lördag 15 januari 2011

Google vill Push WebM Med IE9, Safari Plugins

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/CfnOL_CaJqA/story01.htm:
surveyork skriver med denna "nya kapitel i webbläsaren krig" Google i ett försvar av sitt beslut att dra H.264 från Chrome HTML5 avslöjade att det kommer att lägga ut WebM plugins för Internet Explorer 9 och Safari. Väntar inget officiellt stöd från Apple eller Microsoft planerar Google att utveckla tillägg som skulle ladda sitt självägande video codec. Ingen tidsplan anges. " Så Google kommer igång med sin plan för hela världen WebM dominans. De kommer att ge WebM plugins för webbläsare av H.264-enda ligan, så i praktiken kommer alla borgmästare webbläsare har WebM support-ett eller annat sätt. machiavellisk flytta? "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Crytek söker IOS utvecklare lämnar oss gissa på orsaken

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/15/crytek-seeking-ios-developers-leaves-us-guessing-at-the-reason/:
Är du intresserad och kan utveckla "komplexa, integrerade iPhone / IPAD program"? Crytek kommer att vilja höra från dig, då, som författaren till CryEngine har den här veckan annonserade sin avsikt att hoppa in bland äppelträden som kallas IOS via en platsannons. Tyvärr, det finns ingen direkt hänvisning till en mobil version av Crysis, men tanke på de begränsade utbudet av Crytek: s verksamhet, företag är ute tvivel att utveckla antingen en IOS spel eller ett spel följeslagare app. Bortsett från arbetets krav, är "Inställningar" i lysande också eftersom det listor Android och Windows Mobile utvecklingskompetens - eventuellt tyder på att oavsett utvecklare leder IOS avgiften då kan övergången till att föra Crytek's varor till de andra stora mobilplattformar. Hej, om det Unreal Engine kan proppfull inuti en iPhone, varför inte CryEngine?

Crytek söker IOS utvecklare lämnar oss gissa på orsaken publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 15 Jan 2011 17:04:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Joystiq , Utveckla | källa Crytek | Tipsa | Kommentarer

Glad 10 år till Wikipedia

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/An1vIN3_zkM/story01.htm:
Greg skriver "Wikipedia, den encyklopedi som alla kan redigera, som först lanserades den 15 januari 2001. Idag är hemsidan alltså 10 år gammal. För att fira sitt 10-årsjubileum, är Wikipedia värd omkring 400 konferenser och fester över hela världen. I traditionell Wikipedia stil, är de evenemang som anordnas av sin gemenskap av användare. Efter ett årtionde av tillväxt, är Wikipedia en viktig informationskälla för miljontals ämnen och är fortfarande bland de Internets topp 10 mest besökta webbplatser. Det har över 400 miljoner läsare varje månad och har en mycket liten budget för en webbplats sin storlek. bara $ 20.000.000 Nästan alla inkomster kommer från donationer I sin senaste insamlingskampanjen push, såg organisationen 500.000 användare donera $ 16.000.000. ".

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Man upptäcker glasögon utan 3D-teknik i ett ögonblick (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/15/man-discovers-glasses-free-3d-tech-in-the-blink-of-an-eye-video/:


Vem har två tummar och behöver glasögon för att se 3D? Inte den här killen! Francois Vogels listat ut ett sätt att ta bort de där irriterande glasögon ur ekvationen, och han är redo att revolutionera stereoskopisk för alltid. Visst behöver du en monitor med en 120Hz uppdateringsfrekvens, men det är en förutsättning i dessa dagar i alla fall, och resten är söt, klibbig sås kupade direkt till din ögonglober. Få en smygtitt på spelet förändras Tech i videon ovan. Du kommer aldrig att titta på 3D på samma sätt igen, vi lovar.

[Tack till alla som skickat detta i]

Man upptäcker glasögon utan 3D-teknik i ett ögonblick (video) som ursprungligen visades på Engadget , lör, 15 Jan 2011 15:40:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Kotaku | | Tipsa | Kommentarer

ARX fatalis Uppdaterad, släppt under GPL

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/OfR3y2sJQGc/story01.htm:
Kevin Fishburne skriver "Enligt WTF Dragon på Ultima Aiera," den långa och korta: Arkane Studios har släppt vad som troligen kommer att bli den sista patchen för deras Ultima Underworld-inspirerade spelet (som faktiskt försökte de licens som den tredje posten i den serien), Arx fatalis. De har också släppt källkoden till spelet. Det stämmer, är en komplett källa till Arx fatalis tillgängliga för nedladdning. " Readme konstaterar att det ursprungliga spelet installation krävs för att spela den kompilerade spelet, eftersom datafilerna finns säkert fortfarande upphovsrättsskyddat. Linux är i behov av ett bra FPS fängelsehåla sökrobot, även om koden kommer att behöva en jävla massa av saneringskostnader eftersom det är en VC8 / 9 projekt och använder DirectX (ugh. ..)."

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Notion Ink s Adam Android Tablet sade till Ship denna vecka

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/e5lcQsbJkvo/story01.htm:
junaidslife86 skriver med nyheter att begreppet Ink Android tablett har fått det föreskrivande klartecken från amerikanska myndigheter, och bör snart vara sjöfart. Från artikeln: "That's right, efter flera förseningar den lilla start till slut kommer att kondensera sina ibland vapory molekyler i en massiv platta av sjöfarten tablett som börjar med" runt onsdag "efter hårdvaran får sin FCC tatuering En tablett tillräckligt bra för att tjäna en Best of. CES 2011 hedersomnämnande vid ett evenemang helt översvämmade med tabletter från en som är vem av hemelektronik företag. Medan våra första intryck av produktionsenheten var positiva, vi avvaktar med att göra en slutlig dom förrän vi har haft chansen att utföra en fullständig översyn. " Föreställningen Ink funktion som griper tag mest uppmärksamhet verkar vara den valfria Pixel Qi skärm, Brad Linder av Liliputing har en hands-on-video med enheten från CES som (trots de dåliga ljusförhållanden) visar att skärmen i aktion.

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Nvidias defekta bärbara GPU lösning börjar betala ut, arkivera ditt reparation och begär ersättning för nu

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/15/nvidias-faulty-laptop-gpu-settlement-starts-paying-out-file-yo/:
Fick en gammal Dell, HP eller Apple laptop sitter runt med en defekt NVIDIA GPU ? Bolagets äntligen redo att kompensera dig. Det föreslagna grupptalan uppgörelse från slutet av förra året har godkänts av en domstol Kalifornien, och bolagets tar anspråk för reparationer, utbyten och ersättning vid en speciellt utsedd hemsida fram till mars 14. Om du har ett drabbat Dell eller Apple MacBook Pro, kan du få den felaktiga chips byts kostnadsfritt, medan HP ägare får en helt ny ersättare dator, men med tanke på val finns i budgeten Compaq Presario CQ50 eller ett ASUS Eee PC T101MT , kan du vara bättre att sälja dina gamla delar på eBay. Slutligen, om du redan har betalat för att få dina komponenter ersätts och har docs för att bevisa det, kanske du kan få pengar tillbaka - NVIDIAs inrätta en $ 2.000.000 poolen att fördelas mellan alla sådana ersättningar. Hitta allt du behöver på länkarna nedan.

[Tack, Kalyan]

Nvidias defekta bärbara GPU lösning börjar betala ut, arkivera ditt reparation och begär ersättning för nu ursprungligen visades på Engadget , lör, 15 Jan 2011 14:19:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa NVIDIA Settlement | Tipsa | Kommentarer

Viewsonic V3D241wm, en datorskärm med 3D-teknik

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

Viewsonic vill inte vara kvar och har lagt fram en ny bildskärm som funktioner mode tekniken vid denna tid, 3D.

V3D241wm Viewsonic har en 24-tums LED-panel med en latens på 2ms, 300 candela av ljusstyrka, kontrast 20.000.000:1 och en 120Hz uppdateringsfrekvens, frekvensen beroende på tillverkaren för att njuta av 3D-innehåll med hjälp av polariserade glasögon medföljer monitorn.

För tillfället vet vi inte vad priset blir i euro, men i Storbritannien säljer för omkring 330 pounds, vilket i löpande priser skulle vara cirka 376 euro, trots att vi inte kan detta vara det pris som när det gäller att säljas i Spanien.

Fler | Viewsonic

Stjärnor kvar i sina vanliga platser, människor Panic

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/yXy1HOPZzlQ/story01.htm:
asheller skriver "The Star Tribune berättar stjärntecknen har skiftat. jordens vingla har förskjutits tecknen, är ett nytt lagts till och många av oss har förändrats tecken. formellt en cancer, jag har tydligen uppgraderats till Gemini och är nu gift till en Ophiuchus, en ny skylt. Vad är yor tecken? Den nya Zodiac Sjökortet är ganska intressant. " Här är några ovärderliga reaktioner på denna himmelska utveckling. Så länge den kinesiska zodiaken är opåverkad, jag kan fortfarande exakt döma folk baserat på när de föddes, så ange i kommentarer din (nya) underteckna och födelseår djur, så vi kommer att kunna veta var du kommer från.

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Kommer hyrbil företag ding du för återvändande halva debiteras elfordon? Enterprise kommer inte.

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/15/will-rental-car-companies-charge-you-for-returning-half-charged/:
Här är en shocker i mer än ett sätt. Tidigare denna månad, Enterprise Rent-A-Car meddelade att det snart skulle erbjuder Chevrolet Volt på bolagets Mark Christopher Auto Center i Ontario, Kalifornien, och vi rimligt att anta att hyresgäster bäst akta dig för oförutsedda kostnader som kan uppstå från att återvända det med en död (eller nästan död) stash av batterier. För den som har hyrt en bensindriven bil i det förflutna poäng, vet du att returnera en piska med en bränsletank som är bara 90 procent full kommer inte riktigt klippa den, och du kommer att fastna ponying upp för dina tillsyn . Tack och lov - åtminstone på Enterprise - en liknande avgift setup inte kommer att tillämpas på elfordon. Lisa Martini, en talesman för näringsliv, kom i kontakt med oss för att klargöra outfit planer, och de är chockerande konsumentvänlig:
"[Enterprise] inte planerar att debitera kunderna för att föra tillbaka elbilar utan en full laddning. Enterprise installerar laddstationer på platser som kommer att erbjuda EO, och planerar att ladda fordonen när de väl är tillbaka."
Att ganska mycket sammanfattar det för minst ett större uthyrare, och vi kan bara hoppas att alla andra publicerar liknande avsikter innan deras revisorer publicera något om motsatsen. Makt till folket, va?

Kommer hyrbil företag ding du för återvändande halva debiteras elfordon? Enterprise kommer inte. ursprungligen dök upp på Engadget , lör, 15 Jan 2011 00:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Den Engadget Podcast, live på 230: PM EST!

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/15/the-engadget-podcast-live-at-2-30pm-est/:
Det var en tuff vecka efter CES, full av invalidiserande sjukdom och Verizon iPhone. Vi tror vi har det ganska mycket under kontroll, dock, så vi hoppas att du kommer med oss under denna Special Edition Weekend Podcast. Kolla in strömmen och chatten efter pausen, vi kommer att få rulla runt 14:30 EST. Det är, om ingen av oss dör innan dess.

PS Och glöm inte att Ustream har Android och iPhone kunder också, om du är ute och du kan inte gå in på Flash-baserade kul nedan.

Fortsätta läsa Engadget Podcast, live på 230: PM EST!

Den Engadget Podcast, live på 230: PM EST! ursprungligen visades på Engadget , lör, 15 Jan 2011 12:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

USA Scraps virtuella staketet Längs mexikanska gränsen

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/lyAzU87262M/story01.htm:
Pickens skriver "The Arizona Republic rapporterar att den federala regeringen officiellt har upphävt sin biljondollarkälla planerar att bygga en virtuell stängsel längs gränsen mot Mexiko som Homeland Security Secretary Janet Napolitano redovisas i en kongressens genomgång att programmet kallas SBInet var kostar för mycket och uppnå för lite. "SBInet inte kan uppfylla sitt ursprungliga målet att tillhandahålla ett integrerat gräns-säkerhet tekniklösning, säger Napolitano. Boeing anställdes 2006 för att utveckla systemet under ett treårigt federala kontrakt med kostnaden prognoser för full bygga ut så mycket som $ 8 miljarder ansträngningar plågats av förseningar, avbrott, ökar budget och kongressens kritik. Napolitano har beställt Customs and Border Protection att lansera en mer blygsam och geografiskt anpassade insatser med hjälp SBInet medel och befintlig teknik som mobil-övervakningssystem , obemannade flygplan, termisk avbildning enheter och fjärr-videoövervakning med beprövade delar av SBInet inklusive stationära radar-och IR-sensor torn. SBInet kosta nästan $ 1 miljard till utveckling längs 53 miles från Arizona gränsen. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.