söndag 16 januari 2011

Macintosh Plus firar 25 år genom att bli ultimata DJ huvudbonader (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/16/macintosh-plus-celebrates-25-years-by-becoming-ultimate-dj-headg/:
Har du inte $ 65.000 och / eller sjutton månader att bygga själv en Daft Punk hjälm? Här är det näst bästa: crack öppna en Macintosh Plus, lägg en IPAD, en gammal cykel hjälm och några Elektroluminiscenta redskap, och få till lödning. Ursprungligen ett skolprojekt för designer Terrence Scoville, sitter detta visualizer hjälm nu på toppen av kraniet av DJ Kid Chameleon. Eftersom det finns inget som ett par digitala fyrverkerier för att fira en gammal dator födelsedag. Video efter rasten.

Fortsätt läsa Macintosh Plus firar 25 år genom att bli ultimata DJ huvudbonader (video)

Macintosh Plus firar 25 år genom att bli ultimata DJ huvudbonader (video) som ursprungligen visades på Engadget on Sun, 16 Jan 2011 17:33:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Afterglow visuella produktioner | Tipsa | Kommentarer

Facebook öppnar upp hemadresser och telefonnummer

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/gEh9_H-usfA/story01.htm:
En anonym läsare skriver: "Vill du verkligen tredje part app utvecklare på Facebook för att få tillgång till ditt mobilnummer och hemadress? Facebook har meddelat att utvecklare av Facebook apps nu kan samla personlig kontaktuppgifter från sina användare. Bevakningsföretag Sophos beskriver det som "ett drag som skulle kunna förebåda en ny nivå av fara för Facebook-användare" och ger råd till användare att ta bort sin hemadress och telefonnummer från nätverket omedelbart. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Office Robotar av en nära framtid, laddar

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/JXbd6d7gBhg/story01.htm:
Reader jsrodrigues påpekar BusinessWeek artikel om den förväntade kommande våg av kontor robotar. Dessa inkluderar erbjudanden från Willow Garage, Anybots, och Smart Robotar, alla utformade för att automatisera vissa delar av kontors-byggnad meatspace gruntwork, såsom flyttning post och göra kaffe, men mer intelligent och smidigare än tidigare generationer av sådana verktyg. Smart Robotar har postat ett scenario som beskriver fördelarna med Office liv med robotar. "Ett stort kontorshus på Manhattan" en testkörning av robotar från bolaget är satt till början av 2012 på

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Engadget Podcast 229 - 2011/01/16

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/16/engadget-podcast-229-01-16-2011/:
Du trodde att vi skulle ta en paus efter CES, inte du? Ja, på något sätt. Vi är tillbaka och badder än någonsin, med alla de senaste iPhone / iPad skvaller och en skattkista full av ny info och insikt form Automotive Redaktör Tim Stevens om några mördare nya grejer på gång under huven på fordon av en mycket nära framtid. Gräva i!

Värdar: Joshua Topolsky, Paul Miller
Gäst: Tim Stevens
Producent: Trent Wolbe
Musik: Born to be Wild

00:02:40 - Live från Verizon's iPhone evenemang
00: 07:02 - Verizon iPhone
00:10:30 - AT & T "utvärdera" stöd till IOS Personlig hotspot, ännu inga planer
00:14:10 - AT & T iPhone 4 vs Verizon iPhone 4: Vad har ändrats?
00:22:10 - IOS 4,3 beta anländer till devs, ger Airplay video stöd till program, personliga hotspot och anpassningsbar iPad sida switch (uppdatering: video!)
00:29:05 - Exklusivt: Framtiden för IPAD 2, iPhone 5, och Apple TV, och varför Apple är att flytta sitt mobila linje till Qualcomm chipsets
00:38:47 - IBM visar Watson superdatorn i Jeopardy träningsmatch
00:45:00 - IBMs superdator Watson förstör alla människor i Jeopardy praktiken runda (video!)
00:51:52 - Toyota debuterar nya Prius modeller, familj-vänligare Prius V och funkiga Prius C
00:58:25 - Porsche presenterar 918 RSR, den 767hp hybrid
01:00:45 - Tesla chefsingenjör Peter Rawlinson datanördar med oss om Model S design
01:08:17 - En tur runt X-Prize vinnande Edison2 Mycket lätta bilen (video)

Hör podcast

Prenumerera på podcast

[ iTunes ] Prenumerera på podcast direkt i iTunes (utökad AAC).
[ RSS MP3 ] Lägg till Engadget Podcast foder (i MP3) till din RSS-aggregator och få visa levererade automatiskt.
[ RSS AAC ] Lägg till Engadget Podcast foder (i utökad AAC) till din RSS-aggregator.
[ Zune ] prenumerera på podcasten direkt i Zune Marketplace

Hämta podcast

Lyssna (MP3)
Lyssna (AAC)
Lyssna (OGG)

Kontakta podcast


1-888-ENGADGET eller podcast (at) Engadget (dot) com.

Twitter: @ Joshua

Bryter mot en AUP ett brott i Western Australia

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/CtqQ-9Vjz2o/story01.htm:
En anonym läsare skriver: "en färsk dom från fallet belyser att bryta mot en godtagbar användning i arbetet kunde landa dig i domstol i Western Australia: en polis gör en sökning på polisens databas för en vän har bötfällts - inte för att konfidentiell polisiära uppgifter, men för olaglig användning av en "begränsad åtkomst datorsystem" - sprickor Mer oroande för West australier, denna rättsliga blogg påpekar att bryter mot någon godkänd användning förefaller vara tillräckligt för att landa dig i fängelse för sprickbildning -. till exempel använda din Internet-anslutning för att bryta upphovsrätten. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

13 japanska företag ansluta sig till ytterligare bränsleceller antagande, även planer på att cykla tillsammans

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/16/13-japanese-companies-join-to-further-fuel-cell-adoption-also-p/:
13 japanska företag ansluta sig till ytterligare bränsleceller antagande, även planer på att cykla tillsammans
Vad kommer att snurra däcken i bilen i framtiden? Kommer det ens däck? Just nu ser det ut som antingen väte bränsleceller eller rena elbilar kommer att dominera på gatorna i några decennier, och tack och lov de delar nog teknik för oss att tro att de kan fredligt samexistera - precis som Apple och Microsoft fanboys och flickor har känd som värd för riktigt stora partierna tillsammans om de driver lång, respektfullt diskussioner om deras olika åsikter. Men medan elbilar är redan på god väg, att för bränsleceller start vi kommer att behöva mer vätgasmackar och mer samarbete mellan biltillverkarna. Det som händer nu i Japan, med 13 företag - Toyota , Nissan och Honda tillsammans med ett antal av gas och allmännyttiga företag - kraftsamling för att skapa en smidig inhemsk lansering "i cell fordon bränsle så snart som 2015. De hoppas kunna skapa cirka 100 vätgasstationer över hela landet, arbeta för att bilda ett bredare nätverk väte utbudet, och även utbilda människor om FCVs i allmänhet. Vi ger dem ett försprång genom att låta dig veta att står för "Fuel Cell Vehicle", fast de är också ofta kallas FCEVs, eller "Fuel Cell Electric Vehicles." Bam! Två artiklar från att göra-listan.

Fortsätt läsa 13 japanska företag ansluta sig till ytterligare bränsleceller antagande, även planer på att cykla tillsammans

13 japanska företag ansluta sig till ytterligare bränsleceller antagande, även planer på att cykla tillsammans ursprungligen visades på Engadget on Sun, 16 Jan 2011 14:16:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Råd om Undervisning Linux till CS Freshmen?

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/u95stKbsY8Y/story01.htm:
copb.phoenix skriver "Jag är en sophomore datavetenskap student Labs undervisning datoranvändning till en nybörjare klass, redo att gå över de stora ins och outs av Linux terminal och GUI. Samtidigt som jag har mina egna idéer och professorn över denna klass luta sig mot, har jag funnit det svårt att få några elever som jag har försökt att lära i det förflutna för att ansluta prickar och förstå hur det förhåller sig till vad de redan vet om datorer. Är det någon där ute har några råd om hur man kan engagera och inspirera våra kommande klass? (Kanske viktigare: Våra maskiner kör Ubuntu Hardy.) "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Idag använder IETF 25

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/DO5yTOI5obY/story01.htm:
FranckMartin skriver "Little kända för allmänheten, Internet Engineering Task Force, firar sitt 25-årsjubileum den 16 januari. DNSSEC, IDN, SIP, IPv6, HTTP, MPLS ... alla förkortningar som blev kodifierade i IETF. Men föga kända, kan man argumentera IETF existerar inte, det bara händer att människor träffas 3 gånger per år i vissa hotellrum över hela världen och är på e-postlistor i mellan Öppenheten i IETF och dess struktur har inspirerat vägen ICANN är. sikt, samt hur Internet Governance Forum (IGF) har varit öppen för det civila samhället. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
HP lovar webOS netbooks att gå med på smartphones och skiffer

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/16/hp-promises-webos-netbooks-to-go-along-with-smartphones-and-slat/:
Todd Bradley gjorde lova oss att det skulle finnas mer än bara skiffer på HP: s webOS meny och idag kan vi lägga till netbooks till listan över formfaktorer för Palm berömda OS. Detta hittills okända skiva info kommer från ett transportföretag träning hemsida HP har inrättats för att utbilda återförsäljare på den starka punkter i sitt kommande produkter. Den utbildning video på platsen talar om de stora synergier som kan uppstå smartphones, skiffer och netbooks alla kör samma OS och "talar" till varandra, vilket återspeglar Bradley's "ansluten erfarenhet" mantra från ett par dagar sedan. Smartphones sägs vara början på en ny familj av webOS produkter, med sina större syskon som att komma "snart nog." Är 9 februari snart nog? Vi skulle säga så.

Fortsätt läsa HP lovar webOS netbooks att gå med på smartphones och skiffer

HP lovar webOS netbooks att gå med på smartphones och skiffer ursprungligen visades på Engadget on Sun, 16 Jan 2011 12:12:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PreCentral | källa HP webOS Central | Tipsa | Kommentarer

ClamAV För Windows Open Beta Begins

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/BRRbFCBtBMw/story01.htm:
En anonym läsare skriver: "Den offentliga beta för ClamAV för Windows 3.0, som inkluderar full integration av ClamAV-motorn i Immunet Skydda produkten, är nu öppen. Om du är intresserad av att spela med ClamAV för Windows 3.0, se dessa forum. 32 -bitars och 64-bitars versioner finns för nedladdning. ClamAV för Windows bör inte förväxlas med ClamWin, ett separat projekt. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.