måndag 20 juni 2011

The Iceman är sista måltid

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/-av7RBVK0no/The-Icemans-Last-Meal:
sciencehabit skriver "Mindre än två timmar innan han vandrade hans sista steg i de tyrolska alperna 5000 år sedan, underblåst Ötzi den Iceman upp på en sista måltid av IBEX kött, enligt en ny studie. Beväpnad med Ötzi s nyligen sekvenserat genomet och en detaljerad tandvård analysen har forskarna fann också att Iceman hade bruna ögon (inte blå som vanligt antas) och förmodligen var inte mycket av en tand brusher Dental analys visar att Ismannen lidit ett trubbigt kraft trauma till två tänder -. eventuellt ett slag mot munnen - åtminstone flera dagar innan hans död och plågades av både tandlossning och karies. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Rättsligt förfarande Test GNU GPL

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Hv57ikIYJy4/Court-Case-To-Test-GNU-GPL:
ciaran_o_riordan skriver "I morgon kommer en tysk domstol pröva målet om AVM, en distributör av Linux-baserade routrar, som syftar till att blockera Cybits att distribuera mjukvara som ändrar routrar" programvara för att lägga till innehåll-filter funktionalitet Free Software Foundation Europe förklarar.: "AVM motiverade sin position med hjälp av tre argument. För det första förklarade de att hela deras mjukvara måste betraktas som en enhet under AVM upphovsrätt, och att denna enhet inte får ändras. Positionen Mr Welte [grundare av GPL-violations.org och upphovsrättsinnehavaren av flera delar av Linux-kärnan] tog var att hela produkten programvara skulle i så fall vara ett härlett arbete enligt GPL, och därmed hela produkten programvara bör vara licensierad under GNU GPL. AVM bytte sedan till en andra argumentet:.. att den programvara på sin DSL-anslutningar bestod av flera delar Enligt Mr Welte kunde AVM då inte förbjuda någon från att ändra eller distribuera GPL-licensierad programvara delar det sista argumentet av AVM var att programvaran på deras DSL terminaler är en sammansättning av flera olika program, som på grund av den kreativa processen, skulle vara en skyddad sammanställning och därmed under copyright av AVM och påverkas inte av copyleft av GPL. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


SSL / TLS sårbarhet Vida unpatched

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ZapUiLp6HD0/SSLTLS-Vulnerability-Widely-Unpatched:
kaiengert skriver "I november 2009 en Man-in-the-Middle sårbarheten för SSL / TLS / https offentliggjordes (CVE-2009 till 3555), och kort därefter visat sig vara användbara. I februari 2010 forskare publicerade RFC 5746, som beskrev hur servrar och klienter kan göras immuna. programvara som implementerar TLS-protokollet förbättringarna blev tillgänglig kort därefter. De flesta moderna webbläsare är lappade, men lösningen kräver att både webbläsare utvecklare och operatörer webbplats vidta åtgärder. tyvärr, 16 månader senare, många stora webbplatser, däribland flera sådana som handlar om verkliga transaktioner av varor och pengar, fortfarande inte har uppgraderat sina system. Ännu värre, för en stor del av dessa platser det kan visas att deras operatörer misslyckats med att tillämpa grundläggande konfiguration snabbkorrigeringen. Här är en förteckning över exempel på lappade och unpatched platser, tillsammans med mer bakgrundsinformation. Den lappade webbplatser visar att patcha faktiskt är möjligt. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Samsung Galaxy tab 10,1 återförsäljarversionen blir rotade

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/20/samsung-galaxy-tab-10-1-retail-version-gets-rooted/:
Den begränsade upplagan Galaxy tab 10,1 delades ut på Google I / O var rotad på nolltid, och det ser ut som ägare av mer tillgänglig detaljhandeln språkversionen kan nu tacka XDA medlem shep211 för att öppna upp några nya möjligheter på sina iteration av tablet samt . Som vanligt bör du gå vidare med viss försiktighet om du väljer att ta steget, men roten kan inte icke rotade om du hamnar som har andra tankar - all information du behöver är vid källan länken nedan.

Samsung Galaxy tab 10,1 återförsäljarversion blir rotade ursprungligen visades på Engadget på Mon, 20 Jun 2011 14:26:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa XDA | Tipsa | Kommentarer

Brute-force lösenord knakande Med grafikprocessorer

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ZtF8zRIV3V4/Brute-Force-Password-Cracking-With-GPUs:
En anonym läsare skriver: "Vi vet alla att brute-force attacker med en CPU är långsam, men GPU: er är en annan historia. Toms Hardware har en intressant artikel upp på WinZip och WinRAR krypteringsstyrka, där de försöker knäcka lösenord med Nvidia och AMD grafisk kort del av deras resultat är riktigt snabbt. - I de miljarder av lösenord per sekund - och det är bara med två GTX 570S "!

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Codemasters Stänger <em>GRID</em> Online Multiplayer

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/bU02UFuHFKg/Codemasters-Shuts-Down-emGRIDem-Online-Multiplayer:
crookedvulture skriver "Det är därför spelare göra ett sådant väsen om att kunna vara värd sin egen dedikerade servrar. Codemasters har stängt av online multiplayer delen av tre-åriga racingspel GRID eftersom en tredje part vägrat att förnya sitt kontrakt till värddatorn och PlayStation 3 servrar för spelet. Folk med Xbox 360-versionen kommer fortfarande att kunna spela online, men Codemasters inte erbjuda mycket i vägen för en ursäkt för alla andra. Kanske är det dags för spel förläggare villig att överlämna dedikerade servrar krävas för att behålla sina egna multiplayer servrar för ett visst antal år efter en titel lanserades. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Marshall uppdateringar Stora hörlurar med mikrofon i kabeln för mer snackar mellan rockin &#39;

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/20/marshall-updates-major-headphone-with-in-line-mic-for-more-talki/:
Marshall uppdateringar Stora hörlurar med mikrofon i kabeln för mer snackar mellan rockin '
Marshall slog fast guld när det lånade reservdelar amp delar Zound Industries ( Urbanears ) för de större och mindre hörlurar, och släpper nu en remixad version av den ursprungliga smash hit. Den uppdaterade headsetet är på alla sätt en major hörlurar, men nu har en in-line fjärrkontroll med en mikrofon som är säker på att behaga on-the-move fans av supra-fonetiska passform. På $ 119, kommer den nya burkar du tillbaka ungefär 20 ben mer än den ursprungliga, även om du inte kan sätta ett pris på hur mycket rockstar-cred du kommer vinna. Major finns tillgänglig nu från Marshall-hörlurar "webb-butik och på din lokala tegel och murbruk om din GASing för vissa nya JCM -esque huvudbonader.

Fortsätt läsa Marshall uppdateringar Stora hörlurar med mikrofon i kabeln för mer snackar mellan rockin '

Marshall uppdateringar Stora hörlurar med mikrofon i kabeln för mer snackar mellan Rockin ' publicerades ursprungligen på Engadget på Mon, 20 Jun 2011 14:42:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Marshall hörlurar | Tipsa |

Sigmas fasta objektiv DP2x omdömet: en &quot;udda kamera&quot; som &quot;måste ytterligare utveckling&quot;

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/20/sigmas-fixed-lens-dp2x-reviewed-a-quirky-camera-that-needs/:
De flesta kamerans ägare räkna lågt pris, en mångsidig zoom, och HD-videoinspelning högt på prioriteringslistan när de söker efter deras nästa point-and-shoot, men Sigmas nya DP2x faller kort på alla tre punkter, idrottsliga en $ 800 prislapp , fast längd 24.2mm lins och magra QVGA video. Så varför då gjorde Sigma bry släppa en uppdatering av förra årets DP1x ? Kamerans nästan DSLR-storlek 14 megapixlar Foveon X3 -sensor är något försonande, tillsammans med en robust kropp konstruktion och full styrutrustning, enligt en recension om ePhotoZine, men negativa punktlistor som dålig JPEG, en magenta lägg upp bilder och en långsam responstid lämna oss inte imponerad. Sigma ståtar av cam unika bildsensor, som påstås stackar röda, gröna och blå lager för högre bildkvalitet, men även där, inte dåligt i svag belysning och 4,7 megapixel filen produktionen inte verkar göra avvägning värt. Sajten hävdar att cam lins är en solid performer, dock med en snabb f/2.8 bländare och en utmärkt manuell fokusering system. Sammantaget verkar vi inte ha en vinnare på våra händer med DP2x, men Sigma lojalister som vill hålla sig till synes dyra, undervärderade kamera linje kan slå upp källan länk för hela recensionen.

Sigmas fasta objektiv DP2x omdömet: en "udda kamera" som "måste ytterligare utveckling" ursprungligen visades på Engadget på Mon, 20 Jun 2011 15:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa ePhotoZine | Tipsa | Kommentarer

Omdöme: <em>Green Lantern</em>

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/UWA2y7kBnNs/Review-emGreen-Lanternem:
Under somrarna Tidigare har vi sett stora vapen som Stålmannen och Spider-Man och Batman göra stora skärmen framträdanden, men i sommar är det mindre kända hjältar som Thor och Green Lantern ta till den stora skärmen med varierande framgång. Vad som följer är mitt kort genomgång av den nya GL filmen med några spoilers och kommentarer. Du har blivit varnad.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Soldier Re-Växer Leg muskeln efter Tillvägagångssätt

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ardwQ66oYXo/Soldier-Re-Grows-Leg-Muscle-After-Experimental-Procedure:
Marine Isaias Hernandez har kunnat växa tillbaka de flesta av de saknade muskler från benet, inklusive skelettmuskulaturen, tack vare en experimentell behandling som innebär en injektion av AA tillväxtbefrämjande substans utvinns ur gris blåsor. Hernandez förlorade 70% av hans högra lår muskler från en mortel exploderade attack i Afghanistan. Normalt denna typ av skada skulle leda till en amputation. Från artikeln: "Som en förberedelse för operationen, var korpral Hernandez gjorts för att bygga upp de resterande 30 procent av muskel kvar på det skadade låret Kirurger sedan skivat i låret, placera en tunn skiva av ett ämne som kallas extracellulärmatrix Den.. kirurgi är resultatet av en 70 $ miljoner investeringar av den amerikanska militären i regenerativ medicin forskning. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Oracle Tycker Google är skyldig 6,1 miljarder dollar i skadestånd

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Thq4QXsDW4A/Oracle-Thinks-Google-Owes-61-Billion-In-Damages:
En anonym läsare skriver: "När Oracle köpte Sun i 2009 fick företaget sina händer på en mycket önskvärd teknik. Medan OpenOffice kan ha fallit i glömska, är Oracle inte om att släppa programmeringsspråket Java och dess tillhörande patent förblir orörd om de kan generera några ytterligare intäkter. Faktum är att företaget för närvarande mitt i en rättslig process med Google över de patent som skulle kunna netto Oracle miljarder och lämna Android lamslagen. I augusti förra året Oracle stämt Google för intrång i Java patent och upphovsrätten genom att utveckla Android. Oracle hävdar att Android använder teknik från Java och därför bryter mot flera patent. Den vill kompensation, men de flesta domstolshandlingar och detaljer inte tillgängliga för allmänheten, är det svårt att veta detaljerna. Men gjorde nya dokument tillgängliga i slutet av förra veckan avslöjade hur mycket Oracle tycker är en acceptabel ersättning betalning för Google att göra. Enligt en expert Oracle hyrt, skulle Google kunna se på ett lagförslag mellan $ 1,4 miljarder och $ 6100000000 för sin påstådda överträdelser. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.