onsdag 14 september 2011

NVIDIAs Kal-El referens tablet Windows 8 på Build ögon-on

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/14/nvidias-kal-el-reference-tablet-running-windows-8-at-build-eyes/:
Detta kanske inte är den första i världen sett av NVIDIAs Kal-El referens tablet kör Windows 8, men det markerar vår första på nära håll och (slags) personlig run-in med mycket ballyhooed quad-core ARM-processor som driver lika förväntade OS . Som vi rapporterade igår, NVIDIA lanserade precis sin Windows 8 Developer Program , i ivrig väntan på det nya operativsystemets version. Det ivern över till vår korta sitta ner med kläderna talesman, som inte gav oss mycket i vägen för detaljer. Men han ger oss en ledtråd om framtida riktmärken: NVIDIA förväntar sig betydande vinster batteritid på Kal-El bärbara datorer - som i dagar, inte timmar. Tyvärr var referensen tablet visas inlåst i ett plexiglas cell, men vi lyckades ta några bilder på numera välbekanta enhetens köra Microsofts senaste. De, som ni kan se, finns i galleriet nedan.

NVIDIAs Kal-El referens tablet Windows 8 på Build ögon-on ursprungligen visades på Engadget on Wed, 14 Sep 2011 17:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

FCC Testa Öppet vita utrymmen upp till offentlig

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/4e4ZpOxpeuk/FCC-To-Test-Opening-White-Spaces-Up-To-Public:
. GovTechGuy skriver "FCC kommer att börja ett test på måndag som kommer att ge allmänheten tillgång till" vita ytor ", den oanvända spektrumet mellan TV-och radiostationer Kommissionen är i färd med att öppna etern för allmänheten, den senaste utgåvan av olicensierade radiovågorna så småningom gav upphov till ett antal innovationer såsom WiFi, trådlösa telefoner och bildskärmar baby. Tjänstemän hoppas att denna åtgärd kommer att leda till bättre WiFi-teknik som kan täcka upp till 50 miles. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Bejeweled Avkastningen Kognitiv Benefit hos äldre vuxna

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8NzhqwW8rrc/Bejeweled-Yields-Cognitive-Benefit-In-Older-Adults:
donniebaseball23 skriver "PopCap Games och University of Massachusetts Amherst psykologi Susan K. Whitbourne, Ph.D. har publicerat resultaten av en enkät som riktar sig vanor äldre och yngre spelare. Intressant var PopCap är Bejeweled Blitz visat sig vara en god kognitiv träning verktyg för äldre vuxna. Av de som spelar Bejeweled Blitz på regelbunden basis, rapporterade 47 procent av vuxna över 50 känsla "vassare" medan du utför andra uppgifter, och nästan 24 procent av vuxna över 65 upplevde att deras mönsterigenkänning förbättrats. Dr Whitbourne avser att genomföra en serie studier undersöker värdet av spel för äldre publik. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


The Rise of Robotic Labor

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Rjy_7kIsSwE/The-Rise-of-Robotic-Labor:
kkleiner skrev i med en länk till en singularityhub berättelse om en ökning av automatiserade tillverkning över hela världen. Artikeln lyder:. "Den accelererande ökningen av robot arbetskraft det senaste decenniet, och dess expansion i alla delar av produktionen, har fått många att oroa sig för framtiden för mänskliga arbetare Men hur omfattande är robot övertagande av arbetskraft Våra vänner? vid Mezzmer Glasögon gjorde några imponerande forskning och skapat en ännu mer imponerande infographic förklara nutid och framtid robotar på arbetsplatsen. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Satechi kommer Lockdown din SATA-hårddisk, har USB 3.0 för

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/14/satechi-will-lockdown-your-sata-hard-drive-boasts-usb-3-0-too/:
Om du håller noggrann uppsikt över din digitala ägodelar som vi gör, är säkerhet en yttersta oro för externa lagringsenheter . Nu kan du hålla dina värdesaker bakom lås-och nyckel med Satechi är lockdown - en SATA-hårddisk hölje som skyddar data via en krypterad 256 bitars skydd och ger blixtsnabb USB 3.0 överföringshastigheter . Använda en touch knappsatsen på en OLED-display, är enheten endast tillgängliga via en 4 till 8 siffror kod - även om den är ansluten till en dator eller annan enhet. Detta ger dig möjlighet att hålla "dina säkerhetskopierade data så säker som data på din dator." Ganska söt, eller hur? Det Lockdown leker fint med både Mac och PC och levererar nu för $ 90. Hit att PR länken bara förbi paus om du är ute efter att låsa dessa dyrbara forskningsrapporter ... se vad vi gjorde där?

Fortsätt läsa Satechi kommer Lockdown din SATA-hårddisk, har USB 3.0 för

Satechi kommer Lockdown din SATA-hårddisk, har USB 3.0 för ursprungligen visades på Engadget on Wed, 14 Sep 2011 15:49:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Steve Ballmer svartabörshajar 500.000 Windows 8 nedladdningar på mindre än 12 timmar

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/14/steve-ballmer-touts-500-000-windows-8-downloads-in-less-than-12/:
Vi har redan hört att en hel del av er har laddat ner Windows 8 eftersom utvecklaren förhandsvisningen blev tillgängliga i natt, och det ser ut som massor av andra folk har liksom --- cirka 500.000 under de första 12 timmarna, att vara specifik. Detta enligt Microsofts vd Steve Ballmer själv, som intog scenen på Build tidigare idag till maträtt just lite nyheter och återblick de två senaste dagens händelser. Hit källan länken nedan för en video av hela grundtanken om du missade det (Ballmer utseende är runt 2:32 märket).

Steve Ballmer svartabörshajar 500.000 Windows 8 nedladdningar på mindre än 12 timmar ursprungligen visades på Engadget on Wed, 14 Sep 2011 16:11:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink AllThingsD | källa Bygga | Tipsa | Kommentarer

Forskarna planerar "Artificiell Volcano" Climate Experiment

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/icvJVxW2-Ss/Scientists-Plan-Artificial-Volcano-Climate-Experiment:
Första gången accepterade inlämnare tonyt3 skriver "Forskarna planerar att genomföra en ovanlig klimatet experiment vid en Norfolk flygfält nästa månad. De planerar att spruta vatten i luften ca 20 km hög för att efterlikna vulkanen partiklar, hoppas att deras resultat kan leda till en lösning på den globala uppvärmningen från artikeln:.. "Hälla 10 miljoner ton material i stratosfären varje med 10-20 jätteballonger kunde uppnå en 2C global temperatursänkning, forskarna tror sulfat utsläppen från Mount Pinatubo utbrott i Filippinerna i juni 1991 minskade världen temperaturen med 0.5C i två år. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Neal Gafter på Java Enligt Oracle

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/O8SQrEoxXvg/Neal-Gafter-On-Java-Under-Oracle:
En anonym läsare skriver: "Microsoft Neal Gafter, som var primär designer och genomförare av Java SE 4 och 5 språkpaket och nu fungerar för Microsoft på. NET-plattformen språk, diskuterar effekterna av Oracles förvärv av Sun på Java, gör fallet för lägga segmenterade stackar och en meta-objekt protokoll till Java, och erbjuder några insikter i hur Java och C # /. NET jämföra. " De första svaren slingrar sig lite, men efter att intervjun tar fart och är en ganska bra läsning.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Google lanserar tjänsten flygsökning rycker Kayak bort det (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/14/google-launches-flight-search-service-kayak-shrugs-it-off-vide/:
Googles justitiedepartementet-godkända förvärv av ITA har äntligen burit frukt, i form av flygsökning - ett nytt verktyg som syftar till att effektivisera det kaos som är online resebokning. The Mountain View kontingenten presenterat gränssnittet i går, med ett "early look" på vad som verkar vara en ganska okomplicerad service. När du anger startpunkten kommer destination, prisklass och varaktighet, en lista med resultat visas i stigande ordning mat och varaktighet, under en karta som visar var och flygets bana. Därifrån kan du filtrera dina resultat genom att flygbolag, antal layovers eller specifika avgångstider, innan du bokar din resplan på lastbäraren webbplats (Google var noga med att påpeka att flygningen urval och resultat inte kommer att "påverkas av varje betald relationer") . Just nu är tjänsten begränsad till en utvald grupp av städer i USA och bara har tur och retur ekonomi flygningar klass, men Google säger att framtida uppdateringar och expansioner är på väg. Vi är ivriga att se hur företaget klär upp detta relativt nakna ben plattform och, kanske ännu viktigare, hur konkurrerande resesidor reagerar på det. Kajak , för en, svarade med säker nonchalans att flygsökning explicit beskriver det som en sämre produkt . "Vi är övertygade om vår förmåga att konkurrera, och vi tror att vår flygsökning tekniken är överlägsen," företaget sa i ett uttalande. "Vi inser Google är en formidabel konkurrent men de har inte varit framgångsrika i varje vertikal de har angett." Låt spelet börja. Demo video efter rasten.

Fortsätt läsa Google lanserar Flight söktjänst rycker Kayak bort det (video)

Google lanserar tjänsten flygsökning rycker Kayak bort det (video) publicerades ursprungligen på Engadget on Wed, 14 Sep 2011 15:04:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Search Engine Land , TechCrunch | källa Google Flight Search , Google Search Blog |

Google för att Honor "du inte får Track-mig-Bro" Begäran

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/-0X0O40yvMc/Google-To-Honor-Dont-Track-Me-Bro-Requests:
theodp skriver "En dag snart, kommer Google att ge ägare av Wi-Fi-accesspunkter att välja bort en Google-tjänst som använder sina uppgifter för att bestämma platsen för andras smartphones. Opt-out-tjänsten kommer att finnas tillgänglig globalt, även om det skapades På initiativ av European Privacy lagstiftare, förklarade Google Global Privacy Counsel Peter Fleischer i ett blogginlägg. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


IDT: s energisnåla panelen Själv Uppdatera Tech kommer till bärbara datorer, Ultrabooks och tablets (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/14/idts-power-saving-panel-self-refresh-tech-coming-to-laptops-ul/:
Vi talar inte Pixel Qi -stil besparingar eller någonting, men sedan igen, är IDT ber er inte att dike den konventionella LCD dina näthinnor vägrar steg bort från. Företagets Panel Själv Uppdatera tekniken har precis fått en stor vitamininjektion här på IDF , med införandet av världens första inbyggda DisplayPort (EDP) 1,3-kompatibel Timing Controller med integrerad PSR-teknik. Många technobabble, visst, men här är lowdown: med det här i mixen, kommer de flesta användare ser uppemot 45 minuter av batteriets vinning, eftersom panelerna inte kräver konstant uppfriskande.

Visst, är energibesparing bara sett med statiska bilder på skärmen, och du behöver en PSR-aktiverad grafikprocessor att utnyttja. Den goda nyheten är dock att Intel verkar vara på idén att använda de här grejerna för att öka den totala batteritiden på Chipzilla-baserade maskiner, så det bör inte dröja länge innan det börjar dyka upp i bärbara datorer och Ultrabooks. Om hur magin verkligen fungerar? IDT: s PSR-teknik ", anges en statisk bild och lagrar den lokala till den TCON i en integrerad frame buffer, då det sömlöst visar bilden från den lokala frame buffer gör att EDP viktigaste länken och en majoritet av GPU-funktioner kan drivas ner , resulterar i betydande energibesparing. " Ta en titt på avslöjandet video strax efter paus.

Fortsätt läsa IDT: s energisnåla panelen Själv Uppdatera Tech kommer till bärbara datorer, Ultrabooks och tablets (video)

IDT: s energisnåla panelen Själv Uppdatera Tech kommer till bärbara datorer, Ultrabooks och tablets (video) publicerades ursprungligen på Engadget on Wed, 14 Sep 2011 13:51:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

AMD Fusion tablets Windows 8 på Build 2011: hands-on med video

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/14/amd-fusion-tablets-running-windows-8-at-build-2011-hands-on-wit/:
Du har redan sett våra djupgående praktisk med Samsungs Series 7 Skiffer, som ståtar med en Intel-processor och kör Windows 8, och nu är det dags att ge de andra killarna lite kärlek. Vi fick en chans att sitta ner med folket på AMD, öppnade mästare Fusion APU, innan Expo dörrarna här på Bygg, och det skulle vara en underdrift att säga att de är glada över att få sina x86-chipset som körs på Windows 8 maskiner. Precis som med Samsungs Skiffer var AMD visar upp ett par av skiffer vi sett förut, speciellt Acer Iconia Tab W500 , som körs på företagets C-50 APU och MSI: s WinPad 110W , sport Z-01 APU. Detta är den första företagets sett av Metro UI som körs på dess chipset, och gillar dem, vi är imponerad av dess prestanda. Du kommer att få samma snabba boot-up här, liksom snabba och vätska beröring navigering. Tyvärr är de ger inte upp detaljer om framtida enheter, men vi bör se Brazos driva Windows 8 tablets, stationära och bärbara datorer i tid. För en titt på AMD driva Windows 8, kolla in vår video efter paus.

Fortsätt läsa AMD Fusion tablets Windows 8 på Build 2011: hands-on med video