tisdag 18 januari 2011

Världens första hela HDR Video System Avtäcka

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/VswWm6q8Hvo/story01.htm:
Zothecula skriver "Alla som regelbundet använder en videokamera vet att enheterna inte ser världen som vi gör. Det mänskliga visuella systemet kan uppfatta en scen som innehåller både ljusa högdagrar och mörka skuggor, men ändå kan behandla denna information i ett sådant sätt att den samtidigt kan utsätta både belysning ytterligheter -. upp till en punkt, åtminstone Videokameror har dock bara en f-stopp för att arbeta med vid varje tid, och det måste göra kompromisser, men nu. forskare från brittiska University of Warwick anspråk på att ha lösningen på dessa problem, i form av världens första full High Dynamic Range (HDR) videosystem. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Auto Felaktig

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/3QtRvI_bMsw/story01.htm:
theodp skriver "Kombinera smartphone automatisk korrigering och fett fingrar virtuellt tangentbord att skriva, skriver Rob Walker, och resultaten kan lustiga och till och med chockerande. Webbplatsen Damn You, samlar automatisk korrigering av awesomely pinsamma SMS som du aldrig tänkt att skicka. Nu om du ursäktar mig, måste jag onanera lite kyckling för bisexuella natt! "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Apple vänder på rekordtid Q1: $ 6b vinst på $ 26.7b intäkter, 16,2 sålda iPhones

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/18/apple-turns-in-record-q1-6b-profit-on-26-7b-revenue-16-2m-ip/:
Apples tillkännagivande av Steve Jobs sjukskriven bara en dag innan släpper sin Q1 resultat slog oss som välplanerade igår, och här är det: om Cupertino rekord $ 6000000000 vinst på en skiva $ 26700000000 i omsättning är inte tillräckligt för att vända den frown - och lager slide - upp och ner, ja, ingenting annat kommer. iPhone 4 försäljningen var förutsägbart stark under helgdagarna, strax rekord 16,2 enheter, eller en ökning med 86 procent från förra året, medan Mac ökade försäljningen med 23 procent till rekordhöga 4.13m och försäljning iPod var starkare än väntat på 19.45m, en sju procent nedgång. När det gäller IPAD, s tablett hade Apple sin andra raka dominerande kvartalet , med rekordförsäljning av 7.330.000 - cirka 3 miljoner mer än Mac. Apples finansiella samtal med ny tillförordnad VD Tim Cook och finansdirektör Peter Oppenheimer är schemalagd att starta vid 5:00 EST - kolla efter pausen för våra vanliga liveblog medan du lyssnar live på Apples webbplats.

Fortsätt läsa Apple vänder på rekordtid Q1: $ 6b vinst på $ 26.7b intäkter, 16,2 iPhones sålda

Apple vänder på rekordtid Q1: $ 6b vinst på $ 26.7b inkomster, iPhones såldes 16,2 ursprungligen visades på Engadget on Tue, 18 Jan 2011 16:40:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Apple resultat samtal , Apple resultat | Tipsa | Kommentarer

Vit iPhone 4 varv påstått upp i Best Buy's inventariesystem, lansera 27 februari?

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/18/white-iphone-4-purportedly-turns-up-in-best-buys-inventory-syst/:
Det har varit på gång länge, men det börjar se ut som saker bara kan vara på väg att kanske, eventuellt radas upp för vita iPhone 4. Vi såg några inventering skott från Vodafone Tyskland oss igår, och nu Mac Rykten har dykt upp en bild på det egna som tycks visa både 16GB och 32GB versioner av telefonen i Best Buy inventering system i USA. Vad mer, dessa listor även visa en specifik i lager datum februari 27th och, för vad det är värt, modell nummer matchar de som först dök upp i Best Buy's system när det ursprungligen var med pre-order för svåra att tillverkning telefon. Naturligtvis fortfarande att vi inte kommer att vara helt nöjda förrän vi börjar se verkliga askar med vit iPhones i dem, men här är hoppas vi inte behöver vänta alltför mycket längre för att det ska ske - Apple ännu inte har flyttats fram att " våren 2011 "-datum, trots allt.

