lördag 5 februari 2011

Brooklyn buss ryttare får i realtid buss spårning via mobiltelefon

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/05/brooklyn-bus-riders-get-real-time-bus-tracking-via-cellphone/:
New Yorks Metropolitan Transit Authority startat ett pilotprogram ett par månader tillbaka som erbjuds bussen ryttare någon spårning i realtid information, men det är nu utökat saker med ett helt nytt program på B63 linjen i Brooklyn. Denna tjänst är för närvarande tillgänglig via en mobil-vänlig webbplats eller SMS, och användare smartphone kan även skanna bara knäppa en bild på en streckkod (förmodligen en QR-kod ) vid en busshållplats att omedelbart checka in på platsen för de kommande fem bussar som kommer fram vid hållplatsen. Vad mer, till skillnad från det tidigare programmet, är detta nya system baserat på en öppen källkod som utvecklats med hjälp av OpenPlans och MTA är faktiskt uppmuntrar utvecklare att gräva i API och utveckla sina egna lösningar - som säkerligen skulle bli intressant som programmet utökas över hela staden (Staten Island busslinjen är nästa upp). Chef på tidigare avbrottet för MTA: s pressmeddelande, och slå upp på länken nedan för att prova tjänsten direkt i webbläsaren.

Fortsätt läsa Brooklyn buss ryttare får i realtid buss spårning via mobiltelefon

Brooklyn buss ryttare får i realtid buss spårning via mobilen ursprungligen visades på Engadget den lör, 5 februari 2011 12:50:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Mass Transit | källa MTA BusTime , OpenPlans | Tipsa | Kommentarer

Nästan 100.000 P2P-användare Stämde det senaste året

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/2cN6ei4uc0I/Nearly-100000-P2P-Users-Sued-In-the-Past-Year:
En anonym läsare skriver "den lavin av stämningar upphovsrättsintrång i USA, främst mot BitTorrent-användare är på väg att slå en tvivelaktig milstolpe. Totalt 99.924 svarande har stämt under de senaste 12 månaderna, och nya ärenden håller på att arkiveras på ett snabb takt. Adult företag i synnerhet har utnyttjat de lönsamma betal-up-eller-annat system där tiotals miljoner dollar står på spel. " Men som andra läsare påpekar, är både domare och kabelbolag bli trött på den oändliga förelägganden i P2P porr fall.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Nokia uppges planering "organisatoriska förändringar, mobiltelefoner exec på outs

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/05/nokia-reportedly-planning-organizational-changes-mobile-phone/:
Ser ut som kapitalmarknadsdagen är ser ut att bli riktigt barnburner för Nokia. I spåren av nyheten att Microsoft och Nokia kan ha någon form av stillaliggande på gång, vecka Wirtschaftswoche är Tyskland rapporterar att nytillträdd VD Stephen Elop kommer att bjuda adjö till ett antal högt uppsatta tjänstemän. Värdera "bolag källor" tidningen uppgav att Maria T. McDowell , en pamp i mobiltelefoner enhet, liksom Niklas Savander, chef för Markets, kan vara på outs. Dessutom kan Erich Hugo (Chief Development Officer) och Tero Ojanperä, ansvarig chef för tjänster och mobila lösningar, också njuta av den slutliga helger som Nokias anställda. Det är en del av en monumental strategi skift, och om allt kokkärl ut, det ska vara Elop första stora drag eftersom tar över som vd i september förra året . Naturligtvis Anssi Vanjoki mer eller mindre kvar på eget bevåg , och företaget har i huvudsak smidda vidare med liten eller ingen förändring sedan. Vi veta att Nokia har anställt headhunters att spana upp folk att fylla sa tider, men det är svårt att säga varför Elop anser att nya hjärnor behövs. Här är hoppas det är början på något ... konkurrenskraftiga.

[Tack till alla som skickat detta i]

Nokia uppges planering "organisatoriska förändringar, mobiltelefoner exec på outs publicerades ursprungligen på Engadget den lör, 5 februari 2011 11:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Nokia Blog | källa Wirtschaftswoche | Tipsa | Kommentarer

ACLU: s Mobile Privacy Developer Challenge

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/McpzsoSONMs/ACLUs-Mobile-Privacy-Developer-Challenge:
En anonym läsare skriver: "Sekretess grupper aviserat en mobil utmaning privatliv utvecklare igår. Tävlingen, Utveckla för Privacy, utmaningar Mobile App utvecklare att skapa verktyg som hjälper vanliga användare av mobila enheter förstå och skydda deras integritet. Det är sponsrad av ACLU i norra Kalifornien, ACLU Washington, och Tor Project, med hjälp av Ontario och sekretess kommissionsledamotens kansli. Submission deadline är 31 maj 2011. Vinnaren kommer att tillkännages i augusti 2011 vid ett evenemang i Las Vegas, vilket sammanföll med DEFCON och Black Hat säkerhet konferenser. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Sputnik ögonblick eller Nej, vetenskap Mässor sackar efter

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/pRs1EjQqx40/Sputnik-Moment-Or-No-Science-Fairs-Are-Lagging:
En anonym läsare skriver: "New York Times kör en berättelse om svaret från några höga lärarna skolans naturvetenskap till Obamas State of the Union-tal. Det är trevligt att han vill fira vetenskap rättvis vinnare, säger de, men hans besatthet av standardiserade matematik och lästest betyg betyder att de inte har tid att lära eleverna grunderna i hur man gör vetenskapen. "Jag har så många statliga normer som jag måste lära koncept-vis, det tar tid från det jag tycker är mest värdefulla, som är att få dem fråga om världen, sade en lärare. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Archos 70C färg läsplatta nu förbeställas Stateside

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/05/archos-70c-color-e-reader-now-up-for-pre-order-stateside/:
Vad får du om du korsar Atlanten med Archos 70b färg läsplatta ? En alfabetisk skift ett ställe, verkar det. Den Android 2.1-powered bok ersätta med en 7-tums 800 x har 480 TFT-skärm dök upp för pre-order på JR.com. Ingen bild (även om vi antar att det är ungefär samma som 70b), en $ 149,99 prislapp, och inget definitivt releasedatum. Resistiv pekskärm, 600MHz CPU, 4GB lagring, WiFi, SD-kortplats och en 10-timmars untethered livlina. Mycket billigare än en Nook färg , men är fortfarande tilltalande bland en ännu sötare konkurrens ? Det är ditt samtal.

Archos 70C färg läsplatta nu förbeställas Stateside publicerades ursprungligen på Engadget den lör, 5 februari 2011 08:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Den eBook Reader Blog | källa JR.com | Tipsa | Kommentarer

Sarah Palin Söker varumärke Hennes namn

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/HICFjd-9t98/Sarah-Palin-Seeks-To-Trademark-Her-Name:
Hugh Pickens skriver "LA Times rapporterar att förre Alaskas guvernör och 2008 republikanska vice presidentkandidaten Sarah Palin har ansökt pappersarbete hos US Patent and Trademark Office i november till varumärke hennes namn. På hennes ursprungliga ansökan, Palin anges användningen av varumärket för ett webbplats med information om politiska frågor. och utbildnings-och underhållningstjänster, inklusive motiverande sett inom politik, kultur, näringsliv och värderingar Juridiska experter säger att det är relativt ovanligt för politikerna att formellt varumärke deras namn eftersom de i allmänhet inte förknippade med kommersiellt värdefulla produkter eller tjänster och att trademarking ett namn är mer vanligt att kändisar inom underhållning, mode eller sport. "Sarah är någon som nu med statliga och annan verksamhet, i synnerhet talaruppdrag ... och det ser som om hon är ute efter att skydda hennes namn med verksamheten, säger advokat Claudia Ray. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Viacom Stänger MTV Games

