således är erfarenheten lite olik alla andra i OS atmosfären, upending vår idé om vad det innebär att söka internets utan att tillgripa fristående program. Oavsett om det är något som användaren kommer att ta att man bara gissa, men vi är säkra på att det är tillräckligt för att få folk att prata. För en djupare (och mycket vertikalt) titta på lokala Scout, hoppa på tidigare pausen.

Fortsätt läsa Windows Phone "Mango" sök erbjuder platsspecifika resultat, ca integration (video)

Windows Phone "Mango" sök erbjuder platsspecifika resultat, ca integration (video) som ursprungligen visades på Engadget tor, 24 maj 2011 10:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | |

Barnes & Noble tillkännager nya touch-aktiverade Nook

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/24/barnes-and-noble-announces-new-nook/:
Nook Event
Inte vara sämre av Kobo som just utlöste det senaste E Ink läsare igår folket på Barnes & Noble är tillbaka med den senaste uppdateringen av deras sortiment av Nook enheter. "Alla nya" Nook är touch aktiverat och varar upp till två månader på en enda laddning.

Utveckla ...

Barnes & Noble tillkännager nya touch-aktiverade Nook ursprungligen visades på Engadget tor, 24 maj 2011 10:13:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Skylon rymdskeppsprogram Design Passerkort Key Review

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/seTLEfA3H78/Skylon-Spaceplane-Design-Passes-Key-Review:
gbjbaanb skriver "Ett revolutionerande Storbritannien rymdskeppsprogram konceptet har fått draghjälp av slutsatserna i en viktig teknisk översyn. Skylon är en design för en rymdskeppsprogram som använder motorer som fungerar som vanligt jetplan nära marken och byta till raketer i den övre atmosfären. Konceptet avses det plan som inte kommer att behöva genomföra så mycket bränsle och därför inte kommer att behöva disponibla etapper. Det beräknas (genom dess utvecklare) att Skylon kommer att släppa kostnaden för att leverera nyttolaster till rymden från $ 15.000 per kilo till $ 1000. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


AMD Releases FirePro V5900 och V7900 arbetsstation grafikprocessorer

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/2CX-rgsBPug/AMD-Releases-FirePro-V5900-and-V7900-Workstation-GPUs:
primesuspect skriver "Idag AMD släppt två nya arbetsstation GPU: er. De FirePro V5900 och V7900, som syftar till att mellan-och high-end kort arbetsstation marknaden"

Läs mer i denna historia på Slashdot.


US Intelligence Agency man kompilerar Mountain av metaforer

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/dkUwCHfPMwE/US-Intelligence-Agency-to-Compile-Mountain-of-Metaphors:
coondoggie skriver "Forskare med den amerikanska underrättelsetjänsten Advanced Research Projects aktivitet vill bygga ett förråd av metaforer. Ni läste det rätt. Inte bara amerikanska / engelska metaforer ihåg dig, men de iranska persiska, mexikansk spanska och ryska talare. Varför metaforer?" Metaphors har varit kända sedan Aristoteles som poetiska och retoriska enheter som är unika, kreativa fall av språk konstnärskap (till exempel: Världen är en scen, Tid är pengar) Under de senaste 30 åren har metaforer visat sig vara genomgående i vanligt språkbruk. och att avslöja hur människor i en kultur definiera och förstå världen omkring dem, "IARPA säger."

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Firefox 5 beta anländer för skrivbordet och Android

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/EOcg73mfIWI/firefox-5-beta-arrives-for-desktop-and-android.ars:

Mozilla har meddelat att det finns de första Firefox 5 betaversion för Windows, Linux, Mac OS X och Android. Den nya stationära versionen innehåller en inbyggd release kanal växlare och stöd för CSS-animeringar. Den nya mobila versionen innehåller stöd för Do Not spårhuvudet och en rad andra förbättringar.

Mozilla övergår till att ett högre tempo utveckling modell med kortare cykler mellan större utgåvor. Organisationen strävar efter att leverera ytterligare tre större uppdateringar i år, vilket innebär att Firefox version nummer 7 från slutet av 2011. För att klara av mer iterativa strategin Release Management, har Mozilla upprättat ett system med release "kanaler" genom vilken nya förbättringar kommer flöda innan de anländer till en stabil utgåva. Det är ett liknande tillvägagångssätt som redan använts framgångsrikt av Google för dess Chrome webbläsare.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


I e-G8 talar om en ny industriell revolution - men var är ångmaskiner?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/MPI47OV_m9w/:
Array

Titta på TechCrunch Disrupt Live Dag 2!

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/fHexv2GVTAI/:
Array

Opera Mini 6 För IOS - en bättre webbläsare för iPhone och IPAD? (Screenshots)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/2LLO09QOe58/:
Array

Opera Mini landar på IPAD i version 6.0

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/24/opera-mini-lands-on-the-ipad-in-version-6-0/:
Varit kärleksfull Opera Mini upplevelse på din iPhone och vill för den på större IOS enhet? Opera är idag vända denna önskan till verklighet med lanseringen av v6.0 av sin Mini mobila webbläsare, som nu har stöd för alla IOS bärbara datorer, inklusive IPAD och IPAD 2, plus en särskild skrik för iPhone 4 näthinna display. Den övergripande utformningen av nätet explorer har också fräschats upp med ett "nytt utseende och känsla", medan en social uppdelning funktion låter dig spränga webbadresser i Twitter och Facebook direkt från app. Dessutom innehåller den nya versionen möjligheten att ladda flikar i bakgrunden och förbättrar stödet för icke-latinska alfabet som arabiska och kinesiska. Hit källan länk för nedladdning.

[Tack, Chris]

Fortsätt läsa Opera Mini landar på IPAD i version 6.0

Opera Mini landar på IPAD i version 6.0 publicerades ursprungligen på Engadget på Tis, 24 Maj 2011 08:49:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa iTunes | Tipsa | Kommentarer

NPG, CSU partner för 49 USD dynamiska digitala läromedel

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/24/npg-csu-partner-for-49-dynamic-digital-textbooks/:
Det värsta med att vara en college student? Dyr läromedel ... de gör även Ramen nudlar en fin måltid. I höst kommer eleverna vid California State University vara åtminstone göra ett steg upp till snabbmat. CSU har aviserat en tre-års kontrakt med Nature Publishing Group till låg kostnad, interaktiv, webbaserad läroböcker med tillgång alternativ för studenter med funktionshinder. Det första som erbjuds är en inledande biologi text, passande titeln Principles of Biology. Studenter på LA, North Ridge, och Chico campus kommer varje har olika betalnings-och licensmodeller, men 49 spänn får någon en fullständig utgåva som börjar den 1 september. Professorer kan redigera innehållet, som omfattar 175 "interaktiva lektioner," tillgång till en databas med forskningsrapporter, och bedömningar för studenter. Allt kan användas på alla enheter från en griffeltavla till en dator och även skrivas ut om du föredrar ritsning dina anteckningar med penna och papper eller inte kommer i närheten av en internetuppkoppling. Detaljerna är torr om den framtida böcker att använda systemet, men det ser ut som en lovande paus för högskolestudenter. Ändå innan du gör dig redo att dike dina böcker och ryggsäck för mer pengar och mindre ryggsmärtor, vi skulle föreslå att skumma pressmeddelandet efter rasten.

Fortsätt läsa NPG, CSU partner för 49 USD dynamiska digitala läromedel

NPG, CSU partner för 49 USD dynamiska digitala läromedel som ursprungligen visades på Engadget tor, 24 maj, 2011 09:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa NPG , CSU | Tipsa | Kommentarer

Sonos streaming nu MOG musik på 320kbps

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/24/sonos-now-streaming-mog-music-at-320kbps/:
Om du bor i USA och äger en Sonos hel-ljudsystem sedan världen av strömmande ljud verkligen är ditt ostron. Du skulle bli svårt att nämna en enda stor inhemsk ljud tjänsten inte tillgänglig för S5 allt-i-ett eller ZonePlayer setup. Idag Sonos lägger MOG musiktjänst med hög kvalitet 320kbps strömmar tillgängliga on-demand eller via kundanpassade artist-bara radiostationer. Ännu bättre, kan du prova de 11 miljoner låten bibliotek gratis under de kommande 14-dagar innan uppmanas att prenumerera på $ 9,99 per månad Primo erbjudande.

Fortsätt läsa Sonos nu strömmande MOG musik på 320kbps

Sonos nu strömmande MOG musik på 320kbps publicerades ursprungligen på Engadget tor, 24 maj 2011 09:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Obligatorisk Automotive svarta lådor kan vara på väg

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/RjDV9VueK3Q/Mandatory-Automotive-Black-Boxes-May-Be-On-the-Way:
Attila Dimedici skriver "National Highway Traffic Safety Administration väntas tillkännage en ny förordning om att alla fordon som innehåller en" svart låda ". Inte bara det, men enheterna skulle vara att göra det svårt (eventuellt olagligt) för att ändra vilken information dessa enheter samlar in eller för att disbale dem även om domstol har beslutat att ägaren av fordonet äger uppgifterna. Domstolarna har slagit fast att myndigheterna kan få tillgång till dessa uppgifter (till vilken grad och huruvida en warrant är nödvändigt beroende av staten). "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Europeiska kommissionen återfår förnuft, avbryter 22.000.000 € SYMBEOSE projekt

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/24/european-commission-regains-sanity-cancels-22-million-symbeose/:
I november förra året, till förvåning och bestörtning av många, Europeiska kommissionen beslutade den behövs för att stimulera vissa egenutvecklade innovationer inom de mobila och drog tillsammans 22.000.000 € i ett offentligt / privat investeringar för att hjälpa Symbian få ett försprång. Avsikten var att vända Nokias förre älskare i inbäddat operativsystem för Europa (därav namnet SYMBEOSE), men tyvärr det uppbrottet mellan Symbian och den finska mobil maker var för mycket att övervinna. Gemenskapen har beslutat, med rätta, att det finns ingen mening med att fortsätta sin symbtopia projekt, och nu medlem av Neelie Kroes ' team har bekräftat hela satsningen har avbrutits. Europas skattebetalare (av vilka två du ser till höger) kommer också bli glad att veta att inga pengar har bytt händer, så kulan har ordentligt dodged. Gissa det är därför de letar så glada.

[Tack, Danijel]

Europeiska kommissionen återfår förnuft, avbryter 22.000.000 € SYMBEOSE projekt som ursprungligen visades på Engadget tor, 24 maj 2011 07:20:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Allt om telefoner | källa @ Ccbuhr (Twitter) | Tipsa | Kommentarer