[Tack, Micah]

Vit iPhone 4 påstått dyker upp i Best Buy's inventariesystem, lansera 27 februari? ursprungligen visades på Engadget on Tue, 18 Jan 2011 16:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Mac Rumors | Tipsa | Kommentarer

30% fler patent utfärdade under 2010

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/felgrVVbey8/story01.htm:
En anonym läsare skriver: "Siffrorna är i, och det amerikanska patentverket beviljats 219.614 patent förra året, vilket är 31% högre än 2009 och 27% högre än något år tidigare i historien. Det var inte bara en marginell ökning i patent godkänd, men ett stort steg. US Commerce Secretary Gary Locke och USPTO direktör David Kappos har båda förklarat att en av deras mål är att minska eftersläpningen i patent godkännanden, och det verkar som det sätt de gör det är genom att godkänna fler patent , snabbare med mindre kontroll -. med en stor andel av dem är mjukvarupatent Detta kan minska eftersläpningen på patentverket, men kommer sannolikt att öka eftersläpningen i domstolssystemet som stämningar har lämnats in över ett gäng av dessa nya patent. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Nominera din favorit prylar i 2010 Engadget Awards!

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/18/nominate-your-favorite-gadgets-in-the-2010-engadget-awards/:
Välkommen till 2010 Engadget Awards !

För din rösträtt (och nominera) glädje presenterar vi den sjunde årliga Engadget Awards! Utgångspunkten är enkel: 2010 kan ha glidit oss ur händerna, men alla minnen av prylar-förflutna är fortfarande med oss (vissa i en mer positiv dager än andra). Här är din chans att ljudet på vad du älskade under 2010, och berätta vad du peppad om för 2011.

I år har vi 24 kategorier på spel, med totalt 48 utmärkelser skall beslutas. Samtliga finalister för Engadget Awards läsare-nominerad, och redaktörerna för Engadget väljer sedan ut de bästa av dessa nomineringar (vanligen någonstans mellan 4-6 enheter eller teknik) som finalister.

Det finns två utmärkelser per kategori, Reader's Choice (röstas fram av dig!), Och Editors 'Choice (utvalda av oss). Omröstningen kommer att äga rum om några veckor när de nominerade är plockade, och vinnarna kommer att meddelas inom kort därefter.

Du kan hitta all info och nominerade på en målsida vi har byggt det här året som bör göra det lättare att få alla dina val i (och rösta en gång vi har plockat ut finalisterna). Klicka här .

Du har fram till 11:59 ET på tisdag 1 februari, 2011 för att få dina poster i. Nu, gå nominera, eller använda den behändiga listan efter paus!

Fortsätt läsa Nominera din favorit prylar i 2010 Engadget Awards!

Nominera din favorit prylar i 2010 Engadget Awards! ursprungligen visades på Engadget on Tue, 18 Jan 2011 15:45:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Florida län kommissionen säger MagicJack hoppat ut på 911 avgifter

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/18/florida-county-commission-says-magicjack-skipped-out-on-911-fees/:
MagicJack har befunnit sig i mer än ett par omtvistad konfrontationer innan, och det verkar som det nu är landas i en annan med Kanawha County kommissionen i Florida, där dess moderbolag YMax Communications bygger på. Det är nämligen att MagicJack har misslyckats med att samla in 911 avgifter och i sin tur betalar de medel till länet, som bygger på de avgifter för att finansiera sin 911 larmcentral - eller, som Kanawha County kommissionens ordförande Kent Carper succintly uttrycker det, "det finns ingenting" magic "om Magic Jack." För det är en del insisterar MagicJack att det inte är en "Voice-over-Internet" har och därmed är inte skyldig att betala 911 avgifter, och vidare tillagt att det inte ens kunde ta ut de avgifter på grund av sättet sin produkt säljs. Vi får helt enkelt vänta och se hur väl det argumentet håller upp när MagicJack ansikten statens Public Service kommissionen den 1 mars - som för övrigt redan har nekat MagicJack begäran om att avvisa målet.

Florida län kommissionen säger MagicJack hoppat ut på 911 avgifter som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 18 Jan 2011 15:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Electronista | källa Charleston Gazette | Tipsa | Kommentarer

Osäker IP-kameror användas av alla

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/axRUSEN_A_Q/story01.htm:
Orome1 skriver "Under de senaste decennierna, har vi blivit så vana vid tanken att den offentliga delen av vår vardag såg och registreras - i butiker, på gatan, på institutioner - att vi ofta inte ens märker det . kameror längre analoga övervakningssystem var svåra att hacka in av människor som saknade tillräckliga kunskaper, men IP-kameror - med egna IP-adresser - kan ganska lätt fysiskt lokaliserade och deras ström såg i realtid av alla som har ett minimum av dator kunskap och vet vad de söker efter på Google. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Verizon dödar officiellt utanför New varannan uppgradering rabatt program

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/18/verizon-officially-kills-off-new-every-two-upgrade-discount-prog/:
Det finns redan gott om bevis för under de senaste två veckorna att kalla detta ett lås, men bara låta oss gå vidare och stänga ögla på denna: Verizons officiella FAQ listan har uppdaterats för att ange att dess nytt varje Två uppgradering rabatt programmet är toast. I korthet innebär det att nya linjer i Verizon tjänsten inte är berättigade till en rabatt utrustning - som används för att köra mellan $ 30 och $ 100 - efter era två-års kontrakt är upp, och folk som är för närvarande inskrivna i ett NE2 -berättigade planen kommer endast att kunna lösa in rabatten en gång till innan de tas ut av det. Flytten slags sammanfaller med Verizons beslut ett par månader tillbaka att stöta smartphone ETF att en suck-inducerande 350 SEK och det verkar vara en del av en större industri trend mot att göra telefonerna wincingly dyra att ersätta. Tappa inte att Droid X , folks!

Verizon dödar officiellt utanför New varannan uppgradering rabatt programmet ursprungligen visades på Engadget on Tue, 18 Jan 2011 14:38:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Verizon | Tipsa | Kommentarer

Musik egentligen är berusande, trots allt

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/rPpYy5XxJcg/story01.htm:
Jamie skriver "Vår reaktion på den musik som vi älskar stimulerar flödet av dopamin i vissa delar av hjärnan, visar ny studie från McGill University. Resultaten 'hjälper till att förklara varför musik är så högt värde i alla mänskliga samhällen, "Forskarna not."

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Två greps för IPAD säkerhetsöverträdelse

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/18/two-arrested-for-ipad-security-breach/:
Två gripanden har gjorts ansluten till säkerhetsluckor som utsätts tusentals IPAD användares e-postadresser och annan info förra året. Daniel Spitler och Andrew Auernheimer (ja, den där killen igen) har tagits i förvar och anklagades för konspiration för att komma åt en dator utan tillstånd och bedrägeri för att ha med ett eget skript (byggd av Spitler) kallas IPAD 3G-konto Slurper att få tillgång till AT & T: s servrar , efterlikna en IPAD 3G, och prova slumpmässiga ICC kännetecken. När en giltig ICC hittades, kunde man skörda användarens namn och e-postadress. Naturligtvis hackare hävdar att allt detta gjordes för att tvinga AT & T för att stänga en större säkerhet fel , och vi kommer vara intresserade av att se exakt vad företaget gör för att göra saker rätt.

Två greps för IPAD säkerhetsöverträdelse publicerades ursprungligen på Engadget on Tue, 18 Jan 2011 14:07:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Exklusivt: HP / Palm webOS tabletter - bilder, planer och mer

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/18/exclusive-hp-palms-webos-tablets-pictures-plans-and-mor/:

Åh, hej. En betrodd tipsaren precis skickat i dessa interna gör av HP / Palms "Topaz" webOS tablett , som är en av två tabletter håller på att utvecklas i Sunnyvale. Det stämmer, två tabletter: den 9-tums Topaz och en 7-tums modell codnamed Opal - en lineupen som passar fint in i Palms "Något stort, något litet, något bortom" tagline för sin kommande 9 februari händelse . Om man tittar på göra, vi ser ingen knapp design vi hade tidigare hört talas om (vi antar att gesten området roterar med display), en på framsidan kamera, en mikro-USB-port på botten, och vad verkar vara en Vizio Tablet-stil tre högtalare arrangemang för stereoljud i både liggande och stående läge - det är två högtalare på vänster sida och en tredje till höger. (Det är bara en gissning, dock.) Vi skulle även notera tillbaka verkar vara ett glansigt material, som kan utesluta en jätte prövosten för laddning - Touchstone ryggar hittills har varit soft-touch, men allt kan förändras, antar vi .

Vi berättade att enheterna kommer att börja komma fram till Palm högkvarter i juni som produktion ramper i Facebook för att lanseras senare i år - en tidslinje backas upp av en intern marknadsföring bilden vi fick som listar WiFi-bara, AT & T 3G, och Verizon LTE versioner av Opal anländer i september 2011, och på AT & T LTE i juli 2012. Bilden indikerar också Opal kommer att ha en särskild e-läsning fokus, vilket är begripligt för en 7-tums enhet, och det finns ett omnämnande av "förstklassigt ljud", som fint förstärker våra högtalare hypotes. Tyvärr har vi inte ett ord på specifikationer eller prissättning än, men dessa saker hade bättre vara packning några allvarliga värme för billiga om Palm är verkligen planerar att vänta till september för att lansera dem - de kommer att gå head-to- huvudet med Xoom , den playbook , och förmodligen den IPAD 2 . Vi är fortfarande gräva efter mer, så håll utkik - saker kommer att få galen som leder fram till 9 februari .

Exklusivt: HP / Palm webOS tabletter - bilder, planer, och mer som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 18 Jan 2011 13:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer