söndag 11 september 2011

Hackathon Höjdpunkter: Personal favoriter från Störa SF hackathon

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/mukpTsncukQ/:
scaled.IMG_2533

Det har gått nästan 24 timmar sedan början av hackathon och hax0rs har hax3d. Vi har sett 130 projekt kastade på bara 60 sekunder vardera, allt skapas på under 24 timmar.

Även om alla av projekten var underbara (verkligen - detta var kanske vår bästa hackathon ännu), träffade några av dem riktigt rätt nyckel med TechCrunch författare i publiken. Utan inbördes rangordning (och utan uppgift om vem som kan gå iväg en vinnare), en del av personalen favoriter:

ClubReport - Ger dig en live audio ström av klubbar runt om i staden, hjälper dig att lista ut vilken som du vill hoppa till.

Justabout - En About.me för företag. Lätt, 30-sekunders webbplatser för företag, syftar i första hand att gruppera sina konton för sociala nätverk tillsammans i en lätt att hitta plats.

Väder Checker - En mashup av Weather Underground och Google Kalender. Automatiskt skannar din kalender för kommande evenemang, och varnar dig om väderprognosen för dessa dagar har vänt till det sämre.

SportBot: Övervakar och analyserar tweets om sportevenemang, och skapar en levande blog-esque textsammanfattning av händelsen baserat off populära tweets.

Ex-Rated: Här kan du betygsätta dina Exes och granska betyg av potentiella friare.

Låt oss dricka ikväll: Punch i din mobiltelefon, svara på några frågor, och det kommer att varna dig när andra närliggande söker främlingar att dricka med

@ Shopr - matchar köpare och säljare på Twitter. Det är ungefär som en Craigslist för Twitter. I grund och botten använder @ shopr Gnip att bryta Twitter brandslang för människor som säljer saker och funderar på att köpa varor.

SharedRoll.com : Låter dig skapa grupp förvaltade fotoalbum på fluga.


Packmule - En annan enkel att använda gruppen verktyg fotodelning.

Var är Waldy? - "Wheres Waldo" på riktigt foton. Automatiskt plockar ett ansikte i en bild och uppgifter användaren att hitta den.

PassMyWill: "Din vilja för online-tillgångar". Distribuerar ditt sociala nätverk lösenorden till dina betrodda nära och kära när du dör. Oavsett om du är död bestäms av sociala nätverk, följt av en död mans Switch e-post.

Diskly: Direkt feedback till DJ på en verklig plats. Söker din iPod-bibliotek efter låtar som liknar den som spelas på arenan, och låter du föreslå dem till DJ.

Sergeant Skam: Du skapa uppgifter för dig själv, då ger tillgång Sergeant skam inlägg på din Facebook-vägg. Misslyckas med att avsluta din uppgift (avgörs av om du har checkat in din uppgift den förinställda antal gånger)? Sergeant Skam kallar dig offentligt.

SlideJoin.com - En tjänst som låter dig följa med presentationer direkt på telefonen.

Karpool: ". Det enklaste sättet att organisera samåkning med dina vänner" Logga in med ditt nummer, lägg till din ryttare, och börja en resa. Karpool kommer att visa din ryttarens nuvarande platser, och oavsett om de är redo att lämna.

MilkMe.co: Uh oh - du är nästan slut på mjölk! Texten "Lägg till mjölk" till en förutsättning telefonnummer och mjölk kommer att anlända nästa dag. Storbritannien endast som det bygger på Tescos API.

Facefuse: Använder iOS 5: s system för ansiktsigenkänning i kombination med Face.com är ansiktsigenkänning API. När ett ansikte upptäcks återgår den en Wik

Kan ett äktenskap mellan AOL och Yahoo spara bleknar webben titanerna?

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/5EMP37E7r7w/can-a-marriage-of-aol-and-yahoo-save-the-fading-web-titans.ars:

Enligt Bloomberg och dess allestädes närvarande "människor känner till ärendet," AOL kan vara jonesing för en fusion med boss-mindre netto-titan Yahoo .

De två företagen delar redan en rådgivare företag i Allen & Co, vilket för vissa mycket direkt kommunikation-och enkel tillgång till nästan-insider synpunkter från båda företagen. Och några av de immateriella matchen säker upp:

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Sony tablet S anländer till Best Buy, redo att bli rörd, förbeställas

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/11/sony-tablet-s-arrives-at-best-buy-ready-to-be-touched-pre-orde/:
Visst kan du förbeställa din tablet S direkt från Sony och vänta tills den 16: e för din skiffer, eller kan du hoppa över till din lokala Best Buy och spela en runda tidigt släpp roulette. Vår lokala butik är dock berättar att tablet är tillgänglig för "pre-order och bara visa," så din lycka kan variera.

[Tack @ DaHarder]

Sony tablet S anländer till Best Buy, redo att bli rörd, förbeställas ursprungligen visades på Engadget på Sun, 11 Sep 2011 17:25:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Da Harder (Twitter) | Tipsa | Kommentarer

Sony avslöjar pris och storlekar är Google TV?

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Det verkar finnas någon inom företaget, eller är missnöjda med sin lön och vill förstöra överraskning att företaget har förberett för tisdag 12 oktober, eller verkligen har lust passerat. Varför? Eftersom inte bara läckt information (som ännu inte är känt om det är på riktigt) om möjliga storlekar som kommer Google TV, men även namn har dykt upp som skulle kunna kallas modellerna i fråga.

Deras namn är: NSX-24GT1 24 inches, NSX-32GT1 31 inches, NSX-40GT1 40 tums NSX-46GT1, (ja, du gissade rätt) av 46 inches. Ändå riskerar de också att deras priserna skulle totalt mellan 1300, 1400 och 1900 dollar.

De nyfikna sak: Om detta är sant, skulle den billigaste modellen av Google TV bli ännu dyrare (300 dollar) att 32-tumsmodellen dyrare än Sony har människor i deras katalog.

Har Cleverbot Godkänd Turingtestet?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/czimzU8B36g/Has-Cleverbot-Passed-the-Turing-Test:
kruhft skriver "Det verkar som Cleverbot, den chatbot så redo att erkänna att det var en enhörning under en diskussion med sig själv, har klarat Turingtestet. Den gångna söndagen, 1334 röster från en Turingtestet hölls vid Techniche festivalen i Guwahati, Indien släpptes. De visade att Cleverbot röstades att vara människa 59,3% av tiden. Verkliga människor hade endast något bättre och antogs vara människa 63,3% av tiden. " Som Wikipedia länken ovan påpekar, men, det finns ingen enda, enkel "Turing test," i sig - många system har framgångsrikt övertygat människor genom åren. Kanske Cleverbot skulle samtycke till att delta i en Slashdot intervju, att vara extra övertygande.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


@ Shopr Ansluter köpare och säljare på Twitter

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/GQhlqO7Ux4Y/:
@AtShopr

Inte en dag går att jag inte ser något av Twitter-användare jag följa Tweet en begäran om ett objekt, till exempel i sista minuten biljetter, eller inlägg om en nyligen tillgängliga objekt, t.ex. en lägenhet att hyra. Som Twitter har blivit de facto-broadcast-nätverk , en del av det innehåll som delas kretsar kring att köpa och sälja varor via användarnas sociala graf. @ Shopr, som utvecklades på TechCrunch Störa hackathon under de senaste 24 timmarna, lanserar en tjänst som matchar köpare och säljare på Twitter. Det är ungefär som en Craigslist för Twitter.

I grund och botten använder @ shopr Gnip att bryta Twitter brandslang för människor som säljer saker och funderar på att köpa varor. Tjänsten grundare säger till mig att i sin inledande forskning för närvarande cirka 7000 Tweets per timme avser handel och människor som vill köpa och sälja objekt (över 5000 sälja relaterade Tweets skickas varje timme).

Köpare kan söka på @ shopr webbplats, genom att ange objektet önskade och deras placering. @ Shopr kommer att matcha köpare med rätt Twitter-användare som har twittrade om objektet att sälja. Köparna kan också Tweet @ ShoprBuy med vad de vill och var de vill ha det och tjänsten tills Tweet tillbaka när de hittar önskat objekt. @ Shopr kommer även att låta användaren se bilder av objektet också.

Om du är en säljare och du Twittra om utstationering ett objekt kommer @ shopr ytan inlägg i deras sökmotor så länge de gör det klart vad de säljer och där de säljer det. Säljare kan också tweet @ ShoprSell med vad de säljer, plats och en be pris och @ shopr kommer att matcha detta med en begäran från en köpare.

Och för en idé som bara föddes 24-timmar sedan, har @ shopr team övertygad ett antal lokala återförsäljare att delta i deras försäljning av tjänst. En lokal San Francisco REI är notering flera av deras cyklar, tält och ryggsäckar (från REI märket) med atShopr. San Francisco bokhandel Dog Eared Böcker Hast listat några av sina register, kommer Lost Weekend video att lägga ut nisch-genre filmer och minnessaker är musikaffär Vattuman Records lägger också några av deras skivor som säljs via tjänsten.

@ Shopr säger att för närvarande den mest önskade objekt läggs ut på Twitter ingår cyklar, böcker, lägenheter, biljetter. Det som gör tjänsten unik är att den låter säljare och köpare att expandera utanför Twitter sociala graf-som kan vara mycket användbart för både köpare och lokala handlare och varumärken.

Viewsonic V3D241wm en datorskärm med 3D

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

Viewsonic vill inte vara kvar och har presenterat en ny bildskärm som har den teknik som för närvarande på modet i 3D.

V3D241wm Viewsonic har en 24-tums LED-panel med en fördröjning på 2 ms, 300 candela av ljusstyrka, kontrast och 20.000.000:1 uppdateringsfrekvens på 120 Hz till frekvensen beroende på tillverkare njuta av 3D-innehåll med hjälp av polariserade glasögon som medföljer monitorn.

För tillfället vet vi inte vad priset kommer i Euro, men Storbritannien säljer för omkring 330 pounds, vilket vid nuvarande växelkurser skulle vara cirka 376 euro, även om vi inte kan göra detta priset när du kommer att vara till försäljning i Spanien.

Mer information | Viewsonic

Är Motorola gå med i Facebook telefon bandwagon med EX225?

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/11/is-motorola-joining-the-facebook-phone-bandwagon-with-its-ex225/:
En rolig sak hände strax över på Bluetooth SIG: s webbplats: gruppen kan ha precis outed Motorolas första Facebook-telefon . Som Unwired View rätta påpekar, är EX225 sannolikt en funktion telefon som är baserat på BREW , som Android är navigeringsknappar är ingenstans att finna. Handenheten ofers två varianter, en som stöder dual-SIMS och en annan som rymmer bara en. Vidare är en nästan identisk version, EX226, visas i en separat notering som saknar den beryktade "F"-knappen. Båda modellerna har samma 2,4-tums TFT-LCD display, en 3 megapixel kamera och fem varv QWERTY-tangentbord - tillsammans med en ansenlig utstick längst ner baksidan av apparaten. Det är allt vi har för tillfället, men det verkar som att Status inte bör vara alltför bekymrade över detta Moto.

Är Motorola gå med i Facebook telefon bandwagon med EX225? publicerades ursprungligen på Engadget på Sun, 11 Sep 2011 15:54:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Unwired View | källa Bluetooth SIG (1) , (2) | Tipsa | Kommentarer

Varför vi behöver inte gigabit-nätverk (ännu)

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/HCq0zijy77s/Why-We-Dont-Need-Gigabit-Networks-Yet:
AmyVernon skriver "De flesta datorer idag inte kan stödja Gigabit anslutningar och nuvarande Wi-Fi-nätverk inte kan erbjuda de hastigheterna antingen den första rättegången mot Sonic.Net s gigabit-nätverk var en hastighet test på en generisk bärbar dator som visade upp 420 Mbps ner. den bärbara datorn inte kunde hantera en hel spelning. Plus att några program behöver de hastigheterna. Det är svårt att motivera en sådan enorm investering i ett nätverk som kommer att ha få abonnenter och få program som behöver det. Naturligtvis kan denna förändring, och sedan dessa nätverk kommer att vara avgörande. Den här berättelsen har en bra analys av var saker står och vad som måste förändras. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Nokia C5-03, en hel smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finländska företaget Nokia. Den här gången är det tur för Nokia C5-03 Nokias äldre bror C5, mobil, och vi presenterar för en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätt (väger bara 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en pekskärm och några andra caracterísitcas som gör honom till en mycket komplett smartphone marknaden pris som erbjuds, 170 euro.

Förutom pekskärmen 3, 2 inches, Nokia C5-03 har en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, Nokia C5-03 40 megabyte internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, men serien är ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 fungerar med Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner ger direkt åtkomst till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkt Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, som du kan köpa musik eller mobila applikationer för Nokia. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla Microsoft Office-dokument, PDF-och zip.

Priset på Nokia C5-03 som vi diskuterade ni kommer att vara 170 euro.

Weird Science kan inte hitta den osynliga musen

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/1PDJTGWkv4o/weird-science-detects-a-spring-break-baby-boom.ars:

Kanadensiska Girls Gone Wild på spring break ... leder till en märkbar babyboom nio månader senare. Det är en tolkning av de data som erhålls genom att spåra alla de graviditeter som hanteras på ett Ontario sjukhus. För vuxna verkade befruktningstakt nå en topp kring det är sportlov, en topp som var frånvarande hos ungdomar. Dessa flickor hade en topp uppfattning i mars. "Det finns flera rimliga förklaringar till den blygsamma men verkliga skillnaderna i denna studie," skriver författarna, innan tyder på att en av dem är "social / skola händelser som leder till ökad sexuell aktivitet."

Fermilab forskarna räkna ut hur man undviker att vända ett flygplan gången i en stor folk kolliderare: Det finns ett begränsat antal upplevelser som kan utlösa dina korrespondent att åka på en mördande framfart, men ombord på ett kommersiellt flygplan är en av dem. Lyckligtvis har en fysiker åtminstone försökte komma till undsättning genom att utarbeta en strategi plan internatskola som är fenomenalt effektivt, även om det skulle vara omöjligt att genomföra i en verklig flygplats. Fermi Jason Steffen hade utarbetat ett system där passagerare var ombord på ett exttraordinarily organiserat sätt: I en enda uppsättning, beställde baksidan av flygplan till fronten, med alla i ett set upptar samma plats i varannan rad. Nu, eftersom varje stannade för att få avgöras, hade de lite utrymme i gången till sig själva för att organisera och lagra objekt innan du tar en plats och innan nästa som vandrade i.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Scout Observer ersätter militära Satcom drivs av iPhone 4

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/11/scout-observer-replaces-military-satcom-is-powered-by-the-iphon/:
Om du behöver kanalisera din inre MacGyver, det finns ett verktyg för att ... förutsägbart, det drivs av din smartphone. Genom att ansluta en iPhone 4 till Scout Observers Toolkit, det förvandlats till en spektrumanalysator , kraftmätare multimeter och Low Noise Block Downconverter (LNB). På engelska betyder det att enheten kan du hitta och verifiera satellitsignaler (inklusive andra mobil signaler), mäta sin styrka, och bestämma GPS-position (bland andra saker ). De sex-pound-enhet ersätter det vanliga 160-pound SATCOM terminalen, vilket gör det perfekta tillbehöret för hemliga operationer - om det är de typer av romps du föredrar på helgen. Företaget är nu emot förbeställningar för leverans någon gång under Q4, och hoppas att lansera versioner för andra telefoner inom en snar framtid.

Scout Observer ersätter militära Satcom drivs av iPhone 4 visades ursprungligen på Engadget på Sun, 11 Sep 2011 14:26:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Scout | Tipsa | Kommentarer

<em>Kod Hero:</em> Lek och Lär

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/o2PqSd0w52o/emCode-Heroem-Play-and-Learn:
mikejuk skriver med lite från I Programmerare på vad som låter som ett spännande nytt spel: "Om du är uttråkad med spel där du springer runt skytte soldater eller monster, vad sägs om ett spel där du skjuter fiender för att vinna fragment dator kod som du kan sedan använda för att forma verkligheten omkring dig? Det är bra att spela och bra nog att vinna både Bäst i Test och Kid val på årets Bay Area Maker Faire. " De länkade Berättelsen har en video demo också.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Watch TechCrunch Störa hackathon Live

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/38RchbjkIRE/:
tcdisrupt-1

Hundratals hackare deltog från sent i går kväll till tidigt idag på morgonen vid den fjärde årliga TechCrunch Störa hackathon i San Francisco, är byggnaden i team och vakna upp eller poppar nog kaffe och Redbull detta för att visa upp sina hacka på domare inklusive Salesforce vice VD för Öppna Cloud Standarder Kevin Marks , Betfairs Vice President för Mobile Engineering Raj Vemulapalli , Googles Rohit Khare , MyBlogLog och OneTrueFan grundare Eric Marcoullier och Ask.com: s direktör för Engineering, Mobile och plattformar Vishal Shah.

Årets San Francisco hackathon var vårt största visar någonsin (över 700 hackare registrerad för händelsen), och vad hacka lagen kom upp med under de senaste 24 timmarna är på väg att bedömas på scen med varje lag ges 60 sekunder att presentera. Vi kommer att titta på nästa GroupMe , en start planerades och byggdes på New Yorks hackathon under 2010 . GroupMe var bara förvärvades av Skype för några veckor sedan.


Kommer snart till EA: s Ursprung Store: från tredje part titlar

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/uTDA0SRrBpI/Coming-Soon-to-EAs-Origin-Store-Third-Party-Titles:
Första gången accepterade inlämnare RGDfleet skriver med nyheter klippt från Gamer Gaia, baserat på en rapport i GameSpot Storbritannien: "För cirka tre månader nu EA: s Ursprung butik, tidigare känd som EA Store, har levererat digitala kopior av nästan vilken EA titel inlägg -2009. I själva verket har Ursprung varit uteslutande EA ända sedan starten och har skisserat några spel från andra utgivare. Ovanpå denna tjänsten har begränsad tillgång av EA titlar på konkurrent, som till exempel ånga, Battlefield 3 kanske att vara den ledande exempel . Den här veckan bekräftade dock EA CFO Eric Brown att de har för avsikt att börja föra innehåll från tredje part till deras ursprung. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Var var du # OnSept11?

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/eOsoupvx1TM/:
WTC Sept11

11 september är vår generations JFK mordet: alla minns var de var på den traumatiska dagen. Oavsett om du var i närheten av attackerna i New York, Washington och Pennsylvania eller titta i skräck på långt håll, det är en dag som förändrade vårt land och många av våra liv. Idag kommer att fyllas med minnesstunder och konstant TV-bevakning, men några av de mest gripande minnen är redan sker på Twitter där människor delar där de var och vad de gjorde.

Jeff Jarvis , som var nära World Trade Center den dagen, idag Twitter ut hans livfulla minnen av hur det var att vara vid Ground Zero (tyvärr fick hans Twitter-konto hastighetsbegränsad kort eftersom han var Twitter så mycket, men nu återställs). NPR: s Andy Carvin samlar många av de tweets och återutsändning dem med hjälp av # OnSept11 hashtag (han är också samla dem i en Storify här ).

Alla har ett minne om var de var och hur det kändes. Jag bodde i San Francisco på den tiden, och vaknade till nyheterna. Detta var precis efter det första planet träffade World Trade Center och ingen visste vad som pågick. Jag vände på TV och ringde min flickvän i New York (som nu är min fru). Hon var på Fifth Avenue titta på röken böljande från ett av tornen. Sedan det andra planet träffade, skulle samtal går inte igenom längre, och landet kom till en skrikande stanna. Åtminstone för några dagar. Flygplan var jordad och ingen skulle gå i närheten av en hög byggnad som helst. Var var du # OnSept11?


Jeff Jarvis
Jag såg människor som använder något, även Snapple Iced Tea, att tvätta damma av sig själva. # 911

Live Webb-tv: TechCrunch hackathon Demos - söndag 11:00 PT

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/x-bcbp1hBBM/: