onsdag 10 augusti 2011

Meizu MX siktar nu i slutet av September lanseringen kommer in dual-core och quad-core smaker

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/08/10/meizu-mx-now-aiming-for-end-of-september-launch-coming-in-dual/:
Vi väntade inte höra något om Meizu MX så snart, men som alltid, älskar vd Jack Wong överraskningar. Tidigare idag, våra viktigaste mannen nämnde tyst på hans forum att hans kommande 4-tums Android nu kommer att lansera i Kina i slutet av september (ungefär samma tid som den kommande iPhone-händelsen ?), vilket betyder att vi inte behöver vänta till slutet av året . Vad är ännu mer intressant är dock att det blir två MX varianter: den 16GB-versionen kommer med en dual-core chip, medan 32GB-versionen kommer att idrotten en quad-core odjuret.

Även om det alla ljud dandy, vi är inte helt säker på vilken quad core chip blir att kela med MX nästa månad, som Samsung (en känd kompis till Meizu), Qualcomm och även ARM inte förväntar quad core chips till 2012 tidigast medan NVIDIAs Kal-El beror på att debutera i tablets bara denna månad . Tja, ska vi ta reda på om några veckor. För övrigt bekräftade Jack också att MX fortfarande har en flyttbar baksida, men det kommer nu idrotten en mikro-USB-port istället för den åldrande mini-USB-uttag - ett djärvt steg i ett land där det senare är fortfarande vanligt förekommande. Hur som helst, för nu, njuta av den senaste omgången av MX patent ritningar i galleriet nedan.

Orange Goo invaderar Alaskan Village

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/h2DAAdoglI8/Orange-Goo-Invades-Alaskan-Village:
s31523 skriver "När de boende i Alaska byn Kivalina vaknade förra veckan var den oväntade synen av en orange gegga som täcker vattenytan ganska alarmerande. Misstankar om oljeutsläpp eller någon annan katastrof orsakad av människor, de boende orolig toxiciteten av ämnet. Efter NOAA undersöktes visade det sig att att goo är en okänd art av mikroskopiskt små ägg. Enligt NOAA vetenskapsmannen Håll Rice, "Vi tycker nu det är någon form av litet kräftdjur ägg eller embryo med en lipid olja droppe i mitten orsakar orange färg. " Mer arbete krävs för att identifiera vilka äggen är och vad som fick dem att visa upp. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Gamla argument kan kosta Linux på skrivbordet

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/fGJpjTZylDw/Old-Arguments-May-Cost-Linux-the-Desktop:
itwbennett skriver "Den gamla Linux argument som grop ett verktyg mot en annan - Evolution vs Thunderbird, LibreOffice vs OpenOffice och GNOME3 vs Unity vs KDE vs allt annat - kan kosta Linux sina skott på skrivbordet, opines bloggare Brian Proffitt . "Vi kan jämföra LibreOffice till OpenOffice.org till Office tills korna kommer hem, säger Proffitt." Men vad händer när Google Dokument blir verkligt robust nog för affärs-och high-end dokumentproduktion? Eller Prezi får tillräckligt Mindshare att starta en uppåt banan för antalet användare? Det borde vara så att öka tilliten till molnet programvara kommer att göra det lättare för företag att välja Linux, men för att detta ska ske, Linux samhällen måste sluta slåss de gamla kämpar, säger Proffitt. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Hands-on med Kindle Cloud Reader: kan den ersätta en infödd iPad?

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/t39GGnysJCU/hands-on-with-kindle-cloud-reader-an-ipad-app-replacement.ars:

Amazon har äntligen lanserat en webbaserad version av sin Kindle-läsare, så att användarna kan läsa sin Kindle inköp på alla enheter med en webbläsare utan att behöva ladda ner speciella program. Det webbaserade läsare, som kallas Kindle Cloud Reader, sport både online och offline-läge och kan även synkronisera din sista sidan läsa (bland annat) i Kindle-enheter. Men medan Kindle Cloud Reader kan användas av nästan vem som helst, är det tydligt att konstruktionen till stor del gjordes för IPAD, vilket gör Amazon för att kringgå Apples i-app innehåll begränsningar och även erbjuda IPAD-vänlig Kindle Store det kunde inte genomföras i sin infödda iOS app.