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/0YQ9NzjUeZE/Viacom-Closes-MTV-Games:
eldavojohn skriver "Escapist rapporterar att MTV Games uppdelningen av Viacom stängs. Efter att ha sålt ut Harmonix för en påstådd motsvarighet till en enda Red Lobster presentkort visar det sig att Viacoms division kallas MTV Games lite har kvar på sin tallrik . Det finns några käbbel över missade prestationsbaserad betalning, och MTV Games misslyckades med att säkra ett förlagskontrakt för alla Rock Band-spel i Europa -. som visade sig vara den sista spiken i kistan för dem "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


iTunes Gifting grifter rensa brittiska bankkonton

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/05/itunes-gifting-grifter-cleaning-out-british-bank-accounts/:
Den 25 januari, Registrera rapporterade att en olycklig kille såg hans bankkonto töms genom en serie av iTunes månatliga gåva köp skickas till en okänd Hotmail-konto. Han var informerad om stöld av ett e-postmeddelande från Apple, säger hans gåva köp hade bekräftats, men tyvärr hade han redan tagits till ett belopp av £ 1,000. Det har gått över en vecka sedan historien dykt upp, men står fortfarande att hälla i en Apple kund support forum, ekande de anklagelser som riktas till registret - och pojken är människor galna. Tydligen söker Apples hjälp har kunder fått en klapp svar som låter väldigt bekant : säga upp ditt kreditkort och rapportera de avgifter som din bank. Vi har ännu aldrig hört om detta händer var som helst utanför Storbritannien, men vi är fortfarande intresserade av att se hur den stora iTunes kupp skakar ut. Om en misstänkt Hotmail-konto suger dig torr, vill vi alla sorterade detaljer.

iTunes Gifting grifter rensa brittiska bankkonton publicerades ursprungligen på Engadget den lör, 5 Feb 2011 06:43:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Registret | källa Apple Support | Tipsa | Kommentarer

UK fildelning Advokater ACS: Lag Shut Up Shop Inför domstolen

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/5vX87RmIO5s/UK-File-Sharing-Lawyers-ACSLaw-Shut-Up-Shop-Ahead-of-Court:
nk497 skriver "Kontroversiella advokatbyrå ACS lag och dess enda fildelningsklient Media CAT har stängt ned sin verksamhet, dagar innan ett beslut beror i ett fall de förde till de brittiska patentdomstolen. ACS lag är ökända för att skicka ut brev till påstådda illegala fildelare, krävande betalning och hotar passar rätt. Nu när ACS har ett fall inför en domare, det är att försöka släppa de fall och har nu helt stängt sina dörrar. Svarandena advokater försöker att fallet går, i syfte att kunna kräva tillbaka kostnaderna. " Det låter rätt i linje med andra nyligen ACS happenings, från att få förebrådde av en domare att vara svartlistad av en ISP, och även bromsar på fildelning fall själva.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Googles Search Kopiering anklagelse Called "Silly"

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/r1zjJ-g8TR4/Googles-Search-Copying-Accusation-Called-Silly:
itwbennett skriver "Googles Bing sting, som redovisas i Slashdot bara några dagar sedan och därefter förnekas av Microsoft, nu kallas" dum "och" obetydliga "av analytiker söka industrin och chefer Anledningen:. det skulle vara omöjligt för Microsoft att använda den kopierade resultat att dekonstruera Googles sökalgoritmer. Och det är faktiskt mer troligt att Microsoft bedriver konkurrenskraftig forskning. Charlene Li, grundare av forskning och teknisk rådgivning fast Höjdmätare gruppen, såg Googles agerande som en missriktad reaktion på ett reellt hot från en konkurrent i dess kärna söka verksamhet. "Google är inte van att ha konkurrens. Du ser på det inträffade och man undrar varför de gör detta. Det känns amatörmässigt sätt och vis ett slags" de är inte lika rättvis "attityd" sade hon. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Mozilla lanserar Game On Tävlingsvinnare

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/IJZSw_waQts/Mozilla-Announces-Game-On-Competition-Winners:
En anonym läsare skriver "Mozilla har tillkännagivit vinnarna i spelet på tävlingen, en tävling som syftar till att stimulera utveckling av spel baserade på webbteknik. I de olika tävlingskategorier Fjärran 7 ₩ bästa tekniken, vann Sketchout bästa utseende, Favimon vunnit mest ursprungliga , Websnooker vunnit mest polerade, och robotar är också människor vann roligast. Z-Type vann gemenskapen Choice kategori och Marble Run vann Best Web-iness och Best Overall. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.