torsdag 29 september 2011

Krom inställd på att ta nr 2 plats från Firefox

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/jhHEP318e4o/Chrome-Set-To-Take-No-2-Spot-From-Firefox:
CWmike skriver "Google Chrome är på randen av att ersätta Firefox som den näst mest populära webbläsare, säger Webbstatistik företaget StatCounter, vilket visar att Chrome kommer att passera Firefox att ta nr 2 plats bakom Microsofts IE senast i december. Som onsdagen var Chrome globala genomsnittliga användaren dela för september 23,6%, medan Firefox uppgick till 26,8%, dvs under tiden låg på 41,7% Klättringen av Chrome under 2011 har varit häpnadsväckande.. Den har fått åtta procentenheter sedan Januari 2011 , vilket motsvarar en ökning med 50%. Under samma period har Firefox tappade nästan fyra procentenheter, en minskning med ca 13%, medan Irland har minskat fyra poäng, en 9% dopp. Det innebär Chrome huvudsak skördar alla avhopp från Firefox och IE. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Merkurius visar sig vara en Weird Little World

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/6jSDTaVZBpQ/Mercury-Turns-Out-To-Be-a-Weird-Little-World:
seende skriver "Den robotiserade rymdfarkoster Messenger nu kretsar den första planeten, har hittat nya rön udda funktioner på ytan, inklusive oförklarade, blåaktig" svackor "som kan vara aktivt bilda idag. kommer resultaten att publiceras denna vecka i Science. En forskare sade: "Den konventionella visdomen är att Merkurius är precis som månen. Men från sin utsiktspunkt i omloppsbana, är Messenger visar oss att Merkurius är radikalt annorlunda från månen i nästan alla sätt vi kan mäta." "Som du kanske tror , National Geographic har vackra bilder att gå med i berättelsen.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Patenttroll i bioteknik

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8G6yIshMrsw/Patent-Trolls-In-Biotechnology:
GNUman skriver "En nyhet i denna veckas talar Natur tidning om patenttroll attackera bioteknikföretag. De citerar ett fall där USA: s federala appellationsdomstolen bekräftade" ett patent som omfattade idén om att försöka länka spädbarn vaccination med senare immunsjukdomar. " Den nyhet referenser också en intressant artikel från forskare vid Boston University School of Law (bessen, James E. et al, 2011, "The privata och samhälleliga kostnader för patenttroll"), där de analyserar effekten av tvister om den rikedom av de åtalade via sin akties värde före och efter rättstvister, och med tanke på att sådan förlust minimalt leder till en ökning i den rikedom av uppfinnaren, bestämmer de att patenttvister skadar samhället och tar bort incitamenten för innovation. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Varför Chilipeppar är heta och yoghurt släcker brand

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/upgjtskcc4s/Why-Chilies-Are-Hot-and-Yogurt-Puts-Out-the-Fire:
bazzalunatic skriver "De hetaste chili i världen gjordes av australiensarna tidigare i år, men hur fick de chili så varmt? Det verkar som mask juice är nyckeln till att varva upp capsaicin. och mjölk och yoghurt är bäst att släck värmen , eftersom de har fett som kan absorbera capsaicin -. som faktiskt kapar nervceller som känner av värme "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Island får ett datacenter att kalla sina egna, fortfarande tror på älvor

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/29/iceland-gets-a-data-center-to-call-its-own-still-believes-in-fa/:
Du säger Island , vi omedelbart tänker Eyjafjallajökull - och nej, vi har inte haft en narkoleptiska kollaps på just dessa nycklar. Det har gått över ett år sedan att vulkanen svepte rubrikerna och avbröt flygtrafiken, som ger utomstående en skev uppfattning om landets geologiska beständighet. Tja, haters förbereda sig för att få serveras, eftersom Verne Global är att inrätta datacenter butik i hemlandet av en viss svan-bär pop pixie, och utnyttja det överflöd av förnybara resurser i högsta hugg. För att göra detta är företaget kontrakterade brittiska Colt Group att bygga separata delar av sina planerade datacenter och put'em alla tillsammans på platsen för en tidigare Nato-bas - valt för sin skenbara stabilitet. Läget är idealiskt i att regionens naturligt sval climate'll hålla servern temperaturer ner, förutom att ge centrum med billig vattenkraft och geotermisk energi. Räkna uppgifterna gård till vara igång i Keflavik i oktober när det är planerat att slutföras - med välsignelse av små människor, naturligtvis.

Island får ett datacenter att kalla sina egna, fortfarande tror på älvor publicerades ursprungligen på Engadget on Wed, 29 Sep 2011 14:34:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Fråga Slashdot: bästa långsiktiga Video / Bild Förvaring?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/soXA6hx92p4/Ask-Slashdot-Best-Long-Term-VideoPicture-Storage:
Första gången accepterade Inlämnare (och första gången förälder - Grattis). SoylentRed skriver "Jag har nyligen fått mitt första barn, en underbar frisk dotter som nu är drygt 6 månader gamla Som man kan förvänta sig, har vi ett överflöd av bilder och . videor, och har börjat repa våra huvuden om det bästa sättet att lagra dessa filer och säkerhetskopiera dem långsiktiga Mina föräldrar har bett oss (roliga är att det var min mamma - den minst tekniskt kunniga personer bland vår familj) vad vår plan är att se dessa filer sparas och är tillgänglig för henne när hon är äldre - vilket fick mig att inse att vi egentligen inte har en bra plan vi använder för närvarande TimeMachine på min frus MacBook Pro,! för nu gör vi . OK med det som en back-up Men mina föräldrar har erbjudit sig att betala för något som kan vara en bättre lösning Vi skulle kunna bränna DVD-skivor -. men det är jobbigt och får vara en smärta som vi skulle behöva för att backa upp dem ( eller kopieras igen) dem varje år eller så för att vara säker på att vi inte lider av förnedrande DVD. Är vår bästa alternativet just nu för att plocka upp två hårddiskar, säkerhetskopiera alla våra bilder och videoklipp till den första och sedan använda en 3: e parts App för att spegla att köra till den andra bara i fall en av dem craps ut? Finns det en online-lösning som skulle vara bättre? Vi är fortfarande några år bort från att ha råd med DVD / CD-skivor som är 100 + år skivor . Finns det en bättre lösning har jag inte tänkt på? "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


En tredjedel av solliknande stjärnor maj har varma jorden analoger

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/DXQJddMrCDM/A-Third-of-Sun-Like-Stars-May-Have-Warm-Earth-Analogs:
The Bad Astronomen skriver "En astronom studerar data från den första 136 dagar Kepler observatoriet uppdrag har beräknat att så många som 34% av alla Sun-liknande stjärnor (abstract) kan ha jordens stora planeter som kretsar kring i sin beboeliga zoner, där förhållandena är rätt för liv som vi känner det. jag har vissa reservationer med sina siffror, men de passar andra studier. Det kan finnas 15 miljarder varma, jord-stora världar i vår galax ensam. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Panasonic att presentera nya Helper Robotar

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/f00lkN-m-jk/Panasonic-To-Unveil-New-Helper-Robots:
cylonlover skriver "Med en åldrande befolkning i många länder runt om i världen, särskilt Japan, finns det ständigt ökande antalet äldre att ta hand om, men relativt färre unga människor att göra jobbet. Robotar har länge setts som ett sätt att fylla gap och Panasonic är inställd på att presentera sin senaste teknik för att göra just detta. De tre robotutrustning inställd på att göra sin debut på den kommande 38:e International Home Care & Rehabilitation Exhibition (HCR2011) i Tokyo inkluderar en robot kommunikation stöd och nya modeller av Bolagets hår-tvätt Robot och RoboticBed. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Kina lanserar rymdstationen Laboratory Module

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/E6gOkFBstLI/China-Launches-Space-Station-Laboratory-Module:
wisebabo skriver med nyheter från CNN att "Kinas första rymdlaboratoriet modulen lanseras torsdagen, enligt statliga medier en viktig milstolpe i Kinas plan att bygga en rymdstation." Modulen, som kallas Tiangong-1, har sovrum och träningsutrustning. Skriver wisebabo:.? "I ett annat universum (Arthur C. Clarke 's 2011), skulle det vara på väg till Europa vid det här laget Någon som vet vad banplan / höjd det är på Kan det nås av NASA / Soyuz Är dockning portarna kompatibla? ? Vad sägs om lufttrycket / andning blanda? "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Kongressen maj Tillåt Robot Samtal till mobiltelefoner

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ukJ33PkaXw0/Congress-May-Permit-Robot-Calls-To-Cell-Phones:
TCPALaw skriver "Samtidigt som många bluffar har cirkulerat tidigare om mobilnummer öppnas för telemarketing, nu kan faktiskt hända. En räkning, HR 3035 (pdf), har införts i kongressen, som skulle skapa många undantag till Telefon konsumentskyddslagen, som förbjöd autodialed och förinspelade robot samtal till mobilnummer. Om de antas kommer HR 3035 möjliggöra ett brett utbud av autodialed och förinspelade samtal till mobiltelefoner som för närvarande är förbjudna, och skulle föregripa praktiskt taget alla statliga lagar som ger liknande skydd. Detta är applåderas av inkasserare och banker (PDF) ... som om räddningsaktionerna inte vore nog, nu får de att få dig att betala för sina samtal till dig. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Rob pressade kastar en Jaded Eye på Amazons Silk

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/gYaLLteScVk/Rob-Malda-Casts-a-Jaded-Eye-at-Amazons-Silk:
m.ducharme skriver "Slashdot s nyligen avgick redaktören och orädd funderar Leader om säkerheten konsekvenserna av Amazons Silk, som använder Amazons massiva molntjänster för att ge" pre-caching "för den nya Fire enheter." En annan potentiell nackdel att tänka på (beroende på exakt hur mycket Silk bygger på AWS infrastruktur) är att det ger ett enstaka fel, och ibland molntjänster gå ner.

Läs mer om denna historia på Slashdot.