Eftersom jag är en ivrig Kindle book läsare på min iPad, gav jag den nya HTML5-baserade läsaren en spin på den plattformen för att se hur det skiljer sig från det ursprungliga Kindle app. När du loggar in via read.amazon.com (som kan nås från en webbläsare, iPad eller inte), varnar Amazon du att du måste godkänna webbprogrammet att expandera sin lokala databas storlek upp till 50 MB så att du kan ladda ner och lagra böcker för offline-läsning. Om du är orolig för utrymme, behöver du inte lagra böcker offline kan du läsa dem direkt från "molnet", så länge du har en Internet-anslutning. Eftersom de flesta Kindle-användare kan intyga, det finns många tillfällen då du troligtvis kommer att befinna dig på humör för att läsa men utan anslutnings-tåget, stranden, under ett strömavbrott, så att offline-funktionen är ett definitivt plus.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Indiens regering vill övervaka Twitter och Facebook, kanske Google och Skype-Too

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/2fVflMiTEEg/:
Indian-Flag

Så kom ihåg att en tid då RIM co-CEO Mike Lazaridis slags utflippad under en BBC-intervju. Det faktum att han flagor på intervjun slags antytt varför han började balla ur i första hand - Indien. Den indiska regeringen har varit hårdare kontrollen över sociala medier och andra former av kommunikation inom landet mitt i den ökande hotet från terrorismen, ingår RIM. Men regeringen nu är ute efter att övervaka kommunikation på två av de mest populära platserna i världen, rapporterar HackerNews .

Du kanske har hört talas om dem: Twitter och Facebook .

Bärare redan hjälpa den indiska regeringen genom att övervaka kommunikation på deras nätverk, ingår Twitter och Facebook. Men som ni redan borde veta, inte varje sak du gör eller säger på Twitter och Facebook är offentlig information, vissa data / text är krypterad. Detta är vad regeringen i Indien är efter, men i vilken omfattning har inte klargöras.

Här är problemet: Indiens nya IT-lagen säger att webbplatser och tjänsteleverantörer måste erbjuda upp information som lösenord från privata konton, även utan ett domstolsbeslut. Men både Facebook och Twitter politik privatliv diktera att personlig och privat information inte kommer att släppas utan domstolsbeslut.

Tillsammans med RIM, som vägrade att bevilja den indiska regeringen tillgång till sin BlackBerry Enterprise servrar baserade på det faktum att det är omöjligt att göra så har Indien sade också att den vill följa Skype och Google . Dock har inget av företagen hörde faktiskt något från regeringen.

Detta kommer inte påverka oss mycket i staterna men det är ett dåligt prejudikat att få flyta omkring i något land, än mindre en spirande tech kraftpaket som Indien.



Företag:
KVITTER
Startdatum:
21/3/2006
Finansiering:
$ 760M

Twitter, som grundades av Jack Dorsey, Biz Stone och Evan Williams i mars 2006 (lanserades offentligt i juli 2006), är ett socialt nätverkande och mikro-blogging tjänst som ger användarna möjlighet att ...

T-Mobile Ändringar uppfattning om Low-Använd "Nej Överårig" Data

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/dItqlwkN7Lw/:
200mb

T-Mobile kunder har fått en hel del körsträcka av sina Inga Överårig data planer: medan allas noga med att inte använda ordet "obegränsad", T-Mobiles tillvägagångssätt som fortfarande låter användare sluka så mycket data som de ville så länge som de hade inget emot en (ganska kraftig) hastighet minskar.

Vid 200 MB och 2 GB, T-Mobiles smartphone uppgifter nivåer känns bekant , men Inga Överårig gimmick ger kunderna det bästa av två världar: differentierade uppgifter prissättning och ohämmad användning.

Faktiskt, låt mig omformulera det: Nej Överårig gimmick gav kunderna det bästa av två världar. Enligt en rapport från T-MoNews , T-Mobile kommer inom kort att ändra villkoren för deras 200 MB data som funktionen. Istället för att låta kunder fortsätter att använda sina dataanslutningar med reducerad hastighet, är T-Mobile att återvända till den klassiska översatsning avgift modell.

Framöver kommer Classic planera kunder att debiteras för översatsad på $ .10/MB med avgiften toppning ut på $ 30. Kunder med Value planer måste ta itu med samma, med undantag för en maximal översatsning avgift på $ 35.

Anledningen? Tydligen har efterfrågan på 200 MB funktionen "överskred T-Mobiles förväntningar" och de kommer att återgå till laddning översatsning avgifter start 13 augusti. Inga ord ännu om huruvida T-Mobiles andra Inga Överårig data planer kommer att drabbas av samma öde, men det är definitivt något att hålla ögonen öppna för i alla fall. Oroa dig inte, befintliga T-Mobile-kunder: Om du har funktionen nu, då du kommer att vara hävdvunna i under överskådlig framtid. Om du planerar att hoppa på T-Mobile tåget, kanske du vill göra det snart, innan affären går vägen för Dodo.




Efter Foursquare, tillägger Klout Blogger, Tumblr, Instagram, Flickr och Last.fm Att mäta social påverkan

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/LMrPJmANLMw/:
klout

Klout , en start som åtgärder påverkar på Twitter, Facebook, LinkedIn , YouTube, och nu senast Foursquare , är att lägga till fler tjänster i dag, totalt 10 olika sätt att mäta ditt sociala inflytande på webben. Klout är att lägga fem nya nätverk-Blogger, Tumblr, Flickr, Instagram och Last.fm, så Klout användare lägga till deras inflytande på dessa nätverk till sina Klout poäng.

För bakgrund, utvärderar Klout användarnas beteende med komplexa rankningsalgoritmer och semantisk analys av innehållet för att mäta påverkan av individer på sociala nätverk. På Twitter är Klout inflytande poäng baserat på användarens förmåga att köra åtgärder genom Tweets, retweets och mer. På Facebook, kommer Klout undersöka hur samtal och innehåll skapa intresse och engagemang, via tycker om, kommentarer och mer, från nätverkets nästan 700 miljoner användare.

Även Klout inte gett detaljerna om hur dessa nya tjänster är factoring i dina poäng, kan du göra antaganden baserade på varje enskilt nät. För LinkedIn kan Klout kunna utvärdera din antalet anslutningar, och uppdateras på webbplatsen. Och förmodligen är ditt Foursquare Klout baserat på hur ofta du checkar in, hur många mayorships du har tjänat och mycket mer.

För Instagram kan mätningen göras hur många tycker du har på dina bilder. Flickr kan också använda samma metriska. Last.fm är ett intressant tillskott, med tanke på vilka den första musik-baserad tjänst som Klout lagt. Kanske en Spotify integration kommer coon?

Användare kan välja ansluta sina konton till sina Klout poäng i sin profil. Klout säger att ansluta ett konto wil aldrig sänka din poäng, men det kan öka poängen.

Och inte att glömma, bör Klout att lägga till Google + som ett mått metriska snart.



Företag:
KLOUT
Startdatum:
8 / 2008
Finansiering:
$ 10m

Klout åtgärder påverkar hela den sociala webben. Klout tillåter användare att spåra effekterna av sina åsikter, länkar och

Organiska Motions OpenStage motion capture systemet griper 200FPS, ingen bakgrund krävs (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/08/10/organic-motions-openstage-motion-capture-system-grabs-200fps-n/:
På strax under $ 40.000 för en åtta kamera inställningar, vi knappast hobby territorium här, men Organic Motion: s nya OpenStage 2,0 motion capture system kan säkert göra gör i genomsnitt källaren. Till skillnad från några konkurrerande lösningar som visas här på SIGGRAPH , har detta ett faktiskt ingen bakgrund mandat, och ännu bättre, inte kräver att du spärren en enda sensor på ditt ämne. Det magiska ligger inom kameror hängde ovan - kit säljs som innehåller mellan åtta och 24 kameror, och även det senare kan hanteras med en enda arbetsstation. Flera personer spårning är ingen Thang, och även om du inte fånga HD-bilder här, gör det möjligt för hög hastighet VGA kapacitet upp till 200 bilder per sekund vara inloggad. Inte överraskande är det företag som syftar detta hållet på animation och medicinska riken, och ska börja levereras buntar så tidigt som nästa månad. Funderar du på att ta ner Pixar? Du behöver mycket mer än 40 stora, men kanske videon efter pausen kommer att ge dig lite inspiration.

Fortsätt läsa Organiska Motions OpenStage systemet motion capture fångar 200FPS, ingen bakgrund krävs (video)

Organiska Motions OpenStage motion capture systemet griper 200FPS, ingen bakgrund krävs (video) ursprungligen visades på Engadget on Wed, 10 Aug 2011 10:37:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Organiska Motion

TabCo svarar på dina tablet frågor med fler frågor

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/08/10/tabco-answers-your-tablet-questions-with-more-questions/:
Hur skilja dina tablet i en redan kraftigt överbefolkade marknaden? Tja, kan du starta helt enkelt den bästa enheten där ute - eller kan du ge dig ut på ett mysterium kampanj, svara en nyfiken befolkningen med slug svar. Vem som ligger bakom TabCo tablet påstår sig ha gjort båda. Företaget, hittills mest känd för en serie befuddling YouTube-videor, är satt att göra en fullständig avslöja på måndagen. Under tiden har en representant vidtagit för att GDGT att svara på frågor om produkten - slags. Det finns bitar av information utspridda här och där, men svaren är oftast försöker att inte "förstöra" något, följt av ett löfte om att fler kommer att avslöjas den 15 augusti.

Här är vad företaget kommer att säga, börjar med den enklaste först: TabCo är en förkortning för "tablet Company", ett företag att lansera en ny tablet i USA denna månad, följt av en utbyggnad i vissa europeiska länder kommit september. Bolaget kommer inte att säga om produkten kör någon version av Android, men har lovat att, oavsett OS är kommer den slutliga produktens form "erbjuder ett nytt sätt att interagera med enheten", inklusive en "automatisk UI "som vet tydligen vad du vill söka efter och köpa innan du berättar det. Den tablet har en SD-kortplats, 3G och WiFi, och en "unik" fysiska utformningen och upplösning. Det finns ingen 3D eller HTC Flyer stil penna funktionalitet på saken, dock. Åh, och byggkvalitet? TabCo säger att det är "lika bra eller bättre än Nokia och Apple-enheter."

Så, vad är det? Den nya tablet från de människor som förde dig Tabasco raden av heta såser? En stor Improv Everywhere-stil spratt? En faktisk, du vet, tablet? Massor av virus-typ video för den internationella tablet av mystik efter pausen. Och känn dig fri att spekulera dina tarmar i kommentarerna

Fortsätt läsa TabCo svarar på dina tablet frågor med fler frågor

TabCo svarar på dina tablet frågor med fler frågor ursprungligen visades på Engadget on Wed, 10 Aug 2011 11:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa GDGT | Tipsa |

Apples Samsung klagomål avslöjar den också stämt Motorola över Xoom

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/08/10/apples-samsung-complaint-reveals-its-also-suing-motorola-over/:
Ja, vi har nu nått den punkt i den pågående Apple v. Samsung brouhaha där vi har stämningar avslöjas inom stämningar. Som fläckig av FOSS Patent att blockera försäljningen av Galaxy tab 10,1 i Europa också innehöll en kort passage som visar att Apple stämmer Motorola över avgjort tablet-liknande Xoom också. Vad är inte klart, dock om Apple också söker ett föreläggande mot Motorola att blockera försäljningen av Xoom, men Mueller tyder på att det verkligen troligt (Apple har också enligt uppgift stämt och fått ett föreläggande mot lokala tyska tablet tillverkare JAY-tech). Visst, Apple och Motorola är inte främmande för juridiska förvecklingar , men detta är första gången vi har sett saker spridit sig utanför telefoner till tablets.

Apples Samsung klagomål avslöjar den också stämt Motorola över Xoom ursprungligen visades på Engadget on Wed, 10 Aug 2011 11:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa FOSS Patent | Tipsa | Kommentarer

Trådlös laddning På Droid Bionic?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/KUqug7xbfzs/Wireless-Charging-On-the-Droid-Bionic:
mahiskali skriver "Nya handlingar som hör till den ständigt hypade och mycket försenade Motorola Droid Bionic har dykt upp på FCC webbplats perusing hjälp av de dokument, märkte jag en mycket intressant egenskap:. induktiv laddning spole (klicka" Inre bilder "), byggd . i batteriluckan bostäder Det verkar Motorola kan ha en del tricks i rockärmen än - men räcker det med att slå ut konkurrensen (läs: Samsung Galaxy S2, iPhone 5) "?

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Apple, konspirerade förläggare mot $ 9,99 Amazon e-böcker, säger rättegång

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/6bAQJS6T8Bs/class-action-suit-targets-apple-and-five-publishers-for-price-fixing.ars:

"Skräckslagen" av Amazons Kindle läsplatta och rabatterade e-bok prissättning, agerade fem stora förlag påstås tillsammans för att öka e-bok priser och tvinga Amazon att överge sin rabatt säljstrategi. Det är kärnan i en ny grupptalan antitrust-rättegången in i US District Court för Northern District of California av Hagens Berman tvister grupp .

De fem Boken säljare som nämns i dräkten är HarperCollins, Hachette Book Group, Macmillan, Penguin Group Inc., och Simon & Schuster Inc, plus ytterligare en svarande: Apple.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg