måndag 26 september 2011

Har Kända exoplanet "Fomalhaut b" verkligen existerar?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/WjBJwd3CGdk/Does-Famous-Exoplanet-Fomalhaut-b-Really-Exist:
astroengine skriver "Den första exoplanet någonsin vara direkt avbildas av rymdteleskopet Hubble inte kan finnas År 2008 var världen i vördnad för den berömda" Eye of Sauron "bild av stjärnan Fomalhaut är dammiga ringen -. plus ett långsamt förlopp objekt som identifierades som Fomalhaut B, en gas gigantisk värld ungefär tre gånger Jupiters massa. På grund av en konstig omloppsbana felsteg upptäcktes mellan 2008 och 2009 fotografier, giltighet Fomalhaut B: s upptäckt ifrågasätts, generera lite kontroverser i exoplaneten samhället . "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Kindle Brand tablet enligt uppgift på kran för onsdag, inställd på att fartyget i november

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/26/kindle-fire-tablet-purportedly-on-tap-for-wednesday-set-to-ship/:
"Kindle Fire". Kan inte säga att det är det namn vi skulle ha kastat ihop om de får fem minuter att bo och försäkrade att vi skulle ta på absolut ingen risk alls för det inte, men hey - vilka är vi att ifrågasätta Jeff Bezos TechCrunch är? hålla ryktena Kindle tablet fräsch med en ny portion Intel, träffa ledningarna bara två dagar innan kläderna är 28 september pressevent . Enligt publikationen, var "Fire" (hånade upp ovan) valts för att skilja den från E-Ink syskon som kommer att sälja vid sidan av det, och vi är tillsagda att förvänta sig en bedövande mängd innehåll erbjudanden att gör det allt mer attraktiv i en värld som iOS för närvarande dominerar. Dessutom är en dual-core Texas Instruments OMAP chip nu tippas, och om allt går bra bör sub-$ 300 enheter fartyget i november. Samtidigt är B & N ingenjörer arbetande enligt uppgift bort på Nook Färg 2, och vi skulle inte bli chockad det minsta att se den bråttom till ett meddelande bara för att phunk med Amazons flöde. Vi kommer att vara där live på onsdag för att bryta ner allt - vattensprinkler i släptåg, naturligtvis.

Kindle Brand tablet enligt uppgift på kran för onsdag, inställd på att fartyget i november publicerades ursprungligen på Engadget på Mon, 26 Sep 2011 17:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa TechCrunch | Tipsa | Kommentarer

VLC Player för Android är nästan en verklighet

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/0dZADMYxclA/VLC-Player-For-Android-Is-Almost-a-Reality:
En anonym läsare skriver: "Android som plattform, alltid har fallit lite kort när det gäller uppspelning av media. Personen apps som kommer med alla Android-enhet inte gör det enkelt att titta på filmer. Den enda inhemska app som låter dig att navigera filmer är Gallery, vilket är bra för bilder, men dåligt för filmer. Bland de många bidragen till Android ekosystemet som gjorts av Austen Dicken är hans utveckling till stöd för Motorola Droid raden av telefoner för CyanogenMod, Embedded Gentoo för Android , och som ett roligt sidoprojekt, han leker med VLC för Android. Austen beskriver sitt arbete med VLC för Android som ska pre-alfa vid denna tidpunkt, men han är fortfarande att kunna visa några imponerande resultat när det gäller grundläggande funktioner. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Doritos Skapare Konst West död vid 97

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/riv1l85IXck/Doritos-Creator-Art-West-Dead-at-97:
Skaparen av Doritos har avlidit i Dallas på ålder 97. Trots att bane av tangentbord och hjul mus, har konst Wests berömda snacks blivit en stapelvara i Geek kosten. Doritos kom officiellt i USA 1964 och har sedan dess expanderat till 23 smaker. Konst dotter Jana Hacker säger till The Dallas Morning News att familjen planer på "gungade Doritos chips innan de sätter smutsen över urna."

