lördag 30 juli 2011

DNA-baserade artificiella neurala nätverk är en primitiv hjärna i ett provrör (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/30/dna-based-artificial-neural-network-is-a-primitive-brain-in-a-te/:
Neuron och DNA
Många enklare former av liv på denna planet, bland annat några av våra tidigaste förfäder, inte har rätt hjärnor. Istället har de nätverk av nervceller som eld som svar på stimuli, utlöser reaktioner. Forskare från Caltech har faktiskt listat ut hur man skapar en sådan primitiv före hjärnan med hjälp av DNA-strängar. Forskarna, ledda av Lulu Qian, uppträdda tillsammans DNA-molekyler för att skapa bio-mekaniska kretsar. Genom att sekvensera de fyra grunderna för vår genetiska kod på ett visst sätt, kunde de programmera den att reagera olika på olika ingångar. För att bevisa deras framgång laget frågade den organiska krets, i huvudsak spela 20 frågor, mata den ledtrådar till identiteten hos en viss vetenskapsman med fler DNA-strängar. Den artificiella neurala nätverk spikades svar varje gång. Kolla in PR-och par videor som gräva lite djupare i försöket efter pausen.

Fortsätt läsa DNA-baserade artificiella neurala nätverk är en primitiv hjärna i ett provrör (video)

DNA-baserade artificiella neurala nätverk är en primitiv hjärna i ett provrör (video) ursprungligen visades på Engadget , lör, 30 Jul 2011 16:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Discovery News | | Tipsa | Kommentarer

Fråga Slashdot: Hantering av Business Software Alliance?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/lorugyLo66U/Ask-Slashdot-Dealing-With-the-Business-Software-Alliance:
Kagetsuki skriver "Vi har precis fått ett brev från en advokat som företräder den Business Software Alliance anger någon (vi är säkra på att det är en missnöjd före detta anställd) lämnat uppgifter som vi använder olagligt kopierade program. Saken är ... vi är inte med hjälp av illegalt kopierad programvara. Vi har licenser för all kommersiell programvara vi använder. Men enligt artiklar på BSA, det är irrelevant och att de kommer att hamna stämma oss ändå. Därför behöver vi nu en jurist för att hantera sina fordringar och Vi har inte pengarna - det kommer säkert att bli slutet på det företag där jag har sjunkit alla mina besparingar och tre år av mitt liv Har någon hanterat Business Software Alliance innan Vilka åtgärder bör jag vidta är.? det någon form av ekonomisk vända, eller åtminstone ett sätt att täcka våra advokatkostnader? "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Vecka i Apple: batteri hacka, Hulu rykte och mer

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/SEsXaB_p8Dw/week-in-apple-battery-hack-hulu-rumor-and-more.ars:

Alla har återhämtat sig från sin post-Lion-installation baksmälla än? Eller har du skjutit bort det i hopp om att undvika nya OS huvudvärk? Hursomhelst var denna veckas topp Apple-nyheter på Ars härligt ljus på Lion, i stället fokusera på Apple batteri "hacka", uppdateringar iOS läser program, en hårddisk minns, och den nya MacBook Air inälvor. Och det är bara början!

Hur en säkerhet forskare upptäckte Apple batteri "hacka" : Säkerhet forskare Charlie Miller har hittat ett sätt att hacka den "smarta" batterier i Apples bärbara datorer, vilket kan resultera i en icke-fungerande-eller ännu värre, exploderande batteri. Hacket blev möjligt på grund av en enkel och säker blunder på Apple, och Miller detaljerade till Ars hur han snubblade på det i första hand.

iOS läsa apps börja dikning utanför butiken länkar i drivor : Apples 30 juni deadline för innehåll-baserade apps till dike sina länkar till externa butiker har kommit och gått. Men som i slutet av juli närmar sig, har hög profil app beslutsfattarna börjat göra det i drivor, vilket signalerar att Apple äntligen sätter sin fot ner på de nya reglerna.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Daglig Crunch: Orbs

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/9Q03PPdWaPk/:

Pixeet: Full Panorama foton med nästan alla telefoner
SpaceX vill starta ISS-Bound Supply Ship I november
Head-to-Head Review: Canon T3i Vs. Nikon D5100
Recension: The Roku 2 XS Är Internet Media Streaming, Motion Gaming i ett litet paket
Den Isostick gör narr av optisk disk Hegemoni
Video: Den här killen Spelar Air Trummor som faktiskt gör musik



BMW lanserar nya i3 och uppfräschade I8 begrepp, väntar vi våra bilar framtid (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/30/bmw-unveils-new-i3-and-revamped-i8-concepts-we-await-our-automo/:
BMW har varit retas oss med sin vision för elektrisk motoroing år, och idag, gott folk, fortsätter trenden. Den tyska automaker har presenterat två begrepp från sitt kommande i sub-märke : de stadsboende i3 och en rehashed version av sin i8 . Det är första gången vi officiellt sett mindre av de två, som bilen tidigare känt som Megacity hade bara varit spionerat på en officiell göra och under den rutinmässiga tester vid polcirkeln . Det kommer distanser fyra peeps med sin 150 km räckvidd (cirka 100 miles) och accelererar från 0-60mph på cirka 8 sekunder. Liksom för dem med olika ångest , kommer det tyska företaget lindrar sådana farhågor med en extra rad-förlängning motor dubbade "Rex". Antingen variant kunde landa i ditt garage under 2013, där du kommer att kunna upp dem i sex timmar med ett vanligt uttag, eller upp till åttio procent inom en timme om du skakar en spiffy hög kapacitet laddare.

Den i8, som du kommer ihåg för sin radikala aerodynamisk design och hybrid diesel-elektriska drivlina, har fått en uppsjö av aerodynamiska tweaks och hanteras som skräppost sin oljepanna, välja en bensin istället. Motor swap undan, dricker den sportiga coupé tydligen bara 2,7 liter per 100 km - 87 mpg för jänkare (!) - Som är overkligt i en bil som kommer att öka till 62mph på 4,6 sekunder. Ljud för bra för att vara sant? Vi får vänta till 2014 för att se om München kan göra bra på dessa löften, men under tiden får du gärna ta del av de gallerier, videor och PR efter rasten.

Gallery: BMW i Familj

Fortsätt läsa BMW lanserar nya i3 och uppfräschade I8 begrepp, väntar vi våra bilar framtid (video)

BMW lanserar nya i3 och uppfräschade I8 begrepp, väntar vi våra bilar framtid (video) ursprungligen visades på Engadget , lör, 30 Jul 2011 14:42:00 EDT. Vänligen se vår

Flygplan Made Från 3D Printing

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/FaAAcm9doqQ/Aircraft-Made-From-3D-Printing:
countertrolling tips nyheten om ett projekt vid universitetet i Southampton, där ingenjörer designat och skapat en fungerande UAV med ovanliga metoder. Citerar: "Det var tryckt på en EOS EOSINT P730 nylon lasersintring maskin som tillverkar plast-eller metallföremål, bygga upp objektet lager på lager Inga fästelement har använts och all utrustning som fästes med hjälp av" snap passar "tekniker så att hela. flygplan kan sättas ihop utan verktyg på några minuter., Den eldrivna flygplan med en 2-meters vingbredd, har en toppfart på nästan 100 miles per timme, men när i kryssningstrafik läge är nästan tyst. Flygplanet är även utrustad med en miniatyr autopilot som utvecklats av Dr Matt Bennett, en av medlemmarna i teamet. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Varför Public E behöver en polisstyrka

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/q4Qtyp0G_HM/Why-Public-Email-Needs-a-Police-Force:
jfruhlinger skriver "De av oss som hade e-postadresser i början av Internet ålder minns skicka anteckningar till webmaster e-postadresser för att rapportera skadlig e-post beteende -. och faktiskt få ett svar tillbaka Men idag kommer en stor majoritet av post från offentliga tjänster som Gmail eller Yahoo mail, och få vem som helst de företag att ta ansvar för missbrukare är nästan omöjligt. "Om de kunde enas om en tredje parts tjänster som kan uttaget på en 24 / 7 grunden för snabb avstängning av kontot, till 419 Bedrägeri problem skulle kunna krympa ner till en rännil snabbt. Det skulle ta förtroende hos e-postleverantörer att göra detta, men det skulle också lindra stora problem att brottsbekämpande tjänstemän är oftast oförmögna att hantera. Ring dem e snuten. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Vecka i spel: Indie RPG, laser tag, och ett mästerverk

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/rjF5ZwOeW0k/week-in-gaming-indie-rpgs-laser-tag-and-more.ars:

7 fantastiska Indie RPG värt att spela : Dessa sju självständigt producerat RPGs stjärnan ett brett spektrum av aktörer, från tvättade upp basketspelare till Peppy butiksinnehavare, och bör gå långt för att mätta ditt RPG fix.

Lawn krigföring: Light Strike tar laser hemma tag tillbaka : det nya ljuset Strike serie av pistoler erbjuder en modern ta på laser tag, vilket kan bara betyda en sak: våra egna Ben Kuchera måste satsa på en viss all-out bakgård krigföring att granska dem ordentligt . Hans dom: när vapnen är anständiga, kringutrustning är i högsta grad överhoppningsbara.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Teknik + Politik = Facepalm

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/8HKwgEOqtdk/:

Åh, vad pinsamt. Tidigare i veckan tog Elizabeth maj, ledare för Kanadas Miljöpartiet, till hennes Twitter-konto och förklarade krig mot Wi-Fi . Att tänka jag mycket nära röstade för dessa clowner i vår senaste valet. Lektion för mina amerikanska vänner: bara för att du hittar alla de stora partierna obehagliga betyder inte att de små partierna är inte ännu värre. Under tiden kan någon vänligen få en miljörörelse går som inte är anti-vetenskap och anti-teknik?

Ge henne kredit: hon lyckades med sällsynt förmåga, att slå inte bara en utan alla "idiot politiker talar om naturvetenskap / teknik" Anteckningar: 1 . Moralisk panik: "Det är mycket oroande hur snabbt WiFi har flyttat in i skolan eftersom det är barnen som är de mest utsatta." 2 . Vilseledda stämning av lång motbevisade teorier : "Det är en rådande teori är försvinnandet av pollinerande insekter." 3 . Vilseledande bedrägeri som kommer nära ren liggande: "Världshälsoorganisationen listor Org EMF som en möjlig cancerframkallande hos människor."

Vänta, vad, WHO kallas Wi-Fi möjligen cancerframkallande? Andra så kallade miljöaktivister tycks tro så också . Men nej: det visar sig att vad de faktiskt sagt (PDF) är: "The WHO / Internationella byrån för cancerforskning (IARC) har klassificerat radiofrekventa elektromagnetiska fält som möjligen cancerframkallande för människa (grupp 2B), baserat på en ökad risk för gliom, en elakartad typ av hjärnans cancer1, i samband med att använda mobiltelefoner. "

WHO var orolig för telefoner, folks. Inte Wi-Fi. Och det var i maj. Nyligen en större studie i ämnet slutsats: Vanliga användare av mobiltelefoner var inte statistiskt signifikant mer benägna att ha fått diagnosen hjärntumör jämfört med nonusers ... Avsaknaden av en exponering-respons förhållande antingen i termer av mängden mobiltelefonanvändning eller lokalisering av hjärntumör argumenterar mot ett orsakssamband.

Men istället för att backa från sina anspråk, gick Ms maj vidare och fördubblat ner på dem . Hej, Varför låta irrelevanta saker som fakta och vetenskap kommer i vägen för viktiga saker, som ilska och Luddite paranoia?

Forskare Exponera spårningssystemet Det kan inte vara dodged

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/AJAbsjkenyQ/Researchers-Expose-Tracking-Service-That-Cant-Be-Dodged:
Worf Maugg skriver med detta utdrag från Wired: "Forskare vid UC Berkeley har upptäckt att några av nätets mest populära webbplatser använder ett tracking tjänst som inte kan kringgås - även när användaren blockera cookies, stänga av lagring i Flash, eller använda . webbläsare "" inkognito "-funktioner Tjänsten, som kallas KISSmetrics, används av webbplatser för att spåra antalet besökare, vad besökarna gör på webbplatsen och var de kommer till platsen från - och företaget säger att den gör en mer omfattande jobb än sina konkurrenter som Google Analytics. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.