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Kommer kvantberäkning göra det ur labbet?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/iTdC8VvdAno/Will-Quantum-Computing-Make-It-Out-of-the-Lab:
alphadogg skriver "Forskare har jobbat på kvantmekaniska system i mer än ett decennium, i hopp om att utveckla super-liten, super-kraftfulla datorer. Och medan det fortfarande finns gott om spänning kring kvantberäkning, är betydande vägspärrar orsakat en del att ifrågasätta om kvantberäkning någonsin kommer att göra det ur labbet. "Artur Ekert, professor i kvantfysik, Matematisk Institute vid University of Oxford, säger fysikerna idag bara kan styra en handfull kvantbitar, vilket är tillräckligt för kvantkommunikation och kvantkryptografi, men inget mer. Han konstaterar att det kommer att ta ytterligare några domesticerade qubits att producera quantum repeatrar och kvant minnen, och ännu mer för att skydda och korrigera quantum-data. "Lägg ännu några qubits, och vi bör kunna köra kvantmekaniska simuleringar av några kvantmekaniska fenomen och så vidare. Men när denna process kommer att "en praktisk kvantdator" är mycket en fråga om att definiera vad "en praktisk kvantdator" egentligen är. Det bästa resultatet av vår forskning på detta område skulle vara att upptäcka att vi inte kan bygga en kvantdator för vissa mycket grundläggande orsaken, då kanske vi skulle lära oss något nytt och något djupgående om naturens lagar ", Ekert säger."

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Linus lektioner om Software dev

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Vg7SQZ2t3Xs/Linus-Lessons-On-Software-Dev-Management:
Esther Schindler skriver "I denna intervju med Steven Vaughan-Nichols, Linus Torvalds aktier svårvunna visdom om att hantera utvecklingsprojekt, bland annat uppmuntra samhällsengagemang, vikten av programmeringsverktyg, och se till att projektet håller sig på rätt spår. Till exempel när det gäller att få människor att bidra till ditt projekt, säger han, "Om du börjar med några" Kumba-ya känsla "där du tror att människor från hela världen kommer att komma tillsammans för att göra en bättre värld genom att arbeta tillsammans på ditt projekt har du förmodligen kommer inte att gå särskilt långt. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Groupon Förlorar COO, drastiskt Cuts rapporterade intäkter

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8encvZXg0T0/-Groupon-Loses-COO-Drastically-Cuts-Reported-Revenue:
itwbennett skriver "Groupon COO Margo Georgiadis har slutat efter bara fem månader på jobbet och är tillbaka till Google för att vara bolagets VD för Amerika. Groupon grundare Andrew Mason, skrev i ett blogginlägg att företaget har genomgått en omorganisation med Georgiadis "avgång, och nu försäljning, kanaler, internationella och marknadsföring kommer att rapportera direkt till honom. I andra dåliga Groupon nyheter, avslöjade företaget i en SEC arkivering fredag ​​att det var rapporteringen intäkter innan det betalas arvode till köpmännen med Groupon." Effekten av korrigeringen resulterade i en minskning av tidigare redovisade intäkter och motsvarande minskningar i kostnaderna för intäkter i dessa perioder, "enligt arkivering."

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Kaffe-Powered bil går världsrekord

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/g-AhrEBiqH8/Coffee-Powered-Car-Breaks-World-Record:
MrSeb skriver "En massa te-drickande norra britter har satt ett nytt rekord mark hastighet för en förgasning-drivna fordon, drivs enbart av kaffebönor. Bilen heter The Coffee bil, och det skapades av Teesdale Conservation Volunteers av Durham , England tidigare förgasning-drivna hastighetsrekord -. innehas av en del amerikaner som kallas "Beaver Energi" - var en ren 47mph, eldas med träpellets The Coffee Bil genomsnitt inte mindre än 66.5mph och fick ett Guinness World Record i gengäld.. Förgasning är en process där organiskt bränsle förvandlas till syntesgas, "en blandning av koldioxid / koloxid, vätgas och metan som kan användas i konventionella förbränningsmotorer. The Coffee Car skapades med enda syfte att bevisa att förnybar / gröna energikällor kan driva bilar - och det verkar som det lyckades! "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Samsung 7-serien bärbara datorer finns nu att förbeställa på Best Buy

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/26/samsung-series-7-laptop-now-available-for-pre-order-at-best-buy/:

Ungefär en månad sedan fick vi handsy med en viss 15,6-tums Samsung 7-serien laptop . Nu verkar det som svelte, quad-core bärbar dator är redo att översvämma massan marknaden. Upp till förbeställa på Best Buy, kommer Sammys 4G WiMAX-baserade posten för "design medvetna" kostar ungefär $ 880 - redan huggit ner från sina nära $ 1000 prislapp. För den handfull Benjamins kan du se fram emot en 2.2GHz Core i7-2675QM, en 1600 x 900 HD matt skärm, 750 GB lagringsutrymme, 6 GB DDR3 RAM-minne, ett par USB 3.0-portar, en optisk enhet och Windows 7 Home förinstallerat. Om du hoppades att få ditt spel på, då skulle vi råda dig att hålla ut för bolagets andra Series 7 familjemedlem tänkt att slå i höst. Du kan få ett försprång på anorektisk varor genom att trycka upp källan länken nedan.

Samsung 7-serien bärbara datorer finns nu att förbeställa på Best Buy publicerades ursprungligen på Engadget på Mon, 26 Sep 2011 13:57:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Best Buy | Tipsa | Kommentarer

HP spenderat över $ 80 miljoner att bli av med sina vd: ar

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/t3vynNXEHFU/HP-Spent-Over-80M-To-Get-Rid-of-Its-CEOs:
hapworth skriver "Analys publiceras idag visar att Hewlett-Packard har skalade ut över $ 80 miljoner att bli av tre chefer sedan 2005. Den första VD att ta henne dyrt utgång, Carly Fiorina fick över $ 42 miljoner en gång aktier, optioner och pensioner är vägas in Mark Hurd, efter bara fyra år fick $ 12.200.000 för att ta hans avfart, och nu, efter 11 månader, Leo Apotheker gå ut med en rapporterad $ 25.200.000 i avgångsvederlag Med eBay Meg Whitman på som ny VD. HP, branschanalytiker Robert McGarvey skriver idag att "HP spelningen kunde hjälpa Whitman fylla hennes personliga kistor, utarmat genom pumpning av $ 119.000.000 i ett fåfängt försök att bli Kaliforniens guvernör."

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Är Apple Flytta iPad produktion till Brasilien?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/kRL4i-Jlxn0/Is-Apple-Moving-iPad-Production-to-Brazil:
zacharye skriver "Enligt JP Morgan analytiker Mark Moskowitz och gokul Hariharan sänkte Apple fjärde kvartalet IPAD order 25%, för första gången har det skett en produktion minskar. Minskningen har fått en del att spekulera i att flytten är mer än ett svar på lägre efterfrågan, eller en önskan att arbeta med minskade lager. Vissa insiders ser detta som ett steg i produktionen från Kina till Brasilien. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


ZTE Smart Tab 7 avslöjar sina Google back tattoo för FCC

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/26/zte-smart-tab-7-reveals-its-google-back-tattoo-for-the-fcc/:
En annan dag, en annan Android tablet på FCC: s webbplats. Detta är den ZTE Smart Tab 7 - eller baksidan av det, åtminstone. Vi vet inte mycket om tablet, utöver vad som finns tillgängligt i ovanstående modell, inklusive Bluetooth, WiFi och 3G logotyper. Det är också skakar Google luffaren stämpeln på nedre delen av ryggen och vad som verkar vara en bakåtvänd kamera i toppen. Att döma av valda namn, verkar det troligt att enheten kommer att erbjuda upp en 7-tums skärm och med tanke på den nyligen aviserade Vodafone Smart Tab 7 och Smart Tab 10 på IFA, kan vi vara gawking på en omdöpta version av den enheten för staterna. Tiden får utvisa, eller hur?

ZTE Smart Tab 7 avslöjar sina Google back tattoo för FCC ursprungligen visades på Engadget på Mon, 26 Sep 2011 00:53:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa FCC | Tipsa | Kommentarer